Ja gister heb ik brood voor haar gehaald. 5 sneetje voor 2 euro. Ik keek echt zo in de supermarkt.quote:Op dinsdag 4 november 2014 09:44 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ik had pas van iemand een tip gekregen voor een heel erg lekker glutenvrij brood. Was ook zelfs nog redelijk betaalbaar. Ik ben alleen de link kwijt, lekker dan
Maar ik ga er ff achteraan voor je Tico!
Bij de AH nu Meesterbakker (in 3 smaken) brood van Schär in de aanbieding (zag ik net). Nu ¤2,99. Volgens een aantal mensen is dat brood redelijk goed te eten. Dit brood heeft een redelijke lange houdbaarheid.quote:Op dinsdag 4 november 2014 10:10 schreef Ticootje het volgende:
[..]
Ja gister heb ik brood voor haar gehaald. 5 sneetje voor 2 euro. Ik keek echt zo in de supermarkt.
Ja ze heeft nu brood van Schar. Dat gaat er goed in.quote:Op dinsdag 4 november 2014 17:34 schreef loezzie het volgende:
[..]
Bij de AH nu Meesterbakker (in 3 smaken) brood van Schär in de aanbieding (zag ik net). Nu ¤2,99. Volgens een aantal mensen is dat brood redelijk goed te eten. Dit brood heeft een redelijke lange houdbaarheid.
Het is nu vooral een weg vinden, maar het komt wel goed.quote:Op dinsdag 4 november 2014 19:11 schreef Moonah het volgende:
Ach Tico, wat een zorg erbij.
Succes met het vinden van jullie weg daarin.
Is het misschien een idee om een broodbakmachine te kopen, en het zelf te gaan bakken dat glutenvrije brood?quote:Op dinsdag 4 november 2014 10:10 schreef Ticootje het volgende:
[..]
Ja gister heb ik brood voor haar gehaald. 5 sneetje voor 2 euro. Ik keek echt zo in de supermarkt.
Dat dus.. bij blokker heb je voor 10 euro een tosti ijzer. Je hebt wel speciale zakjes maar kosten efficienter is een eigen tosti ijzer te halen.. en bij blokker heb jr ook een 2 portie friteuse die vond ik ideaal!!quote:Op woensdag 5 november 2014 09:24 schreef pinquit het volgende:
Pas je dan op met het tosti-ijzer? Of pan of wat ze gebruiken op school
Het bakken van glutenvrij brood is vrij ingewikkeld, omdat de gluten een zeer belangrijke rol spelen in het rijsproces. Zonder gluten krijg je al gauw 'baksteenbrood'.quote:Op dinsdag 4 november 2014 21:31 schreef TimeJumper het volgende:
[..]
Is het misschien een idee om een broodbakmachine te kopen, en het zelf te gaan bakken dat glutenvrije brood?
Ik roep maar wat hoor
dat klopt, maar er zijn tegenwoordig prima broodbakmachines te koop met een 'glutenvrij' stand erop, en daarnaast pre-fab mixen waarbij je bijv. alleen nog water hoeft toe te voegen en de knop op je machine aan te doen.quote:Op woensdag 5 november 2014 12:51 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Het bakken van glutenvrij brood is vrij ingewikkeld, omdat de gluten een zeer belangrijke rol spelen in het rijsproces. Zonder gluten krijg je al gauw 'baksteenbrood'.
Ohw daar had ik geen idee van. Ik zit mee te lurken in dit topic en reageer soms. Dus op internet kwam ik dat glutenprobleem tegen en ouders die zelf bakten.quote:Op woensdag 5 november 2014 12:51 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Het bakken van glutenvrij brood is vrij ingewikkeld, omdat de gluten een zeer belangrijke rol spelen in het rijsproces. Zonder gluten krijg je al gauw 'baksteenbrood'.
Kijk, een ervaringsdeskundige!!quote:Op woensdag 5 november 2014 13:02 schreef mignonne het volgende:
[..]
dat klopt, maar er zijn tegenwoordig prima broodbakmachines te koop met een 'glutenvrij' stand erop, en daarnaast pre-fab mixen waarbij je bijv. alleen nog water hoeft toe te voegen en de knop op je machine aan te doen.
Je kunt het ook goed in de oven bakken trouwens hoor. Even een nieuw cakeblik bij de Hema halen, daar je aangemaakte mix/deeg in storten en volgens instructies op de verpakking bakken. Als het goed is zou dat redelijk okay moeten gaan, afhankelijk van je oven.
Zo'n brood, zeker als het vers uit de oven/broodbakmachine komt is best wel te doen. Het blijft wel een dicht, dense brood. Je moet denk ik, als je glutenvrij bakt, ook wel een beetje loslaten dat het net als gewoon brood moet smaken want dat ga je niet redden.
Uiteindelijk op de lange duur scheelt het wel hoor als je zelf bakt, dus je tip was niet verkeerdquote:Op woensdag 5 november 2014 13:03 schreef TimeJumper het volgende:
[..]
Ohw daar had ik geen idee van. Ik zit mee te lurken in dit topic en reageer soms. Dus op internet kwam ik dat glutenprobleem tegen en ouders die zelf bakten.
Maar ja daar stond natuurlijk niet bij vermeld dat het een ingewikkelde boel was
Ik dacht ik meld het even misschien scheelt het veel geld, als je al kijkt wat 5 sneetjes kosten
Jammerrrrrrrr
Eet jij of je kind glutenvrij?quote:Op woensdag 5 november 2014 13:07 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Kijk, een ervaringsdeskundige!!
Ik bak nooit met prefab-mixen, vandaar dat t mij niet lukt.
Eigen tosti-ijzerquote:Op woensdag 5 november 2014 09:24 schreef pinquit het volgende:
Pas je dan op met het tosti-ijzer? Of pan of wat ze gebruiken op school
Dat is dus 1 van de dingen die ik uitgezocht wil hebben. En bram dan ook meteen maar.quote:Op woensdag 5 november 2014 12:08 schreef _evenstar_ het volgende:
Oh en zonder het gemeen te bedoelen heeft haar oudere zus ook niet "gedragsproblemen"? Is zij ook getest? Niet iedereen heeft typische klachten en ik weet van anderen en Arwen dat wanneer zij gluten binnenkrijgt haar gedrag ook 180 graden draait.. en ik dan ook echt soms radeloos ben.
Misschien is er wel een heel andere duidelijke oorzaak voor Jen haar situatie maar toch dacht misschien handig om even te benoemen.
hahaha hij moest erbij van ze graag gedaan uiteraard.quote:Op woensdag 5 november 2014 14:51 schreef Ticootje het volgende:
Oh en de postbode stond net op de stoep met een beginnerspakket <3. Thanks mignonne!
Vooral de tekening werd gewaardeerd .
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |