rapensteel | dinsdag 9 september 2014 @ 21:00 |
Hoe doen jullie dat als jullie moeten werken? Smeren jullie dan je brood op dezelfde dag als je moet werken of doen jullie dat 1 avond van te voren? En hoe en waar bewaar je het? In de koelkast? Ik folie? Ik ben daar best benieuwd naar, want zal het brood dan nog hetzelfde smaken als je het een avond van te voren klaar maakt? lijkt mij dan erg handig voor als je sochtends als je snel moet en ook nog een vroeg, om zo tijd te besparen | |
LilDutchPrincess | dinsdag 9 september 2014 @ 21:02 |
Ik smeer het brood bevroren, doe het in een lunchtrommel en leg het in de koelkast. Als ik het al doe... meestal te lui. | |
admiraal_anaal | dinsdag 9 september 2014 @ 21:02 |
Als ik vroeg (tussen 0400 en 0800) moet werken dan dd de avond van tevoren in een boterhamzakje in de koelkast bewaren. En dan tijdens het werk gooi ik het weg en koop ik een tosti of een broodje worst ![]() | |
RedFever007 | dinsdag 9 september 2014 @ 21:03 |
Goh want oh mijn hemel wat een tijd kost het smeren van een paar bammetjes toch ![]() ![]() Gewoon s'ochtends smeren dus ![]() | |
Hallojo | dinsdag 9 september 2014 @ 21:03 |
Gewoon des morgens smeren, anders is het niet lekker meer. | |
gianni61 | dinsdag 9 september 2014 @ 21:03 |
Avond van te voren. In de koelkast in de trommel. | |
nosmo_king | dinsdag 9 september 2014 @ 21:04 |
de avond van te voren, gewoon in een plastic zakkie in de koelkast. scheelt veel tijd. en of het broodje nog hetzelfde smaakt als de avond ervoor weet niemand...dan is hij immers al op... | |
tuurke77 | dinsdag 9 september 2014 @ 21:04 |
Daar heeft de gemiddelde FOK-ker toch personeel voor? | |
RedFever007 | dinsdag 9 september 2014 @ 21:05 |
Incorrect. Het smeren van hetzelfde aantal broden op dezelfde manier zal evenveel tijd in beslag nemen ![]() | |
imikethat | dinsdag 9 september 2014 @ 21:06 |
In alufolie wikkelen dan blijft het gewoon goed. Of gewoon op tijd je nest uit | |
nosmo_king | dinsdag 9 september 2014 @ 21:06 |
dat klopt, maar het neemt 's ochtends geen tijd in beslag...wijsneusje | |
Sjeen | dinsdag 9 september 2014 @ 21:06 |
CUL | |
RedFever007 | dinsdag 9 september 2014 @ 21:07 |
Maar 's avonds weer wel ![]() | |
marsipilamie | dinsdag 9 september 2014 @ 21:07 |
Hier in huis hebben we ook weleens van die hele vroege weken. Wij smeren dan brood in het weekend met boter en beleg er al op, in een zakje en dan in de vriezer. 's Ochtends uit de vriezer halen op het werk in de koelkast en tijdens lunch in het dan ontdooid. | |
Airbus_a380 | dinsdag 9 september 2014 @ 21:08 |
Avond van te voren smeren, in een zakkie douwen, en in de koelkast mikken.![]() | |
nosmo_king | dinsdag 9 september 2014 @ 21:11 |
ja, 's avonds wel, ja. | |
Hi_flyer | dinsdag 9 september 2014 @ 21:12 |
Avond van tevoren, in het broodtrommeltje en de koelkast in. Geen zin om 's ochtends om 6:00 boterhammen te smeren. | |
OOST | dinsdag 9 september 2014 @ 21:16 |
Hoezo van tevoren smeren?? ![]() | |
marc0871 | dinsdag 9 september 2014 @ 21:18 |
ik beleg mijn brood op het werk. 's avonds brood uit de vriezer. 's ochtends in de trommel, met een mes. beleg van keuze in de tas en gaan. beleg wat over is, blijft wel een dagje goed in de koelkast op het werk. | |
marc0871 | dinsdag 9 september 2014 @ 21:19 |
![]() | |
twiFight | dinsdag 9 september 2014 @ 21:27 |
De avond van te voren smeren is een grote no-no voor mij. Het wordt dan allemaal een verkleefde smeerboel en daar hou ik niet van. Ik smeer mijn brood nu op het werk, elke ochtend vers brood door de bakker bezorgd en beleg is er ook altijd. Helemaal gratis. Past helemaal bij mij, aangezien ik 's ochtends altijd net een keer te vaak op snooze druk om nog brood te kunnen smeren. | |
OOST | dinsdag 9 september 2014 @ 21:29 |
Invriezen doe ik niet meer (naja, alleen als backup). Vers is veel lekkerder. Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik niet elke dag meer werk en dus makkelijk een vers brood kan kopen doordeweeks. Een trommel gebruik ik niet. Ik neem gewoon de hele zak brood mee. Als ik dan een boterham meer wil dan is dat geen probleem! | |
junkiexp | dinsdag 9 september 2014 @ 21:32 |
Ik haal in de avond 6 boterhammen uit de vriezer, die beleg ik en doe ik dan in de koelkast. Volgende dag naar de zaak en de hele dag buiten de koelkast, smaakt prima. Maar ik zit er eigenlijk aan te denken om op zondagavond 30 boterhammen te smeren en die per 6 te verpakken. Dan hoef ik in de ochtend alleen maar een pakketje uit de vriezer mee te nemen. Ga dat aankomend weekend toch eens proberen, kijken hoe dat smaakt. | |
Quantic | dinsdag 9 september 2014 @ 21:48 |
Ik rij elke dag op werk langs de bakker en haal mijn beleg bij de slager, brood beleggen doe ik dan ook pas op werk. Snap niet dat mensen het lekker vinden als je het al een dag eerder smeert. | |
TheStranger1158 | dinsdag 9 september 2014 @ 21:48 |
Heel veel smeren en invriezen | |
Geralt | dinsdag 9 september 2014 @ 21:50 |
Ik smeer het sochtends rechtstreeks uit de vriezer. Op mn werk ligt mn boterhammentrommel in de koelkast. Mijn vriendin smeert het savonds vaak al en dan in zakjes in de koelkast snachts. Ik vind mn brood niet meer lekker als het al een nacht gelegen heeft. | |
agter | dinsdag 9 september 2014 @ 21:51 |
Plak ontbijtkoek, snelle Jelle, of sultana mee voor ontbijt. 's Middags lekker lunchen op de zaak of in een restaurant. | |
Adames | dinsdag 9 september 2014 @ 21:51 |
bij voorkeur niet, brood uit de koelkast is al vrij kut en je hebt zo'n beperkte keuze in beleg. | |
TwenteFC | dinsdag 9 september 2014 @ 21:54 |
Stokbrood kopen met beleg waar ik zin aan heb, smeren doe ik op 't werk wel. | |
Postbus100 | dinsdag 9 september 2014 @ 22:22 |
Jullie bewaren het brood in de koelkast? Ik laat het gewoon op het aanrecht staan.. | |
junkiexp | dinsdag 9 september 2014 @ 22:27 |
Ik heb weinig keus, ik rijd om 0615 weg. Daarnaast gooi ik het brood van de AH wat nog warm is thuis even op het blad en daarna de vriezer in. Is eigenlijk prima te doen. Ja tuurlijk, vers brood van de bakker en dan lekker smeren is beter maar gaat helaas niet in mijn situatie. Daarnaast heb ik geen zin om naar de bakker en naar de slager te gaan, ben meer van one-stop shop ![]() | |
junkiexp | dinsdag 9 september 2014 @ 22:30 |
Je hebt zeker geen katten ![]() | |
Studeur | dinsdag 9 september 2014 @ 22:38 |
gewoon sochtends een half brood mee uit de vriezer en op werk beleggen, gewoon zorgen dat je daar altijd kaas, worst en weet ik veel wat allemaal in de koelkast hebt liggen als die er is. Of nog wat in je pauze kopen als je in een supermarkt werkt. | |
Pietverdriet | dinsdag 9 september 2014 @ 23:05 |
Smeer mijn bammetjes regelmatig savonds, maar niet altijd | |
Pietverdriet | dinsdag 9 september 2014 @ 23:05 |
kadden | |
Zelfscanner | dinsdag 9 september 2014 @ 23:39 |
Broodje bij de lidl kopen in de pauze | |
Weltschmerz | woensdag 10 september 2014 @ 10:08 |
Brood wordt ook juist sneller oud in de koelkast. Toen ik nog op school zat smeerde ik bevroren brood tegelijk met het eten van ontdooid brood. Het smeert zelfs makkelijker. Tegen de middag was het dan vanzelf wel ontdooid en hausmacher en kaas redelijk op temperatuur. | |
LastRequest | woensdag 10 september 2014 @ 10:29 |
Als je echt vers brood invriest voelt/smaakt het wanneer je het ontdooit nog net zo lekker vers vind ik. Ik heb beleg in de koelkast op werk en beleg dan ter plekke ![]() Ben blij dat dat kan, want ik zou anders een stuk beperkter zijn in wat ik op brood kan doen. | |
Karina | woensdag 10 september 2014 @ 10:38 |
Ik smeerde altijd voor een hele week. Vers brood en beleg halen, pakjes brood maken en meteen invriezen. Bijna elk beleg is wel in te vriezen, nou ja behalve salades of zo dan. 's Morgens haalde ik een pakje uit de vriezer en tegen lunchtijd was het ontdooid. | |
Miauw_Zedong | woensdag 10 september 2014 @ 10:41 |
Ik smeer het brood altijd 's avonds voordat ik naar bed ga, stop het in een boterhamzakje en het smaakt de volgende dag nog prima. Ik heb daar 's ochtends helemaal geen tijd/zin in en mensen die huilen dat het dan niet meer smaakt zijn meisjes. | |
PM-girl | woensdag 10 september 2014 @ 11:28 |
Ik heb zelfs een tijd op zondag een hele trits boterhammen gesmeerd en met kaas belegd en per portie ingevroren. 's Morgens een zakje in de tas en op kantoor tosti'en. | |
4EverBlackEyed | woensdag 10 september 2014 @ 13:48 |
Ik bewaar het brood in de vriezer, dus de avond van te voren eruit halen en smeren. In alufolie verpakken en in de koelkast bewaren. Of als ik het vergeet gewoon de ochtend uit de vriezer .. Dan is het tegen lunchtijd wel ontdooit. | |
Wildervankstertje | zaterdag 27 september 2014 @ 18:23 |
Ik moet 's ochtends tegen 6u de deur uit en smeer mijn brood vlak voor ik vertrek. Heb het weleens de avond ervoor gedaan en in de koelkast bewaard maar vond het de dag erna niet lekker meer. | |
Elleska | zaterdag 27 september 2014 @ 18:31 |
tosti ijzer/broodrooster op het werk neerzetten ![]() wat ouder brood smaakt nog prima als tosti. | |
#ANONIEM | zaterdag 27 september 2014 @ 19:22 |
Ik sta gewoon wat eerder op om brood te smeren. Vaak merk ik dat met name wit brood zoals dat Casino als je dat de avond van te voren insmeert met boter,dit klef en soppig wordt. Ik houd er niet zo van als mijn brood doordrenkt is van de boter. Dus sta ik gewoon op de dag iets eerder op om e.e.a. te bereiden. | |
Erasmo | zaterdag 27 september 2014 @ 19:25 |
Iedere minuut die ik langer in mijn bed kan liggen is mooi meegenomen. | |
Resistor | zaterdag 27 september 2014 @ 19:30 |
Wat hij zegt. Gewoon voor de hele week op zaterdag smeren. Het beleg (ham, kaas en worst) gaat er denk ik niet beter op worden als ik er iedere dag een paar plakjes van pak en het de rest van de week in de koelkast laat liggen. | |
mytec | zaterdag 27 september 2014 @ 19:33 |
Ik heb een hele vijandige houding ontwikkeld ten opzichte van brood in de koelkast. vanaf de middelbare school smeet ik dat brood weg omdat het uitgedroogd en smaakloze zooi geworden was. Natuurlijk was ik de enige thuis die hier over klaagde, sindsdien maar s,ochtend brood gaan smeren en dat bevalt me nog steeds 100x beter. Smaakvoller, minder klef. Je moet genieten van eten, en zoveel tijd kost het niet. [ Bericht 2% gewijzigd door mytec op 27-09-2014 19:46:40 ] | |
Wildervankstertje | zaterdag 27 september 2014 @ 20:01 |
Ligt eraan wat voor beleg. Kaas kun je vrij lang goed houden. Vleesbeleg zoals ham vries ik zelf niet in. Heb dat 1x gedaan en na ontdooien was het helemaal nat. | |
hottentot | zaterdag 27 september 2014 @ 20:06 |
Ik neem 2 tot 3 maal per week een halfje mee naar het werk, op het werk staat in mijn kast altijd een rij potjes met beleg om uit te kiezen (Bebogeen, jam, pindakaas) En soms neem ik ook beleg van huis mee, als er rollade over is bijvoorbeeld. | |
agter | zaterdag 27 september 2014 @ 20:07 |
Jij werkt dus op een vaste plek? | |
hottentot | zaterdag 27 september 2014 @ 20:13 |
Zo goed als, soms zit ik op een andere locatie, maar daar haal ik dan voor 1,- twee bapoa's uit de koeling. Af en toe moet ik iets bij een nieuwe klant uitzoeken, maar daar zit ook een hoop praatwerk bij en meestal regelt de klant dan een maaltijd in hun kantine. Als ik mezelf wil verwennen dan neem ik een zakje met gemarineerde kippenreepjes mee, broodjes in de oven, kip in de pan, beetje BBQ saus erbij en smullen maar, of we bakken pannenkoeken in een melige bui. (beschikking over fornuis, oven, koeling en vriezer, BBQ), en daarnaast is er nog een kantine met redelijk goed aanbod. Ik mag af en toe net als de meesten graag klagen over mijn werk, maar qua eten is het hier voortreffelijk. | |
agter | zaterdag 27 september 2014 @ 20:13 |
Klinkt goed! | |
hottentot | zaterdag 27 september 2014 @ 20:17 |
Is het ook. Laatste keer thuis brood smeren voor op het werk is zeker vijf jaar geleden. Binnenkort een hoop mensen weer blij maken, even langs de Makro en dan thuis 20 of 30 Kg spareribs in de marineer leggen voor tijdens de vrijdagmiddag op de BBQ. | |
agter | zaterdag 27 september 2014 @ 20:19 |
Ik zit bijna altijd buiten de deur. Bij sommige klanten lunch je in een restaurant, en bij sommigen helemaal niets. Is zo wisselend. | |
hottentot | zaterdag 27 september 2014 @ 20:20 |
Wij hadden een leuk terrasje gecreëerd, maar toen was de werkgever aardig en die heeft er spontaan een dak tegen de regen op laten zetten. Weg zon ![]() Ik mag ook graag wat op het werk hebben liggen aan eten, als ik storingsdienst heb dan kun je wel 2 marsen meenemen, maar als ik pech heb zit ik er de hele nacht, dan wil je ook wel iets fatsoenlijks. | |
wiskundenoob | zaterdag 27 september 2014 @ 23:52 |
Als ik s ochtends tijd heb dan ik smeer ik het s ochtends. Zo niet, dan neem ik mn pot pindakaas en honing mee en anders eet ik gewoon brood met niks. | |
RobinOok | zondag 28 september 2014 @ 00:00 |
Ik klaag elke dag over die kutkantine bij ons op het werk, maar als ik jullie allemaal lees mag ik in mijn handjes knijpen. Moet er niet aan denken om eten/brood mee te moeten nemen. Brrrrr. Ik sla in de kantine al de belegde broodjes over, omdat die 's morgens gesmeerd zijn en "de hele ochtend" daar in de koeling liggen. Niet te vreten vind ik dat. Soms, als ik het beleg wel leuk/origineel vind, dan koop ik het met een vers broodje erbij. Dan gooi ik het beboterde, gekoelde en dus taaie broodje weg, maar ja, dat is ook weer zoiets, want eigenlijk ben ik tegen verspilling. Maar ik ben nog meer tegen van tevoren gesmeerde en in de koelkast bewaarde broodjes! Het zou verboden moeten worden!!!!!!!! | |
#ANONIEM | zondag 28 september 2014 @ 00:11 |
Op een werkdag stop ik een half half brood in mijn tas + een pakje vleeswaren, waarbij het vlees in de koelkast gaat als ik op het werk aankom en en gooi ik het spul tijdens de lunch bij elkaar. Op een schooldag stop ik een (half) pak vleeswaren of kaas in een zakje en in de tas met een half half brood en gooi ik het bij elkaar tijdens het eten ![]() | |
Klaploper | zondag 28 september 2014 @ 00:11 |
En werkelijk zo'n beetje elke boterham, inclusief een broodje gezond is binnen 2 minuten te maken. Behalve als je eerst vlees gaat bakken o.i.d. ja. Maar dan ben je al helemaal gek als je het op brood doet en in de koelkast bewaart. | |
Geerd | zondag 28 september 2014 @ 00:15 |
Als je op een vaste plek werkt, neem je toch gewoon een halfje bevroren mee met wat beleg? Pleur je het op je werk in de koelkast, die sneetjes brood zijn met 10 min do? |