golfer | dinsdag 21 oktober 2014 @ 01:32 |
Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden. http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/ | |
golfer | dinsdag 21 oktober 2014 @ 01:34 |
Deze week steken we onze neus in de mysterieuze wereld van het dierenvoer. Je hond of kat eet er dagelijks van: 'dierlijk bijproduct'. Te vinden in iedere verpakking brok- of blikvoer. Een soort vlees dat geen vlees mag heten. We stellen een vraag die uw hond of uw kat zelf niet stellen kan. Wat bedoelt u met 'dierlijke bijproducten'? Ersin gaat alvast op onderzoek uit... http://keuringsdienstvanw(...)everingen/23-10-2014 | |
Teslynd | dinsdag 21 oktober 2014 @ 01:34 |
Sorry | |
Isegrim | dinsdag 21 oktober 2014 @ 06:30 |
Ze hebben eerder een uitzending over diervoer gedaan. Toen kwamen ze nergens binnen behalve de versvoermaker. Wij geven Naturis versvoer en Grau graanvrij blikvoer. | |
golfer | dinsdag 21 oktober 2014 @ 11:51 |
Marijn Frank maakt bioscoopdocumentaire Vleesverlangen | |
Pierre_Ranja | donderdag 23 oktober 2014 @ 20:45 |
Zijn er ook mensen die nu kijken? Ik vraag me af waarom die koe in het slachthuis waarom dat lichaam nog bewoog/ademde/hartslag had | |
Oscar. | donderdag 23 oktober 2014 @ 20:48 |
spiertrekkingen... | |
StephanL | donderdag 23 oktober 2014 @ 20:49 |
Scherp va Marijn,wat betreft dat konijn. Je stopt een huisdier in de voeding voor de andere huisdier. | |
Oscar. | donderdag 23 oktober 2014 @ 20:50 |
En dat laatste sloeg de spijker op de kop. | |
lariss | donderdag 23 oktober 2014 @ 20:57 |
Het leek op ademen? Kloppend hart? Echt freaky. | |
Oscar. | donderdag 23 oktober 2014 @ 20:58 |
Nee, dat niet de poezebeesten bepalen wat ze eten, maar de baasjes. En dat de baasjes graag zien dat de poesjes tevreden zijn. | |
lariss | donderdag 23 oktober 2014 @ 21:00 |
Sorry, verkeerd gequote, mijn reactie had betrekking op spiertrekkingen, post nr 7. | |
Oscar. | donderdag 23 oktober 2014 @ 21:00 |
Daar ging ik wel een beetje vanuit | |
golfer | donderdag 23 oktober 2014 @ 21:15 |
Wat een onwil van die gezamenlijke brokkenmakers. En dat ze zelfs een Belgische slachtafvalverwerker zo onder druk zetten om te dreigen met geen afnemen meer als zij zouden meewerken aan KvW. Mooi dat er toch nog een paar kleine fabrikanten bereid waren mee te werken, zoals die Prins-fabriek en die jongens die wel echt rundvlees verwerken in die rollen vlees. | |
golfer | donderdag 23 oktober 2014 @ 21:19 |
Hoe lees je de ingrediëntenlijst? Verpakkingen van honden- en kattenvoer beloven vaak de heerlijkste gerechten met alleen de allerbeste ingrediënten. Hoe controleer je wat er nu echt in het voer van je huisdier zit? Doel van een verpakking Het belangrijkste doel van een verpakking is natuurlijk om je over te halen om het product te kopen. Verpakkingen staan daarom vol met marketingteksten en prachtige foto’s die soms moeilijk op waarheid te controleren zijn. Eén onderdeel van het etiket is altijd op dezelfde manier opgebouwd: de ingrediëntenlijst. Maar hoe lees je die lijst? Niet misleidend De ingrediëntenlijst van huisdiervoeding moet voldoen aan eisen die gesteld zijn in de Europese wetgeving. De meest algemene regel is dat de verpakking niet misleidend mag zijn. Wanneer een fabrikant bijvoorbeeld claimt dat een bepaald ingrediënt in het product voorkomt, is hij verplicht om het percentage van het desbetreffende ingrediënt te vermelden. Staat er op de verpakking dat er rund in het hondenvoer zit, dan is in de ingrediëntenlijst terug te vinden om hoeveel procent rund het gaat. Op volgorde van hoeveelheid De lijst met ingrediënten staat altijd op volgorde. Dat houdt in dat het ingrediënt dat het meest voorkomt, als eerst wordt genoemd. Het onderstaande etiket is van een blikje kattenvoer met zalm en tonijn. De ingrediëntenlijst geeft aan dat het grootste deel van het blikje bestaat uit vlees en dierlijke bijproducten. Het deel wat daarna komt bestaat uit vis en visbijproducten. En van dat deel vis en visbijproducten is 4% zalm en 4% tonijn. Het deel daarna bestaat uit granen. Het is dus duidelijk dat het grootste gedeelte van dit blik niet uit zalm en tonijn bestaat, maar wat onduidelijk blijft is hoe groot de verschillende delen zijn. Het zou kunnen dat er 50% vlees en dierlijke bijproducten in zit en 36% vis en visbijproducten (waarvan 4% zalm en 4% tonijn), maar het is ook mogelijk dat er 90% vlees en dierlijke bijproducten in zit en 5% vis en visbijproducten (waarvan 4% zalm en 4% tonijn). In het eerste geval zit er beduidend meer zalm en tonijn in dan in het tweede geval. | |
ddx | donderdag 23 oktober 2014 @ 21:42 |
Niet echt veel gehoord in deze uitzending, halve aflevering zielig doen dat ze nergens mogen filmen. (wat Isegrim al voorspelde) Er werd ook nog even kort genoemd dat ze het nooit verkopen als varkenvlees. Iemand idee waarom niet ? | |
golfer | donderdag 23 oktober 2014 @ 21:45 |
Al die Joodse en Moslim katten en honden. | |
Oscar. | donderdag 23 oktober 2014 @ 21:53 |
Klinkt te goedkoop | |
fluitbekzeenaald2.0 | donderdag 23 oktober 2014 @ 22:03 |
Toch is kip goedkoper, en dat zetten ze er soms wel op. | |
#ANONIEM | donderdag 23 oktober 2014 @ 22:04 |
Was het ook niet zo dat varkensvlees slecht zou zijn voor honden? Of is dat weer zo'n hardnekkige urban mythe? Is mij iig ooit vertelt. (ging dan wel om de "menselijke" variant, dus wel veelal bewerkt zoals worst ed) Wat me dan weer logisch lijkt door de kruiden enzo [ Bericht 14% gewijzigd door #ANONIEM op 23-10-2014 22:05:14 ] | |
fluitbekzeenaald2.0 | donderdag 23 oktober 2014 @ 22:07 |
Blij dat ik tenminste zelf bepaal en weet wat mijn katten te eten krijgen. De diervoederindustrie is volgens mij een van de meest schimmige voedselsectoren, wat er precies in de producten zit weten alleen de fabrikanten en die zijn er kennelijk heel erg bij gebaat dat niemand ander erachter komt. | |
fluitbekzeenaald2.0 | donderdag 23 oktober 2014 @ 22:09 |
Rauw varkensvlees is een risico vanwege het Aujezsky-virus, dat ongevaarlijk is voor mensen maar dodelijk en onbehandelbaar voor honden en katten. Gekookt is het voor zover ik weet niet gevaarlijk. | |
Dragonberry | donderdag 23 oktober 2014 @ 23:08 |
Voor mij wel weer even bevestigd waarom ik dus liever KVV voer.. Sommige opmerkingen van die mensen aan de telefoon zijn ook echt niet slim. 'Het moet lekker smaken, of het gezond is, dat is een ander punt' | |
Klaploper | donderdag 23 oktober 2014 @ 23:12 |
Was hij leuk genoeg om terug te kijken? Uit sommige posts blijkt dat het nogal saai was. | |
#ANONIEM | donderdag 23 oktober 2014 @ 23:19 |
Je leest nog wel eens dat het dieet bij katten heel nauw steekt in bepaalde opzichten en dat je daarom toch maar beter kant-en-klare diervoeding kan kopen. Is dat bangmakerij van die geheimzinnige diervoedingfabrieken of is het misschien ook gewoon waar? | |
Isabeau | donderdag 23 oktober 2014 @ 23:21 |
Mijn kat krijgt echt nooit blikvoer voor katten. Alleen vers vlees & vis (dat laatste dan wel weer regelmatig in een blikje maar dat is dan alleen vis en niets anders). | |
NoCigar | donderdag 23 oktober 2014 @ 23:25 |
Ik vond het totaal oninteressant, maar ik heb ook geen huisdieren. En als ik ze wel had zou ik ze nog steeds gewoon blikvoer geven, als ik dat toch al deed. | |
golfer | woensdag 29 oktober 2014 @ 22:39 |
Morgen: Vroeger was er eten. Nu is er superfood. Want gewoon gezond is niet gezond genoeg. Superfood is tegen kanker maar voor een stralende huid. Super voor alles en een supergoede handel bovendien. De Keuringsdienst wil een graantje meepikken en gaat op zoek naar een goudmijn in de polder. Bekijk hier alvast een preview: http://keuringsdienstvanw(...)everingen/30-10-2014 Een aflevering voor quinoa-kutten dus. | |
FANN | woensdag 29 oktober 2014 @ 23:04 |
dán ga ik kijken! | |
Klaploper | woensdag 29 oktober 2014 @ 23:15 |
Als ze niet zeggen dat het allemaal geweldig is weten ze gewoon niet waarover ze praten! Aldus al die mensen die beweren dat ze supergezond zijn maar er toch meestal ongezonder uitzien dan de gemiddelde junk. | |
Isegrim | woensdag 29 oktober 2014 @ 23:17 |
Ahhh die vind ik nu al leuk! Quinoakutten. | |
UIO_AMS | donderdag 30 oktober 2014 @ 16:06 |
Die moet ik zien! | |
StephanL | donderdag 30 oktober 2014 @ 20:31 |
Dat oosterse muziekje Boom knuffellaarster die eigenaresse. | |
NoCigar | donderdag 30 oktober 2014 @ 20:33 |
Superzaad, verkocht door idealisten. | |
Oscar. | donderdag 30 oktober 2014 @ 20:34 |
Zaad in je bakkes | |
GooseFM | donderdag 30 oktober 2014 @ 20:35 |
Bepaalde hoogwaardig samengestelde bullshit. | |
StephanL | donderdag 30 oktober 2014 @ 20:35 |
Ik eet ook altijd met mijn parkieten mee Lekker veel zaad. | |
UIO_AMS | donderdag 30 oktober 2014 @ 20:36 |
Ik ken die Paul. Oud squash maatje van me. . | |
NoCigar | donderdag 30 oktober 2014 @ 20:37 |
Verkoopt ie ook kerstbomen en vuurwerk? Of enkel zaad. | |
UIO_AMS | donderdag 30 oktober 2014 @ 20:43 |
Alleen voeding en supplementen al zo'n 20 jaar. Ik denk dat ik hem een jaar of 15 geleden voor het laatst gezien heb. Geen steek veranderd zo te zien. Komt vast door z'n superfood. | |
NoCigar | donderdag 30 oktober 2014 @ 20:47 |
Ok, het is natuurljk een oude business, alleen die superfoods zijn 'modern'; dan ben je gek als je niet mee doet natuurlijk. | |
GooseFM | donderdag 30 oktober 2014 @ 20:48 |
En jawel, de quinoa! | |
NoCigar | donderdag 30 oktober 2014 @ 20:49 |
Die wildplukker en die Brabander zijn wel grappig. | |
StephanL | donderdag 30 oktober 2014 @ 20:50 |
Negerzaad, het bestaat nog | |
Sheepcidus | donderdag 30 oktober 2014 @ 20:51 |
Negerzaad | |
NoCigar | donderdag 30 oktober 2014 @ 20:51 |
Moet dat geen mensen-van-kleur-zaad zijn? | |
StephanL | donderdag 30 oktober 2014 @ 20:51 |
Negerzaad. Wat zwart is,moet zwart blijven. | |
noodgang | donderdag 30 oktober 2014 @ 20:51 |
Ik weet niet wat je vindt als je zoekt op negerzaad eetbaar :p | |
#ANONIEM | donderdag 30 oktober 2014 @ 20:52 |
Negerzaad schandalig dat dat zomaar kan | |
Sheepcidus | donderdag 30 oktober 2014 @ 20:52 |
Heel voedzaam vol proteine | |
#ANONIEM | donderdag 30 oktober 2014 @ 20:53 |
Daar weet Anouk alles van. | |
NoCigar | donderdag 30 oktober 2014 @ 20:53 |
Dat weet je best. | |
Tim_Schuhmacher | donderdag 30 oktober 2014 @ 20:53 |
Ik zou inderdaad terughoudend zijn met googlen naar eetbaar icm negerzaad! | |
NoCigar | donderdag 30 oktober 2014 @ 20:54 |
Ik heb het aangedurfd en kreeg tot mijn opluchting enkel nette dingen. | |
#ANONIEM | donderdag 30 oktober 2014 @ 20:57 |
Geen broek op de enkels? | |
NoCigar | donderdag 30 oktober 2014 @ 20:58 |
Enkel mooie plantjes. | |
golfer | donderdag 30 oktober 2014 @ 21:14 |
Negerzaad. Daar wordt straks weer een actiecomité opgericht die deze naam uit de handel wil hebben. Negerzoenen mag ook al niet meer om nog maar te zwijgen over de Zwarte Piet... | |
Gimmick | donderdag 30 oktober 2014 @ 21:16 |
Het is jammer dat je door die superfood marketing bullshit bijna zou vergeten dat veel van die producten gewoon echt gezond zijn. Of althans, de zaden. Van de besjes, tarwegras en dergelijke ben ik niet overtuigd. Maar lijnzaad, chiazaad en quinoa zijn gewoon erg gezond, daar is niets zweverigs aan. Lijnzaad bevat erg veel voedingsvezels, veel eiwit, veel gezonde vetten en weinig koolhydraten. Quinoa is (naast soja) een van de weinige plantaardige eiwitbronnen die complete eiwitten bevatten. | |
Gimmick | donderdag 30 oktober 2014 @ 21:16 |
Oh, en lijnzaad kost geen drol. | |
DJKoster | donderdag 30 oktober 2014 @ 21:20 |
http://nl.wikipedia.org/wiki/Nigerzaad
| |
#ANONIEM | donderdag 30 oktober 2014 @ 21:26 |
Dat was een (mislukte) marketingcampagne van de fabrikant (Buys) | |
Tourniquet | donderdag 30 oktober 2014 @ 22:31 |
| |
#ANONIEM | donderdag 30 oktober 2014 @ 22:34 |
Met een 'z'? | |
Pietverdriet | donderdag 30 oktober 2014 @ 22:52 |
Zou ze op zwart zaad zitten? | |
Pietverdriet | donderdag 30 oktober 2014 @ 22:55 |
Er is geen ongezond of gezond eten (muv kunstmatig gehard vet, vermijd dat), er is slechts ongezond eetgedrag. Eet gevarieerd en matig, alleen maar sla eten is ongezonder dan alleen maar hamburgers. | |
fluitbekzeenaald2.0 | vrijdag 31 oktober 2014 @ 01:02 |
Er zijn bepaalde richtlijnen die je moet volgen om tekorten te voorkomen als je zelf samenstelt. Daarvoor zul je je een beetje in moeten lezen vantevoren. Doe je dat en hou je bij wat je voert, dan is er niets aan de hand. Erg moeilijk is het niet, je moet er gewoon rekening mee houden dat de kat bot, vlees en orgaan in ongeveer de juiste verhoudingen binnen krijgt. Anders kun je ook nog een goede kant en klare versvoeding geven, dan hoef je je er niet actief mee bezig te houden. Mijn katten eten inmiddels twee jaar uitsluitend rauw vers voer en vertonen geen enkel teken van een tekort aan wat dan ook. Sterker nog, ze zijn nu mooier en actiever dan ooit. | |
Klaploper | vrijdag 31 oktober 2014 @ 02:12 |
Dat was pure marketing. | |
ddx | donderdag 13 november 2014 @ 21:15 |
De rekenkamer ging vanavond over scharrelei en de prijs daarvan. (en dat boeren in Nederland massaal verlies maken op dit moment) Opzet van aflevering leek erg veel op kdvw. (en met Marijn en Ersin) | |
Jester65 | donderdag 13 november 2014 @ 21:31 |
Wel een interessant programma. | |
Skeletor. | donderdag 13 november 2014 @ 22:19 |
Zeker! Ik kijk het altijd als Keuringsdienst er niet is en dit wordt uitgezonden. Ze behandelen ook vaak non-foodtopics. | |
golfer | donderdag 13 november 2014 @ 22:52 |
Ik dacht even dat ik een KvW gemist heb, maar dit gaat dus over een ander programma. Is daar geen topic over? | |
Tourniquet | donderdag 13 november 2014 @ 22:57 |
TV / [KRO] De Rekenkamer #1 - Een show over geld en consumentzaken | |
djkoelkast | maandag 24 november 2014 @ 13:02 |
Er is een spannende negerzaad cliffhanger, maar het was in 1989 al eens op tv: | |
Pietverdriet | maandag 24 november 2014 @ 13:19 |
De superfood aflevering is weer ouderwets hilarisch | |
Skeletor. | donderdag 19 februari 2015 @ 18:12 |
Vanavond bak- en braadproducten. Is dit weer een herhaling? | |
djkoelkast | donderdag 19 februari 2015 @ 18:16 |
Ja | |
Pietverdriet | donderdag 19 februari 2015 @ 18:26 |
Buk&Braak | |
Skeletor. | donderdag 19 februari 2015 @ 18:54 |
Ik zag het inderdaad. Wordt tijd voor nieuwe afleveringen! | |
kenwel | zaterdag 21 februari 2015 @ 16:19 |
Binnenkort nieuwe afleveringen en een vervanging voor Marijn, namelijk Sofie van de Enk. | |
ß | zaterdag 21 februari 2015 @ 16:26 |
Volgens mij blijft Marijn gewoon.
| |
pfefferkatze | zaterdag 21 februari 2015 @ 16:28 |
Ja. Marijn | |
fotostarter | zondag 22 februari 2015 @ 09:42 |
Sofie is anders ook wel leuk | |
djkoelkast | zondag 22 februari 2015 @ 10:49 |
Geen Maarten Remmers meer? Zonde. | |
Pietverdriet | zondag 22 februari 2015 @ 11:27 |
Ja, beter dan Teun van de Keuken | |
wuuht | zondag 22 februari 2015 @ 11:53 |
Kan die vervelende mocro niet gewoon weg. | |
djkoelkast | zondag 22 februari 2015 @ 12:49 |
Wouter Klootwijk vond ik altijd wel grappig, en Roland Duong. Die Ajouad of hoe je het spelt vind ik maar een vervelend mannetje, zijn manier van vragen vind ik niets. | |
Dagoduck | donderdag 5 maart 2015 @ 20:48 |
Koeien | |
Dagoduck | donderdag 5 maart 2015 @ 20:56 |
Echt een topkoe! | |
djkoelkast | donderdag 5 maart 2015 @ 20:57 |
Zijn het oude of nieuwe? | |
Dagoduck | donderdag 5 maart 2015 @ 21:04 |
Dit was een herhaling, maar ik ben geen vaste kijker. | |
djkoelkast | donderdag 5 maart 2015 @ 21:04 |
Ok | |
Stroekie | vrijdag 6 maart 2015 @ 23:03 |
nieuwe koeien zaten bij spaan en vermeegen. Oude koeien haal je uit de sloot om te herhalen | |
golfer | maandag 9 maart 2015 @ 17:28 |
Vanaf donderdag a.s. nieuwe afleveringen: Foei tarwe; je hebt ons erin geluisd! Altijd tarwe in ons dagelijks brood... Speltgraan moeten we hebben! Beter voor je alles, want spelt blijkt een superieur ras. Komt uit Duitsland bovendien. Aanstaande donderdag begint een nieuw seizoen van de Keuringsdienst! Met in de eerste uitzending: De Keuringsdienst van Waarde over de rassenleer van de broodplank. | |
djkoelkast | maandag 9 maart 2015 @ 19:11 |
Einkorn is het nieuwe spelt | |
Teslynd | maandag 9 maart 2015 @ 22:55 |
Emme? | |
djkoelkast | maandag 9 maart 2015 @ 23:44 |
Emmer is het nieuwe einkorn, maar zo ver lopen nog maar weinig mensen vooruit | |
#ANONIEM | dinsdag 10 maart 2015 @ 16:11 |
TonyChocoloney kennen we het nog? Niet meer weg te denken uit de schappen en een hippe verpakking. Maar waar is de tekst "op weg naar 100% slaafvrij" gebleven? Lijkt me nu gewoon een commercieel dingetje geworden... | |
djkoelkast | dinsdag 10 maart 2015 @ 16:42 |
Er zit ook andere bende in die repen, ik koop ze niet. | |
HenkieVdV | donderdag 12 maart 2015 @ 14:38 |
Vanavond dus. Rassenleer uit Duitsland... | |
Bravebart | donderdag 12 maart 2015 @ 14:48 |
Namelijk? | |
djkoelkast | donderdag 12 maart 2015 @ 14:50 |
Glucose-fructosestroop in de marshmellow bijvoorbeeld. | |
Buurpoes | donderdag 12 maart 2015 @ 15:27 |
Dat heb je nodig voor de structuur, anders krijg je niet zo'n mooi elastische, luchtige marshmallow. | |
djkoelkast | donderdag 12 maart 2015 @ 15:50 |
Je hebt het ook nodig als je diabetes wil. | |
Pietverdriet | donderdag 12 maart 2015 @ 16:03 |
Als je bang bent dat fructose tot diabetes leidt kan je ook maar beter appel/peren/druivensap mijden | |
djkoelkast | donderdag 12 maart 2015 @ 16:13 |
Heeft allemaal te maken met concentratie en wat er nog meer bij zit. Fruit heeft in zijn natuurlijke vorm stofjes aan boord waardoor wij het heel goed kunnen verwerken. Als je echter puur het fruitsuiker gaat isoleren dan is dat èn veel te veel èn zonder die stofjes. Je kunt dus rustig fruit eten, zelfs in relatief grote hoeveelheden, maar het isoleren van de vruchtsuikers en die los van het fruit consumeren is gewoon niet zo'n goed idee. | |
Buurpoes | donderdag 12 maart 2015 @ 16:24 |
Daar heb je meestal ook fors overgewicht voor nodig. Bovendien: eet jij elke dag marshmallows? | |
Pietverdriet | donderdag 12 maart 2015 @ 16:28 |
Ik had het over sappen, die zijn voornamelijk suikerwater, en deze die ik noemde bevatten zoveel fructose tov glucose dat ze bij kleine kinderen een belangrijke oorzaak zijn van oa diaree en andere darmproblemen. Fruit eten is een prima idee, veel sap drinken niet | |
djkoelkast | donderdag 12 maart 2015 @ 16:34 |
Ik drink voornamelijk water | |
Tourniquet | donderdag 12 maart 2015 @ 20:39 |
Nu over Spelt | |
AnneX | donderdag 12 maart 2015 @ 20:40 |
Zullie bakken speltbrood op npo drie...Keuringsdienst van Waarde. De Veldkeuken Trouwens vorig jaar ging het toch eens over spelt?! Toen was bakker Menno in beeld van Menno.nl Het bleek dat nog geen 5% spelt wordt gebruikt in het zogenoemde brood, als ik mij goed herinner. | |
Dragonberry | donderdag 12 maart 2015 @ 20:47 |
Dat ging over desem toch? | |
Buurpoes | donderdag 12 maart 2015 @ 20:49 |
Van dat desembrood dat niet naar zuurdesem mag smaken, toch? Want dan lusten mensen het niet. | |
AnneX | donderdag 12 maart 2015 @ 20:51 |
Oh ja... En over paarden?haar als broodverbeteraar. Gebruikt onze bakker niét, de prijswinnaar, zegt-ie. | |
Buurpoes | donderdag 12 maart 2015 @ 20:53 |
Eendeveren en mensenhaar - zo ver gereinigd en chemisch bewerkt dat je niet meer kunt achterhalen waar het oiit van gemaakt is. Ik zou een andere bakker zoeken, trouwens. Dat spul is prima. | |
AnneX | donderdag 12 maart 2015 @ 20:55 |
Nou, ik geloof hem en blijf brood van hem kopen. Of ik moet in de buurt zijn van Vroeg, Bunnik of de Veldkeuken, Culemborg | |
golfer | vrijdag 13 maart 2015 @ 00:27 |
Leuke uitzending met een Pijnenburg ontbijtkoekbakker die gewwoon eerlijk toegeeft dat het allemaal marketing is en dat 9 % spelt weinig smaak toevoegt. Trouwens die raszuivere Duitser was ook erg leuk. Hij had alleen de verkeerde snor. | |
Adrie072 | vrijdag 13 maart 2015 @ 12:04 |
Prima aflevering, ontbijtkoekenbakker machtig mooi woord en de dames zagen er zeer appetijtelijk uit! | |
HenkieVdV | vrijdag 13 maart 2015 @ 12:41 |
Ja leuk om te zien. Je kan ook gewoon beter eerlijk zijn dan een raar marketingverhaal ophangen waar mensen toch wel doorheen prikken. | |
Soldier2000 | vrijdag 13 maart 2015 @ 14:17 |
Ik vond het wel een vermakelijke aflevering, maar zeker geen goede aflevering. Er werd naar mijn mening onvoldoende gesproken over de verschillen tussen spelt en tarwe. Tarwe bevat gluten, en zorgt voor een hoge bloedsuikerpiek, zorgt Spelt daar ook voor? Had de aflevering wat interessanter kunnen maken, dan er een broodbakker of een akkerbouwer erbij te betrekken. | |
djkoelkast | vrijdag 13 maart 2015 @ 14:56 |
In spelt zit meer gluten dan in tarwe, maar het is een iets andere vorm. Het zijn gluten met minder kracht, daarom is een brood van 100% spelt veel moeilijker te maken als je dezelfde eigenschappen aan het brood wil geven als aan een tarwebrood. Speltcake is weer veel makkelijker, want daar heb je geen sterke gluten voor nodig. | |
Teslynd | vrijdag 13 maart 2015 @ 22:50 |
Door veredeling van tarwe (weer- en beestjesvast maken voor grotere en zekerder opbrengst) is het glutengehalte opgefokt van ca. 5% in de jaren '50 naar bijna 50% nu. Het is dus geen wonder dat steeds meer mensen met glutenproblemen zitten. Gluten zit vooral in de schil. Dus volkorenmeel bevat meer gluten dan gewoon meel, wat in NL vooral bloem is. Omdat spelt minder gluten bevat, kan het zijn dat het meer zetmeel bevat, maar daarover heb ik geen uitspraken gelezen. Zetmeel zorgt voor verhoging van de bloedsuikerspiegel, omdat het meervoudige suiker(s) is. Daar staat tegenover dat limonade en vruchtensap enkelvoudige suikers bevatten die voor directe pieken met aansluitende dalen zorgt. Fruit zelf piekt minder hard, doordat je daarvan de suikers binnen hun natuurlijke context krijgt, dus met vezels. . Haver bevat van nature geen gluten, maar er schijnt tarwe aan toegevoegd te worden, zodat het eindprodukt toch glutenhoudend is. Bovendien heeft het een enorme kleefklacht. Mensen met coeliakie mogen absoluur geen gluten binnen krijgen en zij moeten net als orthodoxe joden hun eigen keukengroep aanhouden om besmetting te voorkomen. Gewoon afwassen is niet voldoende. Gluten is een specifieke eiwitgroep. Voor wie geen gluten verdraagt, is spelt ook taboe. Wie er wel redelijk tegen kan, is gebaat met 100% speltbrood, omdat beter valt en gezonder is. Natuurlijk duurt dat totdat de farmacie en voedingsmiddelenindustrie het oog op spelt laten vallen en besluiten om dat ook maar eens op te fokken voor meer gewin. | |
Isegrim | vrijdag 13 maart 2015 @ 23:36 |
Zonder gluten geen brood. Je hebt gluten nodig om brood te laten rijzen (als je geen industriële toevoegingen wilt gebruiken). Mensen die last dénken te hebben van gluten/tarwe, hebben in werkelijkheid vaak last van de zooi die aan industrieel brood wordt toegevoegd en van het feit dat industrieel brood absurd snel van meel naar brood gaat (45min) en daarom verteringsproblemen geeft. Diezelfde mensen hebben vaak geen last van slowfood-(desem)brood bereid dmv autolyse. | |
Isegrim | vrijdag 13 maart 2015 @ 23:58 |
5-15% van tarwe bestaat uit eiwit. Daarvan is tot 80% gluten. Beetje vreemde percentages die je noemt dus. Heb je het dan over coeliakie of over hipster-gluten-angst bij mensen die meestal niet eens weten wat gluten zijn? 'Meel' = volkorenmeel. 'Bloem' = wit meel. Wat is 'gewoon meel' en waar koop je dat? Gluten zitten samen met zetmeel in het endosperm. Dus juist niet in de schil. Je loopt echt onzin te blaten... | |
NedKelly | zaterdag 14 maart 2015 @ 00:27 |
Dat vruchtensap tov fruit je bloedsuiker sneller laat stijgen is omdat het vloeibaar is en dus sneller in je bloed terecht komt. Niet voor niets adviseren ze diabetici met een te lage bloedsuiker dextro tabletten te nemen of iets vloeibaars te drinken met suiker erin. Maar ik heb qua bloedsuikers verder geen andere reactie op het drinken van appelsap tov het eten van een appel. Ik heb diabetes en moet dagelijks meerdere keren mijn bloedsuiker meten en weet dat daardoor. waar jij op doelt heeft denk ik eerder te maken met de glycemische index. Maar dan klopt het weer niet helemaal, want bijv. peulvruchten bevatten over het algemeen zeer veel koolhydraten (zetmeel) maar hebben een lage glycemische index. Een lage heeft minder piek effect op je bloedsuiker. Als ik iets eet met een lage glycemische index en ik blijf elk half uur meten, dan zie ik het vrijwel niet in mijn bloedsuiker terug dat ik dat gegeten heb, het blijft vrijwel gelijk. Ga ik brood of aardappels eten, dan krijg ik een zeer hoge stijging van mijn bloedsuiker die pas na zo'n 1,5 tot 2,5 uur met geluk weer tot de beginwaarde van voor het eten is gezakt. http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/glycemische-index.aspx | |
Teslynd | zaterdag 14 maart 2015 @ 09:09 |
Ja inderdaad. Daarom wordt bataat aangeraden in plaats van aardappels, terwijl je bij bataat echt het zoete proeft. | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 14 maart 2015 @ 09:20 |
Onzin, dit is niet een bewuste actie. Haver bevat geen gluten maar kan tijdens kweek, oogsten, transport of produktie van vlokken besmet worden met tarwe en is daarom niet zomaar geschikt voor coeliakie patiënten. Er is glutenvrije haver waarbij het hele proces zo is ingericht dat er geen kruisbesmetting mogelijk is. | |
Skeletor. | woensdag 18 maart 2015 @ 22:17 |
Morgen lekker Bertolli bashen ! | |
golfer | woensdag 18 maart 2015 @ 23:57 |
Yups. Wie van Bertolli-saus opschept, schept op van een opschepper. Saus met truffel bijvoorbeeld. Oh zo verrukkelijk. De reclame verhaalt over de zoektocht van Bertolli naar de allerbeste truffels van Italië. De Keuringsdienst reist ze achterna en komt bedrogen uit. De beste? Troeptruffels! En we hebben nieuws: meneer Bertolli is verhuisd naar Polen en heet nu Bertolski. | |
Pietverdriet | donderdag 19 maart 2015 @ 06:26 |
Ze vallen in herhaling. | |
Spanky78 | donderdag 19 maart 2015 @ 10:31 |
Je bedoelt fytinezuren? Heeft inderdaad te maken met desnelheid, maar niets met toevoeging. De het gistproces breekt dit af, dus langzaam brood == geen fytine. Ongeacht de overige toevoegingen. | |
Snoepje5 | donderdag 19 maart 2015 @ 17:33 |
Troeptruffels van meneer Bertoli a la bertolski. Hahah. | |
HenkieVdV | donderdag 19 maart 2015 @ 17:37 |
Ja ik dacht ook al zoiets, we hebben de "truffels" in willekeurig voedsel toch al gehad? | |
#ANONIEM | donderdag 19 maart 2015 @ 17:38 |
Dit. Zowel truffels als Bertolli hebben ze al behandeld. Ook al volledige aflevering over Bertolli. Ging toen om die reclame van die bejaarden met hun saus. Uitkomst was (goh) dat het allemaal marketing wank was van een submerk van Knorr. Goh [ Bericht 20% gewijzigd door #ANONIEM op 19-03-2015 17:39:56 ] | |
Isegrim | donderdag 19 maart 2015 @ 17:49 |
Beetje jammer inderdaad. Er zijn genoeg nieuwe onderwerpen te bedenken zou je zeggen. | |
AnneX | donderdag 19 maart 2015 @ 20:42 |
Hij is leuk! tot nu toe... | |
NoCigar | donderdag 19 maart 2015 @ 20:43 |
Arrogante Italiaan wel. | |
NoCigar | donderdag 19 maart 2015 @ 20:44 |
Volgens mij is dit gewoon een snoepreisje voor de redacteuren. | |
pfefferkatze | donderdag 19 maart 2015 @ 20:53 |
Misschien kunnen we als FOK!forum een kijkersvraag bedenken en inzenden | |
golfer | donderdag 19 maart 2015 @ 20:53 |
Wel oké dat Unilever dit keer wilde meewerken. En wat een grappige oude Autobianca. Die hadden mijn ouders ook. | |
Isegrim | donderdag 19 maart 2015 @ 20:56 |
Ja! | |
NoCigar | donderdag 19 maart 2015 @ 20:57 |
Is er nou eigenlijk iemand verrast door de uitslag? Plus dat Van der Keuken weer lekker onbeschoft is. | |
hmmmz | donderdag 19 maart 2015 @ 20:59 |
Niet gezien, maar wat is de uitkomst? Ze gooien er goedkope naar niets smakende truffel in en voegen smaak toe met truffelaroma? | |
NoCigar | donderdag 19 maart 2015 @ 21:00 |
Er zit 0,05 gr truffel in die nergens naar smaakt. Tjee, zeg, ik had echt een halve witte truffel verwacht. | |
AnneX | donderdag 19 maart 2015 @ 21:00 |
Zwarte truffel ( 300¤ / kilo) die ze voeren aan honden en varkens om te trainen en de witte truffel (¤ 2500 / kilo) te vinden. | |
Isegrim | donderdag 19 maart 2015 @ 21:01 |
Na zoveel seizoenen KvW zijn er weinig dingen die ik nog verrassend vind. Het is elke keer weer hetzelfde liedje: je wordt genaaid waar je bij staat. | |
Blues | donderdag 19 maart 2015 @ 21:03 |
Die blije poolse vrouw ook | |
hmmmz | donderdag 19 maart 2015 @ 21:04 |
Dit. Mensen vinden het over het algemeen helemaal niet erg om opgelicht te worden. | |
NoCigar | donderdag 19 maart 2015 @ 21:05 |
Mwa, valt wel mee als ik bv denk aan die ontvelde mandarijntjes op blik waar niks mis mee was. Maar er zijn natuurlijk genoeg andere voorbeelden waarbij het wel klopte. | |
Isegrim | donderdag 19 maart 2015 @ 21:09 |
En de eieren van Calvé. En het handgeblazen glas van IKEA. Díe afleveringen waren wél verrassend! | |
NoCigar | donderdag 19 maart 2015 @ 21:10 |
Ja, inderdaad ja! | |
pfefferkatze | donderdag 19 maart 2015 @ 21:39 |
Welke aflevering was dat met eieren van Calvé? Zegt me even niks. | |
Isegrim | donderdag 19 maart 2015 @ 21:42 |
Over dat hun kippen écht vrijeuitloopkippen zijn. Het plaatje op de verpakking klopte. http://keuringsdienstvanw(...)everingen/07-10-2010 | |
Pietverdriet | donderdag 19 maart 2015 @ 22:14 |
Mondgeblazen | |
Isegrim | donderdag 19 maart 2015 @ 22:41 |
Je snapt wat ik bedoel. | |
#ANONIEM | donderdag 19 maart 2015 @ 22:50 |
Mwa, toch nog wel een redelijk verschil Ik zie trouwens ook de meerwaarde niet in van dat mondgeblazen vs machinaal. Of een robot nou in een mal blaast, of een Chinees in een mal blaast... Wat die Roemeen in dat museum deed met het volledig met de hand vormen en uitrollen van dat glas doet een stuk meer. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 19-03-2015 22:51:24 ] | |
Isegrim | donderdag 19 maart 2015 @ 22:51 |
Nee ik vond het ook niet echt veel meerwaarde hebben eigenlijk. | |
pfefferkatze | donderdag 19 maart 2015 @ 23:03 |
Ah ja mayonaise ken ik wel Dat stukje met Buurman & Buurman-muziek op 14:18 maakt de hele aflevering voor mij. Sowieso altijd die epische Ennio Morricone muziek en Philip Glass etc. | |
Isegrim | donderdag 19 maart 2015 @ 23:52 |
De muziek is geniaal ja. Zat er vorige week geen Wagner in, met de Duitse raszuivere spelt? | |
pfefferkatze | vrijdag 20 maart 2015 @ 00:01 |
Bedoel je deze? Komt voor in de film Inglourious Basterds, merk vaak dat KvW muziek van zijn films gebruikt en daardoor dus ook veel Ennio Morricone. | |
golfer | donderdag 26 maart 2015 @ 17:08 |
Vanavond over beenham. Het is luxe en het zit ergens in een varken. Beenham. Maar wat is dat precies? Uw vleesfabriek heeft een simpele vraag bijzonder ingewikkeld gemaakt. De Keuringsdienst kijkt zijn ogen uit. Ham met een kunstbeen. | |
chufi | donderdag 26 maart 2015 @ 17:09 |
Tegen het achterbeen van het varken aan? | |
#ANONIEM | donderdag 26 maart 2015 @ 19:11 |
nieuwe aflevering? | |
golfer | donderdag 26 maart 2015 @ 20:25 |
Ja. Staat op het punt van beginnen. | |
sinterklaaskapoentje | donderdag 26 maart 2015 @ 20:39 |
Najaa dat enorme varken wat ik net zag kun je wel zon ham halen toch | |
JaneDoe | donderdag 26 maart 2015 @ 20:46 |
haha, beenham die verontwaardiging van teun ook; nou jaaaa | |
Zelfscanner | donderdag 26 maart 2015 @ 20:47 |
Dus als je er een bot instopt heb je beenham? | |
Zelfscanner | donderdag 26 maart 2015 @ 20:48 |
La place beenham | |
sinterklaaskapoentje | donderdag 26 maart 2015 @ 20:48 |
Ga er maar gewoon vanuit dat alle producten nep zijn Voor echt luxe vlees moet je flink aftikken bij de slager | |
Zelfscanner | donderdag 26 maart 2015 @ 20:49 |
Zelfscanner | donderdag 26 maart 2015 @ 20:50 |
Omdat het op het etiket staat | |
DJKoster | donderdag 26 maart 2015 @ 20:53 |
Dat inhammetje in die plakken.. | |
sinterklaaskapoentje | donderdag 26 maart 2015 @ 20:53 |
Ik koop altijd de plakken achterham van 50 cent Waarschijnlijk hetzelfde als de beenham | |
DJKoster | donderdag 26 maart 2015 @ 20:57 |
Ach, hij is tenminste eerlijk met dat stalen pijpje. | |
sinterklaaskapoentje | donderdag 26 maart 2015 @ 20:57 |
Ja wel mooi. Maar hij zegt er niet bij wie z'n producten kopen. Als Stegeman wordt genoemd als 'retailer' dan worden ze niet blij | |
svann | donderdag 26 maart 2015 @ 21:10 |
We zagen in ieder geval geen seporatorham. In die zin wel kwaliteit. Zou zo'n echt bot nog wat voor de smaak doen? | |
golfer | donderdag 26 maart 2015 @ 21:11 |
Wat een neppers. Samengeplakte stukken ham met een metalen pijpje verkopen als beenham. De methode van Pauli kwam nog enigszins in de buurt van echte beenham omdat er bot in werd gestopt voor het koken, maar niks haalt het bij een ambachtelijke door de slager zelf gemaakt en gerookte beenham. | |
pfefferkatze | donderdag 26 maart 2015 @ 21:54 |
Die Ersin toch Met z'n mooie leren schoentjes naar de boerderij gaan. En die nieuwe, Sofie, niet mijn favoriet. Haar reacties bij die slager ("ieeuww" en dat overdreven gezicht bij het hoesten), had al een beetje het vermoeden dat ze wat huppelkutterig is maar lijkt te kloppen. Verder oogt ze wel intelligent dus ze krijgt nog wel een kans. | |
Oscar. | donderdag 26 maart 2015 @ 22:04 |
Sofie nieuw? | |
pfefferkatze | donderdag 26 maart 2015 @ 22:08 |
Ja? Ze zit er pas in sinds seizoen 2015 en de aflevering beenham van zojuist was de derde aflevering van seizoen 2015 Volgens mij zat ze helemaal niet in de afgelopen Bertolli-aflevering dus is dit pas haar tweede aflevering. | |
Oscar. | donderdag 26 maart 2015 @ 22:09 |
Bertollie aflevering was ook oud. Maar ik verwarde Marijn ( )met Sofie | |
pfefferkatze | donderdag 26 maart 2015 @ 22:18 |
Nouja oud Hoogstens een half jaartje geleden opgenomen denk ik. | |
Ludacriss | donderdag 26 maart 2015 @ 22:21 |
Je kan dus eigenlijk gewoon schouderham of achterham kopen? Net zo goed dus. | |
golfer | donderdag 26 maart 2015 @ 22:23 |
Ja, welke soort samengeplakte hammen je neemt maakt niet uit. | |
Ludacriss | donderdag 26 maart 2015 @ 22:29 |
Goed om te weten. Afgelopen jaren toch veel van KDVW geleerd. | |
nikky | donderdag 26 maart 2015 @ 22:32 |
Precies. Je merkt het wel in je portomonee. | |
HenkieVdV | vrijdag 27 maart 2015 @ 11:26 |
Ja zeer vervelend inderdaad en past totaal niet bij het programma. | |
Pietverdriet | vrijdag 27 maart 2015 @ 12:28 |
Rellen om niets. De beide vleeswaren fabrikanten maakten een keurig industrieel product. De ambachtelijke slager pompt de ham vol met (pekel)water en wordt neergezet als de echte producent terwijl hij water verkoopt. Wie belazeren nu de klant? | |
Pietverdriet | vrijdag 27 maart 2015 @ 13:00 |
Je gaat op de bonnefooi naar Italie en je vraagt voorbijgangers en je vind zo even de plek waar die truffelspot gefilmt is? Sure, daar zit net zoveel waarheid in als truffel in die saus. Hoe een mooi programma verworden is tot het soort product wat unilever in een pakje stopt. Verschil is dat Unilever daar nog eerlijker in is. | |
HenkieVdV | vrijdag 27 maart 2015 @ 13:03 |
Miauw_Zedong | vrijdag 27 maart 2015 @ 13:06 |
Ik vind dat ze wel een punt hebben. Op zich is er niks mis met het Industriële product maar het wordt wel verkocht als beenham, waar je gewoon meer geld voor kwijt bent. De ambachtelijke beenham had beter droog gepekeld kunnen worden. | |
djkoelkast | vrijdag 27 maart 2015 @ 13:06 |
KvW is sinds het bij de KRO is behoorlijk matig geworden. | |
Pietverdriet | vrijdag 27 maart 2015 @ 13:07 |
Klopt het niet? Het programma verkoopt je meer illusies over journalistiek dan de fabrikanten die ze in beeld brengen je illusies verkopen over het eten dat ze maken. | |
djkoelkast | vrijdag 27 maart 2015 @ 13:10 |
In die truffelsaus zat trouwens vooral truffelaroma, een afvalproduct van de olieindustrie, ook te zien geweest bij KvW in de aflevering met truffelolie. | |
Pietverdriet | vrijdag 27 maart 2015 @ 13:12 |
Dat spul is zooo smerig, en gelukkig in de horeca al weer voorbij als trend. Paar jaar geleden flikkerde ze dat overal doorheen. | |
djkoelkast | vrijdag 27 maart 2015 @ 13:14 |
http://www.npo.nl/keuring(...)-08-2012/KRO_1545973 Vanaf 19:35 Dat zat dus ook in die saus. | |
Pietverdriet | vrijdag 27 maart 2015 @ 13:22 |
Gros van de producten die vanille heten bevatten een aroma dat uit houtpulp wordt gemaakt Bijproduct uit de papierindustrie | |
djkoelkast | vrijdag 27 maart 2015 @ 13:23 |
Vanilline, ja, is ook een keer een aflevering over geweest toch? Sowieso als er 'aroma' in de ingrediëntenlijst staat koop ik het 9 van de 10 keer niet. En dat is bij héél veel producten zo. Dan maak ik het zelf wel. | |
Pietverdriet | vrijdag 27 maart 2015 @ 14:35 |
Mja. Maar dat ging over geile bevers, euh, bevergeil.v | |
djkoelkast | vrijdag 27 maart 2015 @ 14:47 |
Ohja met die man en zijn sophisticated vanilla flavour. | |
thettes | vrijdag 27 maart 2015 @ 16:05 |
Toch kun je je afvragen of het erg is. Het feit dat iets is nagebootst, is op zichzelf geen reden om het te veroordelen. Als bv vanilline net zo smaakt als vanille en ongeveer dezelfde gezondheidseffecten heeft, wat is er dan mis met vanilline? | |
djkoelkast | vrijdag 27 maart 2015 @ 16:13 |
Punt 1 is dat het gewoon hartstikke nep is. 0,1% marsepein in marsepeinvla doen en er dan aroma aan toevoegen is gewoon de boel neppen. Punt 2 is dat die gezondheidseffecten vaak niet eens duidelijk zijn, neem aspartaam bijvoorbeeld, de een zegt dit, de ander zegt dat. Maar nep blijft nep en dat is iets wat ik waar mogelijk mijd | |
thettes | vrijdag 27 maart 2015 @ 16:20 |
Dat bedoel ik dus. Je kunt het moreel verkeerd vinden dat vaak getracht wordt producten als iets anders te verkopen. Vind ik zelf ook. Maar dat verandert niks aan het feitelijke product. Over die gezondheidseffecten kun je trouwens eeuwig twisten, maar ik denk dat ook dat hier vooroordelen van 'natuurlijk is goed' en 'chemisch is slecht' een grote rol spelen. Terwijl (in het geval van aspartaam) de natuurlijke variant (suiker) ook weinig gezond is. | |
djkoelkast | vrijdag 27 maart 2015 @ 16:27 |
Ik maak gewoon graag zo veel mogelijk zelf. Dan weet ik precies wat er in zit. Zelf maken is ook eigenlijk altijd lekkerder. Zo heb ik eigen bacon gemaakt aan de hand van tips in het CUL-gedeelte. Er is geen slager die dat lekkerder maakt. En ik maak het zonder toevoegingen als nitriet. Van mij hoeft het vlees niet roze te blijven en botulisme is niet alleen heel zeldzaam, het vlees wordt gerookt en voor opeten nog gebakken, dus dat zit mij dan wel weer gebakken Over gezondheid, tja, ook zelf maken geeft geen garantie op gezondheid, ik denk ook niet dat dat aan 1 ding ligt, maar dat blijft speculeren. Ik doe wat ik denk dat goed voor me is. Alleen de toekomst zal het uitwijzen | |
Tourniquet | vrijdag 27 maart 2015 @ 17:55 |
Was dat over die vanilline niet in de aflevering over Vanillevla? http://keuringsdienstvanw(...)everingen/14-01-2010 (kan zelf nu niet kijken of het zo is ) | |
Buurpoes | vrijdag 27 maart 2015 @ 18:00 |
Afgelopen zomer is er weer een enorme wetenschappelijke studie gepubliceerd in Europees verband waaruit wéér bleek dat aspartaam volstrekt veilig is. Heeft natuurlijk in geen enkele krant gestaan, want goed jieuws verkoopt niet. Ik voorspel binnen nu en vijf jaar dat men de studie herhaalt (van belastinggeld) met hetzelfde resultaat en weer geen publiciteit...neverending story... | |
Pietverdriet | vrijdag 27 maart 2015 @ 18:03 |
Het smaak niet net zo als echte vanille, maar lijkt er slechts een beetje op. Het is gelukkig niet zo smerig als truffelolie. | |
#ANONIEM | vrijdag 27 maart 2015 @ 19:32 |
Dit is een geval van: al het onderzoek zegt waarschijnlijk veilig, maar weblogjes zeggen onveilig. Wetenschap tegenover mensen die schreeuwen. Geen enkele wetenschapper zal zeggen dat het 100 procent zeker is dat het veilig is. Op een of andere manier brengen ze het toch alsof er een wetenschappelijke tweestrijd is: één kamp dat zegt veilig, en één kamp dat zegt !GEVAARLIJK KANKER PAS OP! Waarin die laatste natuurlijk gelijk heeft volgens die mensen. | |
SunChaser | zaterdag 28 maart 2015 @ 05:45 |
Natuurlijk gaan ze niet op den bonnefooi, ze zoeken eerst alles uit maken afspraken, dat zoeken is voor de show. Ze lopen ook niet zomaar een winkel binnen maar dat lijkt wel zo | |
Isegrim | zaterdag 28 maart 2015 @ 06:03 |
Áls er botulisme in je vlees zit, maakt dat bakken geen fuck uit; die toxines gaan daarvan niet weg. | |
golfer | woensdag 1 april 2015 @ 11:51 |
Donderdag: Gluten. Het zit vaak in ons eten maar niemand weet wat het is. Behalve dat het de gezondheid kan schaden. Daarom heb je tegenwoordig glutenvrij, steeds meer en lekker duur. De KVW op zoek naar het onzichtbare gevaar. | |
Pietverdriet | woensdag 1 april 2015 @ 11:53 |
Dit is precies wat ik zeg, maar wat zij eigenlijk Unilever verwijten, illusies verkopen, terwijl unilever daar eerlijker in is dan zij | |
HenkieVdV | woensdag 1 april 2015 @ 12:09 |
Nee hoor, als jij naar de TV kijkt en denkt dat je realiteit ziet ligt dit meer aan jou. Ieder weldenkend mens weet dat programma's zo gemaakt worden. | |
Pietverdriet | woensdag 1 april 2015 @ 12:47 |
Nee, dat denk ik niet, ik zeg dat Unilever er eerlijker over is dan KVW Ieder weldenkend mens weet ook dat een pakje truffelsaus van bertoli geen grote hoeveelheid zomertruffels bevat | |
SunChaser | woensdag 1 april 2015 @ 13:29 |
Ja maar de KVw is ook niet objectief, zo kijk ik t programma ook niet, ze hebben meestal al n vooroordeel klaar | |
#ANONIEM | woensdag 1 april 2015 @ 13:33 |
Weldenkende mensen, daar zijn er weinig van. Maar weldenkende mensen snappen ook dat ze niet met draaiende camera's winkels in stappen. Ben het wel met je eens dat KvW er te veel een show van maakt. Als je zelf met het vingertje wijst wees dan ook volkomen eerlijk over hoe je je programma maakt. Vooral het doen alsof ze enorme ontdekkingen doen terwijl je het ook kon weten als je de wikipagina over een onderwerp gelezen hebt erger ik me aan. Ik denk ook wel dat veel afleveringen zo gemaakt worden: zoeken op internet waarover ophef of onduidelijkheid bestaat, vervolgens helemaal uitzoeken hoe het zit via internet, complete plot van de aflevering uiteenzetten inclusief 'onverwachte' uitkomst en vervolgens pas bedenken waar je gaat filmen om zogenaamd zelf bij die uitkomst te komen. | |
#ANONIEM | woensdag 1 april 2015 @ 13:39 |
Dat is nu net het probleem met dit programma, het is verworden tot een programma voor de niet denkende mens. Waar ze vroeger nog wel eens tot een volstrekt onverwachte conclusie kwamen na gesprekken en onderzoek (legbatterij kip is gelukkiger en heeft minder stress dan bio kip bijvoobeeld, of dat de juiste conclusie is laat ik buiten beschouwing) is de conclussie nu al bij aanvang programma duidelijk en volledig PC. Het is een soort Radar geworden. | |
Isegrim | woensdag 1 april 2015 @ 23:40 |
Om alvast in de stemming te komen: http://glutenimage.tumblr.com/ | |
oompaloompa | donderdag 2 april 2015 @ 02:23 |
Waarschijnlijk al een keer eerder in reactie op jou gepost, maar sinds de cornflakes aflevering vertrouw ik ze niet meer zo (ijzer in cornflakes neem je ook gewoon op, behalve als je er melk bij drinkt maar dat geldt ook voor ijzerionen) | |
Pietverdriet | donderdag 2 april 2015 @ 06:22 |
Natuurlijk, ik begrijp heel goed dat je zo TV maakt, maar wees dan niet zo hoogdravend over dat er maar weinig truffel in een pak goedkope fabriekssaus zit en dat het niets is in vergelijking met een vers gemaakte echt goede saus. Zoals ik zeg, Unilever is eerlijker dan de keuringsdienst | |
Teslynd | donderdag 2 april 2015 @ 18:34 |
Leuk. Zo beseffen mensen ook beter wat glutenvrij impliceert. En dan voor de mensen die echt glutenallergie/intolerantie hebben, is er de leuke mededeling dat ze waarschijnlijk ook overgevoelig voor zuivel zijn. Dan zullen er nog een paar schilderijen herzien moeten worden. | |
#ANONIEM | donderdag 2 april 2015 @ 19:30 |
Dit. Sinds het bij de KRO zit is het achteruit gehold. | |
rubbereend | donderdag 2 april 2015 @ 20:40 |
leuk dat ze bij Herr Flick von der Gestapo op bezoek zijn | |
speknek | donderdag 2 april 2015 @ 20:41 |
Inflammatory diseases like cancer Goed dat ze deze mongolen een keer aanpakken. Ik hoop althans dat ze ze aanpakken. | |
speknek | donderdag 2 april 2015 @ 20:44 |
Dat werd toen toch ook gezegd? Dat ijzer gewoon ijzer was. | |
#ANONIEM | donderdag 2 april 2015 @ 20:47 |
Het werd gebracht als "OMG er zitten fijngemalen fietsframes in de cornflakes" zonder uit te leggen dat dat ijzer zo fijn is gemalen dat het in het maagzuur oplost en in ijzerionen wordt omgezet die door het lichaam kunnen worden opgenomen. (Mits je, neem ik aan, niet te veel melk erbij drinkt want dat neutraliseert zuren.) [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 02-04-2015 20:47:24 ] | |
Preston_Marlowe | donderdag 2 april 2015 @ 20:48 |
Glutenvrije ananas :-) | |
rubbereend | donderdag 2 april 2015 @ 20:48 |
zomg, gluten, in beeld! | |
speknek | donderdag 2 april 2015 @ 20:50 |
Jammer dat die duitser zei it's not proven it's a theory. Hij leek zo wetenschappelijk met zijn accent. | |
Oscar. | donderdag 2 april 2015 @ 20:50 |
Mooie snor | |
rubbereend | donderdag 2 april 2015 @ 20:50 |
eigenlijk komt alles door gluten als ik haar mag geloven | |
Oscar. | donderdag 2 april 2015 @ 20:51 |
haar snor ook | |
Oscar. | donderdag 2 april 2015 @ 20:52 |
Een Duitser die Klaus heet, je verwacht het niet. | |
Pietverdriet | donderdag 2 april 2015 @ 20:52 |
Mijn hond heeft een glutenfobie Zijn boterham eet ie nie Ook als ik t hem zeg Hij eet allen t beleg Mijn hond heeft een glutenfobie Allemaal! | |
rubbereend | donderdag 2 april 2015 @ 20:55 |
en nu zit ik alleen nog maar op haar snor te letten | |
derLudolf | donderdag 2 april 2015 @ 20:55 |
Godsamme wat een gezeik. Dat ene mens dat denkt dat gluten in aardappels zitten | |
Oscar. | donderdag 2 april 2015 @ 20:55 |
Ik hoorde snorbuik | |
Tomatenboer | donderdag 2 april 2015 @ 20:56 |
WILLEN WE MEER OF MINDER GLUTEN!? MINDER! MINDER! MINDER! | |
rubbereend | donderdag 2 april 2015 @ 20:57 |
Sofie mag weer aan het bier | |
Oscar. | donderdag 2 april 2015 @ 20:58 |
zag je die leuke biersnor? | |
Joosie200 | donderdag 2 april 2015 @ 20:58 |
Dan is die chick van de test Helga | |
rubbereend | donderdag 2 april 2015 @ 21:01 |
| |
derLudolf | donderdag 2 april 2015 @ 21:03 |
Lekker wijf dit Lisa (kijk iets vertraagd, ideaal KPN begin gemist) | |
DeTolk | donderdag 2 april 2015 @ 21:07 |
Glutenvrij water Glutenvrije gluten Glutenvrije thee Glutenvrije suiker enz Lang leve de marketing en dom volk | |
speknek | donderdag 2 april 2015 @ 21:14 |
Ik vond dat nog niet zo gek. Als je echt coeliakie hebt, is het best makkelijk als je alles bij een winkel kan kopen zonder na te denken. Bijna niemand heeft echt coeliakie. | |
oompaloompa | donderdag 2 april 2015 @ 21:34 |
Wat Igen zegt eigenlijk, doen net alsof de ijzerstukjes een soort verkooptruc was om maar te kunnen zeggen dat er ijzer in zet terwijl het evengoed (evenslecht) werkt. | |
#ANONIEM | donderdag 2 april 2015 @ 21:37 |
er zit geen gluten is dus verkopen we het als glutenvrij | |
Skeletor. | donderdag 2 april 2015 @ 21:44 |
Dat komt door het gebrek aan gluten. | |
Skeletor. | donderdag 2 april 2015 @ 21:44 |
Zo snel kan glutengebrek al beginnen met toeslaan! | |
Skeletor. | donderdag 2 april 2015 @ 21:46 |
Jammer dat dat niet benadrukt werd, hoe zeldzaam coeliakie eigenlijk is. Trouwens, de uitspraak van coeliakie. Fooneetisch, soeliakie, koeliakie . Nog moeilijker dan oestrogeen. | |
golfer | donderdag 2 april 2015 @ 21:53 |
Ajouad: "Are dies ze Gluten?" [ Bericht 6% gewijzigd door golfer op 02-04-2015 22:14:14 ] | |
derLudolf | donderdag 2 april 2015 @ 22:13 |
Inderdaad, die vrouwen maken mekaar gek. Zoals die ene vent al zijn, het is een hype. Horen dat je snel weer overwaait dan Ik zeg het ook altijd met een K. Maar das fout dus | |
Lienekien | donderdag 2 april 2015 @ 23:16 |
Seuliakie. | |
Skeletor. | vrijdag 3 april 2015 @ 00:01 |
Seuliakie dus . Weer wat geleerd. | |
Skeletor. | vrijdag 3 april 2015 @ 00:02 |
Enkelvoud van gluten, de gluut . Vond ik een leuke. | |
Pannenkoeken | vrijdag 3 april 2015 @ 00:23 |
Het probleem hiervan is dus ook echt dat bedrijven van bijvoorbeeld groentenconserven opgebeld worden door consumenten met de vraag of zij, net als huismerk, ook glutevrije producten hebben. Uiteraard, want groenten. Vooral de AH heeft er een handje van om overal op te zetten dat het gluten vrij (lactose/ ei etc). Consumenten zijn over het algemeen vrij onwetend en gaan hier in mee. En zijn dus geneigd om eerder het zichtbare gluten vrije product aan te schaffen ipv het standaard product wat niet zichtbaar gluten vrij is | |
#ANONIEM | vrijdag 3 april 2015 @ 00:40 |
Ik kan me vergissen (en moet het nog op uitzendinggemist terugkijken) maar voor zover ik weet kan het bij coeliakie zo zijn dat eens per maand een minieme hoeveelheid gluten al genoeg kan zijn om de allergie op te wekken, en dat daarom als ergens 'glutenvrij' op staat het productieproces zo ingericht hoort te zijn dat ook kruisbesmetting uitgesloten is. P.S. Ben zelf heel tolerant voor gluten hoor. [ Bericht 17% gewijzigd door #ANONIEM op 03-04-2015 00:53:38 ] | |
HQ-Design | vrijdag 3 april 2015 @ 00:45 |
HaverMoutKoekje | vrijdag 3 april 2015 @ 07:49 |
Het is niet gegearendeerd glutenvrij als het er niet op staat. Ik ken een aantal mensen met coeliakie En die zijn totaal niet onwetend maar volgen het label om besmetting zo veel mogelijk te voorkomen. | |
Frag_adder | vrijdag 3 april 2015 @ 08:18 |
En je hebt zo een coeliakie magazine waar het ook nog instaat maar die lijsten heb je ook niet altijd bij., | |
Frag_adder | vrijdag 3 april 2015 @ 08:20 |
Dit is correct, ik heb er zelf gelukkig geen last van maar mijn moeder kan van kruimels die van andermans brood op haar bord donderen al een allergische reactie krijgen. Zo een erge reactie als bij een pinda allergie is het gelukkig niet. | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 3 april 2015 @ 08:41 |
Pinda allergie is kort maar krachtig, zo krachtig dat je er binnen paar minuten van kan overlijden. Coeliakie werkt veel langer door. 1 kruimel kan ervoor zorgen dan een autoimmuun reactie starten waarbij je een paar dagen tot een paar weken ziek bent omdat gelijk je darmen worden aangetast. | |
Frag_adder | vrijdag 3 april 2015 @ 08:43 |
Ik heb het wellicht verkeerd begrepen toen ik als kind ooit de uitleg kreeg maar het breekt toch je darmvlokken af? | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 3 april 2015 @ 08:50 |
Ja, de darmvilli worden door eigen immuunsysteem aangevallen als iemand met coeliakie in aanraking komt met gluten. Daardoor krijg je buikpijn, wordt je moe en ziek en gaan je darmen minder goed werken. | |
Isegrim | vrijdag 3 april 2015 @ 09:07 |
Dat woord volgt de taalregels niet. Ik blijf het gewoon met een K zeggen. | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 3 april 2015 @ 09:20 |
Seuliakie, seuliakie, gewoon even oefenen isegrim | |
Pannenkoeken | vrijdag 3 april 2015 @ 09:31 |
Gaat dat dan ook om producten als ananasschijfjes? | |
Joosie200 | vrijdag 3 april 2015 @ 10:00 |
Dit en anders gewoon op zijn Nederlands glutenintolerantie | |
Pietverdriet | vrijdag 3 april 2015 @ 10:07 |
Vraag me af hoe de verhouding is tussen mensen met een glutenfobie en mensen die daadwerkelijk een allergie hebben. Ik schat een 100:1, waarschijnlijk nog meer | |
djkoelkast | vrijdag 3 april 2015 @ 10:21 |
Het is toch ook iets van de laatste tijd, pakweg 10 jaar geleden hoorde je niemand over gluten? Dat was een zeer select groepje, die moesten dan maar naar de reformafdeling van de supermarkt, zo'n heel klein vakje in het verdomhoekje waar je niet gevonden wilde worden, tussen de Zonnatura en Roosvicee Ferro enzo. | |
Pietverdriet | vrijdag 3 april 2015 @ 10:29 |
Er zijn nogal wat mensen die zichzelf (en anderen) aanpraten dat ze een allergie hebben, dat maakt het helaas voor mensen met een echte allergie erg lastig. | |
djkoelkast | vrijdag 3 april 2015 @ 10:37 |
Volgens mij gaat het net zo met zelfgediagnostiseerde ADHD en autisme, is ook opeens hot lijkt wel. Vroeger was je gewoon introvert of juist levendig | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 3 april 2015 @ 10:42 |
Godzijdank is er voor die mensen nu meer keus dan een verdomhoekje bij de reformwinkel, wat is je probleem? | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 3 april 2015 @ 10:43 |
Er zijn mensen met coeliakie die van een spoortje gluten al ziek worden, en die nemen geen risico als er door producent geen garantie wordt gegeven over de mogelijkheid tot kruisbesmetting gedurende produktie of transport. | |
-0- | vrijdag 3 april 2015 @ 10:46 |
Deels. Het risico is er dat mensen het minder serieus gaan nemen en je als aansteller gaan zien. Aan de andere kant heeft zo´n hype een enorme positieve invloed op het aanbod aan glutenvrije producten en is er dus ook veel meer en makkelijker te kiezen als je glutenvrij echt nodig hebt. | |
djkoelkast | vrijdag 3 april 2015 @ 10:49 |
Ik heb geen probleem en ik doe ook niet net alsof. | |
Joosie200 | vrijdag 3 april 2015 @ 10:58 |
Dat is nog steeds wel zo als je niet genoegen neemt met glutenvrije voorgebakken producten maar gewoon glutenvrij meel wilt scoren om iemand met glutenintolerantie een zelfgemaakte verjaardagstaart en tijdens feestdagen zelfgemaakte kruidnoten, gevuld speculaas en dergelijke voort te zetten. Want dat is de keerzijde: cakes/muffins die uit de fabriek komen rollen zijn in verdomd kleine porties voor verdomd hoge prijzen want ja glutenvrij is in tegenwoordig zoals we gisteren weer hoorden in de uitzending. Online valt er genoeg te fixen maar dan heb je weer dat een op zichzelf al duur product (denk ¤3 glutenvrij zou ¤1,5 max normaal glutenproduct zijn) getopt wordt met ¤6,75 verzendkosten en meteen op ruim 6x zoveel meerprijs uitkomt. Ik bak glutenvrij voor zuslief die echt een intolerantie voor gluten heeft en niet omdat het hip is en ze glutenvrij wil, maar moet eten. Aparte bakblikken in aparte kasten waar de glutenvrije meel/bloem staat tov de kasten waarin ik de rest voor mezelf opsla. En voor het bakken uiteraard eerst elke vorm van kruisbestuiving tegengaan door de oven/keuken weer kruimelvrij te krijgen. Het is wat meer gedoe dan anders maar ik bak sowieso al. Als ik haar dan wat glutenvrij kan voorschotelen zonder naar gefabriceerde eindproducten te grijpen draai ik daar mijn hand niet voor om. Wel blijven buitenlandse supermarkten en dan vooral Duitsland en Zweden het walhalla voor glutenvrij. Gewoon complete schappen vol met alternatieven en niet zo lullig 1 plankje met 9 eindproducten en 1 grondstof die glutenvrij van zichzelf is (amandelmeel / rijstebloem) | |
djkoelkast | vrijdag 3 april 2015 @ 11:01 |
Zelf bakken is sowieso altijd lekkerder, maar wel een hoop werk als iemand er ècht last van heeft zo te lezen. Wel tof dat je dat doet | |
Bosbeetle | vrijdag 3 april 2015 @ 11:05 |
Ik heb een collega met een stevige gluten allergie en het lijkt mij echt verschrikkelijk, hoe vaak ze niet bij een conferentie of etentje of iets dergelijks iets verkeerds krijgt... terwijl ze het op tijd aangeeft. Of dat iedereen pannekoeken eet en ze voor haar een bakje fruit hebben.. Het lijkt me geen pretje. Het is zelf al zo dat ze altijd een soort instant gebak heeft staan voor als iemand een keer spontaan iets viert dat ze dan ook een gebakje kan eten.. eigen zou dat niet moeten. Als collegas proberen we wel altijd wat speciaals voor haar te halen. | |
Pietverdriet | vrijdag 3 april 2015 @ 15:19 |
Ja, net zoals de glutenvrije olijven die ik net bij de Hanos zag | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 3 april 2015 @ 22:59 |
Reactie van de coeliakie vereniging De uitzending van de Keuringsdienst van Waarde over gluten en glutenvrij eten van donderdag 2 april was een optocht van onzin, met parttime coeliaken, glutenvrije ananas en geen uitleg over wat coeliakie nou echt is. En dat terwijl we het de redactie van de KVW toch best goed hadden uitgelegd. Tegen iedereen met coeliakie willen we zeggen dat we aandacht zullen blijven vragen voor die mensen voor wie glutenvrij geen keuze is. Lees zin en onzin over gluten op www.glutenvrij.nl. | |
derLudolf | zaterdag 4 april 2015 @ 00:51 |
Terwijl GV koken niet eens zo heel moeilijk is. Ik heb een hekel aan al dat hipster voer, Studiegenote heeft ook glutenintolerantie en we kunnen gewoon normaal eten met haar. Hollandse pot is makkelijk GV te houden, pasta kook je even apart pannetje maispasta enzo. Iemand in de horeca moet dat toch ook kunnen, hoewel, met veel prefab meuk is niet GV natuurlijk. Wat voor incapabele kok ben je ook als je zo'n iemand fruit voor schotelt. Doe wat moeite en maak van boekweitmeel en havermout wat pannenkoeken. (Een kennis maakt ze van havermout in melk warm gemaakt zodat het helemaal week wordt, dan met boekweitmeel en eieren het tot pannenkoekbeslag maken en dat pannenkoeken met katenspek mee bakken. Heerlijk! En na 2 pannenkoeken zit ik - een grote eter - echt super vol) | |
golfer | zaterdag 4 april 2015 @ 01:01 |
In het kader van de superfood-uitzending: http://nos.nl/op3/artikel(...)n-op-superfoods.html | |
Teslynd | zaterdag 4 april 2015 @ 19:28 |
Vooral als je je bedenkt dat gerezen produkten het zoveel beter doen als er gluten inzitten. De alternatieve baksels hebben al snel iets van zaagsel. Boekweit en havermout worden helaas ook niet door iedereen verdragen. Hoe later je de diagnose krijgt, hoe meer kans op nevenallergieën, bijvoorbeeld door eiwitten die nogal op gluten lijken. En is nog het feit dat glutenintolerantie en zuivelintolerantie hand in hand kunnen gaan (ja, via de eiwitten). Dat kan het geval zijn als je de ziekte van Hashimoto hebt en die komt veel voor. Wordt alleen wat gebagatelliseerd in de reguliere geneeskunde. Die pakjes superfoods in het whole foods-vak zijn natuurlijk onzin. Wie regelmatig superfoods eten wil, doet er goed aan een paar keer per week de originele Bircher Muesli te eten en verder gevarieerd & zo veel mogelijk biologisch. Muesli is natuurlijk een no-no bij gluten- en/of zuivel- en/of fructose-intolerantie. | |
Isegrim | zaterdag 4 april 2015 @ 19:52 |
Zou er ooit een kankerhype komen? Dat mensen net doen alsof ze kanker hebben? Is net zo belachelijk. | |
Isabeau | zaterdag 4 april 2015 @ 19:55 |
De ironie | |
Isegrim | zaterdag 4 april 2015 @ 19:57 |
Heerlijk, zulk nieuws! Tim Minchin: "The best day of my life will be when they find out that yoga mats are carcinogenic". | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 4 april 2015 @ 19:58 |
Lekker denigrerend. De mensen die glutenvrij eten doen dat soms zonder diagnose, daarmee doen ze nog niet alsof ze coeliakie hebben. Het staat iedereen vrij te eten hoe men wil als ze zelf denken dat ze daar beter van worden. | |
Isegrim | zaterdag 4 april 2015 @ 20:02 |
Ze zeggen dat ze er niet tegen kunnen. En dat hebben ze verzonnen, om interessant te doen of via selectieve perceptie. Als ze zeggen dat ze verder geen idee hebben wat gluten zijn, maar ze toch liever niet willen eten, zul je mij niet horen. Mijn tolerantie voor mensen die beweren dat ze glutenintolerant zijn terwijl ze geen coeliakie hebben, is vrij laag. Ze zorgen ervoor dat mensen met een echt probleem op den duur worden uitgelachen. | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 4 april 2015 @ 20:13 |
Ze? Dat suffe kookclubje is je enige referentie? Het zal je verbazen, maar bij de experts op coeliakie( MDL VU zks) is glutensensitief zonder diagnose een geaccepteerd gegeven. Alleen zullen ze geen glutenvrij dieet voorschrijven, omdat het lastig is vol te houden. Je hebt ook mensen die vegetarisch eten omdat ze er beter door voelen, of alles biologisch, of alleen eigengebakken zuurdesembrood. Laat iedereen toch in hun waarde. | |
Isegrim | zaterdag 4 april 2015 @ 20:21 |
Ik heb het niet over de mensen in KvW (moet het nog kijken zelfs ), ik heb het over de glutenhipsters. De mensen die de vraag wat gluten zijn niet kunnen beantwoorden, maar die toch vooral glutenvrij willen eten. | |
Isegrim | zaterdag 4 april 2015 @ 20:35 |
Misschien kan ik gewoon een beetje slecht tegen mensen die achter allerlei idiote hypes aan lopen. Of het nou gaat om gluten, superfoods of weetikwat, ik vind het allemaal even onuitstaanbaar. | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 4 april 2015 @ 20:50 |
Ik kan sinds kort opeens niet meer tegen appel. Jeuk, keelpijn, soms buikpijn. Misschien ben ik allergisch voor een of ander appel-eiwitje, misschien is het iets anders. Ik vind het niet de moeite waard om ervoor naar de dokter te gaan voor officiele diagnose, maar ik kijk wel op alle etiketten of er appel in zit. En soms neem ik de gok omdat ik appel nog steeds lekker vind, maar ik voel mij beter als ik geen appel eet. Lach mij hier uit! Hier nog een column over de uitzending, van iemand die wel een diagnose heeft http://www.foodlog.nl/artikel/ananas-met-gluten/ | |
hmmmz | zaterdag 4 april 2015 @ 20:52 |
Ik heb dat ook opeens gekregen met appel, samen met nog wat anderen dingen. Als het gekookt of verwarmd is gewest kan ik er wel weer tegen. | |
Isegrim | zaterdag 4 april 2015 @ 20:54 |
Dat is echt iets heel anders dan waar ik op doel, ik zou niet weten waarom ik je uit zou moeten lachen. Ik heb een collega die ineens glutenvrij wil omdat ze een klok heeft horen luiden maar niet weet waar de klepel hangt en nu denkt dat gluten slecht voor je zijn. Dát vind ik onuitstaanbaar. Het slaat gewoon nergens op. Willful ignorance. | |
NedKelly | zaterdag 4 april 2015 @ 21:40 |
Was in eerste instantie niet zo duidelijk dat je het over zo iemand als je collega had. Zijn genoeg mensen die merken dat als ze bepaalde dingen laten staan zich een stuk fitter voelen. En dat staat los van een hype. Ik eet vrijwel geen brood, rijst, aardappels, pasta etc, omdat ik daar gewoon slecht op reageer. Na een paar jaar terug zeer acute darmproblemen te hebben gekregen, ben ik negatief getest op coeliakie, maar de MDL arts zei dat ik waarschijnlijk wel gevoelig ben voor gluten. Ik kijk niet perse naar die gluten, maar meer naar bij welk eten ik me lichamelijk beter voel. Bovengenoemde dingen eet ik heel soms, dan gaat het wel redelijk, blijkbaar blijf ik dan onder een of andere grens, welke weet ik ook niet, maar het is wat ik proefondervindelijk ondervonden heb. Maar als ik dagelijks die items eet, dan voel ik me ontzettend moe en kan ik mijn bloedsuikers niet meer in de hand houden en rijzen ze de pan uit (heb diabetes en ik bereken de insuline gewoon prima, dus daar ligt het niet aan). Ik eet overigens niet koolhydraat arm of zo. Probeer wel redelijk paleo achtig te eten omdat ik me daar een stuk fitter en beter door voel, maar volg het niet helemaal strikt. | |
Isegrim | zaterdag 4 april 2015 @ 21:42 |
Dat is ook allemaal niks raars. | |
Isegrim | zaterdag 4 april 2015 @ 21:44 |
Zelf merk ik dat ons eigen 'slow bread' veel beter valt dan het supermarktbrood dat we ooit aten. Ik vermoed dat dit samenhangt met de autolyse, waardoor het beter verteerbaar wordt (de mens is immers niet geëvolueerd om granen te eten!), maar zeker weten doe ik dat niet. Ik zou graag meer wetenschappelijk onderzoek zien naar de verschillen tussen processed/unprocessed qua effect op het menselijk lichaam. | |
NedKelly | zaterdag 4 april 2015 @ 22:02 |
Dat is wel een interessante. Want kan zijn dat die reactie op dat supermarktbrood de reden is dat veel mensen denken dat ze last van die gluten hebben. Als jullie bakkerij open is kom ik zeker een keer brood halen om uit te testen hoe ik daar op reageer. Ben ik heel benieuwd naar. Haha nu ik dat typ denk ik: volgens mij kan ik via mijn donatie een brood ophalen | |
Isegrim | zaterdag 4 april 2015 @ 22:07 |
Dat is mijn theorie ook. Maar er is nog weinig onderzoek naar gedaan. LHO is zelf brood gaan bakken omdat hij vaak last van zijn darmen had na 'gewoon' brood. Niks ernstigs, maar wel onprettig. Dus ja, graag meer onderzoek hiernaar! | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 4 april 2015 @ 22:10 |
best veel mensen hebben prikkelbare darmen, die reageren vaak sterk qua buikpijn op tarweprodukten. Tegenwoordig denkt men dat dit door een bepaald zetmeel komt ipv gluten, maar in de praktijk heb je als buikpijn patient niet veel aan die kennis. Er is glutenvrij brood maar geen zetmeelvrij brood | |
Pietverdriet | zaterdag 4 april 2015 @ 22:30 |
Je kan best een brood van gluten bakken wat zeer zetmeel arm is. Neem je gluten ( kan je gewoon online kopen) en kneed het met water en gist en een beetje suiker tot een deeg. Daar kan je een bijzonder eiwitrijk en koolhydraat arm brood mee bakken, |