quote:Onderzoek studenten hotelschool. 'Beeld buitenlandse gast over gastronomie Nederland 'slecht', aldus onderzoek. Belangrijkste reden: gebrek aan identiteit.' NBTC over imagoverbetering: 'we gaan regio verbinden aan product en chef'.
Ja, die nemen ze gewoon over van het zusje in Zwolle die gesloten gaat worden.quote:Op maandag 17 november 2014 11:57 schreef borisz het volgende:
Nieuw: **
Amsterdam: Librije's Zusje (in Waldorf Asoria)
twitter:JoCortenraedt twitterde op maandag 17-11-2014 om 12:08:17Toine Hermsen verliest ster. de Leuf van 2 naar 1 reageer retweet
Ubachsberg De Leuf van twee naar één sterquote:
De Librije gaat dicht? Loopt dat niet goed dan?quote:Op maandag 17 november 2014 11:58 schreef golfer het volgende:
[..]
Ja, die nemen ze gewoon over van het zusje in Zwolle die gesloten gaat worden.
De Librije gaat verhuizen naar waar nu het 'Zwolse Zusje' zit.quote:Op maandag 17 november 2014 12:36 schreef derLudolf het volgende:
[..]
De Librije gaat dicht? Loopt dat niet goed dan?
Librije's Zusje zit nog niet in Amsterdam, dat zit nog steeds in Zwolle. Dat gáát naar Amsterdam en logisch ook, op de plek waar nu Zusje zit kunnen ze meer ruimte voor de Librije zelf maken en een twee sterren en een drie sterren restaurant op 100 meter van elkaar, van dezelfde eigenaar lijkt mij bedrijfstechnisch ook niet heel handig. Kan je beter verhuizen naar een andere stad zodat je meer publiek trekt.quote:Op maandag 17 november 2014 12:39 schreef borisz het volgende:
[..]
De Librije gaat verhuizen naar waar nu het 'Zwolse Zusje' zit.
Librije's Zusje in Amsterdam, nu zeven maanden open, zit direct op **.
De reden: Omdat Jonnie en Trees het nodig vonden om de volgende stap met De Librije te maken en dat kan niet waar ze nu zitten.
Fout. Librije's Zusje zit al 7 maanden ook in Amsterdam:quote:Op maandag 17 november 2014 13:36 schreef Dagonet het volgende:
Librije's Zusje zit nog niet in Amsterdam, dat zit nog steeds in Zwolle. Dat gáát naar Amsterdam en logisch ook, op de plek waar nu Zusje zit kunnen ze meer ruimte voor de Librije zelf maken en een twee sterren en een drie sterren restaurant op 100 meter van elkaar, van dezelfde eigenaar lijkt mij bedrijfstechnisch ook niet heel handig. Kan je beter verhuizen naar een andere stad zodat je meer publiek trekt.
Le Marron is gesloten en de eigenaar is een nieuwe zaak begonnen.quote:Op maandag 17 november 2014 12:15 schreef golfer het volgende:
[..]
Ubachsberg De Leuf van twee naar één ster
Amersfoort De Saffraan van één naar geen ster
Apeldoorn Hoog Soeren De Echoput van één naar geen ster
Den Haag Voorburg Savelberg van één naar geen ster
Hilversum Lakes van één naar geen ster
Kaatsheuvel De Molen van één naar geen ster
Maastricht Toine Hermsen van één naar geen ster
Malden Le Marron van één naar geen ster
Ootmaarsum De Wanne van één naar geen ster
Rijsoord Hermitage van één naar geen ster
Daar zullen ze vast heel erg van schrikken.quote:Op maandag 17 november 2014 17:51 schreef Strychnos het volgende:
Ik begrijp geen reet meer van Michelin als organisatie, en wat mij betreft heeft het dan ook afgedaan.
De Michelingids is ontstaan om klanten die hun banden lieten vervangen of ander onderhoud een advies te geven over waar ze tijdens het wachten het beste konden eten.quote:Op maandag 17 november 2014 19:11 schreef Zelfscanner het volgende:
Nooit de link tussen autobanden en restaurants gesnapt.
Zo gaven ze ook wegenkaarten en tourroutes uit met toeristische tipsquote:Op maandag 17 november 2014 19:21 schreef KungFuTepelKlem het volgende:
[..]
De Michelingids is ontstaan om klanten die hun banden lieten vervangen of ander onderhoud een advies te geven over waar ze tijdens het wachten het beste konden eten.
Mij al een tijdje te meer ik ook wat meer weet over de hele organisatie structuur en hoe alles eigenlijk echt in zijn werk gaat achter de schermen. I.i.g. niet het beeld wat de meesten graag zien op culinair gebied en wat naar buiten toe wordt gepropageerd in de media, en wat de meesten blindelings volgen gewoon omdat ze nog altijd geloven dat organisaties als deze de allerhoogste etiquetten op culinair gebied zullen naleven gezien hun naam en faam.quote:Op maandag 17 november 2014 17:51 schreef Strychnos het volgende:
Ik begrijp geen reet meer van Michelin als organisatie, en wat mij betreft heeft het dan ook afgedaan.
Het is altijd vervelend als je droom aan diggelen wordt geschoten en de ontkenningsmode dan in werking treedt.quote:..............Ik verheug mij dan ook altijd op de voorspelbare reacties van goedgelovigen.
Je weet dat Johannes van Dam ook zeer kritisch was over de guide michelin? Of is het omdat iwanius het post?quote:Op maandag 17 november 2014 21:15 schreef golfer het volgende:
Je hebt dat boekje van Paul van Craenenbroeck ook gelezen en geloofd alles wat ie daarin zegt?
http://www.bol.com/nl/p/m(...)er/1001004011545398/
Dat dus.quote:Op dinsdag 18 november 2014 23:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Of is het omdat iwanius het post?
Haters gonna hate.quote:Op dinsdag 18 november 2014 23:30 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat dus.
Als het nou iemand zou zijn die toerekeningsvatbaar zou zijn en het met z'n volle verstand zou doen...
Absurd eigenlijk, het restaurant heeft zich nog geeneens bewezen.quote:[b]Op maandag 17 november 2014 12:39 schreef borisz het volgende:[/b
Librije's Zusje in Amsterdam, nu zeven maanden open, zit direct op **.
Ze gaven ooit sterren aan een restaurant wat nog een bouwput wasquote:Op vrijdag 21 november 2014 17:03 schreef klipper het volgende:
[..]
Absurd eigenlijk, het restaurant heeft zich nog geeneens bewezen.
1 ster zou al vreemd zijn, maar twee.
Hiermee haalt michelin zijn eigen waarde sterk mee naar beneden, gaat dus meer over vriendjespolitiek dan kwaliteit.
I am not surprised.quote:Op vrijdag 21 november 2014 17:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Ze gaven ooit sterren aan een restaurant wat nog een bouwput was
Zeg dat nou niet te hard anders heeft golfer helemaal niets meer als houvast inzake zijn keuze ergens te gaan eten als er weer een actie is.quote:Op vrijdag 21 november 2014 17:03 schreef klipper het volgende:
Absurd eigenlijk, het restaurant heeft zich nog geeneens bewezen.
1 ster zou al vreemd zijn, maar twee.
Hiermee haalt michelin zijn eigen waarde sterk mee naar beneden, gaat dus meer over vriendjespolitiek dan kwaliteit.
Maar dit zijn de sterren die Librije's Zusje als sinds 2011 heeft, dat ze van locatie veranderen hoeft toch niet te zeggen dat ze meteen de sterren kwijtraken?quote:Op vrijdag 21 november 2014 17:03 schreef klipper het volgende:
[..]
Absurd eigenlijk, het restaurant heeft zich nog geeneens bewezen.
1 ster zou al vreemd zijn, maar twee.
Hiermee haalt michelin zijn eigen waarde sterk mee naar beneden, gaat dus meer over vriendjespolitiek dan kwaliteit.
Kan er niets over vinden. Wel dit: http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4212443.stmquote:Op vrijdag 21 november 2014 17:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ze gaven ooit sterren aan een restaurant wat nog een bouwput was
Misschien reserveren ze wel onder een naam? Dat zou toch kunnen... (?)quote:Op vrijdag 21 november 2014 19:03 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Kan er niets over vinden. Wel dit: http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4212443.stm
Ook wel knap dat ze beweren restaurants met 3 sterren meerdere keren per jaar anoniem bezoeken, terwijl er soms nauwelijks te reserveren is.
Waar ik op doel is dat ze niet vertellen dat ze van M. zijn, en dus geen voorrang krijgen. Dan is het knap dat ze bepaalde restaurants meerdere keren per jaar bezoeken terwijl het voor gewone stervelingen bijna onmogelijk is om er binnen te komen.quote:Op vrijdag 21 november 2014 19:16 schreef empa1010 het volgende:
[..]
Misschien reserveren ze wel onder een naam? Dat zou toch kunnen... (?)
Dat zullen ze dan met verschillende inspecteurs of controleurs doen.quote:Op vrijdag 21 november 2014 19:34 schreef Klaploper het volgende:
Waar ik op doel is dat ze niet vertellen dat ze van M. zijn, en dus geen voorrang krijgen. Dan is het knap dat ze bepaalde restaurants meerdere keren per jaar bezoeken terwijl het voor gewone stervelingen bijna onmogelijk is om er binnen te komen.
Ik denk niet dat het allemaal onzin is wat er in in boekjes staat, maar toch echt wel dat het niet helemaal gaat zoals ze beweren en ook dat het soms niet helemaal objectief is. Was ook een oudmedewerker die vertelde dat er echt veel minder inspecteurs waren dan beweerd werd en dat het er nooit genoeg konden zijn om alles wat ze beweren waar te maken. Kan natuurlijk een grote leugen zijn omdat hij boos is op zijn oude werkgever, maar vond het toch wel overtuigend klinken.quote:Op vrijdag 21 november 2014 20:25 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat zullen ze dan met verschillende inspecteurs of controleurs doen.
Dat was de al eerder door mij in dit topic genoemde Paul van Craenenbroeck en wat daar allemaal van waar is weet ik ook niet.quote:Op vrijdag 21 november 2014 20:41 schreef Klaploper het volgende:
. Was ook een oudmedewerker die vertelde dat er echt veel minder inspecteurs waren dan beweerd werd en dat het er nooit genoeg konden zijn om alles wat ze beweren waar te maken. Kan natuurlijk een grote leugen zijn omdat hij boos is op zijn oude werkgever, maar vond het toch wel overtuigend klinken.
Ah, ik zat op wiki te lezen en een beetje te googlen om een bron te vinden voor dat verhaal van Piet, maar dit ging over een Fransman, die is ontslagen toen ze er lucht van kregen dat hij een boek over M. schreef. Het is er dus niet maar één, maar het gebeurt wel vaker dat mensen verhalen verzinnen uit onvrede.quote:Op vrijdag 21 november 2014 21:34 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat was de al eerder door mij in dit topic genoemde Paul van Craenenbroeck en wat daar allemaal van waar is weet ik ook niet.
Nou,dan vergis jij je daarin behoorlijk in want ondanks dat men graag altijd naar buiten toe het beeld ophoudt dat men altijd icognito de restaurants bezoekt,gebeurd het ook wel dat men gewoon hun bezoek aankondigd met naam en toenaam.quote:Op vrijdag 21 november 2014 19:34 schreef Klaploper het volgende:
Waar ik op doel is dat ze niet vertellen dat ze van M. zijn, en dus geen voorrang krijgen.
Deze post, QFT!quote:Op zaterdag 22 november 2014 00:43 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Nou,dan vergis jij je daarin behoorlijk in want ondanks dat men graag altijd naar buiten toe het beeld ophoudt dat men altijd icognito de restaurants bezoekt,gebeurd het ook wel dat men gewoon hun bezoek aankondigd met naam en toenaam.
Vergeet niet het culinaire wereldje van de topkoks en cul-foodies/smulpapen/recensenten van grote - belangrijke - bladen is klein en men komt elkaar altijd wel ergens tegen en maakt dan kennis met elkaar en waar dan ook heel vaak een basis wordt gelegd zoals dat heet om 'contact'met elkaar te houden maar dan wel zo dat het voor de buitenwereld niet opvalt.
Men leeft allemaal van elkaar zoals dat in economische termen heet.
edit:![]()
Lunch is veel makkelijker te regelen dan diner.quote:Op vrijdag 21 november 2014 19:03 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Kan er niets over vinden. Wel dit: http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4212443.stm
Ook wel knap dat ze beweren restaurants met 3 sterren meerdere keren per jaar anoniem bezoeken, terwijl er soms nauwelijks te reserveren is.
Maar het klopt gewoon dat het Michellin gilde minder groot is dan menigeen denkt. Als je ook weet hoe hun systeem in de praktijk eraan toegaat dan begrijp je ook beter waarom ik mijn eerdere uitspraak "Men leeft allemaal van elkaar zoals dat in economische termen heet"ook deed.quote:Op zaterdag 22 november 2014 05:20 schreef wspa_ het volgende:
Deze post, QFT!
En het dik gedrukte vaak meegemaakt..
En dan gaan ze opeens beter kokenquote:Op zaterdag 22 november 2014 18:02 schreef Iwanius het volgende:
Klopt als een bus. De inspecteurs houden namelijk van rust om zich heen en komen zelden of nooit tijdens de drukte of op die dagen dat je tent afgeladen zit met ander volk en bijbehorende rumoer.
[..]
Maar het klopt gewoon dat het Michellin gilde minder groot is dan menigeen denkt. Als je ook weet hoe hun systeem in de praktijk eraan toegaat dan begrijp je ook beter waarom ik mijn eerdere uitspraak "Men leeft allemaal van elkaar zoals dat in economische termen heet"ook deed.
Soms kan je als restaurateur gewoon zien dat die ene 'gast'( of voor mij part gasten) of ene persoon (of personen) aan dat ene tafeltje van Michellin zijn.
Het sterrensysteem van Michelin vind ik helemaal niets het 1, 2 of 3 sterren er zit niets tussen.quote:Op zondag 23 november 2014 09:54 schreef Tarado het volgende:
[..]
En dan gaan ze opeens beter koken![]()
Ik begrijp de discussie ook niet zo goed, het is gewoon een gids, geen bijbel.
Ik vind het sterrensysteem sympathieker dan dat van de Lekker dat het over het beste restaurant van NL heeft op basis van net zoveel steekproeven.
Verder vind ik het leuk om te weten wat de "experts" ervan vinden, ook van Gault & Millau maar uiteindelijk is je eigen eet ervaring in het betreffende restaurant toch het belangrijkste.
Wijken ze van elkaar af? Zijn er restaurants die Lekker goed vind en Michelin niet en andersom?quote:Op zondag 23 november 2014 14:18 schreef Strychnos het volgende:
[..]
Het sterrensysteem van Michelin vind ik helemaal niets het 1, 2 of 3 sterren er zit niets tussen.
Wat mij vooral stoort is dat Michelin totaal niet transparant is in wat ze doen.
Dat kan je van de Lekker in ieder geval niet zeggen. In het blad staat exact hoeveel rapporteurs er zijn en hoe vaak ze een restaurant bezoeken.
Verschilt echt niet veel.quote:Op zondag 23 november 2014 14:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Wijken ze van elkaar af? Zijn er restaurants die Lekker goed vind en Michelin niet en andersom?
Ja L'Atelier staat al jaren zeer hoog in de lekker maar Michelin geeft er geen ster voor en John Halvemaan ook niet.quote:Op zondag 23 november 2014 14:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wijken ze van elkaar af? Zijn er restaurants die Lekker goed vind en Michelin niet en andersom?
Grappig, Bord'eau in Amsterdam 17,5 punten bij Gault Millau (plaats 16) twee sterren en plek 72 in Lekkerquote:Op zondag 23 november 2014 14:38 schreef golfer het volgende:
[..]
Verschilt echt niet veel.
Je kunt een leuke vergelijking maken door te sorteren op Michelin of Lekker via deze site:
http://www.kokswereld.nl/michelinsterren/
quote:
http://www.leestafel.info/tom-kellerhuisquote:Deze hing de gewilde Michelin-ster, na een flinke ruzie met Michelin, aan de wilgen en Michelininspecteurs werden niet meer in zijn zaak toegelaten.
Dit zijn alleen de top-100 lijstjes. Ik mis er ook vrij veel, maar die staan dus niet in de top-100.quote:Op zondag 23 november 2014 14:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Villa Copera in Tolkamer staat op plek 53 bij Lekker, twee plekken onder Schulten Hues in Zutphen, maar serieus, Villa Copera kan niet in de schaduw staan van restaurants zoals Schulten Hues, daar zit een wereld van verschil tussen.
De Gulle waard in Winterswijk staat in geen van de lijstjes, maar is erg goed, Beter en een veel eigener keuken dan Villa Copera
Ik doelde op de vergelijking met de villa. Gaan jullie nog een keer winterswijken trouwens?quote:Op zondag 23 november 2014 15:26 schreef golfer het volgende:
[..]
Dit zijn alleen de top-100 lijstjes. Ik mis er ook vrij veel, maar die staan dus niet in de top-100.
De Gulle waard heeft volgens mij 11 GM punten.
Ja, staat nog steeds een keer op het verlanglijstje net als Schulten Hues.quote:Op zondag 23 november 2014 15:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik doelde op de vergelijking met de villa. Gaan jullie nog een keer winterswijken trouwens?
http://nieuws.vtm.be/ente(...)de-karmeliet-houdt-3quote:The Jane, het nieuwe restaurant van Sergio Herman en Nick Bril in Antwerpen, heeft een eerste Michelin-ster gekregen. Dat is vanmorgen bekendgemaakt op de voorstelling van de nieuwe Michelin-gids. De Karmeliet van Geert Van Hecke in Brugge, dat onlangs nog punten verloor in de Gault Millau, behoudt drie sterren.
De Karmeliet, Hof van Cleve en Hertog Jan, de drie Belgische driesterrenrestaurants, behouden hun sterren in de Michelin-gids. Een eerste ster is er voor The Jane in Antwerpen, het nieuwe restaurant van Sergio Herman, en Publiek in Gent, van Olly Ceulenaere.
Later meer
quote:Op zondag 23 november 2014 09:54 schreef Tarado het volgende:
Ik begrijp de discussie ook niet zo goed, het is gewoon een gids, geen bijbel.
Of je het nu wel of niet op de millimeter gaat uitdokteren wie er nu "de waarheid in pacht heeft."quote:Ik vind het sterrensysteem sympathieker dan dat van de Lekker dat het over het beste restaurant van NL heeft op basis van net zoveel steekproeven.
Precies. Ik neem tegenwoordig al die tabellen (wie waar staat = Gault & Millau e.d.) en wie welke kok een veer in zijn reet steekt met een of andere vermelding en bijbehorende trophy met een hele grote korrel zout.quote:Verder vind ik het leuk om te weten wat de "experts" ervan vinden, ook van Gault & Millau maar uiteindelijk is je eigen eet ervaring in het betreffende restaurant toch het belangrijkste.
Ik heb er 1 keer gegeten toen had het nog 2 sterren, niets op aan te merken qua wijn en spijs maar het was nogal steriel qua sfeer.quote:Op maandag 24 november 2014 19:38 schreef habitue het volgende:
Iemand weleens bij de leest gegeten? Geld waard? Op iens lees ik wisselende ervaringen.
Dus bij Tante Koosje(r) kan ik waarschijnlijk geen gerecht bestellen waarbij lamsvlees en room samen bereid zijn?quote:Op zaterdag 22 november 2014 04:27 schreef Nico987 het volgende:
Mijn zwager is een goede kok en werkte bijvoorbeeld als sous chef bij tante koosjer toen die een ster kreeg.
Dat de saffraan zijn ster kwijt is... dat verbaasd mij niet vraag me vooral af waarom nu pas.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |