Nah, valt tegen en zit in verhouding heel weinig pinda in.quote:
Dat bedoel ik dus, veel te duur.quote:Op woensdag 23 juli 2014 16:46 schreef Eris het volgende:
Pindakaas van de natuur winkel
3.50 per potje
Tja niet zo zeiken dan. Wil je kwaliteit, dan betaal je meer.quote:
De voedingsindustrie heft veel baat bij schaapjes zoals jijquote:Op woensdag 23 juli 2014 16:49 schreef ClapClapYourHands het volgende:
[..]
Tja niet zo zeiken dan. Wil je kwaliteit, dan betaal je meer.
Jij zeurt hier over de prijs, wie is hier nou de schaapquote:Op woensdag 23 juli 2014 16:51 schreef Sicstus het volgende:
[..]
De voedingsindustrie heft veel baat bij schaapjes zoals jij
Jij, want jij betaalt zonder morren de hoofdprijs, immers: voor kwaliteit betaal je meer.quote:Op woensdag 23 juli 2014 16:51 schreef ClapClapYourHands het volgende:
[..]
Jij zeurt hier over de prijs, wie is hier nou de schaap
Ja want zo raar is dat niet.quote:Op woensdag 23 juli 2014 16:52 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Jij, want jij betaalt zonder morren de hoofdprijs, immers: voor kwaliteit betaal je meer.
schaapquote:Op woensdag 23 juli 2014 16:54 schreef ClapClapYourHands het volgende:
[..]
Ja want zo raar is dat niet.
Lagere productie, hogere kwaliteit ingrediënten, minder verdunning.
Dan heb je dus A. meer ingrediënten nodig en B. betere ingrediënten
Faalquote:Op woensdag 23 juli 2014 15:23 schreef Sicstus het volgende:
!
Nu zijn er fabrikanten die er geen suiker in gooien, maar wel geharde vetten. Ook zijn er fabrikanten die er wel geharde vetten in stoppen, maar geen extra suikers.
Heb gehoord dat sommige fabrikanten geen suiker toevoegen, maar wel geharde vetten!quote:Op woensdag 23 juli 2014 19:46 schreef Life2.0 het volgende:
Nu zijn er fabrikanten die er geen suiker in gooien, maar wel geharde vetten. Ook zijn er fabrikanten die er wel geharde vetten in stoppen, maar geen extra suikers.
Koop pindas en ga malenquote:
Pindasquote:Op woensdag 23 juli 2014 19:55 schreef Igen het volgende:
[..]
Weet je toevallig wat daar de ingrediënten van zijn?
Ah, dus er zijn blijkbaar ook pindakazen waar wel gehard vet maar geen suiker in zit. Weer wat geleerd!quote:Op woensdag 23 juli 2014 19:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pindas
Zonnebloemolie
Gehard palmvet
Zout
Er schijnen er ook te zijn zonder suiker maar met gehard vatquote:Op woensdag 23 juli 2014 20:01 schreef Igen het volgende:
[..]
Ah, dus er zijn blijkbaar ook pindakazen waar wel gehard vet maar geen suiker in zit. Weer wat geleerd!
Kinnepinnekaasquote:
quote:Roasted Peanuts (96%), Palm Oil, Sea Salt
Hun ingredientendeclaratie zegt dat ze plantaardige olieen en vetten bevat, staat niet of het wel of niet gehard is.quote:
Iig zonder andere troep, 93% pinda, en spotgoedkoopquote:Op woensdag 23 juli 2014 20:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hun ingredientendeclaratie zegt dat ze plantaardige olieen en vetten bevat, staat niet of het wel of niet gehard is.
Als het spotgoedkoop is zou ik me eerder zorgen maken over aflatoxines dan over geharde vettenquote:Op woensdag 23 juli 2014 20:37 schreef Sotchi2014 het volgende:
[..]
Iig zonder andere troep, 93% pinda, en spotgoedkoop
Of lekker puur en niet door commersie en hypes volgestopt met additieven.quote:Op woensdag 23 juli 2014 20:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als het spotgoedkoop is zou ik me eerder zorgen maken over aflatoxines dan over geharde vetten
Zou me eerder zorgen maken over aflatoxines dan over additievenquote:Op woensdag 23 juli 2014 20:39 schreef Sotchi2014 het volgende:
[..]
Of lekker puur en niet door commersie en hypes volgestopt met additieven .
quote:Description
Fun to eat!
No palm oil
No added sugar
Gluten free
Certified vegan
Kosher
Ingredients
Peanuts (99.5%), Salt
Is die lekker?quote:Op woensdag 23 juli 2014 20:49 schreef Individual het volgende:
Deze is pas puur!
[..]
[ afbeelding ]
http://www.sainsburys.co.(...)-butter--smooth-340g
Weet ik niet nooit gehad. Ik kocht de 96% pindakaas en die is super. Wel interessant dus ook een keer te proberen.quote:
Dat wordt gelukkig redelijk streng gecontroleerd. Bij aankomst van het schip wordt er bemonsterd een alleen pinda's voor arachideolie mogen een heel klein beetje bevatten. Noten zijn er risicocategorie, dus goed gecontroleerd.quote:Op woensdag 23 juli 2014 20:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou me eerder zorgen maken over aflatoxines dan over additieven
http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Aflatoxine
Waarom reageer jij zo vreemd?quote:Op woensdag 23 juli 2014 20:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er schijnen er ook te zijn zonder suiker maar met gehard vat
Ok, zat een klein foutje in, nou nou.quote:Op donderdag 24 juli 2014 10:28 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Lees de startpost nog eens kritisch door.
Wat een bazendingquote:Op donderdag 24 juli 2014 10:29 schreef djkoelkast het volgende:
Ik heb een pindakaasmaker. Ik brand mijn eigen pinda's en maak daarna mijn eigen pindakaas, meestal met (ontgeurde) kokosolie. Daar gaat dan een ongeraffineerd zout in waardoor de pindakaas net dat beetje meer smaak krijgt.
[ afbeelding ]
gewoon een blender dus?quote:Op donderdag 24 juli 2014 10:29 schreef djkoelkast het volgende:
Ik heb een pindakaasmaker. Ik brand mijn eigen pinda's en maak daarna mijn eigen pindakaas, meestal met (ontgeurde) kokosolie. Daar gaat dan een ongeraffineerd zout in waardoor de pindakaas net dat beetje meer smaak krijgt.
[ afbeelding ]
Nee, het is een pindakaasmaker, het zijn echt metalen schijven die de pinda's (of andere noten) malen. Je doet er steeds wat olie bij via die pipet.quote:
ja uh.. een blender dus?quote:Op donderdag 24 juli 2014 10:51 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Nee, het is een pindakaasmaker, het zijn echt metalen schijven die de pinda's (of andere noten) malen. Je doet er steeds wat olie bij via die pipet.
Hij maalt dus echt, hij hakt niet.
Je kunt er dus ook amandelpasta, cashewpasta, macedamiapasta of verzin het maar notenpasta of een mix van maken.
Ik heb er hazelnootpasta mee gemaakt (met hazelnoten, suiker en cacao) dat was ook superlekker!
En ik gebruik meestal vliespinda's, geeft ook weer net een andere smaak.
Nee, een blender hakt met een hakmes, hier zit geen mes in.quote:
Tof ding! Hebben wel meer leuke apparaten op hun website staan trouwens.quote:Op donderdag 24 juli 2014 10:29 schreef djkoelkast het volgende:
Ik heb een pindakaasmaker. Ik brand mijn eigen pinda's en maak daarna mijn eigen pindakaas, meestal met (ontgeurde) kokosolie. Daar gaat dan een ongeraffineerd zout in waardoor de pindakaas net dat beetje meer smaak krijgt.
[ afbeelding ]
Dit is voor mij wel een blijvertje. Ook omdat ik zowat overal satésaus bij maak en dat maak ik dus ook altijd zelf, altijd lekker en je kunt altijd variëren in wat voor soort saus je gaat maken, de ene keer wat milder en zoeter, dan wat pittiger en juist hartiger. Dan hoeft er overigens geen zout bij de te maken pindakaas, de ketjap die in de saus gaat bevat al zout.quote:Op donderdag 24 juli 2014 11:05 schreef Kreator het volgende:
[..]
Tof ding! Hebben wel meer leuke apparaten op hun website staan trouwens.
(alhoewel ik denk dat ik dit 1x zou doen en hij dan in de kast zou blijven staan)
Zit toch echt extra suiker in , heb het etiket net even bekeken want het staat hier in de kast.quote:Op woensdag 23 juli 2014 20:37 schreef Sotchi2014 het volgende:
[..]
Iig zonder andere troep, 93% pinda, en spotgoedkoop
Zoiets heb ik ook, alleen dan deze: http://www.popelectronics(...)ure-150w-202041.htmlquote:Op donderdag 24 juli 2014 12:31 schreef Individual het volgende:
Met een Matstone juicer kan je ook makkelijk pindakaas maken en daarnaast nog veel meer.
[ afbeelding ]
De Matstone is beresterk. Ik heb er nog veel hardere noten ingestopt dan pinda's.quote:Op donderdag 24 juli 2014 12:34 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Zoiets heb ik ook, alleen dan deze: http://www.popelectronics(...)ure-150w-202041.html
Kun je daar pindakaas mee maken? Gaat dat niet compleet naar z'n grootje?
quote:
leuk filmpje, maar wel met het geluid uit. Dat mens laat de haren op mn rug staan.quote:
Pinda's zijn geen noten :pquote:Op donderdag 24 juli 2014 12:36 schreef Individual het volgende:
[..]
De Matstone is beresterk. Ik heb er nog veel hardere noten ingestopt dan pinda's.
Dan staan de kleuren van je monitor niet goedquote:Op vrijdag 1 augustus 2014 21:24 schreef Deshain het volgende:
[..]
Pinda's zijn geen noten :p
Die van djkoelkast lijkt meer op mosterd dan op pindakaas
Het is ook lekker als je er een paar macadamias of cashewnoten doordraait.
In het Engels heten ze peanuts. Nuts dus.quote:Op vrijdag 1 augustus 2014 21:24 schreef Deshain het volgende:
[..]
Pinda's zijn geen noten :p
Die van djkoelkast lijkt meer op mosterd dan op pindakaas
Het is ook lekker als je er een paar macadamias of cashewnoten doordraait.
quote:Op vrijdag 1 augustus 2014 13:14 schreef djkoelkast het volgende:
Zelf pindakaas gemaakt, hier het verslag:
https://www.facebook.com/(...)&type=1&l=1a68555644
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En dit is qua smaak minstens 100x lekkerder dan wat je in de winkel koopt. Het is niet te vergelijken.
peulvruchtenquote:Op vrijdag 1 augustus 2014 21:36 schreef Individual het volgende:
[..]
In het Engels heten ze peanuts. Nuts dus.
Wat zijn ze dan wel?
Geile ogen heeft zequote:
Mja, niet iedereen heeft smaak, is ook helemaal niet erg hoor. Neem je lekker Calvé met gehard vet.quote:
succes met die gore natte drap op je boterham.quote:Op vrijdag 1 augustus 2014 23:09 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Mja, niet iedereen heeft smaak, is ook helemaal niet erg hoor. Neem je lekker Calvé met gehard vet.
De pinda's worden door het malen warm en scheiden hun olie af, dus als het net uit de machine komt zoals hier zie je meer olie dan wanneer het gesetteld is. Het is natuurlijk niet 'nat' en goor al helemaal niet. Het heeft een andere kleur en een andere structuur, maar dat maakt het zo lekker: dit smaakt echt als vers gemalen vers gebakken pinda's.quote:Op vrijdag 1 augustus 2014 23:09 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
succes met die gore natte drap op je boterham.
Ziet er erg smerig uit.quote:Op vrijdag 1 augustus 2014 13:14 schreef djkoelkast het volgende:
Zelf pindakaas gemaakt, hier het verslag:
https://www.facebook.com/(...)&type=1&l=1a68555644
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En dit is qua smaak minstens 100x lekkerder dan wat je in de winkel koopt. Het is niet te vergelijken.
Wat is er dan zo bijzonder aan het feit dat deze machine het maalt? Want het resultaat ziet er veel groffer uit dan gewoon met mijn keukenmachine. Zal vast lekker zijn, maar het ziet er niet lekker uit.quote:Op vrijdag 1 augustus 2014 13:14 schreef djkoelkast het volgende:
Zelf pindakaas gemaakt, hier het verslag:
https://www.facebook.com/(...)&type=1&l=1a68555644
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En dit is qua smaak minstens 100x lekkerder dan wat je in de winkel koopt. Het is niet te vergelijken.
Ik denk dat de foto een ander beeld geeft door de flits, want het ziet er hier in de pot echt niet vies uit en op brood ook niet.quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 14:20 schreef Myraela het volgende:
[..]
Wat is er dan zo bijzonder aan het feit dat deze machine het maalt? Want het resultaat ziet er veel groffer uit dan gewoon met mijn keukenmachine. Zal vast lekker zijn, maar het ziet er niet lekker uit.
Het ziet er prima uit hoor.quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 15:41 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik denk dat de foto een ander beeld geeft door de flits, want het ziet er hier in de pot echt niet vies uit en op brood ook niet.
Met maalschijven maal je, met een keukenmachine hak je. Volgens mij kun je ook fijner malen met deze machine hoor, maar ik vind het juist lekker zo grof, dat hele fijne is lekker in satésaus, maar op brood graag zo!
Alsof iedereen een keukenmachine heeft.quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 18:03 schreef sirdanilot het volgende:
Inderdaad, als je per se geen gehard palmvet in je pindakaas wil, doe je toch gewoon pinda's in de keukenmachine, wat zout en beetje olie erbij? Wat een gemiep weer
Geyl. Wat voor apparaat is het?quote:Op vrijdag 1 augustus 2014 13:14 schreef djkoelkast het volgende:
Zelf pindakaas gemaakt, hier het verslag:
https://www.facebook.com/(...)&type=1&l=1a68555644
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En dit is qua smaak minstens 100x lekkerder dan wat je in de winkel koopt. Het is niet te vergelijken.
Ik wilde gewoon heel graag zo'n machine, heb er ook hazelnootpasta mee gemaaktquote:Op zaterdag 2 augustus 2014 18:03 schreef sirdanilot het volgende:
Inderdaad, als je per se geen gehard palmvet in je pindakaas wil, doe je toch gewoon pinda's in de keukenmachine, wat zout en beetje olie erbij? Wat een gemiep weer
Het geharde vet is om de pindakaas smeuïg te maken. Als je namelijk geen vet erbij doet, dan gaat de pinda-olie uit de pinda's vanzelf naar boven drijven. Dit heb je bijvoorbeeld ook met Tahini uit de winkel (wat niet meer is dan sesampasta, dus pindakaas maar dan van sesamzaad); daar drijft de sesamolie bovenop, zit geen gehard vet in. Ook met biologische hazelnootpasta heb ik dit gezien (Die is overigens achterlijk duur, 5 euro voor een potje
Hopelijk doe je geen margarine op je brood want dan is het zeuren om het geharde vet al helemaal zo hypocriet als maar zijn kan.
De pindakaasmaler is een leuk dingetje, maar het kan echt wel gewoon in de keukenmachine hoor, misschien is de structuur dan ietsjes minder perfect maar het scheelt wel weer ruimte in je keukenkastje.
Ja, ik heb hem uit de VS moeten halen, kon ze hier niet vindenquote:Op zaterdag 2 augustus 2014 18:19 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Geyl. Wat voor apparaat is het?
Nevermind, al gevonden. Vetjes al die nostalgia apparaten.
Goeie tip. Z'n ding heb ik ook.quote:Op donderdag 24 juli 2014 12:31 schreef Individual het volgende:
Met een Matstone juicer kan je ook makkelijk pindakaas maken en daarnaast nog veel meer.
[ afbeelding ]
Waar slaat dat nou weer op.quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 18:55 schreef Adames het volgende:
[..]
op die manier blijven er wel heel erg weinig 'echte' noten over
Alsof hij het verzint.quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 18:55 schreef Adames het volgende:
[..]
op die manier blijven er wel heel erg weinig 'echte' noten over
Als je niet eens een keukenmachine hebt moet je ook niet klagen over hoe industrieel pindakaas uit een potje wel niet isquote:Op zaterdag 2 augustus 2014 18:16 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Alsof iedereen een keukenmachine heeft.
Pinda's kun je bakken in de oven, in een koekenpan (zonder vet) of in een normale frituurpan ja (zolang het mandje een fijn genoeg rooster heeft), doen ze op de markt ook. Ik bak in arachideolie + beetje kokosolie + beetje raapzaadolie omdat dat voor mij persoonlijk de beste smaakcombinatie geeft.quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 20:13 schreef sirdanilot het volgende:
Verder: allemaal erg leuke hobby hoor DJ koelkast. MAar zou voor mij niks zijn, allemaal van die specifieke apparaten voor één doel.
Het idee van de pinda's frituren is wel leuk (kan toch gewoon in een normale frituurpan?!). En tsja de structuur van de keukenmachine, ik denk dat als je gewoon fijn genoeg hakt het ook wel meevalt toch, of als je het eindproduct door een zeefje haalt? Niet iedereen heeft plek voor een pindakaasmachine...
Laatste keer heb ik gewoon een klein portie noten gemalen in de vijzel. Ik heb ook geen keukenmachine... De keer ervoor gingen ze in een electrische koffiemolen. Gaat ook gewoon hoor!quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 20:09 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Als je niet eens een keukenmachine hebt moet je ook niet klagen over hoe industrieel pindakaas uit een potje wel niet is
Lekker he, om het zelf te makenquote:Op zondag 3 augustus 2014 00:39 schreef Molo het volgende:
Vanmiddag halve kilo pinda's gemalen volgens methode van dat youtube meisje met die zaaddodende stem.
Briljant, en veel sneller dan ik dacht.
Heb nu zelfgemaakte 'Reese's peanutbutter cups' staan, pinda-ketjapsaus gemaakt voor avondeten en nog een klein potje pindakaas staan.
Leuk, ga ik vaker doen
Yes zeker!quote:Op zondag 3 augustus 2014 08:30 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Lekker he, om het zelf te maken
Ik ben ooit bij een biologische winkel in Rotterdam geweest waar je in de winkel je eigen pindakaas kon maken; voor de mensen die er thuis geen apparaten voor hebben. Was ook lekkere pindakaas.
Nee.quote:Op donderdag 14 augustus 2014 19:11 schreef Kauwgum het volgende:
Gezonde en goedkope pindakaas - Alstublieft
Geen zout, smaakt dus zo flauw als wat. Er zit verschil tussen een beetje zout toevoegen voor het versterken van smaken (denk maar aan een pannenkoek die zonder snufje zout in het beslag echt naar nat karton smaakt) en heel veel toevoegen.quote:Op donderdag 14 augustus 2014 19:11 schreef Kauwgum het volgende:
Gezonde en goedkope pindakaas - Alstublieft
Véél te zout.quote:
Dan roer je die er toch zelf doorheen?quote:Op vrijdag 15 augustus 2014 02:02 schreef trovey het volgende:
[..]
Geen zout, smaakt dus zo flauw als wat. Er zit verschil tussen een beetje zout toevoegen voor het versterken van smaken (denk maar aan een pannenkoek die zonder snufje zout in het beslag echt naar nat karton smaakt) en heel veel toevoegen.
AH pindakaas is veul lekkerderquote:
Smaakt heerlijk vind ik. Het heeft wel iets weg van de Calvé versie. Beter dan die ranzige bio pindakaas van 5 euro per pot.quote:Op vrijdag 15 augustus 2014 02:02 schreef trovey het volgende:
[..]
Geen zout, smaakt dus zo flauw als wat. Er zit verschil tussen een beetje zout toevoegen voor het versterken van smaken (denk maar aan een pannenkoek die zonder snufje zout in het beslag echt naar nat karton smaakt) en heel veel toevoegen.
Wel lekker cheap.quote:Op donderdag 14 augustus 2014 19:11 schreef Kauwgum het volgende:
Gezonde en goedkope pindakaas - Alstublieft
Nee dat gaat niet werkenquote:Op vrijdag 15 augustus 2014 11:56 schreef Ordos20 het volgende:
.......... dat ziet er uit als iets te proberen, zelf pindakaas maken. Maar ik heb enkel een staafmixer met mengbeker, kan dat ook in plaats van een keukenmachine?
En ook maar een lepel pindakaas er bij. Ik krijg honger van dit topic.
hakbeker bedoelde ik. En het werkt (want vanmiddag gemaakt)quote:
Ah tof dat het toch gelukt is. Had ik niet gedachtquote:Op zaterdag 16 augustus 2014 00:07 schreef Ordos20 het volgende:
[..]
hakbeker bedoelde ik. En het werkt (want vanmiddag gemaakt)
[ afbeelding ]
Pinda's er in en hakselen en dit was het eindresultaat (wel met een paar druppies tabasco want anders is het zo saai)
http://www.telegraaf.nl/b(...)nt_gevangenen__.htmlquote:Pindakaas-list zorgt voor spectaculaire ontsnapping in VS
Vandaag, 11:34
ALABAMA - Dankzij een bizarre list met pindakaas zijn eerder deze week twaalf gevangenen ontsnapt uit hun cel in het Amerikaanse Alabama.
De gedetineerden wisten een onervaren bewaker erin te luizen door met pindakaas de nummers op celdeuren aan te passen. De bewaker dacht dat hij een celdeur opende, maar in werkelijkheid zwaaide er een buitendeur open.
De groep gevangenen rende zondag rond 18.00 uur de vrijheid tegemoet. Met handdoeken die klaarlagen wisten ze vervolgens ook over het prikkeldraad rond het cellencomplex te klimmen.
Binnen tien minuten waren ze gevlogen. Inmiddels zijn de elf gevangenen - veroordeeld voor drugs- en geweldsdelicten en pogingen tot moord - weer opgepakt. Eén van hen, een drugscrimineel, loopt nog vrij rond.
De gevangenen wisten de pindakaas te verzamelen tijdens de lunch.
En ook bij andere winkels, daar heet het G'woon.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 12:57 schreef MutedFaith het volgende:
Mocht TS, of iemand anders, nog op zoek zijn:
https://www.ah.nl/product(...)naturel#ingredienten
Pindakaas van 100% pinda. Gewoon bij de AH.
Ik bewaar hem met dit 'warme' weer in de koelkast. Wel op tijd eruit halen.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 13:16 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
En ook bij andere winkels, daar heet het G'woon.
En AH heeft nu ook de biologische variant.
Let op: bevat geen geharde olie, dus de pindakaas is een stuk vloeibaarder. Ik heb gehoord dat mensen hem daarom weggooien Goed roeren, vooral ook de onderkant van de pot, maar het blijft redelijk vloeibaar evengoed. Is wel echt superlekker.
Dat kan ook.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 18:52 schreef Steenkool het volgende:
[..]
Ik bewaar hem met dit 'warme' weer in de koelkast. Wel op tijd eruit halen.
ik vond het niet lekker. Daarnaast was het ondanks goed roeren nog zo vloeibaar dat het zo van mijn brood drupte. Ik heb het ook weggegooid. Doe mij dan toch maar een wat ongezondere versie.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 13:16 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
En ook bij andere winkels, daar heet het G'woon.
En AH heeft nu ook de biologische variant.
Let op: bevat geen geharde olie, dus de pindakaas is een stuk vloeibaarder. Ik heb gehoord dat mensen hem daarom weggooien Goed roeren, vooral ook de onderkant van de pot, maar het blijft redelijk vloeibaar evengoed. Is wel echt superlekker.
Dan gewoon de biologische halen bij een ekoplaza bijvoorbeeld, die is niet zo vloeibaar en toch geen gehard vet en suiker/dextrose.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 19:18 schreef gelestipjes het volgende:
[..]
ik vond het niet lekker. Daarnaast was het ondanks goed roeren nog zo vloeibaar dat het zo van mijn brood drupte. Ik heb het ook weggegooid. Doe mij dan toch maar een wat ongezondere versie.
Ik vind hem ook erg lekker. Kan me wel voorstellen dat mensen er wel een snufje zout door willen.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 22:24 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb die vloeibare van AH staan, erg lekker inderdaad. En erg goed in pindasaus ja.
Van Mister Kitchen heb ik pindakaas met chocoladesmaak. Ook lekker. Ik wil ook wel wat andere smaken proberen.
Al geprobeerd, maar er staat geen laagje olie op, maar een complete laag. En doorroeren lukte niet of nauwelijks.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 12:57 schreef MutedFaith het volgende:
Mocht TS, of iemand anders, nog op zoek zijn:
https://www.ah.nl/product(...)naturel#ingredienten
Pindakaas van 100% pinda. Gewoon bij de AH.
Voorzichtig beginnen met roeren. En dat is nou echte pindakaas Met een fijne laag olie bovenop.quote:Op donderdag 3 augustus 2017 16:35 schreef Zelva het volgende:
[..]
Al geprobeerd, maar er staat geen laagje olie op, maar een complete laag. En doorroeren lukte niet of nauwelijks.
Kon er niets mee.
Maakte niet uit, het was zoveel olie dat dat nooit voldoende opgenomen kon worden, zelfs na afgieten.quote:Op donderdag 3 augustus 2017 16:54 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Voorzichtig beginnen met roeren. En dat is nou echte pindakaas Met een fijne laag olie bovenop.
Je moet ook niet afgietenquote:Op donderdag 3 augustus 2017 16:56 schreef Zelva het volgende:
[..]
Maakte niet uit, het was zoveel olie dat dat nooit voldoende opgenomen kon worden, zelfs na afgieten.
Dit. Als je het homogeen hebt geroerd is het heel smeuig, maar het loopt niet zomaar van je brood af.quote:Op donderdag 3 augustus 2017 17:07 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Je moet ook niet afgieten
Wat onderop zit is bijna droog, dus voorzichtig beginnen en langzaam roeren. Ik heb er nooit problemen mee en heb al jaren dit soort pindakaas.
gewoon roeren joh, geen problemen hierquote:Op donderdag 3 augustus 2017 16:35 schreef Zelva het volgende:
[..]
Al geprobeerd, maar er staat geen laagje olie op, maar een complete laag. En doorroeren lukte niet of nauwelijks.
Kon er niets mee.
Ik vind hem ook lekkerder met wat zout, ik heb een zoutmolen met hymalayazout, de ene keer doe ik het wat grover, andere keer wat fijner, heerlijkquote:Op donderdag 3 augustus 2017 18:37 schreef Kadooosh het volgende:
Die 100% van ah net geprobeerd is ook best lekker. Alleen moet wel zout bij.
Is maar bij een klein aantal winkels en echt goede pinda's gebruiken ze niet. Die bij de Ekoplaza (ook maar bij een klein aantal) is al veel beter.quote:Op donderdag 3 augustus 2017 18:58 schreef WammesWaggel het volgende:
Bij de Deen staat een machine en kan je het zelf malen.
350 gram voor 1 euro.
Wat zijn goede pinda's? Goed als in vers? Of bedoel je qua kweek methode...quote:Op donderdag 3 augustus 2017 19:38 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Is maar bij een klein aantal winkels en echt goede pinda's gebruiken ze niet. Die bij de Ekoplaza (ook maar bij een klein aantal) is al veel beter.
Goed als in dat ze geen moordenaars en dieven zijn en zo.quote:Op vrijdag 4 augustus 2017 00:01 schreef Elan het volgende:
[..]
Wat zijn goede pinda's? Goed als in vers? Of bedoel je qua kweek methode...
Het is vooral het soort. Koop maar eens een paar zakken gezouten pinda's van verschillende merken, de meeste zijn hard en brokkelig. Sommige zijn zacht en romig. Vooral de jumbo runners zijn erg lekker.quote:Op vrijdag 4 augustus 2017 00:01 schreef Elan het volgende:
[..]
Wat zijn goede pinda's? Goed als in vers? Of bedoel je qua kweek methode...
Echt goede pindas zitten in de dop.quote:Op vrijdag 4 augustus 2017 00:01 schreef Elan het volgende:
[..]
Wat zijn goede pinda's? Goed als in vers? Of bedoel je qua kweek methode...
Staat dat op de verpakking aangeven dan, ik herken dit wel namelijk ja.quote:Op vrijdag 4 augustus 2017 09:56 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het is vooral het soort. Koop maar eens een paar zakken gezouten pinda's van verschillende merken, de meeste zijn hard en brokkelig. Sommige zijn zacht en romig. Vooral de jumbo runners zijn erg lekker.
Helaas niet. Momenteel hebben die van de Aldi en de rode zakken van de AH de goede pinda's, maar het is meestal een gok. Ik heb ze wel eens teruggestuurd als ze hard waren, ook naar Duyvis (Pepsico) en dan is het antwoord doodleuk dat ze prima in orde zijn.quote:Op vrijdag 4 augustus 2017 10:37 schreef Elan het volgende:
[..]
Staat dat op de verpakking aangeven dan, ik herken dit wel namelijk ja.
85% maar.quote:Op woensdag 23 juli 2014 16:21 schreef trovey het volgende:
[..]
Nah, valt tegen en zit in verhouding heel weinig pinda in.
https://www.ah.nl/product(...)00-pindakaas-naturelquote:Op vrijdag 4 augustus 2017 17:08 schreef summer2bird het volgende:
https://www.ah.nl/product(...)naturel#omschrijving
deze is lekker en niet duur.
Is idd erg lekker, met stukjes noot .quote:Op vrijdag 4 augustus 2017 17:08 schreef summer2bird het volgende:
https://www.ah.nl/product(...)naturel#omschrijving
deze is lekker en niet duur.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |