Zeker doen! Mijn brood is prima gelukt. En als ik het kan, moet iedereen het kunnen..quote:Op donderdag 27 november 2014 19:20 schreef Molo het volgende:
Nice!
Briljant filmpje trouwens van die gast. Ik word er direct enthousiast van
Dit weekend maar eens doen
Laatste foolproof receptje wat ik gebruikte voor brood bleef 1 bonk hard deeg dus ik weet het zo net nog nietquote:Op donderdag 27 november 2014 20:15 schreef qltel het volgende:
[..]
Zeker doen! Mijn brood is prima gelukt. En als ik het kan, moet iedereen het kunnen..
Dat had ik ook verwacht. Ik heb het deeg gisteravond gemaakt en het eerste wat ik vanmorgen deed was kijken of het wel gerezen was. En dat was het... Gewoon het filmpje volgen en het komt waarschijnlijk wel goed.quote:Op donderdag 27 november 2014 20:17 schreef Molo het volgende:
[..]
Laatste foolproof receptje wat ik gebruikte voor brood bleef 1 bonk hard deeg dus ik weet het zo net nog niet
Misschien dat de keuken toen te koud was, maar jammer was het wel. Nul rijsquote:Op donderdag 27 november 2014 20:19 schreef qltel het volgende:
[..]
Dat had ik ook verwacht. Ik heb het deeg gisteravond gemaakt en het eerste wat ik vanmorgen deed was kijken of het wel gerezen was. En dat was het... Gewoon het filmpje volgen en het komt waarschijnlijk wel goed.
Ik had 'm in de redelijk warme huiskamer gezet, maar de 2e rijs (na het vouwen) in onze niet zo warme keuken ging ook goed.quote:Op donderdag 27 november 2014 20:23 schreef Molo het volgende:
[..]
Misschien dat de keuken toen te koud was, maar jammer was het wel. Nul rijs
Maar volgende keer beter
Ga ik wel even lekker meel/bloem scoren, eens kijken waar ze dat hier in de buurt hebben.
Hier was ik direct erna naar bed gegaan dis boel koelde wel af, open keuken situatie hier.quote:Op donderdag 27 november 2014 20:28 schreef qltel het volgende:
[..]
Ik had 'm in de redelijk warme huiskamer gezet, maar de 2e rijs (na het vouwen) in onze niet zo warme keuken ging ook goed.
Voor bloem heb ik gelukkig een goede bron. Een vriend van me die bakker is, koopt regelmatig een paar zakken graan en laat dat malen in een molen voor eigen gebruik.
Deeg kan ook overrijzen en dan zakt het weer in. Een tweede keer rijzen van 1-2 uur, afhankelijk tot het weer omhoog komt zetten kan nooit geen kwaad.quote:Op donderdag 27 november 2014 21:22 schreef qltel het volgende:
Ik vraag misschien naar de bekende weg, maar ons brood is nog wat stevig. Als we het langer laten rijzen, dan wordt het luchtiger neem ik aan. Kan ik dan het beste de 2e rijs (na het vouwen) nemen hiervoor? En heeft het nog nadelen?
Ah, dat ziet er goed uit. Ik heb een tijdje geleden een krentenbrood gebakken, maar dat was met een professionele mengmachine en bakkersmix.quote:Op donderdag 27 november 2014 22:01 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Ik ben nu bezig met krentenbollen voor de eerste keer
Foto's zijn niet van mij, blog is evenmin van mij. Volg gewoon dat receptquote:Op donderdag 27 november 2014 22:07 schreef qltel het volgende:
[..]
Ah, dat ziet er goed uit. Ik heb een tijdje geleden een krentenbrood gebakken, maar dat was met een professionele mengmachine en bakkersmix.
Hoe is dat gegaan?quote:Op zaterdag 29 november 2014 15:15 schreef Oceanonix het volgende:
Vandaag een nieuw experiment gestart. Na bierbrouwen hou je bostel over. Bostel zijn de uitgekookte granen. En daar ben ik nu een brood van aan het bakken.
Ziet er goed uitquote:Op zondag 30 november 2014 17:28 schreef Questular het volgende:
[ afbeelding ]
1e keer brood ooitIk mag niet klagen
De korst had wat steviger gemogen maar voor de rest smaakt het brood prima.
ik had meer bostel moeten bewaren..... Het brood is erg goed gelukt. Ik kan nu nog twee keer brood maken met bostel en dan zal ik echt opnieuw moeten brouwen.quote:
Wat vervelendquote:Op zondag 30 november 2014 17:45 schreef Oceanonix het volgende:
ik had meer bostel moeten bewaren..... Het brood is erg goed gelukt. Ik kan nu nog twee keer brood maken met bostel en dan zal ik echt opnieuw moeten brouwen.
ja maar dat wordt er een rokerig bier gemaakt het rookmout en dat is voor brood vast niet lekker.quote:
Ik las ergens dat er veel kleine brouwers dat spul gratis weggeven, misschien eens rondvragen?quote:Op zondag 30 november 2014 17:55 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
ja maar dat wordt er een rokerig bier gemaakt het rookmout en dat is voor brood vast niet lekker.
ik ben een kleine brouwer..quote:Op zondag 30 november 2014 17:57 schreef computergirl het volgende:
[..]
Ik las ergens dat er veel kleine brouwers dat spul gratis weggeven, misschien eens rondvragen?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |