Jij gaat, voordat je uit eten gaat, vast even checken welke sauzen er daar beschikbaar zijn? Persoonlijk vind ik het niet kunnen, je bent daar toch te gast. Dan eet je maar een keer zonder je favo sausje hoor..quote:Op vrijdag 11 juli 2014 10:46 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Wat heeft het met gierig te maken, als ze de saus daar niet hebben?
In Nieuw Zeeland bijvoorbeeld hebben ze standaard zo'n dunne tomatensaus. Neem ik fijn m'n eigen Heinz Ketchup mee!
Kurkgeld is niet zo bekend in Nederland, maar heb het regelmatig gedaan, betaal de restaurant uitbater een bedrag en drink mijn eigen wijn.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 10:48 schreef Sunshine1982 het volgende:
Ik zou dat echt genant vinden. Dat is net zoiets als je eigen coca cola meenemen omdat ze daar pepsi schenken
Als een steaktent geen mayo heeft bij de frieten maar alleen ketchup neem ik het ook mee, nooit een probleemquote:Op vrijdag 11 juli 2014 10:49 schreef Fapsalon het volgende:
[..]
Jij gaat, voordat je uit eten gaat, vast even checken welke sauzen er daar beschikbaar zijn? Persoonlijk vind ik het niet kunnen, je bent daar toch te gast. Dan eet je maar een keer zonder je favo sausje hoor..
Krijg je dan geen rare blikken van klanten?quote:Op vrijdag 11 juli 2014 10:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kurkgeld is niet zo bekend in Nederland, maar heb het regelmatig gedaan, betaal de restaurant uitbater een bedrag en drink mijn eigen wijn.
Soms wel, maar denk je dat mij dat jeukt?quote:Op vrijdag 11 juli 2014 10:55 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Krijg je dan geen rare blikken van klanten?
Iddquote:Op vrijdag 11 juli 2014 11:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Soms wel, maar denk je dat mij dat jeukt?
Is je naam eenmaal geruineerd, leeft het zich zeer ongegeneerdquote:Op vrijdag 11 juli 2014 11:01 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
IddIk wou dat ik af en toe wat meer die instelling had
Ik zeg toilettegeltjequote:Op vrijdag 11 juli 2014 11:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Is je naam eenmaal geruineerd, leeft het zich zeer ongegeneerd
Anyway, ik vraag vriendelijk aan de eigenaar wat hij of zij het okay vinden en wat ze aan kurkgeld vragen. als ze minder dan 15 euro vragen bied ik 15 om ze blij te maken. Restaurants verdienen sowieso nauwelijks op het eten.quote:
Is in veel landen heel normaal volgens mij.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 10:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kurkgeld is niet zo bekend in Nederland, maar heb het regelmatig gedaan, betaal de restaurant uitbater een bedrag en drink mijn eigen wijn.
Vooral in landen waar drankvergunningen complex zijn trouwens.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 11:21 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Is in veel landen heel normaal volgens mij.
Met gasten heeft gastronomie in dit geval niets te maken, maar alles met ga maar aan het gasquote:Op vrijdag 11 juli 2014 11:30 schreef littledrummergirl het volgende:
Twee dagen geleden hadden wij n tafel gereserveerd in een restaurant om zes uur. Omdat het knetterhard regende waren we met het ov gegaan ipv met de fiets dus we waren er tien minuutjes te vroeg. Wij lopen naar binnen en ik zeg dat we gereserveerd hebben voor zes uur. Zegt ze "maar we zijn nog niet open" . Dus ik vraag gekscherend of we dan buiten in de regen moeten wachten. Zegt ze doodleuk ja.
Uiteraard zijn we weggegaan en niet meer terug gekomenschaamteloze toko
Natuurlijk niet helemaal waar, je gebruikt wel een glas, dat moet worden gekocht en ook nog eens vervangen. Er komt afwas van die ook door een betaalde kracht gedaan wordt.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 11:14 schreef Pietverdriet het volgende:
En let wel, kurkgeld is cash in de tash voor de uitbater, itt omzet.
Volgens mij begrijp je mijn opmerking niet, maar goed.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 13:08 schreef refro het volgende:
[..]
Natuurlijk niet helemaal waar, je gebruikt wel een glas, dat moet worden gekocht en ook nog eens vervangen. Er komt afwas van die ook door een betaalde kracht gedaan wordt.
In vergelijking met de rest is het natuurlijk peanuts, maar er staan wel kosten tegenover.
Citroenzuur is dan ook heel wat anders en is een stof die in elke cel van je lichaam voorkomt. Bedoel je citroensap?quote:Op maandag 7 juli 2014 20:37 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Heb het gelukkig niet zo erg dat ik daar heel veel last van hebSoms zit ergens een beetje citroenzuur in (in een sausje ofzo) en dat gaat gelukkig ook goed
Maar echt de vrucht zelf (sinaasappel, citroen, limoen, mandarijn etc) gaat niet goed.
Sowieso zijn er maar weinig tenten waar je echte mayo krijgt. 9 van de 10 keer is het van die ranzige zure fritessaus.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 10:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als een steaktent geen mayo heeft bij de frieten maar alleen ketchup neem ik het ook mee, nooit een probleem
jajaquote:Op vrijdag 11 juli 2014 14:25 schreef MutedFaith het volgende:
Ook over kurkgeld moet een horecaondernemer gewoon belasting betalen hoor..
Zo jammer...onder het mom van 'minder vet' heb ik wel eens het idee.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 14:55 schreef fathank het volgende:
[..]
Sowieso zijn er maar weinig tenten waar je echte mayo krijgt. 9 van de 10 keer is het van die ranzige zure fritessaus.
In België wel eens gehad bij de mosselen met friet dat ik erom vroeg toen ze opdienden, ik wilde al bijna klagen dat het zo lang duurde, maar ze bleken speciaal voor mij even een kommetje heerlijke mayonaise te hebben geslagen.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 10:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als een steaktent geen mayo heeft bij de frieten maar alleen ketchup neem ik het ook mee, nooit een probleem
Zo, dat is service!!quote:Op vrijdag 11 juli 2014 15:09 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
In België wel eens gehad bij de mosselen met friet dat ik erom vroeg toen ze opdienden, ik wilde al bijna klagen dat het zo lang duurde, maar ze bleken speciaal voor mij even een kommetje heerlijke mayonaise te hebben geslagen.
koken is niet eens de makkelijkste manier, een goede kok maakt ze in een paar minuten in een koekenpan klaarquote:Op vrijdag 11 juli 2014 15:58 schreef Oceanonix het volgende:
Door die mosselen kom ik nog op een andere irritatie. Het gebrek aan creativiteit van de nederlandse horeca rondom mosselbereidingen. Je kan ze op 3 manieren krijgen die uiteindelijk allemaal op hetzelfde neerkomen, gekookt in water, bier of wijn. In Frankrijk hebben ze wel 10 manieren en heb je echt wat te kiezen. Moules a la Normande.... Mjummie.
Heerlijk het nat opeten met stokbrood.
dit jaquote:Op vrijdag 11 juli 2014 11:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Met gasten heeft gastronomie in dit geval niets te maken, maar alles met ga maar aan het gas
Wat een hufterigheid, je stuurt mensen toch niet de regen in, zelfs al hebben ze niet gereserveerd.
Natgeregende mensen geef je een handdoek en zeg je wilt u wellicht een kopje koffie, cognacje erbij? om weer warm te worden?
Het doet me denken aan de oeroude mop, schoonmoeder, wat doe jij nu hier, mens, het giet pijpenstelen, ga toch naar huis!
en ook nog zwartquote:Op vrijdag 11 juli 2014 11:14 schreef Pietverdriet het volgende:
En let wel, kurkgeld is cash in de tash voor de uitbater, itt omzet.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |