abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_149559998
Beste fokkers,

Ik heb dit najaar te horen gekregen dat ik op Master exchange mag naar de Universidade Catolica de Lisboa, van september tot half december. Ik vroeg me af of er misschien mensen hier zijn die daar ook hebben gestudeerd? Zou altijd van pas kunnen komen.
pi_150177165
Even wat tips bijgegooid als voormalig stagiair in IndonesiŽ. :D

quote:
0s.gif Op dinsdag 7 oktober 2014 23:03 schreef motorbloempje het volgende:
Welkom in het grote Studeren en stage in het buitenland topic op Fok!

In dit topic kan je dus al je vragen kwijt en ervaringen delen met betrekking tot het studeren en/of stagelopen in het buitenland.

Waar moet je rekening mee houden
Voor alles geldt: begin er vroeg genoeg mee! Alles kost meer tijd dan je denkt.
Wat is vroeg genoeg? Laten we zeggen, een jaar voor de geplande vertrekdatum.

Studie
Hoe het aanmelden voor een studie in het buitenland gaat verschilt nogal per onderwijsinstelling. Meeste universiteiten/hogescholen hebben uitwisselingsprogramma's waarin je mee kan draaien. Daarnaast kan je gaan als "free mover". Dit betekent dat je zelf bepaald waar je heen gaat, maar dan moet je ook alles zelf regelen. Denk aan contact leggen met de school, je ETCs meenemen naar het buitenland, beurzen aanvragen etc.

Stage
Stages zijn steeds makkelijker te regelen. Helaas zijn scholen hier vaak niet zo actief in en moet je erop voorbereid zijn dit allemaal zelf te mogen regelen door vooral veel contacten te leggen en veel, vťťl te googlen op interessante bedrijfssoorten. Je kan kiezen voor een bemiddelingsbureau (zie links hieronder).

Huisvesting
Huisvesting voor studenten is in het buitenland vaak heel anders geregeld dan in Nederland. Veel buitenlandse universiteiten hebben enorme campussen. Prijzen varieren ook enorm. Bekijk ruim voor vertrek hoe dit het beste in het land van jouw bestemming geregeld kan worden.
Je kan je woonadres gewoon wijzigen via een wijzigingsformulier van de DUO. Hiervoor is een speciaal formulier te vinden, te vinden op http://www.duo.nl/particu(...)n-het-buitenland.asp . Met het formulier dat op deze pagina staat geef je je buitenlandse adres door, je woonsituatie en vraag je een OV vergoeding aan.

De OV vergoeding bedraagt in 2014 §102,29

Het is ook handig om een machtiging in te vullen zodat thuisblijvers (bijvoorbeeld je ouders)
hier nog zaken wat betreft de DUO kunnen regelen mocht dit nodig zijn.

Verzekeringen
Je moet natuurlijk goed verzekerd zijn in het buitenland. Soms dekt je doorlopende reisverzekering je verblijf in het buitenland maar vaak niet voor langer dan 3 maanden. de AON is een goedkoop alternatief voor studenten. Je ziektekostenverzekering dekt vaak ook in het buitenland (met vaak een maximum van een jaar). Wat dat betreft hoef je dan geen extra verzekering. Daarnaast is het belangrijk om na te vragen of je een aansprakelijkheidsverzekering moet regelen voor je stage.

FinanciŽn
Heel leuk natuurlijk dat studeren in het buitenland, maar het kost toch veel geld.
Enkele tips:
• Als je voor je studie een tijdje in het buitenland verblijft is er vaak de mogelijkheid om een beurs aan te vragen. Zo heb je de Erasmusbeurs voor studies in europa en de Leonardo Davinci beurs voor stagaires in europa. Voor deze beide beurzen moet je wel nog altijd ingeschreven staan bij een Nederlandse hoge school of universiteit.
• Veel uni's/scholen hebben eigen beurzen voor hun studenten. Informeer hiervoor bij je eigen onderwijsinstelling. Overige beurzen staan op Beursopener
• Lever je OV-jaarkaart in, dan heb je recht op OV vergoeding (102,29 euro per maand).
• Verhuur je kamer onder, spreekt voor zich, hiervoor staan standaardcontracten op kamernet
• Sommige uitwisselingsuniversiteiten hebben beurzen waar je ook als buitenlandse student recht op hebt. Kijk dit goed na!
• In veel landen is het moeilijk om geld op te nemen met je bankpas. Daarom is het aan te raden om een creditcard aan te schaffen. Kan je gewoon via je eigen bank regelen. Het is nog wel aan te raden om te kijken welke maatschappij ze mee samenwerken aangezien sommige kaarten niet overal evenveel geaccepteerd worden.

Visum
Voor veel landen heb je een visum nodig om daar voor langere tijd te verblijven. Dit zijn vaak flinke procedures, dus zoek goed uit welke je nodig hebt en wat je ervoor moet doen. Het verschilt nogal per land/visum. Vraag informatie aan bij de ambassade van dat land (Overzicht)

Vaccinaties
Voor de wat exotischere bestemmingen moet je inentingen. Kijk op GezondOpReis wat er voor jouw bestemming wordt aangeraden. De meeste GGDs doen deze vaccinaties en veel aanvullende verzekeringen vergoeden dit (gedeeltelijk)

nuttige links
Wilweg, compleet en erg handig overzicht
Isic Student Card Voor veel kortingen wereldwijd
www.leo-net.org
www.globalplacement.com
www.stagemotor.nl Stagevacatures, sommigen buiten NL.
www.eurostage.org
www.placement-uk.com Bemiddeling voor de UK
www.ips-lippmann.com
www.nuffic.nl Alles omtrend financiering, beurzen enz.
www.joho.nl Algemene wereldreisorganisatie, met info over heeeel veel onderwerpen. Moet wel eerst donauteur worden (zo'n 15 euro per jaar).
www.wereldstage.com Stagebemiddeling
www.stageplaza.nl Voor stagevacatures
www.go-europe.nl Veel info over o.a stage, studie, au pair etc binnen europa.
www.travelactive.nl Allerlei soorten reizen en buitenlands werk
www.aiesec.nl Veel over buitenlandse stages over de hele wereld
www.beursopener.nl Handige zoeksite voor (studie)beurzen
www.studeren-in-het-buitenland.nl Verzameling met links voor o.a bemiddeling, certificaten en taalcursussen
www.hobsons.com
www.esn.nl
www.wijsopreis.nl
www.fulbright.nl
www.europracticum.nl
www.jint.be
www.kilroytravels.nl Voor o.a goedkope tickets, visa voor de USA etc.
www.studytrack.com
www.stagehuis.nl Stagebemiddeling voor AustraliŽ, New Zealand, Malta, Canada en China.
www.indonesian-experience.nl Stagebemiddeling voor IndonesiŽ

8-) Studie huidig:

• GotenSSJ - Solna (Stockholm) - Zweden
• motorbloempje - Verenigd Koninkrijk
• Nithosm - San Jose, Costa Rica
• Oliviertje1994 - London, Verenigd Koninkrijk

8-) Stage huidig:

• _Loki - Melbourne, AustraliŽ

8-) Weer terug (stage ťn studie):
• fh101 - Queen's University, Canada

8-) Wannabe's:
• MaxC - Melbourne, AustraliŽ (per 1-2-2013)
• shaderon - Sydney, AustraliŽ
• truttebelletje - Sydney, AustraliŽ (per 1-2-2013)
• Thom90 - Denton, University of North Texas, USA (per 9-1-2013)

Aanvullingen voor deze OP zijn uiteraard welkom. DM/PM dan motorbloempje even met een link naar je post waarin je de OP quote met je aanpassingen.

Vorige delen
Voor de vorige delen klik je op de topictitel, dan kom je bij de reeks terecht.
"If a kid asks where rain comes from, I think a cute thing to tell him is God is crying. And if he asks why God is crying, another cute thing to tell him is; Probably because of something you did." - Stages in IndonesiŽ
pi_150598049
Ik ga vanaf september vier maanden studeren aan de VSE in Praag, Tsjechie! Ik hoor graag van mensen die daar hebben gestudeerd, of aan een andere universiteit/hogeschool in Praag, hoe ze het daar vonden en eventuele tips etc.! :)
pi_150652370
In hoeverre namen jullie de beslissing waarheen te gaan door te kijken naar de vakken die aangeboden worden? Op onze studie is het niet heel gebruikelijk om naar het buitenland te gaan en de meesten gaan vooral voor de "fun". Ik twijfel nu tussen Keulen of Budapest. Budapest lijkt me qua stad een stuk leuker maar Keulen biedt interessantere (voor mij) vakken aan. Daarnaast leer ik ook nog Duits -Hongaars is iets te lastig gok ik-.
pi_150773399
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2015 14:01 schreef Jodenkoekj het volgende:
Ik ga vanaf september vier maanden studeren aan de VSE in Praag, Tsjechie! Ik hoor graag van mensen die daar hebben gestudeerd, of aan een andere universiteit/hogeschool in Praag, hoe ze het daar vonden en eventuele tips etc.! :)
Mijn vriend heeft z'n afstudeerstage gedaan in Praag, bereid je er iig maar op voor dat heel weinig mensen Engels spreken daar. Dat was tenminste zijn ervaring. Verder wel echt een hele gave stad om te zitten.
pi_150806206
quote:
0s.gif Op woensdag 18 maart 2015 14:09 schreef Wolves het volgende:

[..]

Mijn vriend heeft z'n afstudeerstage gedaan in Praag, bereid je er iig maar op voor dat heel weinig mensen Engels spreken daar. Dat was tenminste zijn ervaring. Verder wel echt een hele gave stad om te zitten.
Ik lees ook overal dat het een hele gave stad zou moeten zijn! Als je gaat studeren in Praag zal ik in een appartementencomplex komen met allemaal internationals, dus daar is gelukkig wel goed in het Engels te communiceren. Dat zal met een afstudeerstage denk ik wel een beetje anders zijn ja.
  zaterdag 28 maart 2015 @ 17:06:50 #107
442090 Kateleentje
Life is short, get over it
pi_151128842
Het overzicht in de openingspost van deze draad is zťťr goed en volledig. Proficiat Motorbloempje.
Ik help momenteel mijn broer om zich klaar te stomen om in Barcelona een MBA van ťťn jaar te gaan doen.
Het weer zal wel beter zijn dan in Breda B-) en het moet een prachtige opportuniteit zijn om in een internationale studentengemeenschap te kunnen leven, zodat hij ziet dat de wereld groter is dan kaaskoppenland en dat een land als Spanje nog iets anders betekent dan de costa's.
Hij begint pas na de volgende zomer maar je moet wel alles tijdig beginnen te plannen. Dat wil ik hier toch wel benadrukken. We hebben hem naar Barcelona gestuurd om de stad en de universiteit te verkennen, rond te kijken voor huisvesting, vervoer, enz. Kortom, je moet weten waar je aan begint.
Ook belangrijk was te weten wat de vereiste kwalificaties voor het Engels waren. Ik heb daar hier niet veel over gelezen maar hij moest dus een officieel diploma Engels kunnen voorleggen, de IELTS band 8 en dat is niet van de poes. Hij is ook intensieve lessen Engels gaan volgen om zich goed voor te bereiden. Drie weken lang, maar hij is dan wel geslaagd.
Ik raad iedereen aan om tijdig na te gaan of er een officieel certificaat Engels vereist is of niet.
Inlichtingen over het IELTS examen vindt je hier: http://www.ielts.org
pi_151128908
quote:
6s.gif Op zaterdag 28 maart 2015 17:06 schreef Kateleentje het volgende:
Het overzicht in de openingspost van deze draad is zťťr goed en volledig. Proficiat Motorbloempje.
Ik help momenteel mijn broer om zich klaar te stomen om in Barcelona een MBA van ťťn jaar te gaan doen.
Het weer zal wel beter zijn dan in Breda B-) en het moet een prachtige opportuniteit zijn om in een internationale studentengemeenschap te kunnen leven, zodat hij ziet dat de wereld groter is dan kaaskoppenland en dat een land als Spanje nog iets anders betekent dan de costa's.
Hij begint pas na de volgende zomer maar je moet wel alles tijdig beginnen te plannen. Dat wil ik hier toch wel benadrukken. We hebben hem naar Barcelona gestuurd om de stad en de universiteit te verkennen, rond te kijken voor huisvesting, vervoer, enz. Kortom, je moet weten waar je aan begint.
Ook belangrijk was te weten wat de vereiste kwalificaties voor het Engels waren. Ik heb daar hier niet veel over gelezen maar hij moest dus een officieel diploma Engels kunnen voorleggen, de IELTS band 8 en dat is niet van de poes. Hij is ook intensieve lessen Engels gaan volgen om zich goed voor te bereiden. Drie weken lang, maar hij is dan wel geslaagd.
Ik raad iedereen aan om tijdig na te gaan of er een officieel certificaat Engels vereist is of niet.
Inlichtingen over het IELTS examen vindt je hier: http://www.ielts.org
IESE of UPF?
Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
  zaterdag 28 maart 2015 @ 17:12:31 #109
442090 Kateleentje
Life is short, get over it
pi_151129001
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2015 17:09 schreef oompaloompa het volgende:

[..]

IESE of UPF?
??? IELTS dus, volg de link in mijn post.
Een alternatief is soms het TOEFL examen: dat is Amerikaans. Het IELTS is een Brits certificaat, dat is gecertificeerd door de Universiteit van Cambridge.
pi_151129156
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2015 17:12 schreef Kateleentje het volgende:

[..]

??? IELTS dus, volg de link in mijn post.
Een alternatief is soms het TOEFL examen: dat is Amerikaans. Het IELTS is een Brits certificaat, dat is gecertificeerd door de Universiteit van Cambridge.
Welke universiteit IESE of pompeu fabra (UPF)?
Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
  zaterdag 28 maart 2015 @ 18:27:00 #111
442090 Kateleentje
Life is short, get over it
pi_151130759
quote:
10s.gif Op zaterdag 28 maart 2015 17:17 schreef oompaloompa het volgende:

[..]

Welke universiteit IESE of pompeu fabra (UPF)?
_O- Jaaaa. Nou snap ik hem.
Hij gaat naar de Universitat Pompeu Fabra.

Ben er zelf nooit geweest. Maar ik heb beroepshalve wel wat ervaring met het geven van studieadvies om in het buitenland te gaan studeren.
pi_151133892
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2015 18:27 schreef Kateleentje het volgende:

[..]

_O- Jaaaa. Nou snap ik hem.
Hij gaat naar de Universitat Pompeu Fabra.

Ben er zelf nooit geweest. Maar ik heb beroepshalve wel wat ervaring met het geven van studieadvies om in het buitenland te gaan studeren.
Ah nice, ben een keer bij een congres geweest in Barcelona dat voornamelijk bij IESE was, maar deels op UPF, veel mooiere uni en ook een veel toffere locatie :)
(en volgens mij staat UPF ook beter te boek)
Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
pi_151260243
Wat vinden jullie van initiatieven als NYU Shanghai? Het curriculum wordt gegeven in het Engels, je krijgt twee diploma's (een van NYU Shanghai, en een van NYU New York. Een in het Engels dus, en een in het Chinees). Verder moet je vier semesters vakken Mandarijn volgen (als je niet native Chinees bent), en als je native Chinees bent, moet je vakken Engels volgen.

Persoonlijk lijkt het me erg nuttig. Je leert de Chinese taal (Mandarijn) en cultuur kennen, je leert vloeiend Engels spreken, én je krijgt twee geaccrediteerde diploma's. Vooral omdat China ongeveer anderhalf miljard Chinezen telt, en steden zoals Shenzhen en Shanghai het Silicon Valley en het zakencentrum van de Aziatische wereld worden.

Hoe verhoudt de NYU zich tegen over universiteiten als MIT, Princeton, Yale, UC Berkeley? Is het mogelijk om met een bachelor van bijv. de NYU in te stromen in een master/PhD programma van de netgenoemde universiteiten, zonder op een achterstand te staan?
pi_151260389
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2015 13:26 schreef netchip het volgende:
Wat vinden jullie van initiatieven als NYU Shanghai? Het curriculum wordt gegeven in het Engels, je krijgt twee diploma's (een van NYU Shanghai, en een van NYU New York. Een in het Engels dus, en een in het Chinees). Verder moet je vier semesters vakken Mandarijn volgen (als je niet native Chinees bent), en als je native Chinees bent, moet je vakken Engels volgen.

Persoonlijk lijkt het me erg nuttig. Je leert de Chinese taal (Mandarijn) en cultuur kennen, je leert vloeiend Engels spreken, ťn je krijgt twee geaccrediteerde diploma's. Vooral omdat China ongeveer anderhalf miljard Chinezen telt, en steden zoals Shenzhen en Shanghai het Silicon Valley en het zakencentrum van de Aziatische wereld worden.

Hoe verhoudt de NYU zich tegen over universiteiten als MIT, Princeton, Yale, UC Berkeley? Is het mogelijk om met een bachelor van bijv. de NYU in te stromen in een master/PhD programma van de netgenoemde universiteiten, zonder op een achterstand te staan?
Persoonlijk vind ik het te duur voor wat je terug krijgt. Voor 63k$ die zij per jaar vragen kan je bachelor in Nederland halen (of UK) en 2 jaar in China studeren als uitwisselingsstudent.
pi_151260531
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2015 13:30 schreef Renzoku het volgende:

[..]

Persoonlijk vind ik het te duur voor wat je terug krijgt. Voor 63k$ die zij per jaar vragen kan je bachelor in Nederland halen (of UK) en 2 jaar in China studeren als uitwisselingsstudent.
Ik heb gehoord dat ze veel financiel aid geven, omdat ze studenten naar NYU Shanghai willen trekken. Aid packages van $60k werden weggegeven (geen lening), afgelopen jaar. Ik (of mijn ouders) heb namelijk ook geen $63k/jaar, maar op deze manier is het goed betaalbaar.

Studeren aan Cambridge/Oxford is trouwens ook erg duur. Ik geloof alleen al £11k per college jaar aan collegegeld. En die universiteiten geven geen financial aid. Daar heb ik simpelweg het geld niet voor.
pi_151260620
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2015 13:35 schreef netchip het volgende:

[..]

Ik heb gehoord dat ze veel financiel aid geven, omdat ze studenten naar NYU Shanghai willen trekken. Aid packages van $60k werden weggegeven (geen lening), afgelopen jaar. Ik (of mijn ouders) heb namelijk ook geen $63k/jaar, maar op deze manier is het goed betaalbaar.

Studeren aan Cambridge/Oxford is trouwens ook erg duur. Ik geloof alleen al £11k per college jaar aan collegegeld. En die universiteiten geven geen financial aid. Daar heb ik simpelweg het geld niet voor.
Ik ben zelf niet bekend met het curriculum van NYU Shanghai, maar als je de kans krijgt om er bijna gratis te studeren dan zou ik die zeker met beide handen aangrijpen.
  woensdag 1 april 2015 @ 14:10:47 #117
219590 oompaloompa
doompadeedee
pi_151261879
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2015 13:26 schreef netchip het volgende:
Hoe verhoudt de NYU zich tegen over universiteiten als MIT, Princeton, Yale, UC Berkeley? Is het mogelijk om met een bachelor van bijv. de NYU in te stromen in een master/PhD programma van de netgenoemde universiteiten, zonder op een achterstand te staan?
Hangt af van het veld, maar hoort wel bij de top.
Of het de optimale manier is om een top-school binnen te komen voor PhD is een beetje onduidelijk, ligt er aan welk veld je in wilt en hoeveel geld je te verspillen hebt :P
Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
pi_151262592
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2015 14:10 schreef oompaloompa het volgende:

[..]

Hangt af van het veld, maar hoort wel bij de top.
Of het de optimale manier is om een top-school binnen te komen voor PhD is een beetje onduidelijk, ligt er aan welk veld je in wilt en hoeveel geld je te verspillen hebt :P
Math/natural sciences/engineering. Op het gebied van wiskunde behoren ze tot de top 15, heb ik net uitgevonden.
Ik heb geen geld om te verspillen. :P Het gaat bij mij hoofdzakelijk om de ervaring. Ik wil ook mijn bachelor, master en mogelijk een PhD steeds aan een andere universiteit doen, of in een ander land. Zoveel mogelijk zien en meemaken (en leren) tijdens mijn studententijd! :)
  woensdag 1 april 2015 @ 14:39:59 #119
219590 oompaloompa
doompadeedee
pi_151262924
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2015 14:30 schreef netchip het volgende:

[..]

Math/natural sciences/engineering. Op het gebied van wiskunde behoren ze tot de top 15, heb ik net uitgevonden.
Ik heb geen geld om te verspillen. :P Het gaat bij mij hoofdzakelijk om de ervaring. Ik wil ook mijn bachelor, master en mogelijk een PhD steeds aan een andere universiteit doen, of in een ander land. Zoveel mogelijk zien en meemaken (en leren) tijdens mijn studententijd! :)
Als je doel is buitenlandervaring etc. zou ik er sowieso voor gaan.
Als je doel is, eindigen in gradschool op Ivy/mit/berkeley/caltech/etc, zou ik kijken op de volgende forums (neem alles met een korreltje zout) thegradcafe / urch en kijken naar de profielen van geaccepteerde grad-students bij die scholen. Ik zit in de social sciences, weet niet of hetzelfde geldt voor de hard sciences, maar bij ons lijkt het doen van een researchmaster om onderzoekservaring op te doen heel erg nuttig. Voordeel van die route is dat je op betere scholen binnenkomt, nadeel is dat de weg een paar jaar langer duurt (waarin je geen geld verdient).

Dus afhankelijk van je restricties, zou ik alle mogelijke wegen bekijken om dan te zien wat de meest optimale beslissing is (optimaal in wat jou het gelukkigst maakt, niet per se de beste objectieve uitkomst :P )
Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
pi_151419165
Komend collegejaar naar Zuid-Korea voor vier maanden :) Ben nu alles aan het voorbereiden, wat nog een heel gedoe is. Ik ga voor mijn exchange 1,5 maand in IndonesiŽ backpacken, wat het nog eens extra gecompliceerd maakt.. Maar als ik eenmaal vertrokken ben, is dat het natuurlijk meer dan waard.

Ik ben op dit moment mijn verzekeringen aan het regelen. Ik ben van plan om de AON Student Insurance af te sluiten (ong. 145 euro). Hierbij zit echter geen annuleringsverzekering en schade die ik oploop tijdens skieŽn (wat tot de mogelijkheden behoort in Zuid-Korea) of scuba duiken (ik wil misschien een PADI Open Water Course gaan doen in IndonesiŽ) wordt niet vergoed.

Zouden jullie hiervoor nog een andere verzekering afsluiten? Een annuleringsverzekering zou ik dan enkel afsluiten om mijn vliegticket te dekken (+/- 700 euro, waarvan ik waarschijnlijk een deel nog van de vliegmaatschappijen zelf zou kunnen terugkrijgen), want verder boek ik niets vooraf. Een verzekering die duiken en skieŽn dekt is misschien wel handig, maar om daarvoor een doorlopende reisverzekering af te sluiten is wel een beetje erg dubbel. Normale reisverzekeringen denken meestal ook enkel de eerste 60 dagen van een reis. Is het toegestaan om gewoon een kortlopende reisverzekering af te sluiten voor de dagen waarop ik ga duiken/skieŽn?

Een alternatief is Students Insured, die bieden de optie om ook 'gevaarlijke' sporten en annuleringsdekking mee te verzekeren. Die verzekering kost alleen wel een flink stuk duurder (280 euro i.p.v. 145 euro, maar dit is dan wel incl. annuleringsdekking en dekking voor gevaarlijke sporten).

Wat raden jullie aan?
pi_151420864
Heb je ook al bij je eigen verzekering nagevraagd wat de mogelijkheden zijn?
Bij mijn verzekering was het namelijk mogelijk om mijn verblijf in het buitenland onder mijn doorlopende reisverzekering te laten vallen. Hierdoor was de gehele periode die ik in het buitenland verbleef gedekt. Ook na die 3 maanden.

Indien dit niet mogelijk is zou ik denk ik toch voor die duurdere verzekering gaan. Heb je hem niet nodig, dan is het natuurlijk jammer van het geld, maar heb je hem wel nodig dan zul je waarschijnlijk maar wat blij zijn dat je hem toch hebt afgesloten.
pi_151424490
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2015 13:35 schreef netchip het volgende:

[..]

Ik heb gehoord dat ze veel financiel aid geven, omdat ze studenten naar NYU Shanghai willen trekken. Aid packages van $60k werden weggegeven (geen lening), afgelopen jaar. Ik (of mijn ouders) heb namelijk ook geen $63k/jaar, maar op deze manier is het goed betaalbaar.

Studeren aan Cambridge/Oxford is trouwens ook erg duur. Ik geloof alleen al £11k per college jaar aan collegegeld. En die universiteiten geven geen financial aid. Daar heb ik simpelweg het geld niet voor.
Als EU-student kun je een tuition fee loan krijgen van de Engelse overheid https://www.gov.uk/student-finance/loans-and-grants

Ook bij DUO kun je voor collegegeld lenen, tot max. 5 keer het wettelijke collegegeld in Nederland (dus ongeveer §10.000)
pi_151432620
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2015 18:23 schreef tomatenrood het volgende:

[..]

Als EU-student kun je een tuition fee loan krijgen van de Engelse overheid https://www.gov.uk/student-finance/loans-and-grants

Ook bij DUO kun je voor collegegeld lenen, tot max. 5 keer het wettelijke collegegeld in Nederland (dus ongeveer §10.000)
Dan heb ik alleen al aan collegegeld een schuld van ongeveer 50k. Dat zie ik eerlijk gezegd niet helemaal zitten, dan moet ik wel een heel goede baan krijgen...
pi_151440417
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2015 16:31 schreef Wolves het volgende:
Heb je ook al bij je eigen verzekering nagevraagd wat de mogelijkheden zijn?
Bij mijn verzekering was het namelijk mogelijk om mijn verblijf in het buitenland onder mijn doorlopende reisverzekering te laten vallen. Hierdoor was de gehele periode die ik in het buitenland verbleef gedekt. Ook na die 3 maanden.

Indien dit niet mogelijk is zou ik denk ik toch voor die duurdere verzekering gaan. Heb je hem niet nodig, dan is het natuurlijk jammer van het geld, maar heb je hem wel nodig dan zul je waarschijnlijk maar wat blij zijn dat je hem toch hebt afgesloten.
Momenteel heb ik geen doorlopende reisverzekering. Ik heb gisteren nog even doorgezocht. Ik ga waarschijnlijk de doorlopende reisverzekering bij Zilveren Kruis Achmea afsluiten. Die kost 90 euro, incl. annuleringsverzekering en dekking bij wintersport/duiken :) Een stuk goedkoper dan Students Insured, waar ik in totaal meer dan 280 euro kwijt zou zijn. Er zit alleen geen aansprakelijkheids- en rechtsbijstandsverzekering bij, maar dat is denk ik ook niet echt nodig.

Ze bieden overigens dekking voor reizen tot 180 dagen, en ik ben waarschijnlijk 178 dagen weg ;)
  dinsdag 7 april 2015 @ 14:03:50 #125
217148 Saninl
Kermit is gangstar!
pi_151448002
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 07:52 schreef Uvejal het volgende:

[..]

Momenteel heb ik geen doorlopende reisverzekering. Ik heb gisteren nog even doorgezocht. Ik ga waarschijnlijk de doorlopende reisverzekering bij Zilveren Kruis Achmea afsluiten. Die kost 90 euro, incl. annuleringsverzekering en dekking bij wintersport/duiken :) Een stuk goedkoper dan Students Insured, waar ik in totaal meer dan 280 euro kwijt zou zijn. Er zit alleen geen aansprakelijkheids- en rechtsbijstandsverzekering bij, maar dat is denk ik ook niet echt nodig.

Ze bieden overigens dekking voor reizen tot 180 dagen, en ik ben waarschijnlijk 178 dagen weg ;)
Check ook bij Allianz Global Assistance of zoiets dergelijks.

Ik had voor een beetje vergelijkbare situatie van jou de Globetrotter verzekering genomen toen ;-)
  dinsdag 7 april 2015 @ 17:39:50 #126
289550 Paarse_Kiwi
Mťt roze lakschoentjes!
pi_151454399
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 07:52 schreef Uvejal het volgende:

[..]

Momenteel heb ik geen doorlopende reisverzekering. Ik heb gisteren nog even doorgezocht. Ik ga waarschijnlijk de doorlopende reisverzekering bij Zilveren Kruis Achmea afsluiten. Die kost 90 euro, incl. annuleringsverzekering en dekking bij wintersport/duiken :) Een stuk goedkoper dan Students Insured, waar ik in totaal meer dan 280 euro kwijt zou zijn. Er zit alleen geen aansprakelijkheids- en rechtsbijstandsverzekering bij, maar dat is denk ik ook niet echt nodig.

Ze bieden overigens dekking voor reizen tot 180 dagen, en ik ben waarschijnlijk 178 dagen weg ;)
Ik vlieg zomaar even in, heb niet alles hiervoor gelezen. Ik ben zelf momenteel ook op zoek naar een reisverzekering. Via mijn huidige zorgverzekeraar (FBTO) kan ik een doorlopende reisverzekering afsluiten en zelf modules kiezen die ik nodig denk te hebben. Ik kom dan op nog geen 10 euro per maand uit... Hoe kom je op 90-280 euro?
Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.
  dinsdag 7 april 2015 @ 19:08:44 #127
164101 Thormodo
Nu inclusief tweede aap!
pi_151457523
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 17:39 schreef Paarse_Kiwi het volgende:

[..]

Ik vlieg zomaar even in, heb niet alles hiervoor gelezen. Ik ben zelf momenteel ook op zoek naar een reisverzekering. Via mijn huidige zorgverzekeraar (FBTO) kan ik een doorlopende reisverzekering afsluiten en zelf modules kiezen die ik nodig denk te hebben. Ik kom dan op nog geen 10 euro per maand uit... Hoe kom je op 90-280 euro?
Per jaar? :+ Dat is sowieso iets goedkoper dan per maand betalen.
Mijn universiteit (Twente) gaf overigens gratis reisverzekering voor tijdens mijn afstudeerstage. Voor de vakantieweken daarna moest ik wel een eigen reisverzekering afsluiten. Maar bij Univť gedaan voor 37 euro per jaar (wereld+geneeskundige kosten), maar dat is voor maximaal 60 dagen. Voor 180 dagen is het 8 euro meer.

[ Bericht 4% gewijzigd door Thormodo op 07-04-2015 19:24:10 ]
pi_151506273
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 14:03 schreef Saninl het volgende:

[..]

Check ook bij Allianz Global Assistance of zoiets dergelijks.

Ik had voor een beetje vergelijkbare situatie van jou de Globetrotter verzekering genomen toen ;-)
Thnx! Daar zal ik ook even naar kijken. Ik zie dat die verzekering 180 euro kost voor 6 maanden. Ik denk dat ik daarom gewoon voor de doorlopende reisverzekering van Zilveren Kruis Achmea ga, die kost mij slechts 90 euro. Enige nadeel is dat daar geen aansprakelijkheids- en rechtsbijstandsverzekering bijzit.

quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 17:39 schreef Paarse_Kiwi het volgende:

[..]

Ik vlieg zomaar even in, heb niet alles hiervoor gelezen. Ik ben zelf momenteel ook op zoek naar een reisverzekering. Via mijn huidige zorgverzekeraar (FBTO) kan ik een doorlopende reisverzekering afsluiten en zelf modules kiezen die ik nodig denk te hebben. Ik kom dan op nog geen 10 euro per maand uit... Hoe kom je op 90-280 euro?
Dat is per jaar :) Anders zou het wel extreem duur zijn. Die van 280 euro (bij Students Insured) is voor 6 maanden, daar betaal je een bepaald bedrag per dag. Die verzekering is speciaal bedoeld voor als je lang op reis gaat, maar ik vind het wel erg prijzig.

quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 19:08 schreef Thormodo het volgende:

[..]

Per jaar? :+ Dat is sowieso iets goedkoper dan per maand betalen.
Mijn universiteit (Twente) gaf overigens gratis reisverzekering voor tijdens mijn afstudeerstage. Voor de vakantieweken daarna moest ik wel een eigen reisverzekering afsluiten. Maar bij Univť gedaan voor 37 euro per jaar (wereld+geneeskundige kosten), maar dat is voor maximaal 60 dagen. Voor 180 dagen is het 8 euro meer.
Ik kom daaruit op ong. 88 euro voor een jaar. De verzekering is vrijwel gelijk aan die van Zilveren Kruis Achmea. Enige nadeel is ook hier dat er geen rechtsbijstands- en aansprakelijkheidsverzekering bijzit, maar ik denk dat ik best zonder kan.
pi_151516820
Ik doe nu een master in het VK en ben nog in Nederland verzekerd. Volgend collegejaar begin ik aan een PhD, ook in het VK. Welke keuze hebben jullie gemaakt voor zorgverzekeringen? In het VK is er namelijk de NHS, maar ik heb geen idee hoe het dan zit met dekking in het buitenland (Nederland, maar ook buiten de EU) en specialistische hulp. Ik moet dat binnenkort eens allemaal gaan uitpluizen, maar was benieuwd wat de ervaringen hier zijn. :)
pi_151517690
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2015 15:16 schreef Arthos het volgende:
Ik doe nu een master in het VK en ben nog in Nederland verzekerd. Volgend collegejaar begin ik aan een PhD, ook in het VK. Welke keuze hebben jullie gemaakt voor zorgverzekeringen? In het VK is er namelijk de NHS, maar ik heb geen idee hoe het dan zit met dekking in het buitenland (Nederland, maar ook buiten de EU) en specialistische hulp. Ik moet dat binnenkort eens allemaal gaan uitpluizen, maar was benieuwd wat de ervaringen hier zijn. :)
http://www.nhs.uk/NHSEngl(...)ealthcareabroad.aspx
pi_151518039
quote:
Bedankt voor het Googlen. Ervaring mee?
pi_151518559
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2015 15:56 schreef Arthos het volgende:

[..]

Bedankt voor het Googlen. Ervaring mee?
Zelf niet, maar wel wat over gehoord van Britse vrienden.
pi_151519082
NHS is voor iedereen die in het VK woonachtig is. Van ambulanceritten tot A&E tot MRI's. Ja, met alledrie ervaring :')
Ja doei.
pi_151533031
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2015 16:33 schreef motorbloempje het volgende:
NHS is voor iedereen die in het VK woonachtig is. Van ambulanceritten tot A&E tot MRI's. Ja, met alledrie ervaring :')
Dat is nice. Niet dat je er ervaring mee hebt, maar dat NHS zoveel dekt voor alle ingezetenen. Ik woon nu officieel in twee landen, maar dat schijnt niet echt relevant te zijn voor de verzekeringsplicht in Nederland. Heb jij enig idee of een PhD (voor de verzekering) wordt gezien als "alleen studiedoeleinden" en of je stipend in die zin als "werk" geldt?
pi_151533070
Faal

[ Bericht 99% gewijzigd door Arthos op 09-04-2015 22:31:09 (Dubbelpost) ]
  vrijdag 17 april 2015 @ 16:12:31 #136
137562 rakotto
Anime, patat en video games
pi_151776367
Ik ben momenteel op zoek naar een stageplek in ItaliŽ. Om precies te zijn in de omgeving van Como/Milaan (Lombardia dus :P). De studie die ik volg is Bussiness & IT Management (voorheen Bedrijfskundige Informatica).

Heeft iemand hier toevallig ervaringen en/of weet iemand hier een bedrijf waar ik kan aankloppen voor een plek vanaf komend september?
All wars are civil wars, because all men are brothers. ~FranÁois Fťnelon
pi_151850742
Heeft je hogeschool geen banden met buitenlandse instellingen/bedrijven? Anders wellicht een italiaanse universiteit/hogeschoolequivalent contacten om te vragen of zij je kunnen helpen met een begin maken?
Ja doei.
pi_152297779
Hallo mensen, :W

Vanaf augustus t/m december 2015 ga ik mijn minor volgen aan de Telkom University in Bandung, IndonesiŽ.
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met deze school of stad? Leuke/handige tips/weetjes zijn altijd welkom namelijk ^O^
pi_152417315
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 mei 2015 14:57 schreef br210 het volgende:
Hallo mensen, :W

Vanaf augustus t/m december 2015 ga ik mijn minor volgen aan de Telkom University in Bandung, IndonesiŽ.
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met deze school of stad? Leuke/handige tips/weetjes zijn altijd welkom namelijk ^O^
Nice. Nooit in Bandung geweest, wel veel in IndonesiŽ. Ik neem aan dat je ervaring hebt met reizen/wonen in Zuid-Oost-AziŽ?
pi_152438124
Hallo allemaal!

Ik ben al enige tijd bezig met het regelen van een stage (6 maanden) in Engeland. Echter wilt dit momenteel nog niet erg lukken en denk ik er aan om een stage bemiddelingsbureau in te schakelen. Heeft iemand ervaring met een stage bemiddelingsbureau (zowel positief als negatief) voor een stage in Engeland?
  zaterdag 9 mei 2015 @ 22:38:19 #141
280152 OudeBok
Herr General Bok
pi_152443763
quote:
0s.gif Op zondag 15 maart 2015 01:52 schreef Nessie7 het volgende:
In hoeverre namen jullie de beslissing waarheen te gaan door te kijken naar de vakken die aangeboden worden? Op onze studie is het niet heel gebruikelijk om naar het buitenland te gaan en de meesten gaan vooral voor de "fun". Ik twijfel nu tussen Keulen of Budapest. Budapest lijkt me qua stad een stuk leuker maar Keulen biedt interessantere (voor mij) vakken aan. Daarnaast leer ik ook nog Duits -Hongaars is iets te lastig gok ik-.
Ik zit in Keulen op het moment. Goede universiteit, maar ik vind de stad echt :|.
Himmelhoch jauchzend, zum Tode betrŁbt.
GlŁcklich allein, ist Herr Bok, die schiet. Boem.
  zondag 10 mei 2015 @ 18:13:09 #142
398459 nofxtbr
punk in drublic
pi_152464977
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2015 22:38 schreef OudeBok het volgende:

[..]

Ik zit in Keulen op het moment. Goede universiteit, maar ik vind de stad echt :|.
ga volgend jaar ook naar Keulen, de stad lijkt me juist heel leuk om te wonen en studeren :) hoezo vind jij het meh?
...alleen als ie ijs- en ijskoud is
  zondag 10 mei 2015 @ 18:44:24 #143
280152 OudeBok
Herr General Bok
pi_152465623
quote:
7s.gif Op zondag 10 mei 2015 18:13 schreef nofxtbr het volgende:

[..]

ga volgend jaar ook naar Keulen, de stad lijkt me juist heel leuk om te wonen en studeren :) hoezo vind jij het meh?
Lelijk, weinig moois te zien. Niet bijster veel te doen naar mijn idee en gewoon de sfeer trekt me niet zoals bijvoorbeeld Berlin.
Himmelhoch jauchzend, zum Tode betrŁbt.
GlŁcklich allein, ist Herr Bok, die schiet. Boem.
pi_152492325
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2015 22:36 schreef Arthos het volgende:

[..]

Nice. Nooit in Bandung geweest, wel veel in IndonesiŽ. Ik neem aan dat je ervaring hebt met reizen/wonen in Zuid-Oost-AziŽ?
Oke! Nee zelf (jammer genoeg) nog geen reiservaringen in zuid-oost-aziŽ. Mijn zus en een vriend hebben in Jakarta gestudeerd voor een half jaar en daar heb ik natuurlijk erg van meegekregen. AziŽ heeft mij altijd al geboeid. Nog tips/tricks/must-sees voor IndonesiŽ?
Mooie uitdaging dus maar heb er veel zin in. Gisteren tickets geboekt *O*
pi_152495471
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2015 16:06 schreef br210 het volgende:

[..]

Oke! Nee zelf (jammer genoeg) nog geen reiservaringen in zuid-oost-aziŽ. Mijn zus en een vriend hebben in Jakarta gestudeerd voor een half jaar en daar heb ik natuurlijk erg van meegekregen. AziŽ heeft mij altijd al geboeid. Nog tips/tricks/must-sees voor IndonesiŽ?
Mooie uitdaging dus maar heb er veel zin in. Gisteren tickets geboekt *O*
Ben je van plan op Java te blijven? Trein is wel redelijk goed(koop) vervoer voor lange afstanden. Verder kost een vliegtuig ook niets. Vanaf Yogya en verder naar het oosten heb je de typische toeristenattracties die wel de moeite waard zijn: Prambanan, Borobodur, Bromo, Ijen en e.e.a. aan natuurparken, plantages, paleizen enzo. In Yogya heb je de Malioboro, een grote winkelstraat, waar sommige mensen helemaal weg van zijn.

Verder moet je eigenlijk ook wel eens onder de gewone mensen komen. Geen idee hoe dat zal zijn tijdens een studie, maar de mensen die kunnen studeren zijn nu eenmaal geen doorsnee IndonesiŽrs. Juist die dingen als slapen op een kampung, eten bij iemand thuis, en wandelingen door rijstvelden geven je een goed beeld van het leven voor de 'normale' local, en zijn een betere besteding van je geld dan aan een groot hotel met een rijke eigenaar.

En zorg dat je standaard wc-papier bij hebt.
pi_152495640
Verder moet je net als in ieder land een beetje op je geld letten. Ik hoop dat je geen ING pinpas hebt (anders even googlen, ik weet ook niet hoe de situatie nu is). Er is redelijk veel corruptie, maar dat merk je vanzelf.

En sommige IndonesiŽrs hebben de neiging om bij een vraag/verzoek liever te liegen dan te zeggen dat je het niet weten/kunnen. Bijvoorbeeld als je vraagt waar het postkantoor is, en iemand heeft geen idee, kan hij zomaar zeggen dat je naar links moet ipv naar rechts. :') Dat is in het begin een beetje wennen, maar dat wordt als beleefder gezien dan iemand niet kunnen helpen. Daar wen je ook wel aan, door mensen geen woorden in de mond te leggen, en bijv. als je merkt dat iemand aarzelt het nog eens aan iemand anders te vragen.
pi_152709718
@Arthos

Aha thanks voor de tips! ^O^

Ik blijf niet alleen op Java denk ik. Sumatra, Borneo, Lombok etc lijken mij ook erg mooi om te zien. Bali is te toeristisch heb ik gehoord, dus ik weet nog niet zeker of ik daar heen wil gaan. De kant van Yogya wil ik zeker heen gaan.

Wat betreft de 'locals' heb je gelijk, en dat lijkt me ook mooi om mee te maken. Ik ga samen met nog iemand uit Nederland en verder zijn het over het algemeen heel veel IndonesiŽrs zelf die er studeren.

Ik heb een ABN Amro pas en ABN Amro Credit Card. Ik zal eens googlen op dat met ING

Dat IndonesiŽrs vaker liegen dan toegeven het antwoord niet te weten heb ik eerder gehoord :9 We shall see.

Augustus t/m December zal ik er zijn

[ Bericht 91% gewijzigd door br210 op 18-05-2015 13:32:53 ]
pi_152820961
Bali is heel mooi (en de afstanden bereisbaar), maar dan moet je wel weten waar (niet) heen te gaan. :) Ik neem aan dat je niet zit te wachten op de Costa Brava-achtige taferelen in het zuiden. Ik heb daar helaas twee keer moeten overnachten vanwege een doorvlucht, maar dat vond ik echt helemaal niets.

Lombok ben ik wel geweest, maar had ik niet zo veel mee. De Rinjani vulkaan schijnt de moeite waard te zijn om te beklimmen. Sommige mensen worden ook blij van de Gili-eilanden, maar die zijn dan ook vrij toeristisch. Verder ben ik zelf vaker meer naar het oosten van het land geweest, dus Sumatra en Borneo ken ik alleen van horen zeggen. Komodo en de hoofdstad van Flores bijv. zijn tegenwoordig wel steeds toeristischer (sinds een paar jaar hebben ze een internationale luchthaven), maar de rest van Flores is nog onwijs onaangetast. En de Komodo-eilanden en de varanen zijn gewoon fantastisch om een keer te zien.

Dat 'liegen' (want zo zien ze het niet, net als in sommige andere culturen) gebeurt niet altijd en overal. Ik heb nog niet echt een duidelijk patroon kunnen ontdekken. Als je het een paar keer tegen bent gekomen zul je het waarschijnlijk wel gaan herkennen. :)
pi_152848478
@Arthos
Okť thanks! Een beetje toerisme vind ik niet erg maar als het puur op toerisme is gebouwd/gemaakt weet ik niet of het de moeite waard is.
De Merapi vulkaan staat nu op mijn lijstje om te beklimmen, maar als ik zo op internet kijk naar de Rinjani vulkaan lijkt mij die ook wel heel erg mooi om te beklimmen.

Genoeg dingen om te zien/doen dus (naast het studeren). Denk dat ik tijd te kort kom. |:(
pi_153236785
Iemand ervaringen met stage in Malta?
Ik heb al een stagebedrijf gevonden, alleen nog een slaapplek, iemand suggesties?
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')