Als hij niet verzadigd is met olie wordt hij wel verzadigd met sappen van groente of vlees.quote:Op maandag 21 juli 2014 21:49 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Die plank klinkt niet vies, maar dat jullie hem verzadigen met olie. Bah, ranzige olie.
Als een mes je hele leven mee gaat slijp je te weinig.quote:Op maandag 21 juli 2014 22:50 schreef Erasmo het volgende:
Of je koopt gewoon een mes waar je de rest van je leven plezier van hebt.
Je hebt er speciale olie voor die niet ranzig wordt.quote:Op maandag 21 juli 2014 21:49 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Die plank klinkt niet vies, maar dat jullie hem verzadigen met olie. Bah, ranzige olie.
Hoe snijdt men dan in godsnaamquote:Op donderdag 31 juli 2014 05:49 schreef RobinOok het volgende:
Als je ziet hoe sommige mensen snijden dan kan dat prima op een glazen snijplank. Alleen het puntje raakt de plank.
quote:Op donderdag 31 juli 2014 14:46 schreef RobinOok het volgende:
Net alsof ze lijntjes aan het trekken zijn met een pen.
Maar dan met een aarappelschilmesje.
dan maar gewoon vaker slijpen hoor, glas is schoonquote:Op maandag 21 juli 2014 22:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Is kut voor je messen, alleen libelle lezende trutjes nemen glazen snijplanken
zoals mijn moeder, die zaagt met allesquote:Op donderdag 31 juli 2014 14:46 schreef RobinOok het volgende:
Net alsof ze lijntjes aan het trekken zijn met een pen.
Maar dan met een aarappelschilmesje.
Wat hij zegt! Zo schrap je het te zachte hout weg en het zout of zaagsel droogt het "nieuwe" hout uit voor het gebruik.quote:Op dinsdag 22 juli 2014 19:18 schreef robber57 het volgende:
Een kopshouten snijbord of hakblok is prima maar je moet hem wel af en toe krabben, dat doe je met een hakblok krabber, dat ziet er ongeveer uit als een hele grote staalborstel alleen zijn de staalharen niet ronde haren maar een soort van metalen platte stripjes.
Die stripjes schrapen het kopshout schoon,krabben doe je met zout op de plank of zaagsel en als je hem dan na het krabben ook nog een dag weg legt met een laagje zout er op kan er weinig misgaan.
Zo word al sinds eeuwen het hakblok behandeld waarop de slager zijn karbonaadjes hakt en ik zie niet in waarom dat in ene niet meer zou deugen.
Wel olie gebruiken, anders zuigt hij zich vol met sappen van hetgeen je snijdt. Bij kopshout gaat dat heel snel. Letterlijk, je ziet het erin trekken, het zuigt bijna als een spons. Ik goot bij de mijne er olie op, draaide me om om een spatel te pakken om het uit te strijken en de olie zat er al volledig in.quote:Op vrijdag 1 augustus 2014 21:33 schreef krakkemieke het volgende:
Ik zou geen olie gebruiken. Een plank van kops hout betekent dat je mes minder snel bot wordt, omdat je tussen de houtvezels door snijdt.
Als je zo'n plank of blok hebt, dan moet je het krabben. En als je een dikke plank of een blok hebt, dan zul je het af en toe moeten laten vlakken.
Over het algemeen werk je het meest in het midden, daar zal het hout het zachtst worden en daar zal je een kuil krijgen. Dan moet het gevlakt worden.
Peroxide? Chloor?quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 13:13 schreef LTVDK het volgende:
Hoe zit het eigenlijk met bamboe? Mijn plank had ik destijds ook geolied (met rijstolie geloof ik) maar die nam amper iets op. Laatst een keer een pakje blauwe bessen op laten ontdooien en is gaan lekker, nu zit ik met een paarsige vlek erop die ik er met geen mogelijkheid uitkrijg, iemand nog tips?
deze man weetquote:Op maandag 21 juli 2014 21:54 schreef Ludd het volgende:
[..]Ik maak hem af en toe goed schoon met zout.
Andersom juist, in hout blijft het open staan waardoor de bacteriën gevoelig worden voor uitdroging. Plastic vouwt zicht weer dicht, waaronder de bacteriën lekker blijven zitten.quote:Op donderdag 31 juli 2014 02:04 schreef SiGNe het volgende:
Matglas kan je wel weer goed messen op slijpen.. redelijk fijne korrel..
maar om er op te snijden... nee, liever niet..
Ik heb hier ook een beukenhouten snijplank, ook kops, bij Ikea gekocht.
Enige nadeel is dat ie best groot is en daardoor minder makkelijk af te wassen is, ook best zwaar trouwens.
In professionele keukens mag hout niet meer, moet plastic zijn.
En dat terwijl goed ingeölied hout een anti-bacteriele werking heeft en de snedes dichttrekken waardoor er niks in de snede kan blijven zitten.
De snede in plastic blijft open staan, een V vorm met prut erin.
't is dat die dingen in de vaatwasser kunnen en niet met de hand afgewassen hoeven te worden, da's wat mij betreft ook het enige voordeel.
dat is niet mijn ervaring.. maar goed, die plastic snijplanken die ik heb zijn ook niet heel denderend (Joseph Joseph, ik vind ze te zacht plastic hebben... of m'n messen zijn er gewoon te scherp voor)quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 19:56 schreef Adames het volgende:
[..]
Andersom juist, in hout blijft het open staan waardoor de bacteriën gevoelig worden voor uitdroging. Plastic vouwt zicht weer dicht, waaronder de bacteriën lekker blijven zitten.
Dit jaquote:Op donderdag 31 juli 2014 14:46 schreef RobinOok het volgende:
Net alsof ze lijntjes aan het trekken zijn met een pen.
Maar dan met een aarappelschilmesje.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |