Binnen 5 jaar gewoon bachelor en master. Dat noemen ze nominaal bij ons.quote:
Hoe komt dit dan?quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 21:44 schreef zombiejerry88 het volgende:
Ik zal er in totaal negen jaar en twee maanden over gedaan hebben.
Er met de spreekwoordelijke pet naar gooien. Ik loop echt alles in mijn leven te verkankeren.quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 21:49 schreef Festa94 het volgende:
[..]
Hoe komt dit dan?
Mijn studie gaat minimaal 6 jaar duren, en ik kan er niet aan denken dat het nog langer gaat duren
Maar je hebt het uiteindelijk gehaald toch? Daar gaat het om....quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 21:49 schreef zombiejerry88 het volgende:
[..]
Er met de spreekwoordelijke pet naar gooien. Ik loop echt alles in mijn leven te verkankeren.
Welke studie en waar heb je gestudeerd?quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 21:44 schreef zombiejerry88 het volgende:
Ik zal er in totaal negen jaar en twee maanden over gedaan hebben.
Hangt van de studie af. Als je psychologie of communicatie studeert mag je toch wel binnen 5 jaar klaar zijn. Als je geneeskunde studeert kan het soms niet eens binnen 7 jaar (wachttijd co-schappen), als je Lucht-en Ruimtevaarttechniek studeert is 7 jaar nog best snel, etc.quote:Op zondag 5 oktober 2014 11:06 schreef Ryon het volgende:
Niet gewoon zeven jaar over je studie doen.![]()
Tjah, als je communicatie(wetenschappen) studeert zou ik juist minimaal 7 jaar gaan doen over de studie. Vanwege de concurrentie vereisen (goed betaalde) communicatiebanen aardig wat werk- en praktijkervaring die starters vooral op doen in onbetaalde of relatief slecht betaalde functies. Zoals stages en freelance projecten.quote:Op zondag 5 oktober 2014 11:34 schreef Shreyas het volgende:
[..]
Hangt van de studie af. Als je psychologie of communicatie studeert mag je toch wel binnen 5 jaar klaar zijn. Als je geneeskunde studeert kan het soms niet eens binnen 7 jaar (wachttijd co-schappen), als je Lucht-en Ruimtevaarttechniek studeert is 7 jaar nog best snel, etc.
Studieduur is tegenwoordig zeer bepalend bij een sollicitatiegesprek kan ik je vertellen.quote:Op zondag 5 oktober 2014 11:48 schreef Ryon het volgende:
[..]
Tjah, als je communicatie(wetenschappen) studeert zou ik juist minimaal 7 jaar gaan doen over de studie. Vanwege de concurrentie vereisen (goed betaalde) communicatiebanen aardig wat werk- en praktijkervaring die starters vooral op doen in onbetaalde of relatief slecht betaalde functies. Zoals stages en freelance projecten.
Kan je terwijl je nog recht hebt op studiefinanciering en ingeschreven staat heel veel stage lopen en gaan ondernemen. Dat financier je dan met je stufi en na je studie heb je voldoende netwerk en portfolio opgebouwd om vrij hoog in te stromen.
Als je binnen 10 jaar wel een bachelor hebt, betaal je alleen één of twee jaar master terug, je krijg je gehele OV dan ook kwijtgescholden. Het is bijna onmogelijk om meer dan 10 jaar over een 3-jarige bachelor te doen.quote:Op zondag 5 oktober 2014 11:53 schreef MichaelScott het volgende:
Niet 10 jaar en 1 maand studeren zodat je de volledige beurs terug moet betalen.
Je kan aardig in de buurt komen als je bijv. steeds verschillende studies probeert en elke keer wacht tot je na het derde jaar van de opleiding wordt geschopt omdat je nog steeds de propedeuse niet hebt.quote:Op zondag 5 oktober 2014 11:58 schreef Shreyas het volgende:
[..]
Als je binnen 10 jaar wel een bachelor hebt, betaal je alleen één of twee jaar master terug, je krijg je gehele OV dan ook kwijtgescholden. Het is bijna onmogelijk om meer dan 10 jaar over een 3-jarige bachelor te doen.
Binnen de communicatiesector? Dat heb ik nog nooit gehoord. Ook binnen mijn sector (publieke domein) is het geen probleem om 8+ jaar te hebben gestudeerd. Dat hangt dan dus erg van de richting af.quote:Op zondag 5 oktober 2014 11:57 schreef Shreyas het volgende:
[..]
Studieduur is tegenwoordig zeer bepalend bij een sollicitatiegesprek kan ik je vertellen.
Als je 10 jaar studeert, heeft dat dan niet een grote impact? Je begint later met verdienen dan mensen die eerder zijn afgestudeerd, dat gat sla je nooit meer dicht lijkt mij. Werkgevers staan volgens mij ook niet te springen om een starter van rond de 30. Natuurlijk ligt dat aan de sector zoals eerder gezegd maar in de meeste branches staan er gewoon hordes 22'ers klaar om te beginnen.quote:Op zondag 5 oktober 2014 12:04 schreef Igen het volgende:
Ben zelf een keer vrijwillig van studie gewisseld, en een jaar ertussenuit geweest om te werken, en ben nu na 9 jaar en 11 maanden klaar.
Statistisch gezien wel ja.quote:Op zondag 5 oktober 2014 12:08 schreef Seastem het volgende:
Een technische opleiding afronden zonder vertraging is dan zeker speciaal?
Als je op een gegeven moment de scriptie eraan ziet komen en zo weinig met het vakgebied hebt dat je geen enkel scriptie-onderwerp kan bedenken wat je ook maar enigszins boeit en als het vooruitzicht om tot je 65e in het vakgebied te moeten werken ineens een verschrikking lijkt, wat is dan wijsheid?quote:Op zondag 5 oktober 2014 12:34 schreef EdwardNewgate het volgende:
[..]
Als je 10 jaar studeert, heeft dat dan niet een grote impact? Je begint later met verdienen dan mensen die eerder zijn afgestudeerd, dat gat sla je nooit meer dicht lijkt mij. Werkgevers staan volgens mij ook niet te springen om een starter van rond de 30. Natuurlijk ligt dat aan de sector zoals eerder gezegd maar in de meeste branches staan er gewoon hordes 22'ers klaar om te beginnen.
Ik denk dat dat ook de kern is. Als je langer doet over een studie (om een diploma te halen) betekent dat niet dat je niets extra's geleerd hebt. Zelfs als je sjeest (geen diploma haalt) kan dat hetgeen je wel geleerd hebt nog van groot belang zijn.quote:Op zondag 5 oktober 2014 13:22 schreef Igen het volgende:
Het is niet alsof het puur weggegooide tijd is, trouwens. Tijdens de studie die ik afbrak heb ik een hoop geleerd en dat zou best wel eens nuttig voor een werkgever kunnen zijn, denk ik.
Het gaat er gewoon om dat alles wat je kan aantoonbaar is. Als je kennis bezit die niet toepasbaar is heeft een werkgever er niks aan.quote:Op zondag 5 oktober 2014 13:22 schreef Igen het volgende:
Het is niet alsof het puur weggegooide tijd is, trouwens. Tijdens de studie die ik afbrak heb ik een hoop geleerd en dat zou best wel eens nuttig voor een werkgever kunnen zijn, denk ik.
Toepasbaar en aantoonbaar is niet hetzelfde.quote:Op zondag 5 oktober 2014 14:24 schreef EdwardNewgate het volgende:
[..]
Het gaat er gewoon om dat alles wat je kan aantoonbaar is. Als je kennis bezit die niet toepasbaar is heeft een werkgever er niks aan.
Voor een werkgever is niet aantoonbaar ook niet toepasbaarquote:Op zondag 5 oktober 2014 14:53 schreef Igen het volgende:
[..]
Toepasbaar en aantoonbaar is niet hetzelfde.
Mijn vorige werkgever was het daar (gelukkig) niet mee eens.quote:Op zondag 5 oktober 2014 15:17 schreef EdwardNewgate het volgende:
[..]
Voor een werkgever is niet aantoonbaar ook niet toepasbaar
Hangt er van af. De meeste mensen met studievertraging hebben daarnaast ook allerlei activiteiten gedaan zoals commissies, bestuursjaar. In dat kader hebben die mensen juist een voordeel tov 22-ers die nominaal klaar zijn maar daarnaast niks hebben gedaan.quote:Op zondag 5 oktober 2014 12:34 schreef EdwardNewgate het volgende:
[..]
Als je 10 jaar studeert, heeft dat dan niet een grote impact? Je begint later met verdienen dan mensen die eerder zijn afgestudeerd, dat gat sla je nooit meer dicht lijkt mij. Werkgevers staan volgens mij ook niet te springen om een starter van rond de 30. Natuurlijk ligt dat aan de sector zoals eerder gezegd maar in de meeste branches staan er gewoon hordes 22'ers klaar om te beginnen.
Dat wel. Maar zo een voorbeeld is vooral van toepassing op studies waar er veel concurrentie is. Rechten, bedrijfskunde e.d. In de techniek is het vaak hoe jonger hoe beter.quote:Op zondag 5 oktober 2014 18:14 schreef Wouterw17 het volgende:
[..]
Hangt er van af. De meeste mensen met studievertraging hebben daarnaast ook allerlei activiteiten gedaan zoals commissies, bestuursjaar. In dat kader hebben die mensen juist een voordeel tov 22-ers die nominaal klaar zijn maar daarnaast niks hebben gedaan.
Dus je hebt eerst twee bachelors tegelijk gedaan en toen een master en toen een andere master? (Het kostte me wat rekenen, maar dan kom je op 7 jaar uitquote:Op zondag 5 oktober 2014 20:51 schreef miro86 het volgende:
7 jaar.
3,5 jaar voor bachelor 1
3,5 jaar voor bachelor 2
1,5 jaar voor 1 master
2 jaar voor master 2.
Een half jaar vertraging bij beide bachelors omdat ik twee keer naar het buitenland ging en daar maar een studie kon/wou doen.
Een half jaar vertraging bij master 1 omdat ik full time werkte naast mijn scriptie.
Bijna. Ben pas in mijn 2e jaar begonnen met mijn tweede bachelor en dus afgerond ongeveer tegelijkertijd met mijn eerste master.quote:Op maandag 6 oktober 2014 22:20 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Dus je hebt eerst twee bachelors tegelijk gedaan en toen een master en toen een andere master? (Het kostte me wat rekenen, maar dan kom je op 7 jaar uit)
Welke bachelors heb je gedaan en viel het goed te combineren?
hotel management niv. 4 maar ik ga hierna iets anders doen op het hbo [ben erop uitgekeken]. ik wil heel graag it en businessmanagement gaan studeren, daarna kijk ik wel. gisteren las ik wel het volgende op het nieuws: http://www.nu.nl/algemeen(...)tig-perspectief.htmlquote:Op woensdag 8 oktober 2014 12:00 schreef Probability het volgende:
Wat voor studie hebben jullie gedaan (en hoe lang)
En wat voor baan hebben jullie nu en gehad?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |