abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 4 januari 2015 @ 19:26:36 #251
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_148327638
Nieuwe vriend zoeken.
Serieus! Het leven is zoveel leuker als je kookt voor iemand die gewoon alles wat je maakt lekker vindt!
  zondag 4 januari 2015 @ 19:26:38 #252
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148327639
Als ik trouwens heel eerlijk ben,



Dit is het geconcentreerde extract van rundvlees uit zuidamerika, en een heel goed product. Klontje ervan in kokend water en wat zout en je hebt een echt goede rundvleesbouillon
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 4 januari 2015 @ 19:27:54 #253
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148327689
quote:
0s.gif Op zondag 4 januari 2015 19:26 schreef RobinOok het volgende:
Nieuwe vriend zoeken.
Serieus! Het leven is zoveel leuker als je kookt voor iemand die gewoon alles wat je maakt lekker vindt!
Dit.

Plus bouillon gebruik je niet alleen voor risotto en je hebt 1000 soorten risotto ook nog.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 4 januari 2015 @ 19:29:05 #254
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148327732
quote:
0s.gif Op zondag 4 januari 2015 19:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Als ik trouwens heel eerlijk ben,
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Dit is het geconcentreerde extract van rundvlees uit zuidamerika, en een heel goed product. Klontje ervan in kokend water en wat zout en je hebt een echt goede rundvleesbouillon
Godver, waar kocht je die ook alweer? Amazon toch?

Ik ga het vanavond bestellen voor ik het weer vergeet.
Net als een rijsmandje en een Deense deegklopper, vergeet het steeds en mis het ook weer steeds als ik weer bezig ben in de keuken.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_148327757
quote:
0s.gif Op zondag 4 januari 2015 19:26 schreef RobinOok het volgende:
Nieuwe vriend zoeken.
Serieus! Het leven is zoveel leuker als je kookt voor iemand die gewoon alles wat je maakt lekker vindt!
Ach, hij vind dat ik heel goed kan koken, en is heel tevreden, alleen houdt hij dus niet van zacht eten
Betekend dus dat zelfs dingen zoals wagyu bief ofzo niets voor hem is :+

Maargoed, sinds onze relatie is het de eerste keer dat er elke dag avondeten voor hem is, en is dus gewoon niet veel gewend, heeft een jaar geduurd voor hij z'n bief anders at dan doorbakken :D
Hij probeert wel alles tegenwoordig (behalve dingen zoals worst, of dingen waarvan hij niet kan herkennen wat er in zit)
pi_148327826
quote:
1s.gif Op zondag 4 januari 2015 19:29 schreef Molo het volgende:

[..]

Godver, waar kocht je die ook alweer? Amazon toch?

Ik ga het vanavond bestellen voor ik het weer vergeet.
Net als een rijsmandje en een Deense deegklopper, vergeet het steeds en mis het ook weer steeds als ik weer bezig ben in de keuken.
in belgie bij veel supermarkten ^O^
pi_148327832
quote:
0s.gif Op zondag 4 januari 2015 19:29 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Ach, hij vind dat ik heel goed kan koken, en is heel tevreden, alleen houdt hij dus niet van zacht eten
Betekend dus dat zelfs dingen zoals wagyu bief ofzo niets voor hem is :+

Maargoed, sinds onze relatie is het de eerste keer dat er elke dag avondeten voor hem is, en is dus gewoon niet veel gewend, heeft een jaar geduurd voor hij z'n bief anders at dan doorbakken :D
Hij probeert wel alles tegenwoordig (behalve dingen zoals worst, of dingen waarvan hij niet kan herkennen wat er in zit)
ook geen suddervlees? wat een barbaar :(
  zondag 4 januari 2015 @ 19:32:46 #258
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148327847
quote:
1s.gif Op zondag 4 januari 2015 19:29 schreef Molo het volgende:

[..]

Godver, waar kocht je die ook alweer? Amazon toch?

Ik ga het vanavond bestellen voor ik het weer vergeet.
Net als een rijsmandje en een Deense deegklopper, vergeet het steeds en mis het ook weer steeds als ik weer bezig ben in de keuken.
Ik koop het op amazon idd
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 4 januari 2015 @ 19:33:42 #259
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148327884
Deense Deegklopper? Wasda?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 4 januari 2015 @ 19:35:04 #260
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148327935
quote:
0s.gif Op zondag 4 januari 2015 19:29 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Ach, hij vind dat ik heel goed kan koken, en is heel tevreden, alleen houdt hij dus niet van zacht eten
Betekend dus dat zelfs dingen zoals wagyu bief ofzo niets voor hem is :+

Maargoed, sinds onze relatie is het de eerste keer dat er elke dag avondeten voor hem is, en is dus gewoon niet veel gewend, heeft een jaar geduurd voor hij z'n bief anders at dan doorbakken :D
Hij probeert wel alles tegenwoordig (behalve dingen zoals worst, of dingen waarvan hij niet kan herkennen wat er in zit)
Ik zou hem gedumt hebben, na, ja, tenzij hij natuurlijk goddelijk lekker is en sexveslaafd
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_148327963
quote:
1s.gif Op zondag 4 januari 2015 19:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik zou hem gedumt hebben, na, ja, tenzij hij natuurlijk goddelijk lekker is en sexveslaafd
Hij is fantastisch
pi_148328027
quote:
17s.gif Op zondag 4 januari 2015 19:35 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Hij is fantastisch
vertel vertel.
pi_148328034
quote:
0s.gif Op zondag 4 januari 2015 19:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Als ik trouwens heel eerlijk ben,
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Dit is het geconcentreerde extract van rundvlees uit zuidamerika, en een heel goed product. Klontje ervan in kokend water en wat zout en je hebt een echt goede rundvleesbouillon
Ik gebruik soms van die potten bouillon of fond, maar maak ook regelmatig zelf, dat vries ik dan in.

Voor alles zelfgemaakte bouillon gebruiken, dat is bijna niet te doen qua werk.
Whatever...
  zondag 4 januari 2015 @ 19:37:52 #264
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148328045
quote:
0s.gif Op zondag 4 januari 2015 19:31 schreef SuperFood het volgende:

[..]

in belgie bij veel supermarkten ^O^
Te ver van hier, ik ga voorlopig niet naar het zuiden toe
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 4 januari 2015 @ 19:38:53 #265
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148328079
quote:
0s.gif Op zondag 4 januari 2015 19:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Deense Deegklopper? Wasda?


Tuurlijk kun je makkelijk zonder, maar ik erger me altijd kapot aan deeg wat ik van een lepel moet schrapen en dit mengt ook beter.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 4 januari 2015 @ 19:39:44 #266
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148328106
quote:
1s.gif Op zondag 4 januari 2015 19:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik koop het op amazon idd
^O^

Na het koken zo even bestellen :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 5 januari 2015 @ 22:27:09 #267
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_148373331
Hoe maak ik een goede roux voor een kaassaus?

Ik at vandaag http://www.bbcgoodfood.co(...)n-bacon-cheese-sauce


Smaakte erg lekker maar m'n kaassaus smaakte iets melig.
25gram boter was ook te weinig boter voor 50gram roux dus uiteindelijk heb ik daar nog 25 gram extra boter bij gedaan zodat alle bloem goed opgenomen was.
Daarna redelijk snel een beetje melk erbij gedaan maar dat werd niet goed opgenomen door de roux en heb ik de rest van de melk er ook maar bij gedaan.
Op een gegeven moment de garde er ook maar bijgepakt om de klonten weg te werken maar toen werd de saus net lijm, smaakte ook erg naar meel.
Ik heb er toen nog 100ml extra melk bijgedaan, pan ook van het vuur genomen en de kaas er maar bij gedaan.

't is nog redelijk goed gekomen met die extra melk maar 't kan vast een stuk beter.
Maar hoe moet 't nou echt goed? 't was de eerste keer dat ik een roux maakte.
m'n kaassaus smaakt nu een klein beetje naar meel en is ook wat korrelig.
pi_148373461
Heb je de bloem wel eerst een beetje laten garen in de boter?
  maandag 5 januari 2015 @ 22:34:22 #269
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148373727
IDD, bloem is niet goed gaar. Eerst de roux garen, melk toevoegen en die even goed door laten koken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_148373835
hoe weet je eigenlijk of de bloem goed gegaard is?
  maandag 5 januari 2015 @ 22:43:00 #271
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148374186
quote:
0s.gif Op maandag 5 januari 2015 22:36 schreef Elleska het volgende:
hoe weet je eigenlijk of de bloem goed gegaard is?
ervaring leert
Roux ca 2-3 minuten garen maar niet bruinen, melk toevoegen en ca 15 minuten op laag vuur heel zachtjes laten koken, meelsmaak is gegarandeerd weg
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 5 januari 2015 @ 22:43:42 #272
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_148374225
quote:
14s.gif Op maandag 5 januari 2015 22:29 schreef Myraela het volgende:
Heb je de bloem wel eerst een beetje laten garen in de boter?
Misschien tekort gedaan inderdaad, 't was wel allemaal een lichtbruin kleurtje maar de boter was nog maar net helemaal opgenomen toen ik er al melk bij deed...

En inderdaad, hoe weet je of die gaar is?
  maandag 5 januari 2015 @ 22:45:40 #273
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_148374322
quote:
1s.gif Op maandag 5 januari 2015 22:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

ervaring leert
Roux ca 2-3 minuten garen maar niet bruinen, melk toevoegen en ca 15 minuten op laag vuur heel zachtjes laten koken, meelsmaak is gegarandeerd weg
Dan zijn dat de fouten geweest, roux tekort gegaard en de melk ook niet nog een kwartier laten pruttelen, 5 minuten ofzo.
Ik was bang dat het veel te dik zou worden als ik het op het vuur zou laten staan.

Ik had het overigens in een grote koekenpan gemaakt maar dat was misschien ook niet heel handig.
  maandag 5 januari 2015 @ 22:55:07 #274
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_148374787
Steek je neus er meteen bij en ruik. Dan ruik je bloem.
Blijf dan bakken en roeren tot je geen bloem meer ruikt, maar iets lekkers.
Geduld is een schone zaak.
pi_148375022
quote:
1s.gif Op maandag 5 januari 2015 22:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

ervaring leert
Roux ca 2-3 minuten garen maar niet bruinen, melk toevoegen en ca 15 minuten op laag vuur heel zachtjes laten koken, meelsmaak is gegarandeerd weg
ow 2-3 min dat doe ik altijd wel. ik had het idee met garen dat het nog veel langer moest maar dat is dus niet zo.
die 15min daarna niet. maar ik heb ook geleerd het melk in scheuten toe te voegen dus totaal verwarmen zal wel weer in de buurt van de 10-15min komen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')