Bedankt voor alle reacties allemaal! Ik reageer wat laat, heb een aantal dagen alleen stage gelopen en lag vervolgens voor 9 uur 's avonds in bent. Ben gesloopt

quote:
Op zondag 29 juni 2014 23:10 schreef onderhuurder het volgende:Ik zou kiezen voor de werkervaringsplek. Je bent dan binnen en kunt laten zien wat je kan. Indien er een collega uitvalt (ontslag, zwanger, etc) dan zorg je dat je natuurlijk vooraan staat...
Klopt, je bent dan natuurlijk in een relatief goede positie om door te schuiven mocht er een plekje vrij komen. Ik vraag me dan wel af wat er gebeurt als er geen vacature komt... Ik wil ook niet eeuwig op die werkervaringsplek blijven hangen natuurlijk

quote:
Gehandicaptenzorg.
quote:
Op maandag 30 juni 2014 01:38 schreef GSbrder het volgende:Werkervaringsplekken zijn toch vaak ook voor 6/9 maanden?
Daarnaast zul je, afhankelijk van je markt, net iets beter worden betaald.
In mijn sector ligt dat op de 800 - 1.000 euro voor een werkervaringsplek, wat geen minimumloon is, maar ook geen stagevergoeding meer.
Met zo'n bedrag zou ik prima kunnen leven en is denk ik ook wel realistisch binnen de gehandicaptenzorg. In welke sector zit jij?
quote:
Op maandag 30 juni 2014 10:16 schreef miro86 het volgende:Je hebt stagevergoeding en stagevergoeding (of je werkt gratis). Kan verschillen van 0 tot 4000 euro (netto) per maand...
Klopt

Gezien de sector (gehandicaptenzorg) zal het meer richting 0 dan richting 4000 gaan, maar ik hoef ook zeker niet de hoofdprijs.

Ik wil alleen voorkomen dat ik weer zo ontzettend uitgeput raak omdat ik naast een intensieve werkervaringsplek nog eens 2-3 dagen per week moet werken om rond te kunnen komen.
quote:
Op maandag 30 juni 2014 11:48 schreef elby1988 het volgende:Mijn vriendin zat enkele jaren geleden in hetzelfde schuitje, maar dan als psycholoog.
Vele vriendinnen van haar zitten nog steeds onder niveau te werken, mijn vriendin heeft toentertijd gekozen om een werkervaringsplek aan te nemen, waarbij ze in eerste instantie 4 uur kreeg uitbetaald per week. (24 werken..) Uiteindelijk is dat langzaam gegroeid om na een jaar een fulltime betaald contract te krijgen. Nu heeft ze ondertussen een vast contract.
Het blijft uiteraard afzetterij om voor een minimaal bedrag voltijd aan het werk te zijn, maar daardoor behoud je wel de kans op een toekomstige baan in je sector. Het is een lastige keuze, dat zal het ook blijven. Verstandig is wel om bij je werkgever te vragen of je in ieder geval cursussen bijvoorbeeld op kosten van de baas zou mogen doen, zodat je je ook verder ontwikkeld.
Goed om een ervaringsverhaal te horen! Psychologie en Orthopedagogiek zijn wat dat betreft wel vergelijkbaar denk ik; in allebei de sectoren is als starter bijna geen werk te vinden. Die cursussen zijn een goed punt, neem ik mee!
quote:
Op maandag 30 juni 2014 16:06 schreef Daboman het volgende:werken op niveau is wel een beetje overrated.
Het is alleen wel een beetje de vraag of die werkervaringsplek ook echt verschil gaat maken. Als je daar garanties voor hebt is het wel de moeite waard. Zo nee kan een toekomstig werkgever het weer interpreteren dat je niet voor jezelf op komt als je voor weinig aan de slag gaat. Of het is precies de verkeerde werkervaring. Als er een interessantere kandidaat komt leg je het alsnog gewoon af.
Alleen aan de andere kant, ik ben wel onder m'n niveau aan de slag gegaan en het blijkt inderdaad lastig om weer "op niveau" te komen. Maar ik heb nu wel geld om mezelf bij te scholen en ben daarin niet afhankelijk van de werkgever. Dus dat is weer het voordeel van een baan "onder niveau" met marktconform salaris. Overigens kun je in een baan onder niveau alsnog heel veel leren, maar dit zal wel op andere vlakken zijn. Het is bijv. een ideale situatie om om te leren gaan met kantoorpolitiek.
Een baan onder niveau is ook absoluut geen probleem. Dat heb ik nu en ik vind het echt ontzettend leuk en af en toe heb ik het idee dat ik er meer heb geleerd dan tijdens mijn 5 jaar op de universiteit. Maar uiteindelijk wil ik wel de kans hebben om wel op niveau te gaan werken. Ik ben bang dat wanneer ik te lang blijf hangen in wat nu mijn bijbaan is, ik die kans ook niet meer ga krijgen.
Mocht ik die plek krijgen ga ik in ieder geval wel na wat het toekomstperspectief daarna zou zijn. Goed punt!