FOK!forum / Culinesse à gogo / De beste visstick
Moassdonderdag 14 augustus 2014 @ 17:59
Wie kan me vertellen waar ik de allur-allur-allurbeste vissticks van de heeeeeeeeeeeeeeeeele wereld kan kopen?
IBAZdonderdag 14 augustus 2014 @ 18:04
Zelf maken.
Woestijnvosdonderdag 14 augustus 2014 @ 18:09
die van Iglo zijn wel goed.
MrSalazardonderdag 14 augustus 2014 @ 18:13
ik koop altijd dievan 40 cent
houdjemonddonderdag 14 augustus 2014 @ 18:15
Iglo.
__Saviour__donderdag 14 augustus 2014 @ 18:15
Het beste is dan gewoon zelf gaan vangen. De lekkerste wilde vissticks zwemmen in de wateren langs Alaska.
Moassdonderdag 14 augustus 2014 @ 18:17
quote:
0s.gif Op donderdag 14 augustus 2014 18:04 schreef IBAZ het volgende:
Zelf maken.
Heb je een receptje voor me?
quote:
0s.gif Op donderdag 14 augustus 2014 18:15 schreef __Saviour__ het volgende:
Het beste is dan gewoon zelf gaan vangen. De lekkerste wilde vissticks zwemmen in de wateren langs Alaska.
Dankje voor de tip, hier kan ik iets mee!
UncleFunkdonderdag 14 augustus 2014 @ 18:19
Kijktip.
Moassdonderdag 14 augustus 2014 @ 18:20
ik wil niet kijken, ik wil eten.
UncleFunkdonderdag 14 augustus 2014 @ 18:23
quote:
0s.gif Op donderdag 14 augustus 2014 18:20 schreef Moass het volgende:
ik wil niet kijken, ik wil eten.
Als je zou kijken, kom je erachter dat het eigenlijk niet uitmaakt of je vissticks van 40 cent of die van Iglo koopt.
Moassdonderdag 14 augustus 2014 @ 18:23
quote:
14s.gif Op donderdag 14 augustus 2014 18:23 schreef UncleFunk het volgende:

[..]

Als je zou kijken, kom je erachter dat het eigenlijk niet uitmaakt of je vissticks van 40 cent of die van Iglo koopt.
ik wil niet kijken, ik wil eten.
P8donderdag 14 augustus 2014 @ 18:24
quote:
0s.gif Op donderdag 14 augustus 2014 18:17 schreef Moass het volgende:

[..]

Heb je een receptje voor me?

Nooit gemaakt, maar ik vermoed dat je witvis (bij voorkeur kabeljauw) moet kruiden naar smaak en vervolgens door een geklutst ei moet halen. Daarna een laagje paneermeel erop en bakken maar.

Ik snap dat het voor een zolderkamerautist die dagelijks mamma's prakje eet moeilijk is om zo'n ingewikkeld recept zelf te bedenken.
Moassdonderdag 14 augustus 2014 @ 18:24
quote:
0s.gif Op donderdag 14 augustus 2014 18:24 schreef P8 het volgende:

[..]

Nooit gemaakt, maar ik vermoed dat je witvis (bij voorkeur kabeljauw) moet kruiden naar smaak en vervolgens door een geklutst ei moet halen. Daarna een laagje paneermeel erop en bakken maar.
maar ik lust helemaal geen vis..
Erasmodonderdag 14 augustus 2014 @ 18:26
Niet uit de diepvries iig.
ADQdonderdag 14 augustus 2014 @ 18:52
quote:
0s.gif Op donderdag 14 augustus 2014 18:17 schreef Moass het volgende:

[..]

Heb je een receptje voor me?
Goede stevige vis kopen. Kabeljauw is een goede keuze.
In moten snijden, de afmetingen weet je.
Twee eieren licht kloppen.
Vis goed droog maken!, door het ei halen, vervolgens door paneermeel of broodkruimels.
Schoon vet, bij voorkeur olijfolie, verwarmen tot 170 graden, niet warmer.
Vis inleggen, niet teveel tegelijk.
Op keukenpapier leggen zodat de olie wordt opgenomen.
Serveren met schijfje citroen.
Moassdonderdag 14 augustus 2014 @ 18:57
quote:
1s.gif Op donderdag 14 augustus 2014 18:52 schreef ADQ het volgende:

[..]

Goede stevige vis kopen. Kabeljauw is een goede keuze.
In moten snijden, de afmetingen weet je.
Twee eieren licht kloppen.
Vis goed droog maken!, door het ei halen, vervolgens door paneermeel of broodkruimels.
Schoon vet, bij voorkeur olijfolie, verwarmen tot 170 graden, niet warmer.
Vis inleggen, niet teveel tegelijk.
Op keukenpapier leggen zodat de olie wordt opgenomen.
Serveren met schijfje citroen.
tnx!
Is hiervoor een friteuse noodzakelijk? of kan het ook in bijvoorbeeld een hapjespan met een dikke laag olie?
Pietverdrietdonderdag 14 augustus 2014 @ 19:10
Geen olijfolie gebruiken, gebruik een neutrale olie, mais of zonnebloem, of arachide
Weltschmerzdonderdag 14 augustus 2014 @ 19:40
quote:
0s.gif Op donderdag 14 augustus 2014 18:15 schreef __Saviour__ het volgende:
Het beste is dan gewoon zelf gaan vangen. De lekkerste wilde vissticks zwemmen in de wateren langs Alaska.
Ze zijn ook makkelijk te vangen want door hun vorm zwemmen ze niet zo snel.
fietsmiepdonderdag 14 augustus 2014 @ 19:48
Die van lidl zijn ook prima, kwamen er ergens (Radar/Kassa)in een test ook goed uit,
ADQdonderdag 14 augustus 2014 @ 19:52
quote:
0s.gif Op donderdag 14 augustus 2014 19:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Geen olijfolie gebruiken, gebruik een neutrale olie, mais of zonnebloem, of arachide
Arachide is niet neutraal....
Maar ja, met een gewone pan kan het ook. Let alleen erg goed op je temperatuur.
MrSalazardonderdag 14 augustus 2014 @ 20:14
de beste zijn de goedkoopste meestal
Bart2002donderdag 14 augustus 2014 @ 20:38
Zie onder...
Bart2002donderdag 14 augustus 2014 @ 20:39
quote:
0s.gif Op donderdag 14 augustus 2014 20:38 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Zelf maken, mits bekwaam gedaan, zal wel het lekkerste zijn.
Maar als je daar even geen tijd voor hebt deze:

http://www.iglo.nl/nl-nl/assortiment/vis/8_lekkerbekje_sticks/

Die zijn erg goed!
Spanky78donderdag 14 augustus 2014 @ 21:01
quote:
0s.gif Op donderdag 14 augustus 2014 18:57 schreef Moass het volgende:

[..]

tnx!
Is hiervoor een friteuse noodzakelijk? of kan het ook in bijvoorbeeld een hapjespan met een dikke laag olie?
Dat kan. Valt de boel wel wat sneller uit elkaar als je net niet handig doet.

Overigens zou ik filets dan liever in hun geheel panelen.

En bakken in arachideolie gaat prima, veel lekkerder is in geklaarde boter.

P. S. Ik haal de vis als eerste even door de bloem, geeft met even een wat steviger korstje. In de bloem kun je ook eventueel wat kruiden doen. Zout, peper, eventueel wat dille. Besprenkelen met wat citroensap voor de bloem heeft wat extra frisheid (als je in boter bakt is dat zeker fijn)
Lioness1578woensdag 27 augustus 2014 @ 17:47
Vissticks van Iglo!!
Moasswoensdag 27 augustus 2014 @ 17:51
quote:
0s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 17:47 schreef Lioness1578 het volgende:
Vissticks van Iglo!!
kom je ze een keertje bij me eten? :D
killerkip69woensdag 27 augustus 2014 @ 17:51
quote:
0s.gif Op donderdag 14 augustus 2014 19:48 schreef Katinkat het volgende:
Die van lidl zijn ook prima, kwamen er ergens (Radar/Kassa)in een test ook goed uit,
nee, nee die van de ALDI moet je hebben, veel beter, die test is corrupt :Y)
Moasswoensdag 27 augustus 2014 @ 17:53
quote:
14s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 17:51 schreef killerkip69 het volgende:

[..]

nee, nee die van de ALDI moet je hebben, veel beter, die test is corrupt :Y)
Over dingen van de ALDI heeft DJVT een nummer gemaakt trouwens..
Lioness1578woensdag 27 augustus 2014 @ 17:54
quote:
14s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 17:51 schreef killerkip69 het volgende:

[..]

nee, nee die van de ALDI moet je hebben, veel beter, die test is corrupt :Y)
Hahahahaa misschien. ;)
Moasswoensdag 27 augustus 2014 @ 17:55
quote:
0s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 17:54 schreef Lioness1578 het volgende:

[..]

Hahahahaa misschien. ;)
Ja zeg, wat moet ik nou..ALDI of iglo?
killerkip69woensdag 27 augustus 2014 @ 17:56
vet cool man, maar ff serieus..je moet ze maken van rolmopsen :Y)
Lioness1578woensdag 27 augustus 2014 @ 17:59
quote:
2s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 17:55 schreef Moass het volgende:

[..]

Ja zeg, wat moet ik nou..ALDI of iglo?
Naar Iglo natuurlijk!
Moasswoensdag 27 augustus 2014 @ 18:00
quote:
0s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 17:59 schreef Lioness1578 het volgende:

[..]

Naar Iglo natuurlijk!
Alleen als jij met me mee gaat...
Renzokuwoensdag 27 augustus 2014 @ 21:03
quote:
0s.gif Op donderdag 14 augustus 2014 19:48 schreef Katinkat het volgende:
Die van lidl zijn ook prima, kwamen er ergens (Radar/Kassa)in een test ook goed uit,
http://www.trosradar.nl/u(...)2013/test-vissticks/
Rickocumwoensdag 27 augustus 2014 @ 22:24
Die fishie stickie dickies hé?

In de oven zijn ze vaak te slap :@
En als ik ze net te lang doe (ook niet slim :') ) blijft er niks over van de vis
In de pan valt de vis soms ook uit elkaar.
In de frituurpan moet ik wachten tot t vet zijn beste tijd heeft gehad. Anders heb ik patat met vis smaak :(

Even wat tips voor deze badboy om lekkere crunchy fishdicks te bereiden met een volle fishy flavor?
Erasmowoensdag 27 augustus 2014 @ 22:34
Dikke laag olie in de pan en ze daarin frituren.
Zelfscannerdonderdag 28 augustus 2014 @ 07:23
Lekkerbekje sticks van iglo _O_
NedKellydonderdag 28 augustus 2014 @ 23:33
Die van Jamie Oliver, te koop bij AH. Ouderwetse kleur en smaak. Niet dat vage oranje van iglo.

Zelf maken nog beter denk ik idd. Maar dat vind ik voor vissticks iets teveel gedoe.
golfervrijdag 29 augustus 2014 @ 01:04
Geïnspireerd door dit topic gisteren de door mij gekochte kabeljauwhaas veranderd in vissticks. (bloem,ei,paneer). Heerlijk en niet na te maken in een fabriek. :9
CafeRokerzaterdag 30 augustus 2014 @ 22:16
Ik heb laatst eens zalm vissticks gemaakt. Beetje ongebruikelijk maar wel erg lekker :9
Moasszondag 31 augustus 2014 @ 00:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 22:16 schreef CafeRoker het volgende:
Ik heb laatst eens zalm vissticks gemaakt. Beetje ongebruikelijk maar wel erg lekker :9
Dat zalm voor mij niet worden denk ik..doe mij maar witvis!
Moasszondag 31 augustus 2014 @ 00:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 augustus 2014 01:04 schreef golfer het volgende:
Geïnspireerd door dit topic gisteren de door mij gekochte kabeljauwhaas veranderd in vissticks. (bloem,ei,paneer). Heerlijk en niet na te maken in een fabriek. :9
Fijn om te horen dat ik je weet te inspireren! ^O^