abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  maandag 21 november 2016 @ 12:48:19 #76
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_166798773
registreer om deze reclame te verbergen
Wifi werkt terug en zaterdag kan ik mijn schouw gaan halen voor de pellet kachel ... ik weet weer wat gedaan volgende week / weken. Ik heb ondertussen ook weer een nieuw project (als dagjob zeg maar) dus het zijn drukke tijden!
Minds are like parachutes, they work best when open!
  Moderator maandag 21 november 2016 @ 19:06:26 #77
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_166806739
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2016 12:48 schreef HaerdenC het volgende:
Wifi werkt terug en zaterdag kan ik mijn schouw gaan halen voor de pellet kachel ... ik weet weer wat gedaan volgende week / weken. Ik heb ondertussen ook weer een nieuw project (als dagjob zeg maar) dus het zijn drukke tijden!
^O^

Bezig bijtje zo te horen ! :P
  woensdag 12 december 2018 @ 09:17:48 #78
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_183676216
Het is lang geleden maar ik ben er zeker van dat jullie mij niet vergeten zijn :-) het is een helse drukke tijd geweest maar langzaam aan ben ik terug er in aan het vliegen. Zakerlijk is het zo dat een kantoorruimte nodig is dus er is besloten mijn living op te offeren en om te bouwen tot hybride ruimte kantoor, klanten ontvangst, wacht ruimte. Foto's volgen. Het is weer een GRONDIG project, plafond er uit vloer er uit projector er in, luidsprekertjes hangen ... omleggen stopcontacten. Alles weer netjes gedocumenteerd :-) foto's volgen spoedig! Ondertussen is ook het bovenverdiep opnieuw geverfd en terug goed voor de komende 10 jaar ongeveer :-) kamers hebben nu een accentmuur en mijn slaapkamer een beetje hotel / sprookjes thema :p gewoon omdat ik naast klusser ook een "eike" ben :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
  maandag 11 februari 2019 @ 11:52:25 #79
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_184952486
registreer om deze reclame te verbergen
Allright belofte maakt schuld en het is al veel te lang geleden, alles posten dat ondertussen toch weer gedaan is aan de woning zou overeen komen met een fotobom dus laten we het houden bij het living project dat van living omgebouwd wordt naar een soort hybride kantoorruimte, living, werkruimte. Ondetussen was het toch al een kleine 12 jaar geleden dat de woning aangekocht is en zoals dat dan gaat was met een beperkt budget de woning leefklaar gemaakt. Standaard geelige verf, gebrokken wit. De verf heeft het netjes uitgehouden maar ondertussen was de tijd aangebroken voor een nieuw laagje. De woning heeft een living van 3.6 meter op een 8 meter lang. In het midden zit er een dikke eiken balk die dient als steunbalk. Een prachtig stuk hout met alles wat er bij hoort. Scheef, krom, maar oh zo veel karrakter, dus deze moest blijven. Het plafond in het achterste gedeelte was duidelijk een vals plafond dat tevens erg amateuristisch gezet was, alle naden van de gyproc waren zichtbaar, randen niet goed aansluitend. Tijd voor actie dus na lang uitstellen. Overal wat rond gekeken om een idee te krijgen van wat ik graag zag. Ik vind dat altijd erg moeilijk. Tevens moest alles wat ik wilde ook nog een beetje samen passen. Over het laatste half jaar had ik vanalles verzameld in een mapje op mijn pc als ik eens iets leuks tegen kwam op internet of in het dagelijkse leven. Budget blijft me nauw aan het hart liggen, het mocht iets kosten maar het was ook weer niet de bedoeling arm achter te blijven. Maar goed genoeg blabla :-) ik weet dat vooral mijn foto verslagen geliefd zijn.

01.jpg
Vage foto van voor de werken ... standaard ikea lamp, niks mis mee maar nja ...
02.jpg
Hier zie je de vuile plekken op de oude verf, op foto ziet het donkerder uit dan het echt was maar toch hoog tijd. Eerste plaat er uit en no way back.
03.jpg
Nog een lekker wazige foto :p verbouwingen doen als je er in woont is altijd spannend, constant stofzuigen en opruimen ... wel living tafel kunnen gebruiken als stelling.
04.jpg
De balken zijn eigenlijk goed maar een waterpas was duidelijk niet gebruikt bij de plaatsing ... Wat doe je in zo een geval? Alles los doen en opnieuw doen (zoals ik gewoonlijk doe) of kijken wat de andere mogelijkheden zijn?
05.jpg
Kennen jullie deze kerel nog? Ondertussen 12 jaar oud ;) En nog steeds even vrolijk als er geklust kan worden. Hij studeert ondertussen Science Technology and Mathematics, dus mijn genen zijn duidelijk aanwezig. De hermaak van de living is samen met hem overlegd aangezien we er ook beide wonen en hij vind dat ik meestal weinig smaak heb :p :p :p #pubers
06.jpg
Een flinke koffer vol! Aangzien toch alles open was ineens bekabeling gekocht en wat andere prullen ...
07.jpg
Echt masief hout en lokaal product! Met alle milieu marsen en eco bewustwording doe ik dus ook mijn best! (Maar niet te veel).
08.jpg
Uitvul stukjes in alle maten en gewichten :-) en die zijn nodig
09.jpg
Latten gezet met vulstukjes tussen zodat alles nu wel netjes waterpas staat. Op sommige plaatsen was er anderhalve cm verschil ... waarom doen mensen dat soort dingen toch he? Met dat klein beetje meer moeite doe je het goed.
10.jpg
Randen afgepurt, hier heeft ooit een schouw ingestaan die uitgebroken was om alles netjes te dichten gewoon de volledige rand afgespoten met pur. Geen idee hoe de plafondlagen gemaakt zijn maar ook daar is het mogelijk nog wel een koude brug en wat het helpt, helpt het.
11.jpg
Voor de houten latten toch een beetje fatsoenlijk product gekocht om een beetje scandinavisch effect te krijgen. 2 lagen nodig ... let's do this!
12.jpg
Deze ondingen naar het containerpark gebracht 150 kg.
13.jpg
Eerste laag gezet, verf heeft +-25 graden nodig om goed te drogen en het drogen duurt ook langer dan aangegeven ...
14.jpg
Gezellig is het wel ... 3 batches gedaan, goed verlucht en gedaan toen zoonlief bij de mama was.
15.jpg
Off we go ... Echt hout is behoorlijk bikkelen om te zetten, tand en groef niet altijd perfect, leeft, hier en daar krom ... de moed zakte me in de schoenen.
16.jpg
Maar dan ineens ... WAAUW ... I LIKE
17.jpg
Kabels komen netjes uit ...
18.jpg
Verlichting gekocht met houten balkje ... uiteraard wilde ik dat dat dezelfde kleur had dus volledig gedemonteerd :) allemaal details waar je steeds een paar avonden aan verliest maar liever dat en dat het echt is zoals ik het wil.
19.jpg
Hier zie je de afgewerkte balkjes
20.jpg
Testen met verschillende lampen ... zucht te fel, te weinig ... uiteindelijk zie je later wat het geworden is :-)
21.jpg
Alle randjes opgevuld en afgekit met schildersmastiek
22.jpg
GOODIE TIME !!! Projector van LG, 1080P, short throw omdat ik anders met mijn verlichting in de troubles kwam. Tevens setje speakers gekocht van logitech. Ik weet dat het geen audiofiel hifi is en blablabla maar voor 250 euro werkt het erg goed zeker voor wat film te kijken en presentaties te doen voor zakelijke klanten. Ik wilde ook geen al te grote speakers en iets wat een beetje mooi uitzag.
23.jpg
zicht op de verlichting, plafond afgewerkt, het achterste stukje is makkelijk los te doen om naderhand nog aan de bekabeling te kunnen.
23-1.jpg
Kamerbrede plaat gemaakt waarachter ledstrip, gordijnen, projectiescherm kan
23-2.jpg
Ondertussen ook alles geverft in Mistgrijs, 2 lagen ook al was het monodek verf. Liever echt goed als je toch bezig bent.
24.jpg
Logitech speakers.
25.jpg
Muurbeugeltjes gekocht om ze op te hangen en te kunnen richten
26-1.jpg
En dan heb je ineens een bak :-) Deze alleen ophangen was wel redelijk spannend ...
26.jpg
Kabelgoot van Legrand om stopcontact te voorzien en alle bekabeling netjes weg te werken maar toch nog toegankelijk te houden voor de toekomst.
27-1.jpg
Projectie scherm 110 inch electrisch
27.jpg
Het begint vorm te krijgen!
28.jpg
Voor het ophangen van het projectie scherm heb ik toch even hulp gevraagd van mijn broer. Ook die was behoorlijk onder de indruk :)
29.jpg
Ik had een speciale beugel gekocht voor de projector maar dat was helaas een miskoop. De projector heeft een 125% ofset beam dus die moest zo kort mogelijk tegen het plafond komen. Tevens doordat dit een short throw is, is er praktisch geen zoom mogelijkheid. Wel hoek correctie en focus. De locatie van de projector moet dus echt SPOT ON ZIJN, nachtje over geslapen om het op te lossen, uiteindelijk doek 15 cm moeten laten zakken en een triplex houder gemaakt voor de projector zodat ik die in dezelfde kleur als het plafond kon verven.
30.jpg
Het resultaat. 2 triplex plaatjes op elkaar om de schroeven mooi te kunnen verzinken. De projector is een LED projector, wordt amper warm en weegt maar 1,4 kg.
30-1.jpg
Ikea RGB Ledstrip gehangen, er zullen wel goedkopere alternatieven zijn maar, ik was in de Ikea, zag er goed uit en dan heb je toch 2 jaar daadwerkelijke garantie. Strip is voorzien van 3M tape dus plakt ook echt en blijft plakken. Kleur kan gekozen worden of kan wisselend overvloeien
31.jpg
Dit was een eerste testje van het geheel en geeft aan hoe de projector afgewerkt uit ziet.
32.jpg
Wie wil film kijken ... moet er ook wat voor doen :) :)
32-1.jpg
Eerste test ... Mister Bean!
33.jpg
Verder werken aan de bekabeling. Knopje voor de ledstrip, hdmi kabel voor laptop, hier in deze hoek komt er een soort standing desk werkplaats.
34.jpg
Kabels, kabels, kabels, utp kabel gemaakt, Tele distributie voor de digicorder, ... Complimenten voor de spullen van Legrand, niet goedkoop maar wel erg gebruiksvriendelijk!
35.jpg
Kabels komen netjes uit op de juiste plaats, met de klopboor voorzichtig gaatjes gemaakt.
36.jpg
Dit is de UTP plug, bestaande kabel geknipt met cat6e en aangesloten. De NIKO spullen passen en klikken perfect in Legrand.
37-1.jpg
Afgewerkt hoekje, best lang over gedaan ...
37.jpg
Ondertussen lessen van zoonlief opvragen ... Wie zei er dat mannen geen 2 dingen tegelijk kunnen?
38.jpg
Ook ik maak fouten ... de projector beugel is al doorgegeven aan mijn broer die ook een projector gaat hangen :p :p :p en deze afdekplaatjes zijn duidelijk voor een maat grotere kabelgoot. Ach ja ... 10 euro verlies want ze liggen al langer dan 30 dagen thuis, gaan de voorraad kelder in, je weet nooit :-) Nieuwe zijn besteld
39.jpg
Nu is het even wachten op de plaatjes ...
40.jpg
Ondertussen ... Tegels gekozen! De huidige laminaat vloer was de goedkoopste versie van Gamma en is echt wel versleten van kinderfietsjes, feestjes, en gewoon 12 jaar leven. Erg goede vloer geweest voor bijna geen geld. Voor slaapkamers is er niet meer nodig! Nu gaan er tegels in, dit is een overschot van een andere werf waar ik aan ben geraakt :-) om eerlijk te zijn ... gratis ;) Het is ruim voldoende voor mijn living, mogelijk kan ik er zelfs nog mijn wasruimte ook mee doen.
41.jpg
Lampen ... deze heb ik echt tot het laatste gehouden. Eerst had ik gewone peertjes getest met LED's ... om lasogen van te krijgen, vervolgens van mijn zolder de LED bollen eens getest ... die gaven te weinig licht, dan Osram warm witte LED string lampen gekocht van 4 watt ... nog altijd lasogen, hier had ik er daadwerkelijk 8 van gekocht bij de Action voor weinig geld in de hoop dat ze dan ook weinig licht zouden geven :p Helaas! -> Lasogen :) ach ja dan maar naar de Ikea voor vintage LED lampen, heel mooie vorm, warm wit, zo ouderwets geelbruin gecoat ... What could go wrong ... kosten toch wel al een beetje, thuis gekomen. Goede kleur maar nog altijd NET te veel. Uiteindelijk eens gekeken op AliExpress en daar lampen gevonden die overeen kwamen met 40 watt. 2 weken later al thuis geleverd. Zelfde vorm, Zelfde coating, ingedraaid en echt PERFECT ... mooi licht, goede lichtsterkte, juiste vorm, goedkoop (18 euro voor 8 lampen) ... maar hey ... www ... wacht eens ... die worden wel warm. Ja hoor het zijn gewone gloeilampen :( dus ik heb nu 320 watt verlichting. Ik gebruik ze niet zo veel dus op zich valt dat nog wel mee maar dat is me toch een doorn in het oog :-) dus ik kijk nog verder. Gelukkig heb ik de andere lampen die ik bv in de ikea heb gekocht wel elders in huis kunnen gebruiken om oudere generatie LED lampen of spaarlampen te vervangen, de action peertjes gaan in de garage ter vervangingn van oudere trage spaarlampen :-)

Voila een dikke vette update. Ik probeer terug wat vaker te posten.

[ Bericht 0% gewijzigd door HaerdenC op 11-02-2019 11:58:08 ]
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_184957404
Leuk om terug wat van je te lezen! Mooi werke n zoals altijd met oog voor detail!
  maandag 18 februari 2019 @ 10:43:01 #81
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_185080221
Vloertijd ... de laminaat die er reeds 12 jaar lag was behoorlijk afgeleefd, bekrast en begon op sommige plaatsen daadwerkelijk gaatjes te krijgen in de toplaag zodat de onderliggende mdf zichtbaar was. Mijn ouders hebben recent gebouwd en hadden een misrekening gedaan in tegels dus deze heb ik gekregen en passen perfect bij de nieuwe kleurtjes en stijl. Het gaat om Italiaanse tegels in een lichte tint van 45x45 cm. Dat is eigenlijk al behoorlijk groot, tot op heden had ik nooit grotere tegels gelegd dan 30x30. Ik had er toch een klein hartje voor
01-1.jpg
Op foto lijkt hij nog netjes, regelmatig gepoetst met HG laminaat reiniger maakt dat hij zich best goed gehouden heeft. Het gaat hier om de goedkoopste kliklaminaat uit het aanbod van Gamma, intensief gebruik in een living, inclusief opgroeiend kind met alle mogelijke mishandeling van de vloer tot gevolg. 13 jaren erg fijne onderhoudsvriendelijke vloer geweest, Goedkoop hoeft dus niet altijd slecht te zijn!
02-1.jpg
Flexibele kant en klare tegellijm gehaald, is duurder maar ik heb erg slechte ervaringen met zelf mixen en de verhouding goed krijgen. Dit is altijd correct.
03-1.jpg
Meubelen opgeschoven naar 1 kant zodat ik ruim de helft van de living kan tegelen.
04-1.jpg
Zuignap gekocht omdat dit me erg handig leek gezien het formaat van de tegels en een tegel egaliseer systeem gekocht, ik had dit al eens op tv gezien en op mijn facebook zit een pro tegelaar die het ook gebruikt en het leek me wel erg fijn te werken
05-1.jpg
Er in wonen en verbouwen ... Spannend. Dit kan alleen in de weken zonder zoon uiteraard.
06-1.jpg
go go go eerste latten er uit
07-1.jpg
Ging best vlotjes
08-1.jpg
Ik heb niet de meest praktische auto tegenwoordig maar dit ging er toch net in, direct naar het recyclagepark gebracht.
09-1.jpg
Goed ... eindelijk weet ik wat er onder de laminaat ligt. Neen het is geen gyproc :-) Het zijn Rigidur platen een soort mix van gipsplaten en vezelplaten. Daaronder liggen balkes met daartussen argex correls en een plaat van 5 cm geperste glaswol. Het hoe wat waarom van deze oplossing is mij een groot geheim maar ik had weinig tot geen ambitie dit geheel los te doen. Ik vermoed dat de vorige eigenaar hier voor gegaan is om makkelijk alle buizen en bekabeling kwijt te raken, tevens is het heel erg goed isolerend en alles ligt heel vlak dus voor mij een goede ondergrond om op te beginnen. Wel waren de randen niet tot tegen de muur afgewerkt waardoor er makkelijk vuil en lucht kon, dit heb ik allemaal netjes opgevuld en afgekit vooral ook omdat mijn autistisch kantje er niet tegen kon :)
10-1.jpg
Beetje camperen in de living :) weinig tijd verliezen met koken.
11-1.jpg
Op naar de eerste tegels ... plinten laten staan :-) dat klopt. Aan 1 kant had ik ze los gedaan om een kabelgoot te maken en behoorlijk gesukkel geweest omdat het vliesbehang mee los komt. Dus hier gekozen ze te laten liggen. Ik overweeg om ze naderhand wel wit te lakken.
12-1.jpg
Zuignap is een MEGA hulp systeem lijkt ook goed te werken. Het is wel erg mikken want als je te veel kracht op de tang zet knappen ze haast direct af.
13-1.jpg
Grote tegels schiet wel aardig op
14-1.jpg
Ziet er best cool en heel erg vlak uit ... fingers crossed
15-1.jpg
Tegels met hardheid 6 slijpen was nog best spannend. Diamant slijptafel is wel een erg goede investering geweest! Na deze vloer is wel het beste er van af vrees ik, Hier zijn letterlijk honderden tegels op geslepen zowel in mijn woonst als die van vrienden waar ik ook wel eens klusjes help klaren :-) er is een reden dat ik hier minder kan posten en thuis kan doen.
16-1.jpg
De lijm moest normaal droog zijn na 24 uur ... 30 uur gewacht voor de zekerheid en omdat ik nog wel andere dingen te doen had, met het goede weer onkruid uitgedaan, bij mijn moeder gaan eten ... je kent het wel ... weekend stuff :-) en toen de teleurstelling, na het losdoen van de klemmetjes merkte ik ineens dat de tegels nog geluid maakte als ik er op liep ... niet zeker of dit eigen is aan de flexibele lijm of niet droog ... tevens merkte ik dat ik 1 tegel had die omhoog veerde :( niet veel maar te veel om mij vrolijk te stemmen. Extra gewicht opgezet om alles gelijk te houden en verder laten drogen, alle andere klemmen laten zitten. Vanavond doe ik ze los dan zitten ze er 72 uur in wat ruim 3 maal de opgegeven droogtijd is. Ik heb er eens over nagedacht en wat mij het meest plausibel lijkt is dat het komt doordat het vrij grote tegels zijn. bij kleine tegels kan er meer lucht aan doordat je veel meer voegen hebt. Tevens heb ik ook eens op de verdacht gelijke potten gekeken die ik 2 jaar geleden bij Gamma had gekocht (ik had nog zo een emmer proper gemaakt die ik als emmer gebruik) en die lijm had 48 uur droogtijd.
17-1.jpg
Zo ziet het resultaat er thans goed uit moet ik zeggen ... Ik hou er rekening mee dat ik 2 tegels moet uithalen en terug leggen ook al hoop ik van niet.
18-1.jpg
Verder ziet het er thans heel erg goed uit. Het niveauverschil is heel erg klein, veel kleiner dan dat ik ze zonder het systeem zou leggen desondanks wil ik het echt strak en perfect hebben ... liever iets meer tijd dan dat ik er mij de komende 25 jaar aan moet ergeren.
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_185082589
registreer om deze reclame te verbergen
Netjes gelegd, alleen hoop ik dat het goed blijft gaan. De ondergrond lijkt mij onvoldoende stijf/stabiel voor keramische tegels. Daarnaast is pastalijm niet geschikt voor vloertegels.
  Forum Admin maandag 18 februari 2019 @ 13:16:19 #83
50937 crew  Anne
Has a nice big pony.
pi_185082852
Hij is er weer *O* !

En grappig, wij hebben afgelopen zaterdag ook naar dat tegel egaliseer systeem gekeken en gaan dat waarschijnlijk ook gebruiken tzt.
Team Jean
  maandag 18 februari 2019 @ 15:02:36 #84
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_185084740
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2019 13:02 schreef tux87 het volgende:
Netjes gelegd, alleen hoop ik dat het goed blijft gaan. De ondergrond lijkt mij onvoldoende stijf/stabiel voor keramische tegels. Daarnaast is pastalijm niet geschikt voor vloertegels.
In mijn keuken liggen ze al 3 jaar zo ... nog nooit problemen mee gehad. Op de verpakking staat ook dat het voor vloer en wandtegels is:

https://www.hubo.be/nl/p/hubo-super-tegellijm-5kg/204103.html

Ik kan bevestigen dat de ondergrond zeer zeer stabiel is hoor zowel in mijn gang en keuken liggen tegels en nooit barsten gehad. Nu krijg ik wel wat stres na deze post :p laten we hopen van niet anders alles terug uitbreken en dure laminaat leggen, doch daar kijk ik niet bepaald hard naar uit!
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_185085050
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2019 15:02 schreef HaerdenC het volgende:

[..]

In mijn keuken liggen ze al 3 jaar zo ... nog nooit problemen mee gehad. Op de verpakking staat ook dat het voor vloer en wandtegels is:

https://www.hubo.be/nl/p/hubo-super-tegellijm-5kg/204103.html

Ik kan bevestigen dat de ondergrond zeer zeer stabiel is hoor zowel in mijn gang en keuken liggen tegels en nooit barsten gehad. Nu krijg ik wel wat stres na deze post :p laten we hopen van niet anders alles terug uitbreken en dure laminaat leggen, doch daar kijk ik niet bepaald hard naar uit!
Dat er al tegels liggen op dezelfde ondergrond scheelt. Dan zal dat wel goed gaan. De reden voor het niet gebruiken van pastalijm op vloeren is het feit dat deze te flexibel blijft. Na verloop van tijd scheuren de voegen. Dan komt er water onder en gaat de lijm verzepen. Nu is dit geen sanitaire ruimte, dus water is niet zo'n probleem. Ik zou voor de zekerheid flexibele voegmortel gebruiken.

Wilde je niet bang maken, maar misschien kun je er nog iets mee als bijvoorbeeld nog niet de hele vloer erin ligt. Hopelijk krijg je er geen probleem mee!
  maandag 18 februari 2019 @ 15:34:37 #86
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_185085353
quote:
1s.gif Op maandag 18 februari 2019 15:19 schreef tux87 het volgende:

[..]

Dat er al tegels liggen op dezelfde ondergrond scheelt. Dan zal dat wel goed gaan. De reden voor het niet gebruiken van pastalijm op vloeren is het feit dat deze te flexibel blijft. Na verloop van tijd scheuren de voegen. Dan komt er water onder en gaat de lijm verzepen. Nu is dit geen sanitaire ruimte, dus water is niet zo'n probleem. Ik zou voor de zekerheid flexibele voegmortel gebruiken.

Wilde je niet bang maken, maar misschien kun je er nog iets mee als bijvoorbeeld nog niet de hele vloer erin ligt. Hopelijk krijg je er geen probleem mee!
Ik heb inderdaad waterafstotende flexibel voegsel gekocht van Knauf ... met name deze:
https://www.hubo.be/nl/p/(...)vergrijs/232514.html
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_185094527
Ja pastalijm is idd niet geschikt voor niet zuigende vloegtegels. Kan wel een tijdje duren voor die droog is.
Voorheen Post ID 101472
  dinsdag 19 februari 2019 @ 10:24:25 #88
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_185100198
Ik heb 8 tegels terug los gedaan die omhoog waren gekomen door het spansysteem en niet eens de lijm raakten, gisteren alles terug gelegd met meer lijm en terug opgespannen.

Het drogen gaat inderdaad langzaam merkte ik ook aan de lijm onder de tegels. Ik ga niet zeggen dat die nog vochtig was maar ook zeker nog niet uitgedroogd. Wel voldoende om er op te kunnen lopen na 70 uur. Ik heb nog twee rijen bijgelegd ondertussen en rekening gehouden met extra lijm en meer met dot dan kam gewerkt. De lijm laat zich wel heel fijn duwen. Eindresultaat komt wel goed denk ik. Wel stom dat men mij dat advies niet heeft gegeven bij de Doe-Het-Zelf zaak en dat op de verpakking staat dat het voor vloer en wand tegels geschikt is ...
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_185116695
Vloertegels altijd in de poederlijm leggen!
pi_185116713
Voor de rest wel mooi strak. Werkt mooi met dat systeem mits goed dik in de lijm want je tilt sommige tegels wat op met dit systeem
pi_185116736
O ja en de verdeling kon beter maar dat zal zijn omdat ik een autist ben daarin
  woensdag 20 februari 2019 @ 10:43:08 #92
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_185121110
Oh well aangezien ik de lijm gekocht heb, ga ik hem toch gebruiken, alle andere vloeren liggen er ook mee en nergens problemen gehad. Ik heb deze lijm aangeraden gekregen bij 2 doe-het-zelf zaken en dat vooral omdat ik geen betonnen vloerdelen heb. Het is een soort gespannen metalen frame met daaron potten. Dit systeem is erg sterk maar heeft ook enige flex. Traditionele tegellijm zonder flexi zou daardoor mogelijk kunnen loskomen vandaar dat men mij de flexilijm toen in der tijd heeft aangeraden. Enfin alle lijm is aangekocht en zal dus gebruikt worden ik neem gewoon de droogtijden X4. Voldoende lijm gebruiken is inderdaad heel belangrijk. Ik ben er achter gekomen dat mijn kam eigenlijk te fijn is :-) vandaar dat ik ben overgeschakeld op dotten en kammen combinatie, nu voel ik echt dat de vlakte onder de tegel zo goed als vol is, alle tegels met de waterpas nagegaan en het ziet er gewoon strak uit :) moest de lijm op termijn problemen geven dan is het maar zo en moet ik de klus herdoen, jammer zou het zeker zijn maar ik ben nu op 2/3 de van de living, nu van systeem veranderen lijkt me niet zo een strak plan :p Ik heb wel alle emmers proper gemaakt en bijgehouden zodat ik deze naderhand kan gebruiken om poeder lijm klaar te maken, ik overweeg op mijn bovenverdiep ook de gang, logeerkamer en vooral was/strijk/toiletruimte ook te tegelen. Bedankt alleszins voor het advies over deze lijm. Soms is het best verwarrend, ik had speciaal gevraagd in de doe het zelf zaak en op de verpakking stond vloer en wand dus ik dacht dat ik goed zat. Deze lijm was trouwens een PAK duurder dan de poederlijm dus daarvoor heb ik het al zeker niet gedaan.

UPDATE:
Pottenwelfsels heb ik dus op dit tussen verdiep
rector.jpg

[ Bericht 4% gewijzigd door HaerdenC op 20-02-2019 10:53:28 ]
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_185132935
Dag HaerdenC, op de een of andere manier komt je topic me bekend voor. Kan het zijn dat je vroeger je verbouwing postte op bouwinfo?

Om even terug te komen op je losse tegels. Misschien in het vervolg dubbel verlijmen?
  donderdag 21 februari 2019 @ 16:26:18 #94
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_185149525
quote:
0s.gif Op woensdag 20 februari 2019 20:33 schreef kclemen het volgende:
Dag HaerdenC, op de een of andere manier komt je topic me bekend voor. Kan het zijn dat je vroeger je verbouwing postte op bouwinfo?

Om even terug te komen op je losse tegels. Misschien in het vervolg dubbel verlijmen?
Dat klopt vroeger poste ik dubbel zowel hier als daar :-) ondertussen is alles netjes verlijmd dus vanavond inwassen van dit deel. Beetje irritant als je er in woont en het in stukken moet doen dat wel :-) In het vervolg vooral verlijmen met andere lijm en grotere tanden.
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_185150415
Dat systeem van "potten en balken(welfsels) " voor een verdiepingsvloer is echt typisch Vlaams, het wordt nog steeds gebruikt door particuliere bouwers
http://www.ploegsteert.co(...)taltonvloer_NL-2.pdf

In Nederland had je vroeger de Perfora en de Nehobo vloeren wat ook holle keramische "stenen" waren, waar weer een betonnen druklaag overheen werd gestort
Maar Nehobo stopte met die vloeren in 1984 (de fabrikant zelf bestaat nog wel)
Daarna was het alleen kanaalplaatvloeren en breedplaatvloeren die je met een hijskraan optilt.
  donderdag 21 februari 2019 @ 18:02:33 #96
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_185151534
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2019 17:17 schreef bluemoon23 het volgende:
Dat systeem van "potten en balken(welfsels) " voor een verdiepingsvloer is echt typisch Vlaams, het wordt nog steeds gebruikt door particuliere bouwers
http://www.ploegsteert.co(...)taltonvloer_NL-2.pdf

In Nederland had je vroeger de Perfora en de Nehobo vloeren wat ook holle keramische "stenen" waren, waar weer een betonnen druklaag overheen werd gestort
Maar Nehobo stopte met die vloeren in 1984 (de fabrikant zelf bestaat nog wel)
Daarna was het alleen kanaalplaatvloeren en breedplaatvloeren die je met een hijskraan optilt.
Wel het grappige is bij mij thuis enkel voor de kelder / gelijkvloers is het gebruikt de twee verdiepen er boven is gedaan met kanaalplaatvloer (bij ons noemen we dat dallen)

Ik heb absoluut geen idee waarom de onderste vloer potten zijn en de rest dallen :-)
Minds are like parachutes, they work best when open!
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')