abonnement Unibet Coolblue
pi_145596089
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 20:07 schreef Poesopstokje het volgende:
Bar; ik zie je reactie nu pas :@ Wat zou je zelf willen qua opvang/hulp?
Wij hebben voor ondersteuning thuis gekozen om het volgende.
leren omgaan wat mag,wel/niet in de thuissitatie.

leren omgaan met zijn driftbuien
nieuwe gedragsregels voorzover dat kan bij ons.

sturing om Roy wat,beter af te,kunnen remmen,bij alles wat hij doet.
Herinnering is een vorm van ontmoeting.
pi_145598187
quote:
1s.gif Op donderdag 16 oktober 2014 10:26 schreef _Bar_ het volgende:

[..]

Wij hebben voor ondersteuning thuis gekozen om het volgende.
leren omgaan wat mag,wel/niet in de thuissitatie.

leren omgaan met zijn driftbuien
nieuwe gedragsregels voorzover dat kan bij ons.

sturing om Roy wat,beter af te,kunnen remmen,bij alles wat hij doet.
Helder.
Veel succes met de aanvraag!
  donderdag 16 oktober 2014 @ 19:50:07 #178
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_145613367
quote:
0s.gif Op donderdag 16 oktober 2014 10:23 schreef _Bar_ het volgende:
Livelink de plek waar ik werk daar ga ik soms nu bewust heen om te sporten. Een uurtje bodybalance als Roy op zijn bed ligt, en p is thuis.
Dat ene uurtje doet mij al goed. Maar nu doordat hij ziek is kom ik niet verder dan thuis en werk en savonds lig ik al vroeg voor apegapen op de bank.

ik hoop echt dat hij maandag weer kan naar de opvang,want nog een week pffff daar zie ik als een berg tegenop.
Wat heeft hij precies, een griepje? Ik kan me herinneren dat de keren dat Job ziek was, hij heerlijk rustig was. Op dat soort momenten realiseer ik me pas hoe enorm druk hij normaal is. Heeft de opvang van Roy trouwens geen vakanties?

Job had gisteren een verjaardagsfeestje van een klasgenootje en dat was niet goed gegaan en uiteindelijk had hij ruzie gekregen met zijn twee beste vrienden. Hij wilde vanochtend niet naar school en het zat hem echt heel dwars. Uiteindelijk is het me toch gelukt om hem in de taxi te krijgen en ik had zijn lerares even een mailtje gestuurd dat er iets was voorgevallen tijdens het feestje. De lerares heeft het heel goed opgepakt. Ze heeft hen meteen 's ochtends alledrie even apart genomen om het te bespreken. Job heeft toen uitgelegd hoe het kwam dat het mis ging en de andere jongens begrepen dat, maar zeiden wel dat ze het heel vervelend hadden gevonden. Job heeft toen zijn excuses aangeboden en toen was het weer goed en is het de rest van de dag goed gegaan. Hij kwam helemaal ontspannen terug uit school. Het is bij hem zo belangrijk dat dingen snel uitgesproken worden, anders wordt het steeds groter en groter. En ik zou het ook heel erg hebben gevonden als iets als een feestje de vriendschap kapot zou maken. Wel twijfel ik nu weer heel erg of ik hem wel naar feestjes kan laten gaan.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_145613662
quote:
0s.gif Op donderdag 16 oktober 2014 19:50 schreef livelink het volgende:

[..]

Wat heeft hij precies, een griepje? Ik kan me herinneren dat de keren dat Job ziek was, hij heerlijk rustig was. Op dat soort momenten realiseer ik me pas hoe enorm druk hij normaal is. Heeft de opvang van Roy trouwens geen vakanties?


Roy heeft een bacteriële infectie en een dubbele oorontsteking en koorts.
Nee Roy is nog maar 2 keer heel rustig geweest tijdens ziek zijn.
Alle andere keren blijft Roy lekker druk,sterker nog hoe hoger de koorts hoe drukker Roy word :{

Bij Roy doen ze niet aan vakanties,alleen aan zon en feest dagen. Dan zijn ze dicht.
verder het hele jaar geopend en 1xper 14 dagen ook Open op de zaterdag (maar mag alleen als je daar de indicatie voor hebt, die we nu dus aangevraagd hebben)

fijn dat het allemaal weer uitgesproken is,en dat het weer goed is met zijn vrienden.
wel lastig voor een volgende keer.
Herinnering is een vorm van ontmoeting.
  donderdag 16 oktober 2014 @ 20:06:02 #180
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_145613908
Wat lijkt me dat zwaar zeg, zo ziek zijn en dan ook nog druk tegelijk. Zo heftig voor Roy, maar ook natuurlijk voor jullie.
Wel fijn dat ze op de opvang niet aan vakanties doen, dat hij nu uit zijn ritme is zal ook wel meespelen. Ook voor hem zal structuur wel heel belangrijk zijn. Ik hoop echt dat jullie snel groen licht krijgen voor de extra opvang en hulp :*
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_145618741
Wat fijn dat het uitgesproken is livelink! Ik zou denk ik dezelfde twijfel hebben over feestjes. Misschien kijken wat hij er zelf van vindt?

Bar, wat lijkt me dat lastig, dat stuiterige en dan nog harder stuiteren als hij ziek is.
Wel fijn dat de opvang niet aan vakanties enzo doet, ik duim dat jullie snel die extra opvang kunnen krijgen!

Vanavond een kopstoot van M. omdat ze niet wilde dat ik welterusten kwam zeggen... ik had de tranen in mijn ogen staan... ;(.
Dat deed goed zeer zeg, maar uberhaupt die reactie maakt me ook wel wat droevig.
Mama van 2 lieve meiden :)
  donderdag 16 oktober 2014 @ 21:53:19 #182
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_145619124
Hopelijk gaat het volgende week weer wat beter met M., Nijna. Vakanties hakken er zo hard in :*
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_145620440
Bar; Beterschap voor Roy :*

Nijna, Auw ;( Komen de ''ik ben uit m'n ritme'' frustraties er uit bij M?

Livelink; Fijn dat Job het weer heeft goed kunnen maken met z'n vrienden! Valt een hele last van z'n schouders hoor ik wel.

Met Billy gaat het wel goed. Nog steeds gefrustreerd dat veel dingen niet willen en lukken, maar ik let steeds beter op z'n lichaamstaal (zelf ook ASS--er, moeilijk!!) en zo begrijp ik ook beter wat hij wil en/of van mij verwacht.

M'n moeder (zij kent Billy pas vanaf juni) wil eigenlijk nooit oppassen, omdat ze dat niet aankan zegt ze. Maandag ''moest'' ze wel, en wonder boven wonder; het ging prima! Hij was lief, rustig, ze had geen kind aan hem. Totdat ik er weer bij kwam -O- Gillen, janken, stampvoeten, spullen gooien etc. Dit ging net zolang door totdat we weer in de auto zaten.
Vanmiddag moest ze weer oppassen, hetzelfde verhaal als hierboven.

Billy's vader zweert er ook zo bij dat hij in het weekend zo lief en rustig is. Ik kan me écht niet voorstellen dat hij alleen zo dwars en verkeerd is als ik er ben. ;( What the fuck doe ik verkeerd??
pi_145621636
Ik weet gewoon niet of dit "vakantie of uit het ritme frustraties" zijn. Maar om het maar te schuiven op niet helemaal fit zijn klopt ook niet helemaal.
Ze is ook wel erg bezig met het pdd-nos gebeuren zeg maar. Dat kan natuurlijk ook wel frustratie of onrust geven. Vroeg vanavond ineens:"Mama, toen en toen wist ik nog niet dat ik pdd-nos had, maar hoe wisten jullie dat dan?".
En dat je dan verteld ik het gevoel had dat ze anders reageerde en dat ze dan zegt: "dus iets autisme-achtigs dan?"
Maar dat was het dus ook niet echt eigenlijk. Lastig uit te leggen, misschien maar eens kijken of we een momentje kunnen vinden om even samen te babbelen.

Of ik ga er een mailtje aan wagen, we hebben haar geleerd om mailtjes te schrijven, dat als ze iets niet wil of kan zeggen, ze het misschien wel wil schrijven...

Wat het dan is, die onrust weet ik niet, ik denk wel even goed om maandag even langs juf te lopen om te zeggen dat het een onrustige week is geweest...

Poes, ik denk niet dat jij iets verkeerd doet.
Misschien is het ook wel Billy die zich bij jou genoeg op zn gemak voelt om zich te laten gaan. Dat hij zich "goed" weet te houden zolang jij er niet bent, maar dat als jij in de buurt bent hij dat masker kan laten vallen, zich veilig genoeg voelt om zichzelf te zijn.
En misschien ken je het zelf ook wel, dat als je een tijdje "in de pas" moet lopen, dat ontzettend vermoeiend is. Het lukt je wel, maar daarna is het op. Misschien werkt dat bij Billy net zo.
Dus niet gelijk denken dat JIJ iets verkeerd doet, wellicht doe je juist wel iets goed! (maar oh wat herkenbaar...) :*
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_145622094
Oh Nijna, zo had ik het helemaal niet bekeken :@ Klinkt wel erg logisch! Aangezien ik dat zelf ook moeilijk vind.. Ik moet het maar als een compliment zien dan, dat hij zich zo vertrouwd voelt bij mij O+
Maar het blijft wel lastig.. vooral als andere mensen dan zien hoe hij doet. Je krijgt toch al gauw reacties over de opvoeding etc.

Mailen! Super idee! Zo deden wij dat vroeger ook. Mijn vader is ook een autist (extreem..) en daar viel niet mee te praten. Toen ik nog klein was schreef ik wel eens briefjes om iets gedaan te krijgen, en dat werkte perfect ;)

Zo kan M ook nadenken over wat ze wil vertellen of vragen. En je kunt uitspraken wissen (ipv eerst doen dan denken..)

Ik kreeg op m'n 11e de diagnose. Ik schaamde me er enorm voor en was panisch dat iemand er achter zou komen. In de jaren daarna heb ik het leren accepteren en dat is stap 1. Durven 'toegeven' dat je anders in elkaar steekt en dat ook durft te uiten. Zo kun je nare situaties voorkomen en hopen dat mensen wat meer begrip krijgen voor je doen en denken.
pi_145629547
Poes, ik denk dat Nijna wel eens gelijk kan hebben. Chris was ergens anders/met oppas thuis ook een veel rustiger kind. Nu hij ouder wordt laat hij zich meer zien bij anderen. Maar ik snap best dat mensen rond de leeftijd van 2 eens gedacht hebben dat er iets met zijn gedrag was, omdat hij zo rustig was.. Nu hij 7 is, is hij sociaal/emotioneel genoeg gegroeid om die twijfels weg te nemen. Maar bijv. stout doen op school zit toch echt niet in zijn systeem.

En opvoeding is het niet, want kind nr 2 stuitert binnen en buitenshuis even hard, als een normale peuter ;)

Verder sterkte voor alle uit-je-ritme-kinderen en de mama's en papa's :*
pi_145630067
Mailen vind ik zelf vaak ook makkelijker dan bellen oid. Vooral als ik iets uit moet leggen of moet vragen waarbij het nog wel eens anders over kan komen dan dat wat ik bedoel ;).
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_145637283
Nou vanavond is het zo ver... Billy moet weer naar de kapper. :{

Eerste twee keren waren dráma, hij raakte helemaal overstuur. Hij kan het niet hebben dat mensen ongevraagd aan hem zitten, net als bij de huisarts bijvoorbeeld.
Afleiden etc helpt niet, hij blijft hangen in z'n huilbui totdat het klaar is. Daarna doet hij net alsof er niks gebeurd is, heel bijzonder..

Wish me luck!
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL vrijdag 17 oktober 2014 @ 14:11:43 #189
147316 crew  DJMO
#trut
pi_145637495
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 oktober 2014 14:06 schreef Poesopstokje het volgende:
Nou vanavond is het zo ver... Billy moet weer naar de kapper. :{

Eerste twee keren waren dráma, hij raakte helemaal overstuur. Hij kan het niet hebben dat mensen ongevraagd aan hem zitten, net als bij de huisarts bijvoorbeeld.
Afleiden etc helpt niet, hij blijft hangen in z'n huilbui totdat het klaar is. Daarna doet hij net alsof er niks gebeurd is, heel bijzonder..

Wish me luck!
laat de kapper hem eerst vragen of hij z'n haar mag knippen ?? of antwoord billy dan met nee??
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
  vrijdag 17 oktober 2014 @ 14:19:13 #190
164686 _Bar_
Carpe Diem
pi_145637767
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 oktober 2014 14:06 schreef Poesopstokje het volgende:
Nou vanavond is het zo ver... Billy moet weer naar de kapper. :{

Eerste twee keren waren dráma, hij raakte helemaal overstuur. Hij kan het niet hebben dat mensen ongevraagd aan hem zitten, net als bij de huisarts bijvoorbeeld.
Afleiden etc helpt niet, hij blijft hangen in z'n huilbui totdat het klaar is. Daarna doet hij net alsof er niks gebeurd is, heel bijzonder..

Wish me luck!
is het een idee dat je het zelf doet met een tondeuse?

of hem helemaal voorbereid door een soort van rollenspel?
Herinnering is een vorm van ontmoeting.
pi_145638235
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 oktober 2014 14:11 schreef DJMO het volgende:

[..]

laat de kapper hem eerst vragen of hij z'n haar mag knippen ?? of antwoord billy dan met nee??
Dat begrijpt hij nog niet..

quote:
1s.gif Op vrijdag 17 oktober 2014 14:19 schreef _Bar_ het volgende:

[..]

is het een idee dat je het zelf doet met een tondeuse?

of hem helemaal voorbereid door een soort van rollenspel?
Nee ik heb twee linkerhanden helaas. En deze kapster blijft er vrij rustig onder en probeert zo snel mogelijk te werken.

Misschien gaat het vanavond ook wel goed, ik weet het niet..
pi_145638698
Misschien hem uitleggen met plaatjes wat er gaat gebeuren?
Of eens een boekje zoeken in de bieb over haren knippen...

Succes! :* fijn een kapster die er vrij rustig onder blijft!
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_145639222
Geen idee of dat zou werken, ik denk niet dat hij dat zal begrijpen.
Tanden op elkaar en tien minuutjes doorbijten. Kunnen we er weer een paar maand tegenaan.
pi_145639922
Ik zou het gewoon proberen met plaatjes en uitleg
Mama van 2 lieve meiden :)
  vrijdag 17 oktober 2014 @ 16:25:45 #195
164686 _Bar_
Carpe Diem
pi_145641842
Fotoplaatjes, van zijn stoel waar hij in moet zitten.

dan een foto van de kapster

een foto met schaar en haar

ik zou het zo aanpakken. Zeker als uitleggen lastig is.

wij werken met foto verwijzers en dat begrijpt Roy beter dan gesproken taal.
Herinnering is een vorm van ontmoeting.
  vrijdag 17 oktober 2014 @ 16:32:19 #196
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_145642084
Kan je hem niet op schoot houden terwijl hij geknipt wordt? Toen Job nog kleiner was, werkte dat bij ons nog wel redelijk.
Nu hij groter is zit ik voor hem en raak hem aan als hij te druk wordt. Maar inmiddels is er wel al 2x in zijn oren geknipt omdat hij ineens met zijn hoofd begint te draaien. We moeten hem er ook altijd heel goed op voorbereiden anders weigert hij sowieso om geknipt te worden.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  zaterdag 18 oktober 2014 @ 00:28:00 #197
164686 _Bar_
Carpe Diem
pi_145657831
Hoe is het knippen gegaan?
Herinnering is een vorm van ontmoeting.
  dinsdag 21 oktober 2014 @ 17:02:10 #198
164686 _Bar_
Carpe Diem
pi_145780992
:o *O* ik ben nog een beetje verbaasd maar als morgen de brief van ciz hier ligt zal het pas echt aan voelen.

ze belden vandaag van het ciz,en we,krijgen gewoon alles wat we aangevraagd hebben.
hulp thuis, Zaterdagopvang en logeeropvang. *O*

Ben zo blij en opgelucht.
Herinnering is een vorm van ontmoeting.
  dinsdag 21 oktober 2014 @ 17:06:09 #199
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_145781095
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 17:02 schreef _Bar_ het volgende:
:o *O* ik ben nog een beetje verbaasd maar als morgen de brief van ciz hier ligt zal het pas echt aan voelen.

ze belden vandaag van het ciz,en we,krijgen gewoon alles wat we aangevraagd hebben.
hulp thuis, Zaterdagopvang en logeeropvang. *O*

Ben zo blij en opgelucht.
Oh wat geweldig *O* *O*
Het kan dus wel. Wat houdt de logeeropvang in?
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  dinsdag 21 oktober 2014 @ 17:11:52 #200
164686 _Bar_
Carpe Diem
pi_145781279
Logeeropvang is dat Roy een keertje uit logeren kan in een huis met anderen en die hebben ook activiteiten enzo. Zie,het als een korte vakantie (1xovernachten ofzo)
Geeft ons de kans om beetje op adem te komen ;)
Herinnering is een vorm van ontmoeting.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')