Het komt wel overeen en gezien dit topic lijkt het me niet sterk dat die daarover liegt.quote:Op zaterdag 25 oktober 2014 14:01 schreef Ryon het volgende:
[..]
Helaas een edit. Maar wat had het eventueel weggegeven?
Edit: oh, zijn havo achtergrond komt niet overeen. Vandaar.
Je hoeft idd echt niet slim te zijn voor een WO-studie, laat staan extreem slim. Hoogbegaafdheid staat trouwens los van mentaliteit, aangezien het niets meer is dan een testscore boven een statistische drempel. Als je er meer van maakt dan dat, houd je jezelf voor de gek.quote:Op zaterdag 25 oktober 2014 13:36 schreef GoldenHeart het volgende:
[..]
Ik geloof niet dat je per se extreem slim (ala einstein) moet zijn om een wo te volgen. Alles heeft met de mentaliteit te maken en daardoor link ik hoogbegaafdheid meestal aan de mentaliteit.
Beta studies 'lijken' moeilijk maar het is het niet. Met de juiste tijdsinvestering en doorzettingvermogen moet het te doen zijn. Er wordt gelijk labels geplakt aan beta studies zoals dat je dan geen leven hebt of een nerd moet zijn, maar degenen die dat zeggen, investeren liever tijd in hun paard of alcoholconsume en daardoor labelen ze het als moeilijk.
Volledig mee eens. Wiskunde vind ik een heerlijk vak, ondanks dat ik er wel eens een uitdaging mee heb.quote:Op zaterdag 25 oktober 2014 13:51 schreef MvdB26 het volgende:
Bij bèta studies heb je naar mijn idee veel meer tijd en doorzettingsvermogen nodig tov andere soorten studies. Je moet er ook wel aanleg voor hebben en het interessant vinden anders ga je het nooit optijd goed kunnen.
Ik vind wel dat kinderen worden opgegroeid met 'rekenen en wiskunde is moeilijk en voor nerds' waardoor ze het gelijk associëren met moeilijk en stom. Een beetje zoals kleine kinderen die hun groenten niet willen eten omdat het gezond is en dat is niet cool.
Ik lieg er totaal niet over. Mijn route ging als volgt:quote:Op zaterdag 25 oktober 2014 14:04 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Het komt wel overeen en gezien dit topic lijkt het me niet sterk dat die daarover liegt.
Maar ik vond het offtopic en daarom had ik het weggehaald.
"hun"quote:
Eh, nee, het meest feesten studenten op de donderdagavond, de vrijdagavond is meer DE feestavond voor de rest van de samenleving.quote:Op zaterdag 25 oktober 2014 00:07 schreef Pandarus het volgende:
Zegt meer over wat type mensen bedrijfseconomie aantrekt dan het hbo. Ja, wo en hbo zijn niet hetzelfde, maar dat was al bekend.
Oke, nu komen al die andere wo'er nerds maar even de hbo'ers afzeiken. Alle hbo'ers en de meeste niet-narcistische wo'ers zijn nu aan het feesten (op vrijdagavond).
quote:Op zaterdag 25 oktober 2014 09:27 schreef Ryon het volgende:
[ afbeelding ]
Tijd voor een zelfde soort campagne maar dan voor het hbo?
Maar dan iets als "Jouw Big Mac was er niet zonder een hbo'er" om het verschil in klasse toch even goed te verduidelijken.
Kan moeilijk op vrijdag zeggen dat het donderdag is...quote:Op zaterdag 25 oktober 2014 21:00 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Eh, nee, het meest feesten studenten op de donderdagavond, de vrijdagavond is meer DE feestavond voor de rest van de samenleving.
Niet dat studenten niet op vrijdag en zaterdag feesten maar als er 1 dag in de week is...
Sommige vooroordelen worden helaas bevestigd.quote:Op zondag 26 oktober 2014 11:40 schreef De_jager het volgende:
Ik denk echt dat dit per opleiding verschilt. Ik kom ook van het hbo en merk tot nu toe in mijn master weinig verschil met mijn hbo-opleiding (erg veel herhaling in mijn geval). Daarbij valt het bij mij op dat de (ex)hbo'ers een stuk gemotiveerder zijn dan de studenten die van de bachelor komen, waarschijnlijk omdat de hbo'ers er bewust voor hebben gekozen om door te studeren en het voor bachelorstudenten vanzelfsprekend is.
Jammer dat jij het anders ervaart en daarom mensen bevooroordeeld.
Dat heeft ook te maken met de toegankelijkheid van de opleiding denk ik. Er vindt vaak een mismatch plaats tussen de (verwachte) vooropleiding van (aankomende) studenten en de kennis die men nodig heeft voor een vak. Opleidingen schipperen er heel erg mee om de balans te vinden tussen goed en toegankelijk onderwijs (wat de kennisoverdracht aanzienlijk verhoogd, maar relatief weinig uitdaging met zich mee brengt) en uitdagend wat minder toegankelijk onderwijs wat een grotere inspanning van de student vereist en wat gevolgen kan hebben voor de gewenste kennisoverdracht. Dat is ook niet heel erg makkelijk.quote:Op zondag 26 oktober 2014 14:48 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Sommige vooroordelen worden helaas bevestigd.
Er zijn trouwens ook opleidingen waarbij je juist tijdens de bachelorfase (WO) een zwaarder curriculum hebt.
Bij een aantal technische opleidingen wordt de bachelor als zwaarder ervaren. Dat heeft niet zo zeer te maken met het beruchte niveau-verschil tussen het VWO en WO-bèta - wat inderdaad groot is - maar met het veel breder zijn van die bachelor. Een mens heeft nu eenmaal niet voor alles evenveel talent, als je je in je niche gaat specialiseren dan wordt de stof wel moeilijker maar het is iets wat je goed aankan omdat het je eigen niche is. Als je veel verschillende vakken hebt en voor die verschillende vakken verschillende vaardigheden nodig zijn dan zit er al snel iets tussen waar je moeite mee hebt.quote:Op zondag 26 oktober 2014 15:17 schreef Ryon het volgende:
[..]
Dat heeft ook te maken met de toegankelijkheid van de opleiding denk ik. Er vindt vaak een mismatch plaats tussen de (verwachte) vooropleiding van (aankomende) studenten en de kennis die men nodig heeft voor een vak. Opleidingen schipperen er heel erg mee om de balans te vinden tussen goed en toegankelijk onderwijs (wat de kennisoverdracht aanzienlijk verhoogd, maar relatief weinig uitdaging met zich mee brengt) en uitdagend wat minder toegankelijk onderwijs wat een grotere inspanning van de student vereist en wat gevolgen kan hebben voor de gewenste kennisoverdracht. Dat is ook niet heel erg makkelijk.
Inleidende vakken kunnen heel erg pittig zijn als een student in korte tijd even een achterstand in moet halen. Een inleidend vak in de bachelor kan retesimpel zijn als de meerderheid van de stof al eens eerder behandeld is of vrij oppervlakkig blijft omdat er nog geen mogelijkheid tot verdieping is. Mooi voorbeeld daarvan vind ik dat een relatief "eenvoudig" concept als de trias politica in het eerste jaar bij politicologie tot in den treure wordt herhaald totdat de gemiddelde student het wel kan dromen. Zeker als je op het vwo gewoon al had opgelet tijdens geschiedenis. Maar als je er pas echt aan de slag mee gaat tijdens de master je er achter komt dat het een praktisch onmogelijk concept is dat behoorlijk wat studie nodig heeft om volledig begrepen te kunnen worden.
Terwijl bij een vak als onderzoeksvaardigheden men in een klein blokje even alle kennis er door heen wil jassen. Daar falen studenten dan op omdat ze daar nog geen enkele/heel erg weinig voorkennis van hebben en dus bij nul moeten beginnen.
quote:Op vrijdag 24 oktober 2014 23:52 schreef GoldenHeart het volgende:
Goedennacht allen,
Ik ben een hbo student geweest. Nadat ik mijn propedeuse gehaald had (Bedrijfseco), ben ik direct gevlucht naar de universiteit en ik ben op dit moment een eerstejaars wo student.
Nee want de baankansen van die universitaire studie die jij geniet zijn zo denderend wou je zeggen?quote:Ik vind die crisis op het hbo dan ook niet minder dan terecht (grote werkloosheid voor hbo'ers tot wellicht 2017-2018). Het niveau van het hbo moet worden opgeschroefd en zo snel mogelijk!
Wat vinden jullie?
http://www.omroepwest.nl/(...)-weinig-kans-op-baanquote:Veel mensen die een universitaire opleiding doen, komen voorlopig moeilijk aan een baan. Vooral economen, juristen en bedrijfskundigen zullen vermoedelijk niet zo snel werk vinden. Dat blijkt uit de Keuzegids Universiteiten 2015. Daarin staan, naast opleidingsbeschrijvingen en kwaliteitsgegevens van de universiteiten, ook de 'baankansen' tot 2018.
Misschien kan jij het je moeilijk voorstellen maar de baankans is niet het enige motief op basis waarvan je een opleiding kiest.quote:Op dinsdag 28 oktober 2014 12:11 schreef Zaporizhzhya het volgende:
[..]
[..]
Nee want de baankansen van die universitaire studie die jij geniet zijn zo denderend wou je zeggen?
[..]
http://www.omroepwest.nl/(...)-weinig-kans-op-baan
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Dat neemt niet weg dat er inderdaad bepaalde universitaire opleidingen zijn waar je weinig mee kan in de praktijk maar er zijn er ook meer dan genoeg waar je betere arbeidskansen mee hebt dan met de lagere equivalenten. Verder is het ook een kwestie van je eisen te verlagen. Iemand die psychologie heeft gestudeerd kan bijvoorbeeld prima aan de slag als maatschappelijk werker en iemand die werktuigbouwkunde heeft gestudeerd kan prima een HBO-functie vervullen.
Als het je trouwens enkel om het geld te doen is dan hoef je zeker geen universitaire opleiding te volgen. Dat doe je omwille van andere motieven dan het geld. Al zijn er enkele opleidingen waarmee je gemakkelijk rijk wordt als je goed bent (rechten, arts, tandarts) maar dat geldt eveneens op de lagere niveaus (eigen bedrijf oprichten, chefkok, specialistisch ambacht).
[ Bericht 23% gewijzigd door Bram_van_Loon op 28-10-2014 15:37:59 ]ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
Alleen is dit laatste natuurlijk voor vrijwel niemand een realistische optie.quote:Op dinsdag 28 oktober 2014 16:05 schreef Pandarus het volgende:
Tja, als je per se veel geld wilt verdienen moet je ondernemer worden(en niet falen zoals de meesten). Of profvoetballer op CL-niveau.
Ook erg betrekkelijk want ga als afgestudeerd jurist nog eventjes de specialisatie fiscaal volgen (1 jaar als ik me niet vergis) en je komt weer aan de bak. Moet je wel ergens tegen het 'normale' collegegeldtarief die opleiding kunnen volgen. Briljant idee, dat verhoogde collegegeld.quote:Op dinsdag 28 oktober 2014 09:08 schreef Ryon het volgende:
http://www.powned.tv/nieu(...)_blijf_werkloos.html
Hoewel er veel aan te merken valt op de werkwijze van het ROA blijk je nu ook met een academisch diploma gewoon werkeloos te worden.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |