robuust89 | maandag 30 juni 2014 @ 15:35 |
Post hier je favoriete adresjes! OP:
[ Bericht 22% gewijzigd door robuust89 op 30-06-2014 15:42:01 ] | |
BasEnAad | maandag 30 juni 2014 @ 15:36 |
Pappa Joe in Groningen heeft wel lekkere hamburgers. | |
robuust89 | maandag 30 juni 2014 @ 15:37 |
In Utrecht heb je tegenwoordig ook nog de volgende plekken voor goede burgers: - Burgerbar Meneer Smakers op de Nobelstraat (http://www.smakers.nl) ERG lekker - ZinInn in de vogelenbuurt in Utrecht heeft ook een lekker burgertje (http://zininn.com) - Pickles and Wines in de steeg bij de markt... lekker sausje erop (http://www.firmapickles.nl) - 1976 is pas geopend bij hoog catherijne, maar heb ik nog niet geprobeerd - Burgerbar (uit Amsterdam) opent binnenkort op het Neude Utrecht serveert haar burgers als maar betere en betere burgers ![]() | |
robuust89 | maandag 30 juni 2014 @ 15:37 |
Amsterdam: Burger Bar Burgermeester Londen: Five Guys ![]() | |
Rezania | maandag 30 juni 2014 @ 15:39 |
De Kwalitaria in Leiden verkoopt wel lekkere burgers. ![]() | |
Red_85 | maandag 30 juni 2014 @ 15:41 |
![]() | |
stbabylon | maandag 30 juni 2014 @ 15:59 |
Op het festival Mañana Mañana in Hummelo. Enorm stuk vlees van Gelders Weiderund. Rood en sappig van binnen. Godverdomme zo lekker. | |
ChilllayD | maandag 30 juni 2014 @ 17:27 |
Omdat ik als klein meisje al veel in Ierland kwam (iig elk jaar) en daar altijd ging ontbijten met mijn ouders en ik dáár voor het eerst een broodje cheddar kaas at! En ik in tot nu toe geen enkel land kwalitatief zoiets lekkers ben tegen gekomen. Staat dus geheel los van die flubbertjes bij de Mac, waar ik toen als klein kind zelfs nog nooit geweest was ![]() | |
dahippieunicorn | maandag 30 juni 2014 @ 18:40 |
Firma Pickles in Utrecht ![]() | |
Weltschmerz | maandag 30 juni 2014 @ 19:26 |
Ik heb ook niets tegen goede cheddar, alleen het idee dat op een hamburger cheddar de aangewezen kaas is komt volgens mij van de McDonalds. | |
_Arual_ | maandag 30 juni 2014 @ 21:46 |
Van horen zeggen: http://www.restaurantwally.nl Nijmegen! | |
Pietverdriet | dinsdag 1 juli 2014 @ 20:06 |
Net weer hamburgers gemaakt 600 gram gehakt verdeeld over 4 burgers, met wat zout en peper, 12 plakjes bacon crispy gebakken. XL. Hamburger broodjes gesplitst en getoast. Burgers in de plaat, remoulade op de onderste helft van het broodje Burgers mooi heet en bruin, plak chedder erop Burger op broodje, bacon erop Plak dungesneden ossenhart tomaat erop (coeur de boeuf) omdat dit een vleestomaat is zonder snot Plakjes augurk Rucola erop Ketchup Bovenste helft erop Smullen | |
longinus | woensdag 2 juli 2014 @ 11:27 |
Ik ontdekte dat er een nieuwe burgertent komt in Zeeland. De Middelburger in Middelburg ![]() zodra ie open is en ik tijd heb zal in een revieuwtje doen. | |
Gripper | woensdag 2 juli 2014 @ 16:01 |
Pickles en meneer Smakers in Utrecht zijn inderdaad allebei heel fijn ![]() ![]() | |
JaafkeEHV | donderdag 3 juli 2014 @ 08:43 |
Burgers in eindhoven Heerlijke burgers | |
Skeletor. | donderdag 3 juli 2014 @ 10:23 |
Papa Joe's in Groningen is ook niet mis. | |
Pietverdriet | donderdag 3 juli 2014 @ 14:53 |
In ieder geval niet bij Mc Donalds http://www.volkskrant.nl/(...)p-laatste-plek.dhtml | |
longinus | vrijdag 4 juli 2014 @ 23:43 |
De mac is idd niet te vreten, burger king net aan al eet ik graag hun chilly-cheese ![]() ligt eraan waar je het koopt er is een verschil tussen de BK onderling. | |
Klaploper | zaterdag 5 juli 2014 @ 00:40 |
Cheddar, koop je dan een stuk speciaal voor de hamburgers of had je dat al liggen? En die broodjes? Ik heb ze wel eens van de Lidl (of Aldi?) meegenomen, en die waren eigenlijk best prima te doen, maar veel verstand van brood heb ik niet. In recepten zie ik zo vaak dat ze mooie, hippe broodjes gebruiken, maar dan haak ik gauw af. Is niet te eten (dan doel ik niet op smaak, maar op het kunnen vast pakken en een normale hap kunnen nemen), maar komt natuurlijk wel bakfietship over. Overigens is de standaard McDonald's hamburger trouwens qua idee heel goed naar mijn mening. Alleen gebruiken ze natuurlijk troep om het te maken. Maar een burger + augurk + ketchup met wat peper op een broodje doet het gewoon erg goed. [ Bericht 0% gewijzigd door Klaploper op 05-07-2014 00:46:27 ] | |
Copycat | zaterdag 5 juli 2014 @ 00:41 |
![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 5 juli 2014 @ 08:24 |
Heb meestal chedder in huis, broodje koop ik bij Penny. | |
dahippieunicorn | zaterdag 5 juli 2014 @ 22:47 |
Ik heb gehoord dat het wel oké was, maar heel overpriced. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 5 juli 2014 @ 23:28 |
9,50 voor de duurste designburger, aan de prijs, maar héél overpriced ook niet | |
dahippieunicorn | zaterdag 5 juli 2014 @ 23:57 |
Dat is inderdaad niet zo veel als dat ik dacht! | |
SiGNe | zondag 6 juli 2014 @ 00:32 |
Valt wel op dat er tegenwoordig steeds meer burgertenten komen waar je nog een echt verse burger kan krijgen. In Zeist zit ook een goede in de zijstraat van de Voorheuvel, ben de naam even kwijt.. maar men is duidelijk de fastfood burger zat en wil meer vers en gezond. | |
Pietverdriet | zondag 6 juli 2014 @ 09:50 |
Men wil lekker | |
chansadres | zondag 6 juli 2014 @ 12:16 |
Zo maak ik meestal ook de burger thuis. Al doe ik er vaker ook wat Worchestersaus/ketchup/teriyakisaus bij. Ik hou er van om een beetje te experimenteren met de burger. Laatst had ik wat eigengemaakte honing/mosterdsaus over van een salade. Dat smaakte heerlijk in de burger. Dan heb je ook geen saus nodig voor er op. Maar altijd oppassen want te veel smaakmakers maakt van je burger een Sloppy Joe ![]() | |
Pietverdriet | zondag 6 juli 2014 @ 12:32 |
Een burger hoort ook niet te druipen imho | |
lurch01 | zondag 6 juli 2014 @ 12:39 |
italiaanse bol kalfsgehakt mexicaanse gehakt kruiden mexicaanse cheddar van de lidl mayo klein beetje blair's after death sauce | |
chansadres | zondag 6 juli 2014 @ 12:46 |
Helemaal mee eens. Ik heb wel eens geëxperimenteerd met sausjes maken voor de burger. Op zich wel lekker maar zonder is hij net zo lekker dus dat doe ik al een tijdje. Mijn eigen burgers druipen niet. Maar het is wel een dunne draad waarop je balanceert. En de burger altijd lekker grillen. 3 minuten per kant. 1 x omdraaien. En het helpt ook als je goed rundergehakt van de slager haalt. Gemengd gehakt uit de supermarkt slaag je nooit mee ![]() | |
Pietverdriet | zondag 6 juli 2014 @ 12:59 |
Albert Heijn gehakt is legendarisch slecht, altijd al geweest | |
SiGNe | zondag 6 juli 2014 @ 14:00 |
dit dus.. ik weet niet wat ze ermee doen maar het lijkt alsof het gelijmd is, de burgers hebben dat helemaal, krijg je geen gehaktstructuur mee. Wat ikzelf vaak probeer is om de Big King van de Burger King na te maken maar dan vers. qua saus gebruik ik nu 1000 island dressing maar dat is eigenlijk te vloeibaar. Ik zoek overigens nog een goede kaas voor erop, de cheddar plakken die wij in de winkel kunnen kopen heeft volgens mij weinig met cheddar te maken (of met kaas in het algemeen), 't is net rubber en smaak heeft het niet. | |
Weltschmerz | zondag 6 juli 2014 @ 18:28 |
Klopt, ik heb wel eens zo'n pakje apart verpakte plakjes in handen genomen in de supermarkt omdat het me wel handig leek en ik in een compromisbui was. Maar het bleek maar 27% kaas of zo, de rest is dus analoogkaas. Gewoon een smaakvolle kaas die je en in plakken kunt snijden en vrij zacht is geschikt om er mooi overheen te smelten. Belegen Stolwijker, Rode Fryslaner, Emmenthaler, het is allemaal wel eens lekker. En als je niet vast zit aan het idee van een gesmolten plak is er nog veel meer mogelijk. | |
Pietverdriet | zondag 6 juli 2014 @ 18:44 |
Gewoon een kaas nemen die je lekker vindt. Een mooie stilton is ook lekker als je van blauw houdt. | |
chansadres | zondag 6 juli 2014 @ 19:07 |
Ik heb echter een lactose intolerantie en één van de weinige kazen die ik mag eten is hele oude kaas en cheddarkaas (beide weinige lactose). En oude kaas is niet echt geschikt voor de hamburger. Maar de cheddarkaas uit de supermarkt is vrij smaakloos. Laatst hadden ze bij Lidl een blok Cheddar te koop ipv in plakken. Die zag er op zich erg goed uit. | |
Pietverdriet | zondag 6 juli 2014 @ 19:34 |
Meeste mensen associeren dit met cheddar, maar dit is geen cheddar, als me geluk heb is er een beetje in verwerkt![]() | |
chansadres | zondag 6 juli 2014 @ 20:10 |
Jammer genoeg hebben we in de buurt geen kazenwinkel. Echte Cheddar heb ik nergens gezien. Of weet je een winkel die het verkoopt, Pietverdriet? | |
Pietverdriet | zondag 6 juli 2014 @ 20:28 |
In NL? De Lidl in de britse weken, hebben dan puike blokken Cheddar | |
SiGNe | zondag 6 juli 2014 @ 20:36 |
Jumbo verkoopt wel echte cheddar, old Cheddar of Aged Cheddar.. kan er op google zo 123 geen plaatje van vinden maar ik weet wel dat ze het in 't kaasschap hebben liggen. Geen plakjes overigens, een blok,, paarsige verpakking met zwart. Voor ik zoiets koop wil ik wel weten of het niet zoals de plakjes hierboven smaakt, zonde om daat 4 of 5 euro voor te betalen. edit: deze ![]() [ Bericht 7% gewijzigd door SiGNe op 06-07-2014 23:59:15 ] | |
111210 | dinsdag 15 juli 2014 @ 20:28 |
ben bij de meeste uit het rijtje geweest, maar vind ze allen allemaal net niet voor wat je er voor moet neerleggen. blijft persoonlijk natuurlijk maar toch ![]() | |
Gripper | dinsdag 15 juli 2014 @ 20:31 |
Nou ja, het blijft natuurlijk altijd een feit dat je met een beetje oefening en goeie ingrediënten zelf 1000x lekkerder burgers kunt maken dan de meeste burgerbars. Maar als je zo redeneert ga je nooit meer uit eten ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 15 juli 2014 @ 20:33 |
Vandaag weer heerlijk zelf hamburgers gemaakt | |
Gripper | dinsdag 15 juli 2014 @ 20:58 |
Nou, nu je het zegt: dit topic vraagt om meer smakelijke foto's van zelfgemaakte burgers! ![]() ![]() ![]() | |
Skeletor. | dinsdag 15 juli 2014 @ 21:56 |
Schitterend! Wij hadden zaterdag zelfgemaakte hamburgers gevuld met kaas op de barbecue. Rundvlees van de islamitische slager, zelf gehakt van gedraaid. Zalig. Zeer goede kwaliteit vlees ook. | |
SiGNe | woensdag 16 juli 2014 @ 01:35 |
Voordeel van een goede burgerbar (die je gelukkig steeds meer ziet) is dat ze het recept enorm vaak gemaakt hebben en dus hebben kunnen perfectioneren.. in hun ogen, neus en tong dan. Islamitische slagers hebben altijd behoorlijk goed vlees en nog goedkoop ook. Bij de keurslager is het net zo goed maar dan betaal je ook oa. voor de inrichting van de verkoopruimte. Ik vind het ook altijd wel wat hebben, van die mannen met baarden in een echt slagerspak en dan de slagerij vol Moslimmannen die het vlees kopen (Vrouwen mogen de groenten kopen en koken, vleesch is een mannen business ![]() Goede hompen vlees in de vitrine en bijna alles wordt vers gesneden... ![]() Alleen jammer dat je er geen varkensribbetjes kan krijgen... | |
wc-bril | donderdag 17 juli 2014 @ 10:32 |
In mijn buurt waren twee Halalslagers. Na een bezoek van de voedselinspectie (of hoe dat ook heet) zijn ze allebei onmiddellijk gesloten. Ik vertrouw ze niet meer. | |
travelman | donderdag 17 juli 2014 @ 11:10 |
In Breda zit sinds kort: http://theburgerbar.nl/ Goede burgers, vind ze zelf wel wat aan de dure kant. Helaas mis ik ook een mooi Amerikaanse bier dat erbij gedronken kan worden. In plaats van een 'Diner'-gevoel, heb ik hier meer het friettent plus gevoel. dat ik erbij kan drinken (ivm nachtvergunning wordt er geen alcohol geschonken). | |
killerkip69 | donderdag 17 juli 2014 @ 11:30 |
voor hamburgers je gehakt heel goed kneden, en nog eens kneden dan platdrukken tot hamburger doe er 'n beetje mosterd,worchestersaus en/of ketjap in en de rest... maakt je hamburger erg lekker en natuurlijk moet ie sappig zijn, dus als je erin bijt..komt er 'n beetje sap mee, het kan ook kwijl zijn..omdat ie zo lekker is ![]() | |
golfer | donderdag 17 juli 2014 @ 12:25 |
Bij Ron Blaauw in Amsterdam staat een uitstekende wagyuburger op de kaart. En een instructiefilmpje van hem voor een simpele smakelijke hamburger: | |
Skeletor. | donderdag 17 juli 2014 @ 14:15 |
Dit, inderdaad! Alleen staat er hier een oerhollandse kerel achter de toonbank, haha! | |
SiGNe | donderdag 17 juli 2014 @ 14:22 |
Ach, dat valt mee.. in Zeist is er eentje ontploft ![]() Halve winkelcentrum (De Clomp) is buiten gebruik door de schade. | |
SiGNe | vrijdag 18 juli 2014 @ 17:27 |
Gister toch maar die "Cathedral" cheddar gekocht bij de Jumbo.. WOW! wat is Cheddar eigenlijk een lekkere kaas! Echt totaal anders dan die plakken rubber die we op de hamburger doen. 't komt meer in de buurt van een romige Parmazaan.. redelijk zacht van smaak met een zoute kick. Ik had zelf de extra mature (14 maanden gerijpt) versie. Ik zag vandaag overigens bij een andere Jumbo weer "Red wax" Cheddar liggen, dat had meer de kleur van de rubberplakken. Ik denk dat die wat beter zal smelten op burgers, die een volgende keer maar proberen. | |
4EverBlackEyed | vrijdag 18 juli 2014 @ 17:41 |
Ik vind het vies (zuur?) ruiken. | |
SiGNe | vrijdag 18 juli 2014 @ 17:57 |
Ook en de structuur klopt niet. Het gehakt is geen gehakt maar gemalen of zelfs vermalen vlees en het valt me op dat er ook altijd enorm veel vocht uitkomt bij het bakken. Ik snap niet dat ze zo'n simpel product weten te verpesten maar erger zijn nog de tartaartjes eigenlijk. Daar doen ze namelijk hetzelfde mee: vleeslijm erdoor zodat het tartaartje mooi rond van vorm blijft maar daardoor verpesten ze de structuur. Zonde van de biefstuk die voor tartaar gebruikt hoort te worden (al zal het bij de AH vast van rinderlappen gemaakt worden anders hadden ze geen truukjes nodig) mooi product laten ze smaken als fabrieksvoer. Er zijn nog meer vleesproducten van de AH waar ik niet blij van word, de kip drijft ook altijd in het vocht en ook daarvan is de structuur anders. Leg een verse kipfilet van de bioslager een paar uur in zout water en je krijgt hetzelfde, de structuur verandert. Varkenshaas "culinair" precies zo.. en allemaal met het excuus om het voor de klant makkelijker te maken.. |