abonnement Unibet Coolblue
  maandag 25 augustus 2014 @ 01:22:11 #101
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_143802833
quote:
1s.gif Op zondag 24 augustus 2014 20:35 schreef Hyperdude het volgende:
Zoals ik schreef vond ik de totaalprijs prima voor het gebodene. Ook het afscheid nemen van zijn sterren kan ik wel volgen. Scheelt een boel gedoe.

Hij heeft vorig jaar alweer en ster behaald met deze gastrobar.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 25 augustus 2014 @ 11:40:33 #102
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_143808321
quote:
3s.gif Op maandag 25 augustus 2014 01:22 schreef golfer het volgende:

[..]

Hij heeft vorig jaar alweer en ster behaald met deze gastrobar.
Moet ie zijn best maar doen geen tweede ster te halen. Anders moet er alweer een nieuw comcept bedacht worden. :P
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_143814960
quote:
1s.gif Op zondag 24 augustus 2014 20:08 schreef FutureFairytale het volgende:
Iwanius, volgens mij ben je opgelicht en is het gewoon Aviko en Kwekkeboom.
Zo ziet het er nml wel precies uit. No way dat dit verse frieten zijn.
Dat van oplichten of in mijn geval dat ik het niets vond en absoluut niets bijzonders had ik al bij de eerste hap van de friet en later de ene bitterbal. Als je de foto neemt met alles erop,zo heb ik het ook achtergelaten toen ik wegliep. Alleen het glas met de rum was leeg.

Ik heb ook gezegd bij de kassa: Ik zou alleen terugkomen voor je rum,want de rest vind ik mediocre/matig/gewoon standaard en voldoet helemaal niet aan de veel gehoorde hype dat het allemaal zo speciaal is.

Je had hun gezichten moeten zien. -O- Kreeg toch als antwoord dat ze i.i.g blij waren met mijn eerlijk antwoord.

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 25-08-2014 15:24:40 ]
  woensdag 27 augustus 2014 @ 11:37:37 #104
134537 Radobe
nooit meer wijn.
pi_143876571
Waar?
http://www.vidiveni.nl/website/home
Wanneer?
afgelopen vrijdag 22-08
Wat at je?
voorgerecht
ik:

gerookte zalm, gemarineerde bietjes en mosterd-ijs. Erg lekker!
tafelgenoten

gerookt rundervlees, weet ik niet meer precies maar was ook erg lekker en smaakvol.

hoofdgerecht
ik:

varkenshaas met brie en jus van sjalotjes (jus niet op foto)
tafelgenoot:

runderstaartstuk met salade van rucola en parmezaanse kaas en 12 jaar oude balsamico
Beetje flauw zei tafelgenoot.
tafelgenoot:

zeebaarsfilet met gestoofde bleekselderij en tomaat en tomatenbouillon
Erg lekker.
nagerecht:
alledrie

gerkarameliseerd filodeeg met crème suisse en karamelijs met Maldon zout en pure chocolade olie
Heerlijk!

Impressie:

goed, mooie locatie, vriendelijk en behulpzaam personeel.

Kosten?

voor 3 personen met nog 3 glazen wijn, 1 water, 3 aperitiefjes, 1 portie huisgemaakte friet extra en mandje brood met gezouten boter en olie: ¤145 ongeveer

Cijfer?
9.

geen idee waarom het niet lukt met de foto's ;(

[ Bericht 9% gewijzigd door Radobe op 27-08-2014 11:56:34 ]
wijn, iets te veel wijn maar net niet genoeg om van de wereld te zijn
veels te veel wijn, iets te veel wijn, maar net niet voldoende om tevreden te zijn
pi_143876887
Je moet volgens mij de [IMG] weghalen. Alleen die met kleine letters gebruiken ;)
Of juist andersom :@
Probeer het even met een foto.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_143876888
quote:
0s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 11:37 schreef Radobe het volgende:
geen idee waarom het niet lukt met de foto's ;(
Dubbele [img] [/img] tags.

Hieronder in de spoiler hoe ie moet zijn, dus kopieer maar. :)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  woensdag 27 augustus 2014 @ 11:54:57 #107
134537 Radobe
nooit meer wijn.
pi_143877110
quote:
0s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 11:47 schreef silverhill het volgende:

[..]

Dubbele [ [url= ]afbeelding[/url] ] tags.

quote]0s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 11:47 schreef mascara-klodder het volgende:
Je moet volgens mij de [IMG] weghalen. Alleen die met kleine letters gebruiken ;)
Of juist andersom :@
Probeer het even met een foto.
*O* dank!
wijn, iets te veel wijn maar net niet genoeg om van de wereld te zijn
veels te veel wijn, iets te veel wijn, maar net niet voldoende om tevreden te zijn
pi_143877308
Het ziet er smakelijk uit ;)
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  woensdag 27 augustus 2014 @ 12:06:17 #109
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143877501
quote:
0s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 11:37 schreef Radobe het volgende:

Werd dat zo geserveerd of had je tafelgenoot er al van gegeten toen je de foto maakte?
Niet dat het me niet lekker lijkt, maar het ziet er niet uit zo!
  woensdag 27 augustus 2014 @ 12:11:39 #110
62913 Blik
The one and Only!
pi_143877704
Waar?
Jasmijn en Ik, Utrecht. 8.1 op Iens.
http://jasmijnenik.nl/

Wanneer?
Zondag 24 augustus

Wat at je?
Helaas geen foto's

Vooraf:
Lenteui-crackers

Jasmijnhapjes:

Pittige limoenfrisse Thaise soep met geurige laos en sereh, boontjes en malse kip met een beetje kokosmelk.

Plakjes eend met krokant korstje van zeezout en vijf-kruiden, geserveerd met komkommer, lente-ui, kruidige specerijensaus en gestoomde pannenkoekjes om alles erin te rollen. De eend wordt eerst in een aromatische sojabouillon met Chinese specerijen gepocheerd en daarna krokant gebakken.

Krokant gefrituurde Vietnamese crêpe van rijstmeel, kokosmelk en geelwortel. De crêpe is gevuld met garnalen, varkensvlees, taugé, wortel, rettich en verse kruiden. Geserveerd met pittige zoetzure vissaus.

Zalm in dun krokant jasje met smaakvolle aubergineblokjes in misosaus (hartige sojabonenpasta) en gember.

Gebakken Chinese deegpakketjes met een heerlijke vegetarische groentevulling (volgens ons familierecept). Geserveerd met pittige soja-chilisaus met kruidige specerijen.

Nagerecht:

Dessert van mousse van pandanblad en laagjes koekkruimels van pinda en spekkoekkruiden. Pandanblad geeft een vanille-achtige smaak en een mooie groene kleur aan het dessert.

Impressie?

Jasmijn en Ik is een zeer populair restaurant in Utrecht, die over het algemeen goede recensies krijgt. Ik begrijp waarom. Alle gerechten waren zeer smaakvol en leuk opgediend. De sfeer in het restaurant is gemoedelijk en de bediening is punctueel.

Enige kleine smetje op de avond was dat de pekingeend op was, en dat dit werd vervangen door citroengraskip. Dit werd wel netjes vooraf aangegeven en er werd ons de keuze gegeven of we dit wel/niet wilden, dus was wel goed opgelost

Kosten?
86,70, inclusief fles wijn en 2 karaffen water.

Cijfer?
8.5
  woensdag 27 augustus 2014 @ 21:58:37 #111
134537 Radobe
nooit meer wijn.
pi_143896983
quote:
0s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 12:06 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Werd dat zo geserveerd of had je tafelgenoot er al van gegeten toen je de foto maakte?
Niet dat het me niet lekker lijkt, maar het ziet er niet uit zo!
Er was nog niet van gegeten maar de balsamicoazijn mist hier nog.
wijn, iets te veel wijn maar net niet genoeg om van de wereld te zijn
veels te veel wijn, iets te veel wijn, maar net niet voldoende om tevreden te zijn
  woensdag 27 augustus 2014 @ 21:58:54 #112
134537 Radobe
nooit meer wijn.
pi_143897003
quote:
0s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 12:00 schreef mascara-klodder het volgende:
Het ziet er smakelijk uit ;)
Het was ook echt lekker!
wijn, iets te veel wijn maar net niet genoeg om van de wereld te zijn
veels te veel wijn, iets te veel wijn, maar net niet voldoende om tevreden te zijn
pi_143901898
quote:
0s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 12:06 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Werd dat zo geserveerd of had je tafelgenoot er al van gegeten toen je de foto maakte?
Niet dat het me niet lekker lijkt, maar het ziet er niet uit zo!
Ik dacht hetzelfde. :D Maar qua opmaak vind ik eigenlijk alle hoofdgerechten er niet echt lekker uitzien.
  donderdag 28 augustus 2014 @ 01:10:26 #114
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_143905010
quote:
0s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 11:37 schreef Radobe het volgende:
.
tafelgenoot:
[ afbeelding ]
zeebaarsfilet met gestoofde bleekselderij en tomaat en tomatenbouillon

Op de huid verbrande zeebaarsfilet lijkt me ook niet lekker. Kok wist niet hoe hij/zij het krokant gebakken moest krijgen?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 28 augustus 2014 @ 02:55:01 #115
299894 love_sharon
Everybody wants a thrill
pi_143906492
Waar?
Van der Valk Uden

Wanneer?
Twee weken geleden

Wat at je?
Voorgerecht:

Tafelgenoot had een carpaccio waar ik geen foto van heb. Was erg lekker, maar gewoon een goede carpaccio die je op veel plekken kan krijgen.



Tartaar van Schotse zalm met kruidige butger, gerookte zalm, schuim van olijfolie en yoghurt, venkelmarmelade, crème van doperwten en citroen vanille olie.

Was echt heerlijk, vooral de tartaar was super zacht en erg veel smaak en paste allemaal goed bij elkaar.

Hoofdgerecht:



Bovenste:
Gegrilde flanksteak van het frain fed Black Angus rund met pepersaus.

Volgens de tafelgenoot erg lekker, heel mals vlees wat een compliment is van haar kant moet ik erbij zeggen. Haar man is slager dus erg kritisch als het om vlees gaat.

Onderste:
Biefstuk van de haas van het Black Angus rund met een crème van knolselderij , gekonfijte rozenval aardappel met een bearnaisesaus.

Ook dit was erg mals en de groenten waren goed om smaak gebracht. Wel vond ik de saus niet echt super, maar had nog nooit eerder deze saus op dus het kan ook aan mijn eigen smaak liggen.

Nagerecht:



Bovenste:

Zoals volgens mij wel duidelijk is als je de foto hebt gezien was het thema zomers rood fruit. Ik weet niet meer wat het allemaal is, maar ook dit smaakte weer erg goed. Het wordt bijna een beetje eentonig. Na een hapje te hebben geproefd van mijn tafelgenoot had ik bijna spijt het niet genomen te hebben, wat zelden gebeurd want meestal wint chocolade toch wel O-)

Onderste:

Het was een moderne bananasplit. De beige rondjes waren zelfgemaakte koekjes, zelfgemaakte chocolade ijs :9, natuurlijk de banaan en een soort stevige crème. Vooral de verschillende texturen samen beviel goed.

Impressie

Vriendelijke en snelle bediening, gerechten komen niet te snel of te lang achter elkaar, mooie moderne inrichting maar toch nog een zekere knusheid ondanks het wel erg groot zoals bij alle van der Valks.

Kosten?

93 euro inclusief brood, 2 drankjes per persoon en een fles water.

Cijfer?

9

Ben in de afgelopen jaren in redelijk wat van der Valks restaurants geweest maar deze staat toch wel met een groot verschil op nummer 1 vergeleken met de rest.

[ Bericht 0% gewijzigd door love_sharon op 28-08-2014 05:01:07 ]
  donderdag 28 augustus 2014 @ 09:17:37 #116
134537 Radobe
nooit meer wijn.
pi_143908195
quote:
11s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 01:10 schreef golfer het volgende:

[..]

Op de huid verbrande zeebaarsfilet lijkt me ook niet lekker. Kok wist niet hoe hij/zij het krokant gebakken moest krijgen?
Geen idee, tafelgenoot vond het lekker en zeker niet verbrand, anders had ze het niet opgegeten.
wijn, iets te veel wijn maar net niet genoeg om van de wereld te zijn
veels te veel wijn, iets te veel wijn, maar net niet voldoende om tevreden te zijn
pi_143908835
Wat een zooitje op de borden, love sharon. Het zal best lekker zijn geweest, maar qua opmaak echt een klok en klepel situatie en die is enorm mislukt.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_143909044
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 09:53 schreef Isabeau het volgende:
Wat een zooitje op de borden, love sharon. Het zal best lekker zijn geweest, maar qua opmaak echt een klok en klepel situatie en die is enorm mislukt.
Vind je? Ik vond het er juist wel goed uitzien. Zeker de desserts.
pi_143909672
Ik heb juist enkel op de desserts iets aan te merken qua borden. De rest ziet er prima uit, de desserts zien eruit alsof iemand er tegen aan is gestoten, of de boel heeft laten vallen.

(overigens, 93 euro voor 2 personen bij van der Valk, is het daar zo duur tegenwoordig?)
  donderdag 28 augustus 2014 @ 10:44:40 #120
62913 Blik
The one and Only!
pi_143909927
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 10:32 schreef bear87 het volgende:
Ik heb juist enkel op de desserts iets aan te merken qua borden. De rest ziet er prima uit, de desserts zien eruit alsof iemand er tegen aan is gestoten, of de boel heeft laten vallen.

(overigens, 93 euro voor 2 personen bij van der Valk, is het daar zo duur tegenwoordig?)
Als je carpaccio, zalm en tweemaal black angus beef eet (m.u.v. carpaccio over het algemeen vrij duur), en dan nog 2 toetjes en wat drinken. Dan zit je er toch vrij snel aan
pi_143909988
Beste presentatie van Van der Valk die ik ooit heb gezien :o
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_143912282
Die toetjes vind ik er idd ook nogal rommelig uitzien. Er liggen zoveel losse bergjes en hoopjes en sausjes en poedertjes, niet mijn ding :N

Neemt niet weg dat t prima kan smaken natuurlijk ^O^
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  donderdag 28 augustus 2014 @ 12:25:09 #123
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_143912473
Ik mis de appelmoes met kers. -O-
edit: oh nee, zie dat die er toch bij zit op de hoofdgerechtenfoto. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_143928133
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 09:53 schreef Isabeau het volgende:
Wat een zooitje op de borden, love sharon. Het zal best lekker zijn geweest, maar qua opmaak echt een klok en klepel situatie en die is enorm mislukt.
Voor VDV maatstaven is dit haute cuisine opmaak en mensen die niet beter weten accepteren dat.
Maar onze meningen doen er niet echt toe als het Sharon & co maar gesmaakt heeft.

Gisteren weer eens De Engel bezocht na lange tijd. Niet teleurgesteld i.i.g.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 28-08-2014 20:21:09 ]
  zaterdag 30 augustus 2014 @ 00:49:43 #125
299894 love_sharon
Everybody wants a thrill
pi_143976623
Als ik naar van der Valk ga verwacht ik ook zeker geen haute cuisine, als ik dat wil ga ik wel naar een andere plek. Maar dat neemt voor mij niks af van het feit dat het gewoon goed was en dat dat ook gezegd mag worden. Dacht juist dat dit topic daarvoor was, van snackbar tot sterrentent :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')