abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 3 november 2014 @ 19:53:53 #26
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_146266356
quote:
0s.gif Op maandag 3 november 2014 19:30 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Niet meer naar pauperrestaurants gaan wil wel eens helpen.
Wilde ook ongeveer hetzelfde zeggen, maar het kan natuurlijk zo zijn dat een kok perfect kan koken, maar nou eenmaal niet snapt wat de echte gevaren van een allergie kunnen zijn. Dan is het een goede of zelfs geweldige kok voor 'normale' mensen, maar voor mensen met een allergie is het een ramp. Want uiteraard kunnen mensen die niets van het menselijk lichaam weten wel weten wat een perfecte maaltijd maakt.

Als je zegt dat het vaker fout dan goed gaat zit er natuurlijk wel een kern van waarheid in. Een restaurant dat zijn reputatie belangrijk vindt wil zo'n kok niet in dienst hebben.

[ Bericht 9% gewijzigd door Klaploper op 03-11-2014 20:03:01 ]
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_146266980
quote:
0s.gif Op maandag 3 november 2014 18:48 schreef Oceanonix het volgende:

..... En dan helpt een tirade van Iwanius ook niet. Dat gaat over de neppers, maar hij kan niet inschatten wie de nepper is en wie niet.
:{ Nou als je de horeca aardig kent en weet hoe het eraan toegaat in keukens,de bediening en de verdere algehele ontwikkeling dan bouw je een bepaalde iIntuļtie op om zaken tot 99% goed in te schatten.

De mensen met een echte allergie die( zoals ik al in het vorige deel van dit topic zei) weten hoe zich te prepareren voor als zij gaan uiteten en regelen vaak ruim van te voren e.e.a.en daar is zelden tot nooit problemen mee en hebben dan ook een leuke avond omdat het geregeld wordt.

De aanstellers,want dat zijn ze gewoon,die komen op hoge poten binnen om even e.e.a. te eisen en dan weet je vaak al hoelaat het is.En daar ben je op een bepaalt moment helemaal klaar mee. Gewoon wegwezen,zaak uit en nooit meer terugkomen. Daarnaast wordt er gelijk een uitprint gemaakt van de camerabeelden en staat je smoelwerk voor altijd bij collega's te kijk als een "lastige' klant die geweerd moet worden mocht die ooit willen binnenkomen. *)

V.w.b.het argument "maar dan wisselt zo een kok toch even het ingredient om voor een ander " = voorbeeld i.p.v. wortelen,dan doperwten geven :')

Dat is dus precies wat ik bedoel met "een leek zijn"die geen flauwe notie heeft hoe het er echt in de horeca aantoegaat en denkt dat werken in de keuken als (chef)kok in een goed restaurant (nee,niet vd Valk of een Brasserie) hetzelfde is als hoe jij het eten thuis prepareert door de weeks. Potje openmaken en de ander dichtdoen en terugzetten als iemand een bepaalde groente niet wil.

Werken in een goed restaurant is als een militaire operatie. Alles wordt al dagen van te voren gepland d.m.v. een baten en lasten plaatje,het seizoen en wat er verder mogelijk is of leuk lijkt. Wikken en wegen en of alles past. Dat is de realiteit! En als je eenmaal weet wat je menu voor de gehele week wordt dan ga je bestellen/inkopen/inslaan e.d. En dat is allemaal pas en meet werk,iets dat de gemiddelde gast geen weet van heeft omdat die alleen maar betaalt voor het eind product op zijn bord! Maar de weg die is afgelegd eer dat stukje vis of vlees op je bord kwam (voor die prijs) is een hele lange geweest.

Maar ja,als je niets weet dan roep je maar dat alles moet kunnen "omdat het zo makkelijk is" :r
pi_146267046
quote:
0s.gif Op maandag 3 november 2014 19:37 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

had het idee dat dat wel meeviel maar jij zal vast beter weten waar ik graag eet.
De kans om in een goed restaurant verneukt te worden door een kok is gewoon kleiner vooral omdat ze daar veel minder met prefab koken. Zelfs de beste kok te wereld moet afgaan op de verpakking die wel eens de mist in gaan omdat bedrijfsprocessen in de fabriek niet goed gingen.

Je kan natuurlijk een leuke vreetschuur ontdekken waar ze wel gewoon goed allergievrij kunnen koken. Dat is ook tof _O_. Maar over het algemeen zijn betere restaurants er beter in.
pi_146267293
quote:
1s.gif Op maandag 3 november 2014 19:41 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Nee logisch, en zo zou het moeten gaan. Helaas zijn er restaurants die in een dip zitten en het toch doen. Stel je voor dat een groep van 10 mensen vertrekt omdat je weigert een gerecht te maken waar je zelf niet achter staat als je op dat moment met moeite open kan blijven. Dan ben je bijna verplicht om het wel te doen.
Ja, dat is waar daar zou ik ook enigzins moeite mee hebben om eerlijk te zijn. Gelukkig niet omdat we bijna kopje onder zouden gaan. Maar omdat je 9 mensen hebt die jou onvriendelijk vinden als ober en potentieel niet meer zouden willen terugkeren.

Ik zou heel erg benadrukken waarom het gerecht flut is zonder dat ingrediėnt en proberen te motiveren een ander gerecht te nemen. Maar als ze vasthoudend blijkt te zijn zou ik waarschijnlijk wel zwichten. De rest van de gasten zullen beamen dat een klacht van haar onterecht zal zijn.

Eventuele gevolgen op het internet vallen ook nog wel mee. Je hebt via eet.nu en iens.nl (de grootsten) gewoon de mogelijkheid te reageren op reviews. Ook kan je een mail sturen naar beide website's om een recensie te laten verwijderen. Wij hebben dat enkele keren gedaan en elke keer zijn de recensie's toen verwijderd.

Het verdienmodel van de website's is vooral restaurants abbo's verkopen en advertentie's aan dezelfde restaurants om uitgelicht te mogen worden. Dus ze zijn heel schappelijk daarin :). Misschien wel iets maar ik klaag niet :7
  maandag 3 november 2014 @ 20:35:48 #30
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_146268201
quote:
0s.gif Op maandag 3 november 2014 20:15 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Ja, dat is waar daar zou ik ook enigzins moeite mee hebben om eerlijk te zijn. Gelukkig niet omdat we bijna kopje onder zouden gaan. Maar omdat je 9 mensen hebt die jou onvriendelijk vinden als ober en potentieel niet meer zouden willen terugkeren.

Ik zou heel erg benadrukken waarom het gerecht flut is zonder dat ingrediėnt en proberen te motiveren een ander gerecht te nemen. Maar als ze vasthoudend blijkt te zijn zou ik waarschijnlijk wel zwichten. De rest van de gasten zullen beamen dat een klacht van haar onterecht zal zijn.

Eventuele gevolgen op het internet vallen ook nog wel mee. Je hebt via eet.nu en iens.nl (de grootsten) gewoon de mogelijkheid te reageren op reviews. Ook kan je een mail sturen naar beide website's om een recensie te laten verwijderen. Wij hebben dat enkele keren gedaan en elke keer zijn de recensie's toen verwijderd.

Het verdienmodel van de website's is vooral restaurants abbo's verkopen en advertentie's aan dezelfde restaurants om uitgelicht te mogen worden. Dus ze zijn heel schappelijk daarin :). Misschien wel iets maar ik klaag niet :7
Ik heb er zelf niet veel ervaring mee, maar dat het weggehaald kan worden als het totaal nergens op slaat is natuurlijk fijn. Over iens heb ik trouwens ook hele negatieve dingen gehoord. Als je niet betaalt gaan ze geen reacties over jouw restaurant weghalen, of in ieder geval veel minder snel, waardoor tenten die wel betalen er daar beter overkomen. Dan ben je dus eigenlijk genoodzaakt ze te betalen, wat natuurlijk een smerig verdienmodel is. Moet wel zeggen dat ik niet precies weet hoe het zit.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_146269349
quote:
1s.gif Op maandag 3 november 2014 20:35 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Ik heb er zelf niet veel ervaring mee, maar dat het weggehaald kan worden als het totaal nergens op slaat is natuurlijk fijn. Over iens heb ik trouwens ook hele negatieve dingen gehoord. Als je niet betaalt gaan ze geen reacties over jouw restaurant weghalen, of in ieder geval veel minder snel, waardoor tenten die wel betalen er daar beter overkomen. Dan ben je dus eigenlijk genoodzaakt ze te betalen, wat natuurlijk een smerig verdienmodel is. Moet wel zeggen dat ik niet precies weet hoe het zit.
Heb zelf ook geen idee hoe dit zit om eerlijk te zijn wij betalen gewoon :@. Maar ze deden inderdaad niet heel moeilijk. Nu waren het ook zinloze walgelijke reactie's maar het was toch wel erg fijn.
pi_146270611
In The New Yorker van vorige week stond ook een erg interessant artikel over het modeverschijnsel Gluten-allergie.

Ondanks dat het tegenwoordig wel erg hip is, schijnt het percentage van de (Amerikaanse) bevolking dat allergisch is tegen gluten, aantoonbaar te zijn vervijfvoudigd sinds de jaren '50 (tot 1% van de bevolking nu).

Daarnaast wordt er gesuggereerd dat een groot deel van de veronderstelde Glutenallergiėn eigenlijk gevoeligheid voor een bepaalde groep koolhydraten in granen zijn.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  dinsdag 4 november 2014 @ 09:04:06 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146282698
quote:
0s.gif Op maandag 3 november 2014 19:16 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

wijn en alle varianten daarop, dus ook sherry, cognac, grappa ed maar niet voor alcohol en niet voor wijnazijn. Het gaat mis omdat de voorbereiding vergeten wordt. De saus waar na de lunch al aan begonnen is.
Gelukkig vind ik koken leuk en weet ik van veel gerechten wat ik qua ingredienten kan verwachten. Dus een hypoallergene keuken hoeft voor mij niet.Maar zeg eerlijk of wijn erin zit ja of nee. Ik kies wel wat anders.
Klink mij ernaar dat je reageert op Zwaveldioxide/Sulfiet, niet zo zeer op wijn an sich, zwavel/sulfiet zit vaak in wijn en wordt in de wijnbouw veel ingezet. Dat is geen echte allergie allergie maar een pseudoallergie (Als in het is geen reactie van het immuunsysteem zoals bij een allergie, maar een andere reactie)
Heb je de reactie ook bij bv gezwavelde rozijnen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146297752
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 november 2014 09:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Klink mij ernaar dat je reageert op Zwaveldioxide/Sulfiet, niet zo zeer op wijn an sich, zwavel/sulfiet zit vaak in wijn en wordt in de wijnbouw veel ingezet. Dat is geen echte allergie allergie maar een pseudoallergie (Als in het is geen reactie van het immuunsysteem zoals bij een allergie, maar een andere reactie)
Heb je de reactie ook bij bv gezwavelde rozijnen?
nee dat is het niet.
Ik heb sulfiet op andere manieren al uitgesloten. Gezwavelde rozijnen en abrikozen, Lu Tuc enz kan ik allemaal eten zonder last te krijgen.

Het heeft iets te maken met een afbraakstof vanuit deze producten. En dat afbraakproduct komt niet voort uit de alcohol of wijnazijn. Dat maakt de puzzel al wel iets minder groot.
Chocolade en thc geven exact dezelfde reactie. Mijn vermoeden is dat het iets te maken heeft met de cabbonaidereceptoren in mijn hersenen. Maar hoe herprogrammeer je die receptoren, dat is nu de vraag.
  dinsdag 4 november 2014 @ 19:03:27 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146301465
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 november 2014 17:24 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

nee dat is het niet.
Ik heb sulfiet op andere manieren al uitgesloten. Gezwavelde rozijnen en abrikozen, Lu Tuc enz kan ik allemaal eten zonder last te krijgen.

Het heeft iets te maken met een afbraakstof vanuit deze producten. En dat afbraakproduct komt niet voort uit de alcohol of wijnazijn. Dat maakt de puzzel al wel iets minder groot.
Chocolade en thc geven exact dezelfde reactie. Mijn vermoeden is dat het iets te maken heeft met de cabbonaidereceptoren in mijn hersenen. Maar hoe herprogrammeer je die receptoren, dat is nu de vraag.
Niet, dat zit heel diep volgens mij.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146356801
quote:
1s.gif Op maandag 3 november 2014 20:35 schreef Klaploper het volgende:

.........Over iens heb ik trouwens ook hele negatieve dingen gehoord.
Hier leg ik uit hoe men te werk gaat en waarom ik ze al vanaf dag 1 ongeloofwaardig vind inzake hun vermeende onafhankelijkheid.
pi_146497336
Een beetje in navolging op het eerste topic van deze discussie... ik las dat er in Assen een groene Piet komt, die deelt pepernoten uit zonder gluten, zo kunnen de kinderen hem herkennen. ;)

Ophef om Groene Piet in Assen oO/
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_146498044
quote:
0s.gif Op maandag 10 november 2014 14:16 schreef Sangha het volgende:
Een beetje in navolging op het eerste topic van deze discussie... ik las dat er in Assen een groene Piet komt, die deelt pepernoten uit zonder gluten, zo kunnen de kinderen hem herkennen. ;)

Ophef om Groene Piet in Assen oO/
Assen needs to harden the f*ck up -O-
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')