abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_142584957
quote:
1s.gif Op maandag 21 juli 2014 21:49 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Die plank klinkt niet vies, maar dat jullie hem verzadigen met olie. Bah, ranzige olie.
Als hij niet verzadigd is met olie wordt hij wel verzadigd met sappen van groente of vlees. :) Je kan er beter olie in hebben zitten.
pi_142585037
quote:
0s.gif Op maandag 21 juli 2014 22:50 schreef Erasmo het volgende:
Of je koopt gewoon een mes waar je de rest van je leven plezier van hebt.
Als een mes je hele leven mee gaat slijp je te weinig. ;) Heb één Chinees koksmes van de toko voor 16,95 waar ik echt alles mee snij. Gewoon standaard roestvaststaal. Je moet wellicht wat vaker slijpen dan bij messen van zeer hard staal maar het mes is uitstekend scherp te houden en niet bros. En als het op is koop je weer nieuwe.
  dinsdag 22 juli 2014 @ 19:18:01 #28
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_142606688
Een kopshouten snijbord of hakblok is prima maar je moet hem wel af en toe krabben, dat doe je met een hakblok krabber, dat ziet er ongeveer uit als een hele grote staalborstel alleen zijn de staalharen niet ronde haren maar een soort van metalen platte stripjes.
Die stripjes schrapen het kopshout schoon,krabben doe je met zout op de plank of zaagsel en als je hem dan na het krabben ook nog een dag weg legt met een laagje zout er op kan er weinig misgaan.

Zo word al sinds eeuwen het hakblok behandeld waarop de slager zijn karbonaadjes hakt en ik zie niet in waarom dat in ene niet meer zou deugen.
  dinsdag 22 juli 2014 @ 20:27:56 #29
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_142609670
quote:
1s.gif Op maandag 21 juli 2014 21:49 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Die plank klinkt niet vies, maar dat jullie hem verzadigen met olie. Bah, ranzige olie.
Je hebt er speciale olie voor die niet ranzig wordt.
pi_142862636
Hoe snij je uien op een glazen plaat dan?? Die glijden toch alle kanten op?
pi_142863170
Gebruik druivenpitolie, die geeft geen geur en smaak af en wordt niet ranzig.

Verder vind ik: Hout > bamboe > kunststof > keukentafel > pudding > glas.

Je snijdt gewoon niet op glas. Het is ook nog eens erg gevaarlijk want je mes snijdt zich niet vast in de plank. Het kan dus alle kanten uit schieten als je kracht zet. En omdat het bot wordt door het glas moet je meer kracht zetten. En botte messen zorgen weer voor pijnlijkere, grotere en traag helende wonden.

Zie je de vicieuze retardcirkel van de glazen snijplak?
  dinsdag 29 juli 2014 @ 22:33:32 #32
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_142865754
Toen ik voor het eerst zo'n glazen snijplank zag kon ik niet geloven dat het een snijplank was.
1 keer er over met je mes en het is bot, je glijd alle kanten uit met je mes en het ding kan breken, zo'n beetje alles wat je niet wilt met een snijplank in 1 ontwerp verenigd , hoe triest wil je het? :')
En dat alles vanwege een niet realistische overdreven vorm van smetvrees _O-
  donderdag 31 juli 2014 @ 02:04:56 #33
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_142909707
Matglas kan je wel weer goed messen op slijpen.. redelijk fijne korrel..
maar om er op te snijden... nee, liever niet..

Ik heb hier ook een beukenhouten snijplank, ook kops, bij Ikea gekocht.
Enige nadeel is dat ie best groot is en daardoor minder makkelijk af te wassen is, ook best zwaar trouwens.

In professionele keukens mag hout niet meer, moet plastic zijn.
En dat terwijl goed ingeölied hout een anti-bacteriele werking heeft en de snedes dichttrekken waardoor er niks in de snede kan blijven zitten.

De snede in plastic blijft open staan, een V vorm met prut erin.
't is dat die dingen in de vaatwasser kunnen en niet met de hand afgewassen hoeven te worden, da's wat mij betreft ook het enige voordeel.
  donderdag 31 juli 2014 @ 05:49:25 #34
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_142911540
Als je ziet hoe sommige mensen snijden dan kan dat prima op een glazen snijplank. Alleen het puntje raakt de plank.
  donderdag 31 juli 2014 @ 14:18:41 #35
256666 leeell
I know you're lonely
pi_142920785
quote:
0s.gif Op donderdag 31 juli 2014 05:49 schreef RobinOok het volgende:
Als je ziet hoe sommige mensen snijden dan kan dat prima op een glazen snijplank. Alleen het puntje raakt de plank.
Hoe snijdt men dan in godsnaam
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  donderdag 31 juli 2014 @ 14:46:03 #36
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_142921713
Net alsof ze lijntjes aan het trekken zijn met een pen.
Maar dan met een aarappelschilmesje.

[ Bericht 27% gewijzigd door RobinOok op 31-07-2014 17:11:51 ]
pi_142943856
quote:
0s.gif Op donderdag 31 juli 2014 14:46 schreef RobinOok het volgende:
Net alsof ze lijntjes aan het trekken zijn met een pen.
Maar dan met een aarappelschilmesje.
_O-

De meeste mensen die ik ken maken een soort zaagbewegingen. Met van die gekartelde Ikea messen.

De manier die jij beschrijft is trouwens best handig soms; bijvoorbeeld om te voorkomen dat aardappels aan het lemmet blijven plakken.
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 01:35:20 #38
342435 Life2.0
#deadprez4mod
pi_142943891
quote:
1s.gif Op maandag 21 juli 2014 22:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Is kut voor je messen, alleen libelle lezende trutjes nemen glazen snijplanken
dan maar gewoon vaker slijpen hoor, glas is schoon
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 01:35:58 #39
342435 Life2.0
#deadprez4mod
pi_142943900
quote:
0s.gif Op donderdag 31 juli 2014 14:46 schreef RobinOok het volgende:
Net alsof ze lijntjes aan het trekken zijn met een pen.
Maar dan met een aarappelschilmesje.
zoals mijn moeder, die zaagt met alles _O-
pi_142943905
Hij is verzadigd als die geen olie meer opneemt
pi_142970202
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 juli 2014 19:18 schreef robber57 het volgende:
Een kopshouten snijbord of hakblok is prima maar je moet hem wel af en toe krabben, dat doe je met een hakblok krabber, dat ziet er ongeveer uit als een hele grote staalborstel alleen zijn de staalharen niet ronde haren maar een soort van metalen platte stripjes.
Die stripjes schrapen het kopshout schoon,krabben doe je met zout op de plank of zaagsel en als je hem dan na het krabben ook nog een dag weg legt met een laagje zout er op kan er weinig misgaan.

Zo word al sinds eeuwen het hakblok behandeld waarop de slager zijn karbonaadjes hakt en ik zie niet in waarom dat in ene niet meer zou deugen.
Wat hij zegt! Zo schrap je het te zachte hout weg en het zout of zaagsel droogt het "nieuwe" hout uit voor het gebruik.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_142970466
Ik zou geen olie gebruiken. Een plank van kops hout betekent dat je mes minder snel bot wordt, omdat je tussen de houtvezels door snijdt.
Als je zo'n plank of blok hebt, dan moet je het krabben. En als je een dikke plank of een blok hebt, dan zul je het af en toe moeten laten vlakken.
Over het algemeen werk je het meest in het midden, daar zal het hout het zachtst worden en daar zal je een kuil krijgen. Dan moet het gevlakt worden.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 2 augustus 2014 @ 10:22:14 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142983800
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 21:33 schreef krakkemieke het volgende:
Ik zou geen olie gebruiken. Een plank van kops hout betekent dat je mes minder snel bot wordt, omdat je tussen de houtvezels door snijdt.
Als je zo'n plank of blok hebt, dan moet je het krabben. En als je een dikke plank of een blok hebt, dan zul je het af en toe moeten laten vlakken.
Over het algemeen werk je het meest in het midden, daar zal het hout het zachtst worden en daar zal je een kuil krijgen. Dan moet het gevlakt worden.
Wel olie gebruiken, anders zuigt hij zich vol met sappen van hetgeen je snijdt. Bij kopshout gaat dat heel snel. Letterlijk, je ziet het erin trekken, het zuigt bijna als een spons. Ik goot bij de mijne er olie op, draaide me om om een spatel te pakken om het uit te strijken en de olie zat er al volledig in.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage zaterdag 2 augustus 2014 @ 13:13:34 #44
407027 crew  LTVDK
Kazaamdavu
pi_142987031
Hoe zit het eigenlijk met bamboe? Mijn plank had ik destijds ook geolied (met rijstolie geloof ik) maar die nam amper iets op. Laatst een keer een pakje blauwe bessen op laten ontdooien en is gaan lekker, nu zit ik met een paarsige vlek erop die ik er met geen mogelijkheid uitkrijg, iemand nog tips?
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  zaterdag 2 augustus 2014 @ 18:23:23 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142994627
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 13:13 schreef LTVDK het volgende:
Hoe zit het eigenlijk met bamboe? Mijn plank had ik destijds ook geolied (met rijstolie geloof ik) maar die nam amper iets op. Laatst een keer een pakje blauwe bessen op laten ontdooien en is gaan lekker, nu zit ik met een paarsige vlek erop die ik er met geen mogelijkheid uitkrijg, iemand nog tips?
Peroxide? Chloor?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 2 augustus 2014 @ 19:40:10 #46
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_142996474
Gewoon lekker laten zitten.
pi_142996640
quote:
0s.gif Op maandag 21 juli 2014 21:54 schreef Ludd het volgende:

[..]Ik maak hem af en toe goed schoon met zout.
deze man weet ^O^
pi_142996870
quote:
0s.gif Op donderdag 31 juli 2014 02:04 schreef SiGNe het volgende:
Matglas kan je wel weer goed messen op slijpen.. redelijk fijne korrel..
maar om er op te snijden... nee, liever niet..

Ik heb hier ook een beukenhouten snijplank, ook kops, bij Ikea gekocht.
Enige nadeel is dat ie best groot is en daardoor minder makkelijk af te wassen is, ook best zwaar trouwens.

In professionele keukens mag hout niet meer, moet plastic zijn.
En dat terwijl goed ingeölied hout een anti-bacteriele werking heeft en de snedes dichttrekken waardoor er niks in de snede kan blijven zitten.

De snede in plastic blijft open staan, een V vorm met prut erin.
't is dat die dingen in de vaatwasser kunnen en niet met de hand afgewassen hoeven te worden, da's wat mij betreft ook het enige voordeel.
Andersom juist, in hout blijft het open staan waardoor de bacteriën gevoelig worden voor uitdroging. Plastic vouwt zicht weer dicht, waaronder de bacteriën lekker blijven zitten.
  zaterdag 2 augustus 2014 @ 20:50:19 #49
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_142998564
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 19:56 schreef Adames het volgende:

[..]

Andersom juist, in hout blijft het open staan waardoor de bacteriën gevoelig worden voor uitdroging. Plastic vouwt zicht weer dicht, waaronder de bacteriën lekker blijven zitten.
dat is niet mijn ervaring.. maar goed, die plastic snijplanken die ik heb zijn ook niet heel denderend (Joseph Joseph, ik vind ze te zacht plastic hebben... of m'n messen zijn er gewoon te scherp voor)
  zondag 3 augustus 2014 @ 00:46:17 #50
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_143005968
quote:
0s.gif Op donderdag 31 juli 2014 14:46 schreef RobinOok het volgende:
Net alsof ze lijntjes aan het trekken zijn met een pen.
Maar dan met een aarappelschilmesje.
Dit ja :X

Of als je vraagt waar de andere messen liggen, ze wijzen naar een lade met 6 verschillende andere aardappelschilmesjes :'(
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')