abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_153040998
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 28 mei 2015 13:24 schreef SeLang het volgende:

[..]

Doet pijn :P. Bij bepaalde houdingen, bewegingen, lopen.

[..]

Ik vraag me altijd af hoeveel zin dat heeft, aangezien je het toch gewoon rustig moet laten herstellen? Een fysio kan daar toch niets aan doen? (geen verstand van trouwens, nog nooit bij een fysio geweest)

[..]

Er is eigenlijk weinig te zien. De pijn zit vooraan net onder mijn knieschijf. Het doet ook een beetje pijn als ik daar druk.

Het is trouwens niet het gevolg van ťťn misstap of iets dergelijks. Volgens mij is het veroorzaakt door lopen in de sneeuw dat zorgde voor krachten op een andere manier dan gebruikelijk waardoor er iets overbelast is geraakt.

Op de heuvel voelde het wat oncomfortabel maar ik kon prima teruglopen. Het soort van pijntje waarvan je verwacht dat het de volgende dag weg is. Maar de volgende dag was het erger en liep ik een beetje kreupel en sindsdien is het ongeveer hetzelfde gebleven.
Klinkt misschien stom, maar ik zou het je wel aanraden om langs te gaan. Als ik het zo hoor ben ik vooral bang voor de banden die schade hebben opgelopen, zeker omdat het oncomfortabel was.

Fysiotherapeuten helpen wel degelijk, kunnen je een programma mee geven zodat het herstel zo optimaal mogelijk is. Als je een beetje geluk hebt is het dan in 2 weken over of in 6 weken waar het anders soms jaren duurt!

En rustig herstellen... Tsja, je hebt verschillende fases van herstel, waarop je activiteiten moeten worden afgestemd. Als jij daar geen inzicht in hebt dan kan het zo zijn dat je daardoor in de eerste fase (ontstekingsfase) blijft hangen, waardoor het weefsel nooit meer 100% goed komt te liggen. Kan ik je wel uitleggen via pb als je daar behoefte aan hebt.

En mocht de fysiotherapeut weinig of niks kunnen doen kan hij in ieder geval uitleggen wat je wel en vooral ook niet moet doen! Belasting en belastbaarheid is erg belangrijk, zeker wanneer je pijn(tjes) hebt.

Wat ik weet is dat er vooraan net onder je knieschijf een aanhechtingspunt van de patellapees zit en dat het ook pijn doet als je die (partieel) scheurt. Daarnaast geeft dit wat mogelijke instabiliteit en voelt het oncomfortabel tijdens het lopen.

Ik zou het in ieder geval (als fysiotherapeut) wel aanraden om gewoon eens vrijblijvend langs te gaan. De kennis van een fysiotherapeut is heel gericht en een fysiotherapeut is een specialist qua bewegen.

Overigens krijg je geen oefeningen om sneller te herstellen, maar wordt er geprobeerd om het herstel zo optimaal mogelijk te laten verlopen. d.w.z. dat je wat uitleg en voorlichting krijgt, maar vaak ook een trainingsschema en dergelijke zodat je het in ieder geval niet overbelast waardoor het (vaak) erger wordt.
pi_153379155
Wat voor schoenen nemen jullie mee? Ik wil 1 paar waar ik beetje mee kan trekken, maar waar je ook nog restaurant mee binnen komt. Tips?
  dinsdag 9 juni 2015 @ 13:22:22 #178
342301 Boterbartje
kwaliteitsuser
pi_153379745
Hanwag tatra gtx

😋

Schoenen van inov8 wellicht?
Op 8 september 2013 schreef Yreal het volgende: Boterbartje is een kwaliteitsuser
Op 2 april 2015 17:54 schreef Joosie200 het volgende: The Boterbartje experience™, dat is 100% kwaliteit voor een kleine prijs.
  dinsdag 9 juni 2015 @ 18:53:08 #179
78918 SeLang
Black swans matter
pi_153388447
registreer om deze reclame te verbergen
Zo, ik heb net even twee vliegtickets geboekt voor de volgende reis: PatagoniŽ. Op 27 oktober vlieg ik naar Bariloche in het noordelijk deel van Argentijns PatagoniŽ en op 3 december vlieg ik terug vanaf Ushuaia in Terra del Fuego. Vogelgidsje is ook al besteld. Het is wel een relatief korte reis (5 weken) maar met veel trekking en kamperen dus ook relatief vermoeiend denk ik.

Maar natuurlijk eerst eind deze maand naar Zweden voor de Kungsleden trek. Mijn knie is nog steeds niet okee maar wel een stuk beter dan het was en elke dag is het weer iets beter. Ik denk dat het eind van de maand wel goed genoeg is.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
  zondag 21 juni 2015 @ 03:40:27 #180
262933 BlackLining
Meer gas geven.
pi_153709575
Ik ga de backpack weer eens inpakken. Het blijft deze keer wel binnen Europa. Een vlucht naar VenetiŽ, daar een hostel en de volgende dag de trein naar de Sloveense grens. Vanuit daar is de planning open en zal de route ruwweg lopen via SloveniŽ, KroatiŽ, BosniŽ, Montenegro en AlbaniŽ. Het is maar 2 weken dus het wordt wat haasten, maar man man man wat heb ik er weer zin in O+
Don't discuss with an idiot. He'll take you down to his level and beat you with experience.
  zondag 21 juni 2015 @ 03:48:11 #181
262933 BlackLining
Meer gas geven.
pi_153709615
quote:
0s.gif Op woensdag 27 mei 2015 21:49 schreef carpinus het volgende:
Het begint echt super dichtbij te komen. Nog maar 2,5 en dan vlieg ik al naar shanghai. Ik heb alle prikken binnen en nu malariapillen aan het testen voor Laos en Vietnam. Deze kreeg ik aangeraden door de GGD maar ik lees ook overal dat de kans op malaria in AziŽ eigenlijk maar heel klein is.
Oh en visum van 60 voor China was gelukkig ook geen probleem. Die staat nu te shinen in mijn paspoort.

Heeft er hier iemand ervaring met het visum voor indonesiŽ? Ik wil eigenlijk 2 maanden in indonesie blijven. Kan ik daar al mijn visum verlengen? Of moet ik tussendoor gewoon een tijdje naar maleisie en daarna weer voor 30 dagen indonesiŽ in?

Hadden jullie een speciale reisverzekering afgesloten? Ik zie dat de standaard reisverzekeringen niet meet dan 45 dagen dekken. In nederland ben ik ook niet verzekerd tegen diefstal e.d. dus waarom is een speciale reisverzekering handig?
Je Nederlandse zorgverzekering dekt standaard alleen wat een behandeling in Nederland zo kosten, en repatriŽren (bijzondere, soms zelfs privťvluchten) mag je zelf betalen. De gemiddelde reisverzekering doet dat gewoon tot kostprijs. Het bedrijf waar ik voor werk verkoopt ook veel reisverzekeringen, en de hoofdreden dat mensen die afsluiten zijn medische kosten. Ik kan ze aanmaken geldig tot 90 aansluitende dagen in het buitenland. Betaal je wel een hoop geld voor, standaard is 60 dagen. De 60-dagen variant kost je met werelddekking maar zonder bijzondere sporten bij ons zo'n 40 piek per jaar.

Wat SeLang hierboven zegt over bijzondere activitieiten, verschilt per verzekering. Voor diegene die ik verkoop (welk bedrijf dat is houd ik hier voor me, maar wil ik je gerust per DM verder uitleggen) moet je vaak wel een aanvullende 'winter- of gevaarlijke sporten' dekking afsluiten. Afhankelijk van de klasse waar de sport (of activiteit, for that matter) is ingedeeld is er vervolgens wel of geen hulp, met of zonder dekking voor eenmalige uitkering in het geval van blijvende invaliditeit of overlijden.

Ik heb overigens zelf gewoon een doorlopende reisverzekering met dekking voor medische kosten. Ik ben helemaal niet van het verzekeren maar ik wil gewoon hebben dat wanneer ik ergens in AziŽ een vuile ziekte oploop, ik me geen zorgen hoef te gaan maken over geld. Bagagedekking en dat soort onzin doe ik ook niet aan.
Don't discuss with an idiot. He'll take you down to his level and beat you with experience.
  zondag 21 juni 2015 @ 09:00:55 #182
78918 SeLang
Black swans matter
pi_153710350
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2015 03:40 schreef BlackLining het volgende:
Ik ga de backpack weer eens inpakken. Het blijft deze keer wel binnen Europa. Een vlucht naar VenetiŽ, daar een hostel en de volgende dag de trein naar de Sloveense grens. Vanuit daar is de planning open en zal de route ruwweg lopen via SloveniŽ, KroatiŽ, BosniŽ, Montenegro en AlbaniŽ. Het is maar 2 weken dus het wordt wat haasten, maar man man man wat heb ik er weer zin in O+
Lijkt een beetje op wat ik 5 jaar geleden heb gedaan. Ik had een vliegticket naar Ljubljana en dan een maand rondreizen door ex-Joegoslavie + AlbaniŽ. Gaat prima met lokale bussen / treinen. Je hoeft niets te boeken want je vindt overal gemakkelijk accommodatie. Ik had wel een tentje mee dus ik heb ook op een paar plaatsen gekampeerd. Was een topreis voor totaal 1100 euro incl vliegticket.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
pi_153744192
Iemand hier nog wat tips voor het kopen van een backpack? Ga deze zomer zes weken in MaleisiŽ en Sumatra reizen. Ik ben al langsgeweest bij een outdoor centrum om wat backpacks te passen, maar ben er nog niet helemaal uit. Wat raden jullie aan? Wat meer geld uitgeven voor een trekkingrugzak (zoals de Osprey Aether) die wat comfortabeler zit, of voor wat minder geld een simpele backpack halen?

Ik wil in de toekomst mogelijk wel echte trekkingtochten gaan maken, maar in eerste instantie zal de backpack toch vooral gebruikt worden voor van hostel naar hostel trekken en reizen met het openbaar vervoer.
  maandag 22 juni 2015 @ 15:02:45 #184
416082 pahlawan
cool guys dont look at explosi
pi_153746982
Op doorreis zit in over twee weken 2 nachten in kuala lumpur heeft iemand een tip in welke wijk ik een hotel moet boeken/hotel advies? (budget: prive kamer bakpacker)
pi_153748201
China Town denk ik, waren in ieder geval terug in 2011 de goedkoopste kamers te vinden. Goedkoop kamertje daar gehad voor 5 euro pp (2 personen) dus dat was prima.

Tip: laat je niet "oplichten" door de mensen die daar satť verkopen van weet ik veel wat voor troep. Kwal, rat, alles kan je daar bijna kopen, maar ik zou het bijna de gewone satť houden, stukje lekkerder en vooral veel goedkoper!
  maandag 22 juni 2015 @ 15:54:28 #186
78918 SeLang
Black swans matter
pi_153748283
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 15:02 schreef pahlawan het volgende:
Op doorreis zit in over twee weken 2 nachten in kuala lumpur heeft iemand een tip in welke wijk ik een hotel moet boeken/hotel advies? (budget: prive kamer bakpacker)
Chinatown heeft goedkope hostels met privť kamers. Wel lawaaiig maar verder prima locatie vond ik.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
  maandag 22 juni 2015 @ 16:09:41 #187
78918 SeLang
Black swans matter
pi_153748830
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 13:23 schreef Uvejal het volgende:
Iemand hier nog wat tips voor het kopen van een backpack? Ga deze zomer zes weken in MaleisiŽ en Sumatra reizen. Ik ben al langsgeweest bij een outdoor centrum om wat backpacks te passen, maar ben er nog niet helemaal uit. Wat raden jullie aan? Wat meer geld uitgeven voor een trekkingrugzak (zoals de Osprey Aether) die wat comfortabeler zit, of voor wat minder geld een simpele backpack halen?

Ik wil in de toekomst mogelijk wel echte trekkingtochten gaan maken, maar in eerste instantie zal de backpack toch vooral gebruikt worden voor van hostel naar hostel trekken en reizen met het openbaar vervoer.
Een goede rugzak kun je heel lang mee doen. Die Ospreys zijn duur maar ook goed, al moet de duurzaamheid daarvan zich nog bewijzen (voor mij althans).

Ik heb 22 jaar geleden een Nomad gekocht en dat was toen een middenklassertje (duurder dan Perry Sport eigen merk maar veel goedkoper dan Lowe Alpine wat toen ťťn van de topmerken was). Die is echt overal geweest. Dit jaar heb ik een Osprey Aether 70 erbij gekocht voor trekking en die draagt wat comfortabeler. Maar die oude Nomad draagt ook nog steeds prima (heb er lange treks mee gedaan) en die zal ik blijven gebruiken voor gewone reizen tussen hostels etc omdat die minder flashy is en daardoor minder diefstalgevoelig.

Je kunt voor minder dan de prijs van de Ospreys ook een prima rugzak kopen. Ik zou goed letten op de ritsen en stiksel. Ik vind mijn Osprey er eerlijk gezegd wat dun en kwetsbaar uitzien tov mijn oude Nomad, maar misschien is dat schijn (nieuwe sterkere materialen etc).
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
  dinsdag 23 juni 2015 @ 00:17:06 #188
262933 BlackLining
Meer gas geven.
pi_153763551
quote:
14s.gif Op zondag 21 juni 2015 09:00 schreef SeLang het volgende:

[..]

Lijkt een beetje op wat ik 5 jaar geleden heb gedaan. Ik had een vliegticket naar Ljubljana en dan een maand rondreizen door ex-Joegoslavie + AlbaniŽ. Gaat prima met lokale bussen / treinen. Je hoeft niets te boeken want je vindt overal gemakkelijk accommodatie. Ik had wel een tentje mee dus ik heb ook op een paar plaatsen gekampeerd. Was een topreis voor totaal 1100 euro incl vliegticket.
Nou, het begin is niet denderend :D

Hostel in VenetiŽ (lees: half uur met de bus). Geen kluisjes op de kamer. Stopcontacten op de gang. Alleen een hek van een meter hoog. Dronken eigenaar, dat soort werk :')

Morgen maar snel naar SloveniŽ
Don't discuss with an idiot. He'll take you down to his level and beat you with experience.
  dinsdag 23 juni 2015 @ 01:00:17 #189
342301 Boterbartje
kwaliteitsuser
pi_153764641
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 16:09 schreef SeLang het volgende:

[..]

Een goede rugzak kun je heel lang mee doen. Die Ospreys zijn duur maar ook goed, al moet de duurzaamheid daarvan zich nog bewijzen (voor mij althans).

Ik heb 22 jaar geleden een Nomad gekocht en dat was toen een middenklassertje (duurder dan Perry Sport eigen merk maar veel goedkoper dan Lowe Alpine wat toen ťťn van de topmerken was). Die is echt overal geweest. Dit jaar heb ik een Osprey Aether 70 erbij gekocht voor trekking en die draagt wat comfortabeler. Maar die oude Nomad draagt ook nog steeds prima (heb er lange treks mee gedaan) en die zal ik blijven gebruiken voor gewone reizen tussen hostels etc omdat die minder flashy is en daardoor minder diefstalgevoelig.

Je kunt voor minder dan de prijs van de Ospreys ook een prima rugzak kopen. Ik zou goed letten op de ritsen en stiksel. Ik vind mijn Osprey er eerlijk gezegd wat dun en kwetsbaar uitzien tov mijn oude Nomad, maar misschien is dat schijn (nieuwe sterkere materialen etc).
Ik heb wel het gevoel dat osprey veel gebruik maakt van ripstop nylon: hele sterke stof, maar gevoeliger voor 'piekbelasting' als in scherpe punten. Een oude nomad (zoals die hier op zolder ligt), heeft zo'n dikke stof, dat zelfs als er een puntige haring binnen in flinke druk op de stof zet, die er niet doorheen komt.
Maar de osprey tassen zijn qua frame, gewicht en ondersteuning ongeŽvenaard (zeker de nieuwe AG versies gooien hoge ogen)
Op 8 september 2013 schreef Yreal het volgende: Boterbartje is een kwaliteitsuser
Op 2 april 2015 17:54 schreef Joosie200 het volgende: The Boterbartje experience™, dat is 100% kwaliteit voor een kleine prijs.
  dinsdag 23 juni 2015 @ 09:01:54 #190
78918 SeLang
Black swans matter
pi_153767471
quote:
7s.gif Op dinsdag 23 juni 2015 01:00 schreef Boterbartje het volgende:

[..]

Ik heb wel het gevoel dat osprey veel gebruik maakt van ripstop nylon: hele sterke stof, maar gevoeliger voor 'piekbelasting' als in scherpe punten. Een oude nomad (zoals die hier op zolder ligt), heeft zo'n dikke stof, dat zelfs als er een puntige haring binnen in flinke druk op de stof zet, die er niet doorheen komt.
Maar de osprey tassen zijn qua frame, gewicht en ondersteuning ongeŽvenaard (zeker de nieuwe AG versies gooien hoge ogen)
Wat je zegt over die stof klopt. Je moet met de Osprey daarom heel goed oppassen hoe je hem inpakt. Verder is het frame van de Osprey heel flexibel. Als ik hem ingepakt rechtop zet maar met het ondercompartiment leeg dan zakt hij onder zijn eigen gewicht in elkaar en ben ik zelfs bang voor permanente beschadiging (of dat terecht is weet ik niet). Het frame van de Nomad is stevig en heeft dat probleem niet.

Maar zoals gezegd draagt die Osprey wel super. Met hetzelfde gewicht erin voelt hij ook lichter dan de Nomad.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
  dinsdag 23 juni 2015 @ 09:17:17 #191
342301 Boterbartje
kwaliteitsuser
pi_153767721
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2015 09:01 schreef SeLang het volgende:

[..]

Wat je zegt over die stof klopt. Je moet met de Osprey daarom heel goed oppassen hoe je hem inpakt. Verder is het frame van de Osprey heel flexibel. Als ik hem ingepakt rechtop zet maar met het ondercompartiment leeg dan zakt hij onder zijn eigen gewicht in elkaar en ben ik zelfs bang voor permanente beschadiging (of dat terecht is weet ik niet). Het frame van de Nomad is stevig en heeft dat probleem niet.

Maar zoals gezegd draagt die Osprey wel super. Met hetzelfde gewicht erin voelt hij ook lichter dan de Nomad.
Heb zelf een aether 60, prima tas! Had echter wel graag de AG willen hebben, net een jaartje te vroeg geweest met aanschaffen..
Op 8 september 2013 schreef Yreal het volgende: Boterbartje is een kwaliteitsuser
Op 2 april 2015 17:54 schreef Joosie200 het volgende: The Boterbartje experience™, dat is 100% kwaliteit voor een kleine prijs.
  dinsdag 23 juni 2015 @ 09:38:51 #192
78918 SeLang
Black swans matter
pi_153768095
quote:
7s.gif Op dinsdag 23 juni 2015 09:17 schreef Boterbartje het volgende:

[..]

Heb zelf een aether 60, prima tas! Had echter wel graag de AG willen hebben, net een jaartje te vroeg geweest met aanschaffen..
Ik heb die AG zelf nooit irl gezien maar ik hoor dat hij met veel gewicht erin wat "bouncy" is, vanwege het draagsysteem.

Precies over een week start ik mijn Kungsleden trek (hopelijk, als ik door de sneeuw heen kom :') ) dus dat wordt een goede test voor de rugzak (en tent).

PatagoniŽ ligt ook al vast: 27 okt vlieg ik naar Bariloche, 3 dec terug vanaf Ushuaia. Ook daar sneeuw onzekerheid omdat ik zo vroeg in het seizoen ga maar we zullen zien... Dat kan weleens de ultieme tent-test gaan worden!

En tentative plan voor komend voorjaar: 6-8 weken naar Mexico. Dan neem ik waarschijnlijk de Nomad rugzak mee en het (goedkope) Vango tentje omdat ik dan geen lange treks ga doen maar meer hostal to hostal en misschien af en toe kamperen waar mogelijk (en leuk). Beetje zoals ik deed in Costa Rica begin dit jaar.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
pi_153775436
Heel erg benieuwd of jullie ook een (goede) zaklamp meenemen?
Ik heb zelf wel een redelijk nu thuis liggen die ik gebruik, maar vind hem eigenlijk te zwaar voor wat de zaklamp kan en zit te kijken naar een nieuwe. Natuurlijk moet ik dan een aantal dingen meenemen, waaronder in ieder geval:

- Gewicht (gewicht incl. batterijen/accu)
- Bereik
- Spreiding van licht
- Lumen
- Welk soort batterijen
- Maximale gebruiksduur op 1 set batterijen

Nu weet ik wel het eea er vanaf, maar ben eigenlijk ook benieuwd naar jullie ervaringen?

Zit er nu over te denken om eens een mooie (goede) lamp aan te schaffen in de vorm van de fenix TK75 of fenix LD75C elk met hun beperkingen en voor- en nadelen. Anders moet ik al gaan denken (bij constanter gebruik) aan een schijnwerper met ingebouwde koeler, maar dan heb je het over anderhalve kilogram al snel (vind ik erg veel) en zit je vast aan een accu...

Wat zijn jullie ervaringen hierin en welke zaklamp gebruiken jullie?

Ik zal het vooral 's nachts gaan gebruiken in de natuur, sporadisch misschien ook op andere momenten.
  dinsdag 23 juni 2015 @ 17:06:50 #194
78918 SeLang
Black swans matter
pi_153779469
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2015 15:05 schreef mattie010 het volgende:
Heel erg benieuwd of jullie ook een (goede) zaklamp meenemen?

Ik gebruik een Zebralight die je zowel als headlight en als gewoon zaklampje kunt gebruiken.

De reden waarom ik deze kocht:
1) Prettig licht - wit, niet blauwig (4400k). Mooier dan de Petzl's waarmee ik heb vergeleken
2) werkt op ťťn standaard AA batterij (niet meerdere AAA zoals veel lampjes)
3) kan op zeer laag lichtniveau (veel lampen hebben die optie niet!) Ideaal als je veel leest op lange reis zonder oplaad mogelijkheid
4) Je kunt hem om je middel dragen, in tegenstelling to Petzls die daarvoor teveel naar beneden stralen. (voor lopen in het donker is een headlight namelijk tamelijk waardeloos omdat alles vlak lijkt, in tegenstelling tot als je een lampje in je hand hebt of om je middel)
5) Klein en licht.

Nadeel: headband is niet zo fijn is als bij een "echte" headlight

Natuurlijk is de lichtoutput beperkt vergeleken met een dikke zaklantaarn maar nog altijd 280 Lm op maximum stand. Dat houdt hij een half uur vol voordat hij begint af te zwakken. Voor nachtelijke excursies (beestjes kijken) gebruik ik meestal die hoogste stand en neem wat reserve batterijen mee. Voor gewoon lopen in het donker gebruik ik een lagere stand. Laagste stand is 0,01 Lm. Daarop kan hij een paar maanden continue branden.

[ Bericht 10% gewijzigd door SeLang op 23-06-2015 17:13:18 ]
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
  dinsdag 23 juni 2015 @ 18:35:07 #195
342301 Boterbartje
kwaliteitsuser
pi_153782044
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2015 09:38 schreef SeLang het volgende:

[..]

Ik heb die AG zelf nooit irl gezien maar ik hoor dat hij met veel gewicht erin wat "bouncy" is, vanwege het draagsysteem.

Precies over een week start ik mijn Kungsleden trek (hopelijk, als ik door de sneeuw heen kom :') ) dus dat wordt een goede test voor de rugzak (en tent).

PatagoniŽ ligt ook al vast: 27 okt vlieg ik naar Bariloche, 3 dec terug vanaf Ushuaia. Ook daar sneeuw onzekerheid omdat ik zo vroeg in het seizoen ga maar we zullen zien... Dat kan weleens de ultieme tent-test gaan worden!

En tentative plan voor komend voorjaar: 6-8 weken naar Mexico. Dan neem ik waarschijnlijk de Nomad rugzak mee en het (goedkope) Vango tentje omdat ik dan geen lange treks ga doen maar meer hostal to hostal en misschien af en toe kamperen waar mogelijk (en leuk). Beetje zoals ik deed in Costa Rica begin dit jaar.
Gaaf!
Ben benieuwd naar jouw ervaringen.,overweeg tweede helft augustus ook een stuk kungsleden te lopen.
Op 8 september 2013 schreef Yreal het volgende: Boterbartje is een kwaliteitsuser
Op 2 april 2015 17:54 schreef Joosie200 het volgende: The Boterbartje experience™, dat is 100% kwaliteit voor een kleine prijs.
pi_153792912
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2015 17:06 schreef SeLang het volgende:

[..]

Ik gebruik een Zebralight die je zowel als headlight en als gewoon zaklampje kunt gebruiken.

De reden waarom ik deze kocht:
1) Prettig licht - wit, niet blauwig (4400k). Mooier dan de Petzl's waarmee ik heb vergeleken
2) werkt op ťťn standaard AA batterij (niet meerdere AAA zoals veel lampjes)
3) kan op zeer laag lichtniveau (veel lampen hebben die optie niet!) Ideaal als je veel leest op lange reis zonder oplaad mogelijkheid
4) Je kunt hem om je middel dragen, in tegenstelling to Petzls die daarvoor teveel naar beneden stralen. (voor lopen in het donker is een headlight namelijk tamelijk waardeloos omdat alles vlak lijkt, in tegenstelling tot als je een lampje in je hand hebt of om je middel)
5) Klein en licht.

Nadeel: headband is niet zo fijn is als bij een "echte" headlight

Natuurlijk is de lichtoutput beperkt vergeleken met een dikke zaklantaarn maar nog altijd 280 Lm op maximum stand. Dat houdt hij een half uur vol voordat hij begint af te zwakken. Voor nachtelijke excursies (beestjes kijken) gebruik ik meestal die hoogste stand en neem wat reserve batterijen mee. Voor gewoon lopen in het donker gebruik ik een lagere stand. Laagste stand is 0,01 Lm. Daarop kan hij een paar maanden continue branden.
Een echte dikke zaklantaarn kan ook nog een slechte output hebben helaas, maar 280 Lm is aanvaardbaar!
Gebruik je deze ook wanneer je wildlife gaat kijken, want daarvoor moet het toch echt minimaal voldoende zijn voor mij, aangezien ik vooral 's nachts de bossen in ga om te zoeken naar wildlife.

Wel een interessante optie en sowieso iets om op te schrijven voor nu, dankjewel!
  woensdag 24 juni 2015 @ 08:31:03 #197
78918 SeLang
Black swans matter
pi_153796540
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 00:32 schreef mattie010 het volgende:

[..]

Een echte dikke zaklantaarn kan ook nog een slechte output hebben helaas, maar 280 Lm is aanvaardbaar!
Gebruik je deze ook wanneer je wildlife gaat kijken, want daarvoor moet het toch echt minimaal voldoende zijn voor mij, aangezien ik vooral 's nachts de bossen in ga om te zoeken naar wildlife.

Wel een interessante optie en sowieso iets om op te schrijven voor nu, dankjewel!
280 Lm is best fel voor zo'n klein lampje maar het is maar 10% van de output die de Fenix heeft waarnaar je linkte. Hij heeft dus niet heel veel "throw". Voor mij voldoet hij echter erg goed voor wildlife, maar ik kijk ook vooral naar kleine dingen zoals hagedissen, kikkertjes en insekten. Als je op 100 meter afstand een luipaard wilt beschijnen dan komt hij natuurlijk tekort (al zul je wel de ogen zien oplichten).
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
pi_153799440
Ik heb besloten ondertussen en ga voor een goedkope small sun zy-t08.
Is een zaklampje met vooral erg veel "throw" (afstand schijnen) en wat minder spreiding, dus daar moet ik even naar kijken, misschien nog een "mini" zaklampje mee met >100 lumen voor de spreiding.

De fenix TK75 is natuurlijk ook wel een zaklamp die zich "bewezen" heeft qua throw, maar vind ik eigenlijk te zwaar en onhandig om mee te nemen tijdens het backpacken.

De zebralight blijft wel in gedachten en mogelijk gaat er dus 1 mee met mijn reisgenoot zodat we wat van beide werelden hebben.
  woensdag 24 juni 2015 @ 11:39:06 #199
78918 SeLang
Black swans matter
pi_153799732
Ik zou ook vooral kijken naar de kleurweergave. Veel van die LED lampjes zijn te blauw en hebben te weinig rood in hun spectrum.

Met te weinig rood in het spectrum wordt het moeilijker om dingen te herkennen (en is gewoon minder mooi). En veel blauw licht verblindt. Bovendien verstrooit blauw licht meer waardoor je snel naar een blauwige "mist" zit te kijken bij een felle lamp.

[ Bericht 25% gewijzigd door SeLang op 24-06-2015 11:44:39 ]
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
pi_153802466
Yes, hou ik inderdaad rekening mee, vooral ook omdat het licht wit of licht-gelig moet zijn om optimaal te presteren. Dat is gelukkig zo, dus ik ben meer dan tevreden!

Natuurlijk duurt het even (komt uit china) voordat het geleverd wordt, maar daar kan ik mee leven.
Grootste nadeel vind ik dat het op 18650 accu gaat, dus ik kan het niet overal gebruiken constant gebruiken, maar gelukkig zijn de accu's tegenwoordig niet zo duur meer!

Overigens, blauw licht is wel ideaal in zoverre dat blauw licht minder sterk wordt opgepikt door onze ogen en die van andere dieren, dus dan vluchten ze minder snel.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')