Rundvlees is goed te doen, varkensvlees is erg riskant vanwege de haast onvermijdelijke parasieten die erin zitten.quote:Op donderdag 28 augustus 2014 17:38 schreef A-mineur het volgende:
Zelfs varken en rundvlees kun je rauw eten. Ik bak mijn biefstuk altijd vrij rauw, dus enkel alleen maar een beetje de boven en onderkant garen..
Dat laatste valt gelukkig erg mee. De meest voorkomende is (was) trichinella (spirella). Varkensvlees uit west Europa en vlees dat hier wordt ingevoerd, wordt daarop getest en komt vrijwel niet met voor. Tweede mogelijkheid is toxoplasma gondii, maar komt ook bijna niet voor.quote:Op donderdag 28 augustus 2014 17:55 schreef mvdejong het volgende:
[..]
Rundvlees is goed te doen, varkensvlees is erg riskant vanwege de haast onvermijdelijke parasieten die erin zitten.
Sup met de haakjes?quote:Op donderdag 28 augustus 2014 17:37 schreef The_stranger het volgende:
Een frika(n)del is al gegaard, dus redelijk veilig
quote:
Bronquote:Welke spelling is juist: frikadel, zonder n, of frikandel, met n?
Frikadel en frikandel bestaan allebei. Ze betekenen niet hetzelfde:
De frikandel, met een n, is een langwerpige vleessnack die gefrituurd wordt ('Wil je een kroket of een frikandel bij de patat?'); frikandellen worden vooral in Nederland gegeten.
De frikadel, zonder n, is een soort gehaktbal; frikadellen worden vooral in België gegeten.
Ah, ik neem aan dat ie met friekandel frikandel bedoeltquote:Op donderdag 28 augustus 2014 19:38 schreef The_stranger het volgende:
[..]
[..]
Bron
Ondanks dat deze quote België noemt, wordt de frikadel (die zonder n, dus de bal) ook veel in Duitsland gegeten, Aangezien TS het had over een Duitser en het woord frika(n)del sowieso verkeerd spelde, was mij niet helemaal duidelijk welke snack hij nu bedoelde..
Denk ook wel dat hij een staaf bedoelt, maar met rauw vlees moet je secuur zijnquote:Op donderdag 28 augustus 2014 19:41 schreef hugecooll het volgende:
[..]
Ah, ik neem aan dat ie met friekandel frikandel bedoelt
Ja, en het is ontdooid.quote:Op donderdag 28 augustus 2014 17:37 schreef The_stranger het volgende:
Een frika(n)del is al gegaard, dus redelijk veilig, hamburgers ligt het maar helemaal aan de kwaliteit van het vlees en de slager. Sowieso mogen beide niet te lang ontdooit zijn.
ps. het is rauw...
1 gevonden, nog 2 te gaan..quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 01:05 schreef Kees22 het volgende:
[..]
Ja, en het is ontdooid.
Maar dat zal al wel gezegd zijn.
En niet lekker, ik vind doorbakken de hele smaak van vlees verpesten. Natuurlijk moet het wel gaar zijn maar mag best wat rozig zijn.quote:Op donderdag 28 augustus 2014 19:06 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Dat laatste valt gelukkig erg mee. De meest voorkomende is (was) trichinella (spirella). Varkensvlees uit west Europa en vlees dat hier wordt ingevoerd, wordt daarop getest en komt vrijwel niet met voor. Tweede mogelijkheid is toxoplasma gondii, maar komt ook bijna niet voor.
Nu zou ik varkensvlees niet rauw eten, vanwege smaak en mogelijke besmetting vanaf de slager, maar helemaal doorbakken is ook niet (meer) nodig.
Inderdaad, varkensvlees wat nog een tintje roze heeft is zoveel lekkerder...quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 09:35 schreef A-mineur het volgende:
[..]
En niet lekker, ik vind doorbakken de hele smaak van vlees verpesten. Natuurlijk moet het wel gaar zijn maar mag best wat rozig zijn.
In dunne plakjes snijden en het is gewoon rundercarpacchoquote:Op vrijdag 29 augustus 2014 13:29 schreef raptorix het volgende:
Wel een keer rauwe biefstuk gegeten, ik was in japans restaurant waar je dan zelf moet opscheppen, maar ik had dus niet door dat je het door een kok moest laten bakken, dus ik zat vrolijk dat spul op te eten
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |