abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  woensdag 27 augustus 2014 @ 11:21:03 #1
35189 Troel
scherp en bot
pi_143875981
registreer om deze reclame te verbergen
Welkom in de reeks over Weight Loss Surgery oftewel WLS. Als je alles al geprobeerd hebt om zelf af te vallen en echt drastisch moet afvallen omdat je gezondheid onder je gewicht te lijden heeft, dan kan je hier meelezen, je vragen stellen of je ei kwijt.

Maagbandje
Wordt in Nederland nog wel geplaatst, maar in België steeds minder. Wordt laparoscopisch geplaatst, dus snellere genezing, maar je blijft je hele leven met een bandje lopen. Verschillende mogelijkheden voor wat betreft strakker laten zetten of juist losser laten zetten.

Gastric Bypass
Je maag wordt verkleind tot een zeer klein maagje en daarnaast worden je darmen deels omgeleid. Er wordt echter niets van je maag of darmen weggenomen. Na deze operatie heb je kans op dumping. Ook kan het zijn dat er nog een tweede operatie nodig is om een ring te plaatsen omdat je maagje toch te groot is geworden. Dit heet een Fobiring.

Gastric Sleeve
Er wordt een groot gedeelte van de maag weggenomen waardoor het afvallen zal komen door de kleinere maag en de daarbij horende eetaanpassingen. Tevens zouden de "eetlust-hormonen" in het weggehaalde deel van de maag zitten waardoor je geen trek meer ontwikkelt. Ook andere hormonen verdwijnen hierbij.

Scopinaro of Bilio Pancreatische Derivatie
Naast het verkleinen van de maag waarbij het originele maagportier verdwijnt, wordt de dunne darm rigoureus omgeleid. De galblaas en de blinde darm worden ook weggehaald om complicaties hiermee te voorkomen. Na de operatie zit je voor de rest van je leven vast aan supplementen voor vitamines en mineralen, omdat deze minder goed opgenomen worden. Gemiddeld gezien neem je nog een kleine 1200 kilocalorieën per dag op na deze operatie en dat is dan ook de reden waarom je hier veel mee af kunt vallen. Er kleven echter een groot aantal nadelen aan deze operatie, vandaar dat deze eigenlijk niet meer uitgevoerd wordt, maar vervangen is door de

Duodenal Switch
Het effect is bijna hetzelfde, behalve dat de oorspronkelijke maagportier nog wel aanwezig is en dat de maag op een andere manier verkleind wordt. Ook bij deze operatie verdwijnen dus de "eetlust-hormonen". Ook hier heb je een sterk verminderde voedselopname, net zoals bij de Scopinaro.

Er zijn mogelijkheden om na een eerste operatie over te gaan naar een andere methode (met de daarbij behorende operaties) (een revisie), zoals van een maagband naar een Gastric Bypass of van een Gastric Sleeve naar een Gastic Bypass. Ook de Fobiring is zo'n revisie.

De criteria voor het ondergaan van een WLS zijn:

Een BMI van 40 of hoger met een leeftijd tussen de 18 en de 65.
Een BMI van 35 of hoger met één van de volgende co-morbiditeiten:

• Diabetes
• Hoge bloeddruk
• Reuma
• Slaapapneu
• Gewrichtsklachten

Tevens moet er voldaan zijn aan de volgende voorwaarden:

• Andere methoden om gewicht te verliezen niet hebben geholpen onder professionele begeleiding
• Geen aandoeningen aan nieren, lever, darmen of maag.

De behandelend artsen moeten geen bezwaar hebben tegen de operatie en je moet daarnaast nog voldoen aan eventuele aanvullende eisen die per ziekenhuis kunnen verschillen.

Na een WLS kan je tegen de volgende zaken aanlopen:

Overhangend buikvel > abdominoplastie
Kipfilets aan de bovenarmen > armplastie of brachioplastie
Problemen met vel bij de dijen > dijlift
Hangborsten > mastopexie

Ook hiervoor zijn weer bepaalde eisen wil je dit vergoed krijgen van de zorgverzekeringen.

Criteria abdominoplastie:
Vanuit de zorgverzekeringswet komt de correctie van de buikwand voor vergoeding in aanmerking als:

• BMI 30 of lager
• BMI moet de laatste 12 maanden stabiel zijn
• de buikwand bedekt minstens 1/4 van het bovenbeen wanneer u recht op staat, waarbij de lengte van het bovenbeen liggend gemeten wordt volgens speciale regels
OF
• Last van smetvorming die qua ernst gelijk is aan derdegraads brandwonden en waarbij de behandeling hiervoor geen of onvoldoende resultaat heeft opgeleverd.

Psychisch lijden onder deze aandoening is zonder dat er sprake is van de bovenstaande voorwaarden, volgens de wet geen reden om tot vergoeding over te gaan.

Deze criteria wijzigen overigens elke keer, dus het kan zijn dat het niet een up-to-date rijtje is, maar op het moment van schrijven (april 2012) is het nog correct.

Er wordt druk onderhandeld om deze eisen te versoepelen. Nu de WLS makkelijker vergoed wordt door de verzekeraars, zouden ook de vervolgoperaties makkelijker vergoed moeten worden. De zorgverzekeraars hebben hun handtekening al gezet onder de Zorgstandaard Obesitas, maar dit is nog geen verplichting om naar te handelen.

Krantenartikel over de strijd tegen het vel

Meer informatie kun je hier vragen, maar besef wel dat hier geen artsen of chirurgen rondlopen. Heel veel informatie, ook vanuit artsen, kun je ook vinden op WLSinfo.nl. Daar kun je goede overzichten vinden van supplementen, maar ook van de bloedonderzoeken die van belang zijn als je geopereerd bent. Probeer je goed in te lezen voordat je met een chirurg gaat praten zodat je goede vragen kunt stellen.

De "vaste bewoners" hier die een operatie gehad hebben:

-Bubseltje- > GBP omgezet in een D
octopussy > GBP
Rewimo > Scopinaro (2005)
Riann > GBP ondersteund door een Fobiring (2009+2011)
Troel > Scopinaro (2005), BWC (2012)
Trusten > GPB
zapato61 > GBP (2012)
McLaura > GBP (mei 2012)
Wildervankstertje > Sleeve 2012

(als het niet klopt ofzo, gewoon gillen)


Kleine voetnoot, speciaal voor de dames: let erop dat niet alle anticonceptie meer betrouwbaar zal werken na een WLS. Ik hoop eigenlijk dat Dave Schweitzer (WLS-goeroe) daar ooit eens wat over gaat schrijven zodat dat algemeen bekend wordt ook bij de huisartsen en apothekers.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_143887469
quote:
7s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 11:19 schreef Troel het volgende:
Ah, dus eigenlijk heb je lichamelijk geen last, maar gaat het erom dat je shirtjes niet kan kopen :P
Nou ja, natuurlijk ga ik er lichamelijk op vooruit als ik van mijn 2 buiken af ben. En vooral mijn psychische gesteldheid. En ik zweet bij mijn navel altijd en het stukje onderbuik wat over mijn benen hangt. Ik hou het heel goed bij en ben blij dat ik daardoor geen smetvlekken krijg. Maar hoe goed ik me ook verzorg lijkt toch net of daar geen prettige geur hangt doordat het natuurlijk altijd op elkaar zit.
Bikinilijn moet ik altijd liggend doen ik hoop dat ik het dadelijk gewoon staand weer kan doen. ;)
  zaterdag 6 september 2014 @ 12:44:57 #3
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_144235443
quote:
0s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 17:14 schreef Riann het volgende:

[..]

Nou ja, natuurlijk ga ik er lichamelijk op vooruit als ik van mijn 2 buiken af ben. En vooral mijn psychische gesteldheid. En ik zweet bij mijn navel altijd en het stukje onderbuik wat over mijn benen hangt. Ik hou het heel goed bij en ben blij dat ik daardoor geen smetvlekken krijg. Maar hoe goed ik me ook verzorg lijkt toch net of daar geen prettige geur hangt doordat het natuurlijk altijd op elkaar zit.
Bikinilijn moet ik altijd liggend doen ik hoop dat ik het dadelijk gewoon staand weer kan doen. ;)
Ik heb nu ook wel dat in mijn maagstreek wat huid over is, alleen mijn onderbuik weer niet. Zelf zou ik graag mijn maagstreek wel willen laten corrigeren maar volgens mij moet ik dat dan zelf betalen omdat er geen vel over mijn benen hangt.

Zolang ik corrigerende hemdjes draag valt het niet op en voel ik het ook niet. Maar met warm weer is het behoorlijk zweten met een extra laag kleding. Als ik die hemdjes niet draag beweegt het vel heen en weer als ik beweeg en dat voelt niet fijn :( . Paar duizend euro voor een operatie kan ik helaas niet betalen.
pi_144255698
registreer om deze reclame te verbergen
Ohhh Riann, wat fijn dat je een bwc krijgt O+ Ik ben een beetje jaloers want bij mij wilde CZ niets vergoeden (ook met foto's en aangetekend bezwaar niet). Ik heb nu iets langer dan een jaar geleden mijn buik en borsten 'laten doen' en ik ben er nog elke dag blij mee. Heeft wel een godsvermogen gekost :X

Alleen: nu zie ik het direct als ik ben aangekomen :P voorheen vielen een paar kilo meer of minder niet op door de lappen vel. Heb helaas nog wel in de loop der dag een soort van opbollende buik. Trek ik 's ochtends met een platte buik een leuk jurkje aan, heb ik 's middags een 3 maanden zwanger buikje -O-
  zaterdag 6 september 2014 @ 22:13:08 #5
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_144256200
Ja dat was tijdens mijn zwangerschap, dacht ik eindelijk legaal een dikke buik te krijgen... niet dus _O-
Hij was wel wat dikker vooral de tweede buik kwam omhoog. Maar echt zwanger heb ik er qua buik niet uitgezien.
pi_144257914
Heeft iemand hier toevallig ervaring met Metformine (zonder suikerziekte te hebben)?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zondag 7 september 2014 @ 09:20:38 #7
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_144264944
registreer om deze reclame te verbergen
Ik heb er wel eens over gelezen. Ieemand die door dezelfde arts is behandeld heeft dat volgens mij ook gebruikt.

Wilde kijken voor je op wlsinfo maar dat lijkt niet meer te bestaan :?
  Moderator / Miss SHO zondag 7 september 2014 @ 20:27:27 #8
22592 crew  Ole
pi_144284958
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 23:33 schreef Trusten het volgende:
Heeft iemand hier toevallig ervaring met Metformine (zonder suikerziekte te hebben)?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik gebruik het, maar omdat ik diabetes 2 heb. Ik ben wel afgevallen sinds ik het gebruik, maar ik ben ook heel anders gaan eten.
Lijkt me niet dat ze metformine gaan voorschrijven om af te vallen. Het heeft ook weer bijwerkingen.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_144285516
quote:
0s.gif Op zondag 7 september 2014 20:27 schreef Ole het volgende:
Lijkt me niet dat ze metformine gaan voorschrijven om af te vallen. Het heeft ook weer bijwerkingen.
Valt dus tegen ;). M'n internist (die wel goed bekend staat op het gebied van vitaminetekorten enzo) heeft het me voorgeschreven en ik heb geen diabetes ;). Aangezien ik al een jaar op (op de ons nauwkeurig) hetzelfde gewicht zit. Niet zozeer om extreem af te vallen, wel om te kijken om het enigzins weer op gang te krijgen en te kijken of het invloed heeft.

Maar ik was met name benieuwd naar andere ervaringen omdat de ervaringen op internet elkaar nogal tegenspreken.
  Moderator / Miss SHO zondag 7 september 2014 @ 21:02:21 #10
22592 crew  Ole
pi_144287828
quote:
0s.gif Op zondag 7 september 2014 20:33 schreef Trusten het volgende:

[..]

Valt dus tegen ;). M'n internist (die wel goed bekend staat op het gebied van vitaminetekorten enzo) heeft het me voorgeschreven en ik heb geen diabetes ;). Aangezien ik al een jaar op (op de ons nauwkeurig) hetzelfde gewicht zit. Niet zozeer om extreem af te vallen, wel om te kijken om het enigzins weer op gang te krijgen en te kijken of het invloed heeft.

Maar ik was met name benieuwd naar andere ervaringen omdat de ervaringen op internet elkaar nogal tegenspreken.
OK als hij het heeft voorgeschreven is het een ander verhaal.
Het is in elk geval geen wondermiddel. Je moet nog steeds goed en gevarieerd eten. (niet te veel, niet te weinig en regelmatig)
Succes ermee!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_144288185
quote:
0s.gif Op zondag 7 september 2014 21:02 schreef Ole het volgende:

[..]

OK als hij het heeft voorgeschreven is het een ander verhaal.
Het is in elk geval geen wondermiddel. Je moet nog steeds goed en gevarieerd eten. (niet te veel, niet te weinig en regelmatig)
Succes ermee!
No worries, ik geloof niet in wondermiddelen :)
  vrijdag 12 september 2014 @ 13:54:38 #12
121741 _Dizzy_
space, the final frontier
pi_144453924
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 23:33 schreef Trusten het volgende:
Heeft iemand hier toevallig ervaring met Metformine (zonder suikerziekte te hebben)?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik gebruik het voor PCOS, niet omdat ik diabetes zou hebben.
Ik slik 2x per dag 500 mg.

Ze gaven dit mij met voornaamste reden om af te vallen, omdat dan de PCOS minder zou worden. Dit was mijn arts in Ierland. Mijn arts in NL wil dat ik er weer vanaf ga, hij zei dat mensen die geen diabetus hebben geen metformine moeten gaan slikken, je lever moet dan meer werken waardoor je juist diabetes zou kunnen ontwikkelen.
( geen idee of dit klopt trouwens)

Over de werking, ik ben inderdaad 20 kg kwijt, maar ik dat dat meer kwam omdat ik mijn hele leven heb omgegooit, gezonder gaan eten en 3x per week gaan sporten.
Metformine doet bij mij niets anders dan vaak diaree ;(
pi_144454064
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 13:54 schreef _Dizzy_ het volgende:

[..]

Ik gebruik het voor PCOS, niet omdat ik diabetes zou hebben.
Ik slik 2x per dag 500 mg.

Ze gaven dit mij met voornaamste reden om af te vallen, omdat dan de PCOS minder zou worden. Dit was mijn arts in Ierland. Mijn arts in NL wil dat ik er weer vanaf ga, hij zei dat mensen die geen diabetus hebben geen metformine moeten gaan slikken, je lever moet dan meer werken waardoor je juist diabetes zou kunnen ontwikkelen.
( geen idee of dit klopt trouwens)

Over de werking, ik ben inderdaad 20 kg kwijt, maar ik dat dat meer kwam omdat ik mijn hele leven heb omgegooit, gezonder gaan eten en 3x per week gaan sporten.
Metformine doet bij mij niets anders dan vaak diaree ;(
Thanks voor je reactie, ik vind het erg lastig...heb best veel vertrouwen in deze arts...maar lees zoveel tegenstrijdige dingen op internet. Ik denk dat een maandje proberen sowieso geen kwaad kan..
  Moderator / Miss SHO vrijdag 12 september 2014 @ 17:19:52 #14
22592 crew  Ole
pi_144459896
Vooral in het begin spelen de bijwerkingen als darmklachten. Goede kans dat je dan afvalt.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zondag 21 september 2014 @ 18:30:57 #15
254662 joers1
Calvus Interscriptus
pi_144761763
Metformine is gewoonweg een diabetes-medicijn. Dat een arts het voorscrhijft voor andere redenen kan....maar in oorsprong (en in voornaamste werking!) is het een medicijn om je lichaam gevoeliger te maken voor de insuline.
Liever één keer met Sneeuwwitje, dan zeven keer met de dwergen.
pi_144761833
quote:
0s.gif Op zondag 21 september 2014 18:30 schreef joers1 het volgende:
Metformine is gewoonweg een diabetes-medicijn. Dat een arts het voorscrhijft voor andere redenen kan....maar in oorsprong (en in voornaamste werking!) is het een medicijn om je lichaam gevoeliger te maken voor de insuline.
I know, moest er specifiek bij de apotheek bijzeggen dat ik geen diabetes heb
  zondag 21 september 2014 @ 18:40:08 #17
4089 Brighteyes
Gewoon gelukkig!
pi_144762071
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:18 schreef Rottdog het volgende:
Van de week voorlopige operatie datum doorgekregen, sta voor 10 sept ingepland. Al met al ben ik dan 8 mnd onderweg. Van intake tot operatietafel zeg maar.
Ik was dit helemaal vergeten. Hoe is het met je? Is het doorgegaan de 10e?
Is het mee of tegen gevallen?
***
  dinsdag 23 september 2014 @ 07:31:16 #18
61800 Rottdog
May all your dreams come true
pi_144812996
Gelukkig is de planning gebleven zoals het was en ben ik de tiende geopereerd. Het is me enorm mee gevallen en voel me goed. Nu samen met mijn lichaam aan het werk op naar een mooi resultaat.
  dinsdag 23 september 2014 @ 08:26:28 #19
4089 Brighteyes
Gewoon gelukkig!
pi_144813452
^O^ Goed om te horen. :Y :)
***
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 23 september 2014 @ 08:28:07 #20
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_144813469
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 07:31 schreef Rottdog het volgende:
Gelukkig is de planning gebleven zoals het was en ben ik de tiende geopereerd. Het is me enorm mee gevallen en voel me goed. Nu samen met mijn lichaam aan het werk op naar een mooi resultaat.
Hee, wat fijn voor je! Ik ben blij voor je dat alles goed is verlopen :) Veel succes met je nieuwe leven ^O^
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
http://bijenzonderzorgen.nl/ beslist geen BIJ-zaak!
pi_145000209
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 12:44 schreef Wildervankstertje het volgende:

[..]

Ik heb nu ook wel dat in mijn maagstreek wat huid over is, alleen mijn onderbuik weer niet. Zelf zou ik graag mijn maagstreek wel willen laten corrigeren maar volgens mij moet ik dat dan zelf betalen omdat er geen vel over mijn benen hangt.

Zolang ik corrigerende hemdjes draag valt het niet op en voel ik het ook niet. Maar met warm weer is het behoorlijk zweten met een extra laag kleding. Als ik die hemdjes niet draag beweegt het vel heen en weer als ik beweeg en dat voelt niet fijn :( . Paar duizend euro voor een operatie kan ik helaas niet betalen.
Sorry voor late reactie ben net terug van 3 weken zuid frankrijk.
Maar ik dacht ook dat ik het nooit vergoed zou krijgen. En toen zei
mijn neuroloog ga er gewoon langs dat weet je waar je aan toe bent.
En dat zie je maar weer. Ik heb zelfs niet eerst toestemming aan CZ
hoeven te vragen.
  zondag 28 september 2014 @ 22:12:33 #22
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_145000597
quote:
0s.gif Op zondag 28 september 2014 22:05 schreef Riann het volgende:

[..]

Sorry voor late reactie ben net terug van 3 weken zuid frankrijk.
Maar ik dacht ook dat ik het nooit vergoed zou krijgen. En toen zei
mijn neuroloog ga er gewoon langs dat weet je waar je aan toe bent.
En dat zie je maar weer. Ik heb zelfs niet eerst toestemming aan CZ
hoeven te vragen.
Toch maar eens er achteraan dan :) Ben nu in elk geval ongeveer een jaar stabiel op gewicht en dat is ook 1 van de eisen. Schommelt weleens een beetje maar dat is volgens mij normaal. heeft iedereen. Ben zelf ook verzekerd bij CZ. Heb behalve mijn maagstreek ook helemaal geen overtollige huid maar bij warm weer zou het fijn zijn als ik niet telkens strakke hemdjes hoef te dragen. Hoor vaak van mensen trek die hemd toch uit want het is totaal niet te zien dat de huid zo slap is, maar het voelt gewoon niet fijn met bewegen.

Dat ik er nog niet mee bezig ben geweest om het te laten corrigeren is omdat er overal wordt vermeld dat de huid de benen moet bedekken en omdat het bij mij alleen om de maagstreek gaat zal dat dus nooit op mijn benen gaan hangen. Onderbuik is mooi strak geworden.

Mocht het wel mogelijk zijn dan wacht ik er in elk geval nog wel meer dan een jaar mee als ik wegens de flexwet weer 6 maanden thuis kom te zitten. Ik krijg nu per 3 maanden een detacheringscontract en zelfs een paar dagen griep betekend al dat het contract verbroken wordt, ziek melden is op mijn werk sinds kort eigenlijk niet meer toegestaan. En vooral bij mij wordt er nog iets moeilijker over gedaan dan bij veel anderen omdat ik bijna 2 jaar geleden na mijn operatie ook een maand thuis heb gezeten. Heb dus al teveel ziekte uren en wil mijn baan niet kwijt.

[ Bericht 6% gewijzigd door Wildervankstertje op 28-09-2014 22:20:14 ]
  zondag 9 november 2014 @ 19:39:18 #23
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_146474316
Sinds een aantal weken voel ik me telkens erg moe :( Had eigenlijk op de dag van de jaarlijkse controle (4 december) bloed moeten laten prikken maar heb dat afgelopen maandag maar vast laten doen in het MCL zodat mocht er ergens een tekort van zijn ik dat 4 december met de arts kan bespreken.

Soms ga ik tegen 19.30u al naar bed, zet mijn wekker op 5u (dan moet ik eruit, tegen 6u onderweg naar werk) maar dan ben ik nog vreselijk moe terwijl ik wel de hele nacht doorslaap. Eenmaal op werk aangekomen gaat het wel weer na 2 koppen koffie. Kom de werkdag prima en zonder vermoeidheid door maar zodra ik thuis ben dan begint de vermoeidheid rond etenstijd (18u ongeveer) weer.

Ben benieuwd wat de uitslagen van het bloedonderzoek zullen zijn. Morgen over 2 weken kan ik bellen voor de uitslag. Ben het totaal niet gewend om moe te zijn, normaal gesproken ging ik doordeweeks tegen 23u naar bed en werd uit mezelf ruim voordat de wekker ging wakker en ging klaarwakker uit bed.
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 10 november 2014 @ 07:09:53 #24
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_146489122
Klinkt alsof je B12 en/of ijzer aan de lage kant zijn. Ik herken de vermoeidheidsklachten.

Iets anders: heeft iemand tips over wat je het beste kunt doen bij diarree? Veel drinken en uitkijken met wat ik eet doe ik al. Het lijkt een of ander virus want ik had vantevoren niets uitzonderlijks gegeten. Duurt nu 1,5 dag en als het niet beter word hop ik wel even langs de huisarts.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
http://bijenzonderzorgen.nl/ beslist geen BIJ-zaak!
  maandag 10 november 2014 @ 10:10:43 #25
35189 Troel
scherp en bot
pi_146491501
Ik zit het meestal gewoon uit. Had er toevallig een tijdje geleden last van (iets met buikgriep) en veel meer dan bouillon heb ik eigenlijk niet anders gedaan. Als je echt weg moet zou je kunnen kijken op loperamide zou werken, maar ik heb de gok eigenlijk nooit genomen. Geen idee wat we opnemen van die pillen en hoe erg het verstopt :P

En inderdaad: vitamines en mineralen laten checken! Wat duurt het lang voordat je de uitslagen krijgt trouwens.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')