abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_144683448
MrsPoez, ik denk dat dat met een kind met Asperger makkelijker is als met een kind met klassiek autisme. Onze oudste zoon heeft Asperger, en die hoef ik eigenlijk nergens in te begeleiden. Hij doet het heel goed op school, heeft veel sociale contacten met vrienden van zijn oude basisschool (waar hij de laatste twee jaar dus niet gezeten heeft). Op school gaat het sociaal gezien af en toe wat minder en daar moeten we hem wel in begeleiden.Hij zit op het reguliere onderwijs (VMBO-T).

Over onze jongste zoon met klassiek autisme: MIsschien moet ik hem gewoon eens zijn hoofd laten stoten door hem een week lang niet te helpen met zijn huiswerk. Maar ik moet direct toegeven dat ik dat bij hem heel moeilijk zal vinden. Huiswerk maken op school is overigens geen optie. Hij gaat met de taxi (busje) naar school. en zit dan ongeveer een uur in het busje.

[ Bericht 0% gewijzigd door gooddaddy op 19-09-2014 10:43:13 ]
Het is wat.......
pi_144686338
--dubbel

[ Bericht 99% gewijzigd door gooddaddy op 19-09-2014 10:43:02 ]
Het is wat.......
pi_144781615
Afgelopen weekend is het gelukkig een stuk beter gegaan allemaal. Hij had vrijdag een SO over wiskunden, waarbij ze ook cirkels moesten tekeken met een passer. Dat hadden we vorige week met veel weerstand van zijn kant geoefend. (Motorisch zijn er ook wat probleempjes, met name in de fijne motoriek). Toen ik hem vroeg hoe het gegaan was kreeg ik de mededeling dat het goed gegaan was. Ook was hij het er mee eens dat het goed was dat we dat geoefend hadden.

Gisteren weer geholpen met zijn wiskunde huiswerk en dat ging echt goed. Hij corrigeerde mij zelfs toen ik een in mijn ogen onbelangrijk stukje tekst oversloeg. Alles lezen pappa. Kan belangrijk zijn.

Nu maar hopen dat dit ook goed blijft gaan
Het is wat.......
pi_144803462
Afspraak met juf is inmiddels gemaakt, volgende week.

M. kwam vandaag weer uit school dat er iets niet leuk was. Gevraagd of dat dan te maken had met een taak of dat het met een klasgenootje was. Ze vertelde dat toen juf even uit de klas was een meisje iets rottigs had gezegd (maar wie en wat dat wilde of kon ze niet vertellen) en dat ze zich daar boos over voelde.

Ik kan niet helemaal inschatten of het nou een grapje had moeten zijn, wat M. niet heeft begrepen of dat het meer onder het kopje "pesten" valt. En ik weet niet of ik nou bij elke mededeling van zo'n soort naar juf moet gaan of niet. Als het wel pesten is dan is het handiger om wel naar juf te gaan denk ik, want dan kan ze het nog meer in de gaten houden. Als het plagen is dan...
Maar voor M. voelt het niet ok en misschien moet ik daar dan toch maar het meest op afgaan. Ik wil niet die ouder zijn die alsmaar loopt te "zeuren" om dit soort dingen...
Wat zouden jullie doen?
En dan heeft ze morgen ook nog gym, vorige keer werden zogenaamd haar schoenen in de prullenbak gegooid... tja met de meiden alleen in de kleedkamer is natuurlijk weer zo'n uitgelezen pest moment als ze willen... :{

Maar goed, misschien gebeurd er helemaal niks en moet ik het maar gewoon afwachten. Ik kan wel allerlei beren op de weg gaan creeëren, maar dat heeft natuurlijk geen zin.
Mama van 2 lieve meiden :)
  maandag 22 september 2014 @ 21:25:45 #80
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_144803662
Oh, dat lijkt me zo moeilijk, Nijna. Geen idee wat je daar mee aan moet. Schoenen in de prullenbak gooien vind ik geen plagen meer, maar puur pesten. Dus lijkt me dat dat wel bij de juf moet worden aangekaart.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_144804055
Dat van de schoenen had juf wel meegekregen en daar hebben ze het in de klas over gehad.
Ik weet ook niet of ze haar nou toevallig uitkiezen voor zo'n actie... Als ze zo reageert als ze thuis zou doen dan kan ik het me wel "voorstellen" want dan is het een soort blinde paniek.
En als ze boos wordt gaat ze nog wel eens grommen, dat is misschien ook wel "grappig" als je een jaar of 7 bent om uit te lokken. Maar ik kan dus totaal niet inschatten hoe ze op school reageert op zoiets. Houdt ze het binnen of komt het eruit...

Ik verwacht eerlijk gezegd dat ze boosheid niet uit, de paniek komt gewoon... Die heb ik ook wel eens gezien op het schoolplein als ze dacht iets kwijt te zijn...

Ik denk dat ik voor de zekerheid maar een langs juf loop en zeg dat ik niet weet wat ik ermee moet en niet kan inschatten of het plagen of pesten is, maar dat M. dat onderscheid volgens mij ook niet zo makkelijk kan maken.

Het blijft me bezig houden...
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_144805266
Oh bah wat herkenbaar Nijna ;(
Er komen allemaal weer gevoelens naar boven van mijn basisschooltijd.

Dit is pesten, vooral omdat M ook zo'n makkelijk doelwit is; ze laat zichzelf op de kast jagen. Puur uit onmacht, want ze kan niet anders. Zij zal wel net zo'n hekel aan onmacht hebben als mij, aangezien ze het er niet bij laat zitten maar er juist tegenin gaat, door bijvoorbeeld te grommen. En dát is weer een reden om haar nóg meer te pesten.

Je bent écht geen zeurmoeder, kaart dit juist aan, elke keer weer. Voordat het nog verder uit de hand loopt. T meiske is pas 7..

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_144805431
Nijna, niet bang zijn wat de juf evt van je zou vinden. Het betreft je kind! Dat weet de juf ook. En jij als moeder wil het beste voor haar. Ben maar eerlijk over je onzekerheid, zoals je hier bent. Je weet niet of het uit proportie is. Je weet wél dat M ervan overstuur raakt, en dát moet sowieso aangepakt worden. Ze is extra kwetsbaar ivm haar diagnose (daar weet juf ook van) dus nee, niet gek als je er bovenop zit hoor.

Misschien een idee als M voor in de kleedkamer een maatje krijgt dat haar kan helpen als het niet fijn gaat als de juf er even niet is?
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
pi_144805928
Poes, ik denk dat ze dus niet gromt op school... (tot nu toe heb ik het haar alleen nog maar naar ons horen doen, maar ik ben er natuurlijk ook niet steeds bij... maar zoals ik het inschat denk ik dat ze dat enigzins kan inhouden, tot thuis). Bedankt voor je reactie :*

Moonah, dat maatjes-idee is wel een goeie, tnx. En het is fijn om bevestigd te worden in mn idee dat het wel goed is om te gaan en inderdaad maar eerlijk te zijn over mijn onzekerheid :* .

Geeft me wel net even een zetje mee die drempel over, zulke berichtjes!
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_144806226
Wellicht is het een idee om een soort van spreekbeurt te houden voor de klas. Als dat veilig genoeg is (ook erg afhankelijk van de sensitiviteit van de juf...). Wat mooie boeken zijn om in de groep te gebruiken (door de juf, als ingang voor het bespreken van 'anders zijn/reageren') zijn bv 'Kikker is Kikker'en 'Kikker en de vreemdeling'.
En als de juf dat niet aandurft of zich niet capabel genoeg voelt, kun je altijd aan de IB'er vragen of die dat zou willen begeleiden. Je zou zelf als ouder eea kunnen vertellen, en als M durft (en wil!) zou ze zelf ook wat kunnen vertellen.

Enne, het is deze week nationale week tegen het pesten, dus nog meer reden voor de juf om er eens extra mee aan de slag te gaan.
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
pi_144813776
Ik heb ook al zitten denken aan een spreekbeurt of iets in die richting.
In groep 2 hebben ze het wel eens gehad over anders zijn, maar meer omdat er ook 2 kinderen in de klas zitten die duidelijk zichtbaar anders zijn.
En ik zat gisteren wat te zoeken, het meeste wat echt over autisme gaat is meer voor kinderen vanaf groep 5. Maar misschien is het in wat makkelijkere taal te "vertalen".

Nog benoemd van gisteren en dat ik ook niet zo goed weet hoe ik het moet inschatten, ze zou kijken of m. haar wat duidelijker kan vertellen wat er is gebeurd.
Zo ver voor nu.
Mama van 2 lieve meiden :)
  dinsdag 23 september 2014 @ 13:50:22 #87
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_144821384
Er zijn ook boekjes van Francine Oomen over een kameleon die Anders heet. "Anders is Leuk!" en "Anders en Aap" ken ik bijvoorbeeld. misschien niet direct voor de spreekbeurt, maar wel iets voor M zelf misschien.
in de haak.
pi_144826748
Ga ik even naar kijken trui, bedankt voor de tip.
Mama van 2 lieve meiden :)
  dinsdag 23 september 2014 @ 17:50:49 #89
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_144828757
ik geloof dat ze alleen nog tweedehands te krijgen zijn.
in de haak.
pi_144829524
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 08:54 schreef Nijna het volgende:
Ik heb ook al zitten denken aan een spreekbeurt of iets in die richting.
In groep 2 hebben ze het wel eens gehad over anders zijn, maar meer omdat er ook 2 kinderen in de klas zitten die duidelijk zichtbaar anders zijn.

Dan is het juist een mooi vervolg om het eens te hebben over 'anders zijn' dat je níet zo maar kunt zien. ;)

Ben je bij de juf geweest vandaag?
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
  dinsdag 23 september 2014 @ 18:31:22 #91
35189 Troel
scherp en bot
pi_144829787
Ruben valt gewoon binnen de schoolplannen, dus geen extra gesprekken weer of bouwstenen (iets van passend onderwijs geloof ik) en mocht het achteruit gaan op een later moment, wordt er weer extra ingezet. Maar het gaat op dit moment echt super!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  dinsdag 23 september 2014 @ 19:17:26 #92
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_144831259
Wat fijn, Troel! Het lijkt er op dat we Job voor nu ook weer even op de rit hebben gekregen. We hebben sinds het weekend wat extra energie gestoken in het eten en hij houdt zich aan zijn goede voornemen om eerder naar bed te gaan en we hebben weer een vrolijk en energiek jongetje.

Het is zo'n vicieuze cirkel, vooral met het eten. Als hij eenmaal in een negatieve spiraal zit gaat hij steeds minder eten en drinken, totdat hij bijna niks meer eet, ook op school niet.
En dan moeten we het echt weer opbouwen. Dingen maken die hij lekker vindt (spruitjes!). En dan de eerste avond blij zijn dat hij 3 spruitjes eet, de tweede dag eet hij er misschien 5 net zolang totdat hij weer gewoon met de pot mee-eet. En vandaag had hij dus ook weer gewoon op school gegeten.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_144849065
Trui, ze hebben er in elk geval 1 in de bieb hier :). En inderdaad verder tweedehands!

Troel, wat fijn dat het zo lekker loopt!

Livelink, goed zeg, Job weer een beetje op de rit :).

Moonah, nog even met juf gesproken, zij had het nog eens aan M. gevraagd, maar zonder resultaat.
Gisteren was wel weer een betere dag had ik het idee aan hoe ze was en deed. Ze hebben een stagiaire 1 dag in de week nu. Ook wel fijn :). Die was bij gym in de kleedkamer geweest.
We hebben volgende week gesprek, dan hebben we de tijd om dingen rustig te bespreken.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_144850328
Ik had gister de gezinscoach op bezoek. Volgens mij heeft ze met verbazing zitten kijken en ze ging weg met de mededeling dat ze ook even moest nadenken en ging overleggen. Ze stuurde wel in de richting om toch eerst maar eens een persoonlijkheidsonderzoek te doen.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  woensdag 24 september 2014 @ 14:23:20 #95
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_144853944
Ik kan me zo voorstellen dat dat erg dubbel is, Tico. Een beetje "zie je wel, ik ben niet gek", en een beetje "oh shit", zeg maar.
pi_144857318
Ja. Maar ik moet het maar zien. Haar eerste tip was om het gedrag maar te negeren. Dat zorgde dat mn woonkamer overhoop lag en de kattenbakjrs kapot werden gegooid. Sorry maar dat gedrag ga ik niet negeren, dat slaat nergens op.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_144858060
Lijkt me heel dubbel, ik hoop dat ze met betere handvatten komt dan negeren, want dat werkt dus niet zo te lezen...
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_144860397
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 15:48 schreef Ticootje het volgende:
Ja. Maar ik moet het maar zien. Haar eerste tip was om het gedrag maar te negeren. Dat zorgde dat mn woonkamer overhoop lag en de kattenbakjrs kapot werden gegooid. Sorry maar dat gedrag ga ik niet negeren, dat slaat nergens op.
Dat is een standaard tip :')

Wij krijgen die ook keer op keer te horen. Negeer zijn gedrag,negeer wat hij doet dan is de lol er zo vanaf...
uhmmm juist ja...
Zo werkt het misschien bij andere kinderen, maar hier echt niet. :@

Ik heb het ook gezegd tijdens de zorgplan bespreking en Roy zijn gedrag weer ter sprake kwam.
Kom nu niet weer aanzetten met negeren want dat werkt hier niet.

[ Bericht 7% gewijzigd door _Bar_ op 24-09-2014 17:08:31 ]
Herinnering is een vorm van ontmoeting.
pi_144861086
quote:
1s.gif Op woensdag 24 september 2014 16:54 schreef _Bar_ het volgende:

[..]

Dat is een standaard tip :')

Wij krijgen die ook keer op keer te horen. Negeer zijn gedrag,negeer wat hij doet dan is de lol er zo vanaf...
uhmmm juist ja...
Zo werkt het misschien bij andere kinderen, maar hier echt niet. :@

Ik heb het ook gezegd tijdens de zorgplan bespreking en Roy zijn gedrag weer ter sprake kwam.
Kom nu niet weer aanzetten met negeren want dat werkt hier niet.
Jen is nogal een volhouder. Ze gaat dan eindeloos aan me irriteren. Aan mn haar trekken of me proberen om te duwen, knijpen of slaan. Bij negeren houdt ze dat rustig een uur of langer vol. En de volgende dag weer. En die daarop weer. Negeren boeit haar niet. Ze gaat gewoon door met datgene wat zij wilt doen.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_144861149
quote:
1s.gif Op woensdag 24 september 2014 17:11 schreef Ticootje het volgende:

[..]

Jen is nogal een volhouder. Ze gaat dan eindeloos aan me irriteren. Aan mn haar trekken of me proberen om te duwen, knijpen of slaan. Bij negeren houdt ze dat rustig een uur of langer vol. En de volgende dag weer. En die daarop weer. Negeren boeit haar niet. Ze gaat gewoon door met datgene wat zij wilt doen.
Moeilijk hoor. :{
Ik ben erg benieuwd wat er uit evt onderzoek komt en wat voor adviezen jullie gaan krijgen.

En *O* voor Troel en Livelink!
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')