Wilde ook ongeveer hetzelfde zeggen, maar het kan natuurlijk zo zijn dat een kok perfect kan koken, maar nou eenmaal niet snapt wat de echte gevaren van een allergie kunnen zijn. Dan is het een goede of zelfs geweldige kok voor 'normale' mensen, maar voor mensen met een allergie is het een ramp. Want uiteraard kunnen mensen die niets van het menselijk lichaam weten wel weten wat een perfecte maaltijd maakt.quote:Op maandag 3 november 2014 19:30 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Niet meer naar pauperrestaurants gaan wil wel eens helpen.
quote:Op maandag 3 november 2014 18:48 schreef Oceanonix het volgende:
..... En dan helpt een tirade van Iwanius ook niet. Dat gaat over de neppers, maar hij kan niet inschatten wie de nepper is en wie niet.
De kans om in een goed restaurant verneukt te worden door een kok is gewoon kleiner vooral omdat ze daar veel minder met prefab koken. Zelfs de beste kok te wereld moet afgaan op de verpakking die wel eens de mist in gaan omdat bedrijfsprocessen in de fabriek niet goed gingen.quote:Op maandag 3 november 2014 19:37 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
had het idee dat dat wel meeviel maar jij zal vast beter weten waar ik graag eet.
Ja, dat is waar daar zou ik ook enigzins moeite mee hebben om eerlijk te zijn. Gelukkig niet omdat we bijna kopje onder zouden gaan. Maar omdat je 9 mensen hebt die jou onvriendelijk vinden als ober en potentieel niet meer zouden willen terugkeren.quote:Op maandag 3 november 2014 19:41 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Nee logisch, en zo zou het moeten gaan. Helaas zijn er restaurants die in een dip zitten en het toch doen. Stel je voor dat een groep van 10 mensen vertrekt omdat je weigert een gerecht te maken waar je zelf niet achter staat als je op dat moment met moeite open kan blijven. Dan ben je bijna verplicht om het wel te doen.
Ik heb er zelf niet veel ervaring mee, maar dat het weggehaald kan worden als het totaal nergens op slaat is natuurlijk fijn. Over iens heb ik trouwens ook hele negatieve dingen gehoord. Als je niet betaalt gaan ze geen reacties over jouw restaurant weghalen, of in ieder geval veel minder snel, waardoor tenten die wel betalen er daar beter overkomen. Dan ben je dus eigenlijk genoodzaakt ze te betalen, wat natuurlijk een smerig verdienmodel is. Moet wel zeggen dat ik niet precies weet hoe het zit.quote:Op maandag 3 november 2014 20:15 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Ja, dat is waar daar zou ik ook enigzins moeite mee hebben om eerlijk te zijn. Gelukkig niet omdat we bijna kopje onder zouden gaan. Maar omdat je 9 mensen hebt die jou onvriendelijk vinden als ober en potentieel niet meer zouden willen terugkeren.
Ik zou heel erg benadrukken waarom het gerecht flut is zonder dat ingrediėnt en proberen te motiveren een ander gerecht te nemen. Maar als ze vasthoudend blijkt te zijn zou ik waarschijnlijk wel zwichten. De rest van de gasten zullen beamen dat een klacht van haar onterecht zal zijn.
Eventuele gevolgen op het internet vallen ook nog wel mee. Je hebt via eet.nu en iens.nl (de grootsten) gewoon de mogelijkheid te reageren op reviews. Ook kan je een mail sturen naar beide website's om een recensie te laten verwijderen. Wij hebben dat enkele keren gedaan en elke keer zijn de recensie's toen verwijderd.
Het verdienmodel van de website's is vooral restaurants abbo's verkopen en advertentie's aan dezelfde restaurants om uitgelicht te mogen worden. Dus ze zijn heel schappelijk daarin. Misschien wel iets maar ik klaag niet
Heb zelf ook geen idee hoe dit zit om eerlijk te zijn wij betalen gewoonquote:Op maandag 3 november 2014 20:35 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Ik heb er zelf niet veel ervaring mee, maar dat het weggehaald kan worden als het totaal nergens op slaat is natuurlijk fijn. Over iens heb ik trouwens ook hele negatieve dingen gehoord. Als je niet betaalt gaan ze geen reacties over jouw restaurant weghalen, of in ieder geval veel minder snel, waardoor tenten die wel betalen er daar beter overkomen. Dan ben je dus eigenlijk genoodzaakt ze te betalen, wat natuurlijk een smerig verdienmodel is. Moet wel zeggen dat ik niet precies weet hoe het zit.
Klink mij ernaar dat je reageert op Zwaveldioxide/Sulfiet, niet zo zeer op wijn an sich, zwavel/sulfiet zit vaak in wijn en wordt in de wijnbouw veel ingezet. Dat is geen echte allergie allergie maar een pseudoallergie (Als in het is geen reactie van het immuunsysteem zoals bij een allergie, maar een andere reactie)quote:Op maandag 3 november 2014 19:16 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
wijn en alle varianten daarop, dus ook sherry, cognac, grappa ed maar niet voor alcohol en niet voor wijnazijn. Het gaat mis omdat de voorbereiding vergeten wordt. De saus waar na de lunch al aan begonnen is.
Gelukkig vind ik koken leuk en weet ik van veel gerechten wat ik qua ingredienten kan verwachten. Dus een hypoallergene keuken hoeft voor mij niet.Maar zeg eerlijk of wijn erin zit ja of nee. Ik kies wel wat anders.
nee dat is het niet.quote:Op dinsdag 4 november 2014 09:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Klink mij ernaar dat je reageert op Zwaveldioxide/Sulfiet, niet zo zeer op wijn an sich, zwavel/sulfiet zit vaak in wijn en wordt in de wijnbouw veel ingezet. Dat is geen echte allergie allergie maar een pseudoallergie (Als in het is geen reactie van het immuunsysteem zoals bij een allergie, maar een andere reactie)
Heb je de reactie ook bij bv gezwavelde rozijnen?
Niet, dat zit heel diep volgens mij.quote:Op dinsdag 4 november 2014 17:24 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
nee dat is het niet.
Ik heb sulfiet op andere manieren al uitgesloten. Gezwavelde rozijnen en abrikozen, Lu Tuc enz kan ik allemaal eten zonder last te krijgen.
Het heeft iets te maken met een afbraakstof vanuit deze producten. En dat afbraakproduct komt niet voort uit de alcohol of wijnazijn. Dat maakt de puzzel al wel iets minder groot.
Chocolade en thc geven exact dezelfde reactie. Mijn vermoeden is dat het iets te maken heeft met de cabbonaidereceptoren in mijn hersenen. Maar hoe herprogrammeer je die receptoren, dat is nu de vraag.
Hier leg ik uit hoe men te werk gaat en waarom ik ze al vanaf dag 1 ongeloofwaardig vind inzake hun vermeende onafhankelijkheid.quote:Op maandag 3 november 2014 20:35 schreef Klaploper het volgende:
.........Over iens heb ik trouwens ook hele negatieve dingen gehoord.
Assen needs to harden the f*ck upquote:Op maandag 10 november 2014 14:16 schreef Sangha het volgende:
Een beetje in navolging op het eerste topic van deze discussie... ik las dat er in Assen een groene Piet komt, die deelt pepernoten uit zonder gluten, zo kunnen de kinderen hem herkennen.
Ophef om Groene Piet in Assen
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |