abonnement Unibet Coolblue
pi_141305959
Laatste nieuws:



"Menselijke resten gevonden in Panama"


Panamese media melden dat er menselijke resten en een schoen zijn gevonden in de omgeving waar vijf dagen geleden spullen van Lisanne Froon en Kris Kremers zijn ontdekt. Volgens Panamese media wordt er dna-onderzoek gedaan.

De twee Nederlandse vrouwen worden vermist sinds begin april. Ze waren op vakantie in de Panamese stad Boquete.

Onlangs werd de zoektocht toegespitst op een moeilijk toegankelijk gebied op acht uur lopen van Boquete, waar een rugzak van de meisjes is gevonden. Dat is in de provincie Bocas del Toro rond de rivier de Culebra.

Twee tassen
Vanochtend is een zoekteam met helikopters aan de slag gegaan. Daarbij waren ook twee Nederlandse politiemensen. De leider van het onderzoek had bij terugkomst twee tassen in haar hand met onbekende inhoud.

Lisanne en Kris worden sinds begin april vermist. Bekijk hier een tijdlijn van de zoektocht naar de twee vrouwen.


=========================================================================



Reddingshonden vinden vrouwen Panama niet
De reddingshonden uit Duiven hebben in Panama de vermiste Kris Kremers en Lisanne Froon niet gevonden.

De begeleiders zijn daar ''emotioneel'' over, liet een begeleider van de stichting Reddingshonden RHWW weten.

''Alle aanwezigen, ook de mensen uit Panama, hadden de vrouwen zo graag willen vinden.'' De twaalf honden en hun achttien begeleiders zijn woensdag onderweg terug naar Nederland.

Dinsdag doorzochten de honden gebieden waar ze eerder aansloegen. Een groep speciaal getrainde politiemensen daalde aan touwen af in rotskloven. Ook is dinsdag nog gezocht in gebieden waar de meest recente tips vandaan kwamen.

De speuractie van de honden heeft ook nieuwe tips opgeleverd, waar de politie in Panama verder mee aan de slag gaat.

Definitief doorstrepen
De ouders van Kris Kremers hebben de zoekactie in Panama van nabij gevolgd. ''Voor hen betekent het zoekwerk van de honden dat ze nu definitief gebieden kunnen doorstrepen. Daar is geen spoor van de vrouwen te vinden'', aldus de begeleider van de honden.

Volgens hem zijn bepaalde onderwerpen en vondsten ''uit respect voor de familie'' niet naar buiten gebracht. "Daarnaast hebben we uit respect voor de familie van Lisanne en Kris bepaalde onderwerpen en/of bevindingen niet genoteerd", is te lezen in een blogpost van de RHWW.

In Amersfoort was dinsdag een benefietdag om geld in te zamelen voor nadere speurtochten naar de vrouwen, die sinds 1 april zijn verdwenen.

De dag heeft 7.625 euro opgebracht. Horeca-ondernemer Rolf van As, die de benefietdag organiseerde, roept de horeca in Nederland op om alle fooien van zaterdag 14 juni te doneren aan de stichting 'Vind Kris en Lisanne'.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Panama: Nederlandse politie helpt
Een verbindingsman van de Nederlandse politie zal in Panana assisteren bij de zoektocht naar de Nederlandse dames Kris Kremers en Lisanne Froon.

De man werkt normaliter vanuit Colombia, maar zal nu naar Boquete in Panama afreizen. Hij zal niet actief gaan zoeken, maar is in eerste plaats afgereisd om contacten te onderhouden tussen de lokale politie, de ambassade en de families van de vrouwen, weet het ANP.

Kremers en Froon worden sinds 1 april vermist. Ze werden die dag vermoedelijk gezien op een wandelroute.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ouder nieuws:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
=======================================================================

Zaak:


Lisanne Froon (l) en Kris Kremers (r)

Sinds dinsdag 1 april zijn Lisanne Froon (22) uit Amersfoort en Kris Kremers (21) uit Utrecht vermist. Ze zijn voor het laatst gezien in Boquete in het gelijknamige district in het westen van het Midden-Amerikaanse land Panama.

Familie en vrienden maken zich grote zorgen en roepen via Facebook op om uit te kijken naar de twee vriendinnen.

Volgens een Facebook-pagina over de vermissing lukt het niet om contact met de vrouwen te krijgen. Ze zouden op 1 april een wandeling met gids zouden maken in het toeristische gebied rond het stadje Boquete, maar ze zijn nooit aangekomen bij de gids.

Volgens een werknemer van de lokale Spaanse school waren de twee daar om de taal te leren en sliepen ze bij lokale gezinnen. Het gebied waar ze gingen wandelen, is volgens de werknemer niet gevaarlijk en verdwalen zou moeilijk zijn: "er is maar één weg omhoog en omlaag." Daarom zijn er twijfels of de vrouwen wel zijn gaan wandelen of dat ze daarvoor al zijn verdwenen.

Volgens Buitenlandse Zaken zijn de Panamese autoriteiten een grootschalige zoekactie gestart. Ook houdt de Nederlandse ambassadeur Wiebe de Boer de zaak in de gaten.

De meiden kennen elkaar van hun werk als serveerster bij Kruispunt Amersfoort. Volgens een vriendin van Lisanne was de reis een beloning voor het halen van haar diploma.




Boquete ligt midden in het bergachtige land tussen David en Bocas del Toro.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bijzondere beesten

De vulkaan Barú (3475 meter) nabij Boquete:



The occasional fall of hail or ice pellets has been reported on the summit, where the minimum temperature can be below 0°C (32°F) and the formation of frost is frequent during the dry season.
Hoogte van het district Boquete is 1000-2800 meter.


Links:
Facebookpagina
Nieuws RTV Utrecht
7 hostels in Boquete - HostelWorld
Fotoverslag van Boquete
WikiTravel - Boquete
Reisverslag Boquete

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

USA Travel tips

Ministerie van Buitenlandse Zaken - reisadviezen Panama:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vermist!-profielen van de meiden:

Lisanne Froon
Geboorteplaats en geboortejaar: Nederland, 1991
Weg sinds: Dinsdag 1 april 2014
Laatste woonplaats: Boquete

Uiterlijke kenmerken:
Halflang middelblond/lichtbruin sluik haar (meestal gedragen in een paardenstaart), bruine ogen, gaatjes in beide oren, 1.82 m. normaal slank postuur, blanke huidskleur. Lisanne draagt een zilveren ring met een knoopje.

Gezocht door:
Familie en derden

Extra info:
Sinds dinsdag 1 april 2014 wordt de 22-jarig Lisanne Froon uit Amersfoort vermist. Ze is verdwenen tijdens een wandeling in de omgeving van Boquete in Panama. Ze is voor het laatst gezien in het gezelschap van haar vriendin de 21-jarige Kris Kremers uit Utrecht. De vrouwen verblijven in Panama voor een studie Spaans.

Kris Kremers
Geboorteplaats en geboortejaar: Nederland, 1992
Weg sinds: Dinsdag 1 april 2014
Laatste woonplaats: Boquete

Uiterlijke kenmerken:
Lang sluik blond/rossing haar (meestal in paardenstaart gedragen), blauwe ogen, blanke huidskleur, 1.76 m. normaal postuur. Kris draagt een zilveren ring met een zwart steentje.

Gezocht door
Familie en derden

Extra info
Sinds dinsdag 1 april 2014 wordt de 21-jarige Kris Kremers uit Utrecht vermist. Ze is verdwenen tijdens een wandeltocht met haar vriendin de 22-jarige Lisanne Froon uit Amersfoort. De twee vrouwen wonen bij gastgezinnen in Panama waar ze verblijven voor een studie Spaans

The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_141306010
Al was het zeer onwaarschijnlijk dat ze nog zouden leven, vind ik dit toch een "teleurstellend" bericht. Heb altijd gehoopt op een goede afloop. ;(
  donderdag 19 juni 2014 @ 22:04:36 #3
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_141306055
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 21:58 schreef Halcon het volgende:

[..]

Zo ver uit de richting? Nah, zal wel niet. Politie daar gaat ook niet uit van een wandeling.
Als ze niet ver uit de richting waren gedwaald dan waren ze wel eerder gevonden nietwaar ?
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  donderdag 19 juni 2014 @ 22:04:37 #4
19350 gohan16
Inmiddels 26
pi_141306056
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 21:58 schreef Halcon het volgende:

[..]

Zo ver uit de richting? Nah, zal wel niet. Politie daar gaat ook niet uit van een wandeling.
Ik denk het juist wel. Ze hebben weken kunnen lopen. Navigeren in de jungle is gewoon heel moeilijk. Er komt geen einde aan. Vroeg of laat zul je ook met gevaren van de jungle te maken, zoals infecties van vies water, wilde dieren etc.
I used to be schizofrenic, but we're okay now.
  donderdag 19 juni 2014 @ 22:04:45 #5
396818 CherryOnTop
of whipped cream
pi_141306063
Ik hoop dat ze de dader(s) in ieder geval nog eens vinden, dat zou wel mooi zijn.
pi_141306080
Iedereen gaat er maar van uit dat het resten van die 2 meisjes zijn.. misschien is het wel van heel iemand anders
pi_141306129
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 22:05 schreef Pleun2011 het volgende:
Iedereen gaat er maar van uit dat het resten van die 2 meisjes zijn.. misschien is het wel van heel iemand anders
Kan natuurlijk ook makkelijk.
For great justice!
  donderdag 19 juni 2014 @ 22:06:10 #8
127966 Marrije
ja, met dubbel r
pi_141306145
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 21:52 schreef CherryOnTop het volgende:

[..]

Nou, als de menselijke resten in twee zakken zitten, en blijkbaar geen lijkzakken, dan is dat niet best. Doet me denken aan dat verhaal van die volleybalster in Spanje.
misschien zitten ook niet alle resten daarin, maar alleen die schoen en wat botten voor dna onderzoek
pi_141306151
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 22:05 schreef Pleun2011 het volgende:
Iedereen gaat er maar van uit dat het resten van die 2 meisjes zijn.. misschien is het wel van heel iemand anders
Dan zou er ook geen persconferentie worden gegeven ;)
  Moderator donderdag 19 juni 2014 @ 22:06:29 #10
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_141306161
Ik denk dat ze alleen gaan zeggen dat er resten gevonden zijn en dat nog onderzocht moet worden of het resten van hun zijn.
  donderdag 19 juni 2014 @ 22:06:32 #11
127966 Marrije
ja, met dubbel r
pi_141306169
quote:
2s.gif Op donderdag 19 juni 2014 22:05 schreef Q. het volgende:

[..]

Kan natuurlijk ook makkelijk.
mja hangt een beetje van die schoen af...
pi_141306175
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 22:04 schreef gohan16 het volgende:

[..]

Ik denk het juist wel. Ze hebben weken kunnen lopen. Navigeren in de jungle is gewoon heel moeilijk. Er komt geen einde aan. Vroeg of laat zul je ook met gevaren van de jungle te maken, zoals infecties van vies water, wilde dieren etc.
Ben ik nou simpel, of hadden ze dan gewoon hun telefoon kunnen gebruiken. :{
Bestuur tegen de muur. Met de groeten van Ron Vlaar :W
pi_141306180
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 22:04 schreef gohan16 het volgende:

[..]

Ik denk het juist wel. Ze hebben weken kunnen lopen. Navigeren in de jungle is gewoon heel moeilijk. Er komt geen einde aan. Vroeg of laat zul je ook met gevaren van de jungle te maken, zoals infecties van vies water, wilde dieren etc.
Ze gingen relatief laat nog op pad toch? Zijn nog een keer teruggekomen?
pi_141306236
Beetje voorbarig die TT, niet? Heb op z'n minst het respect te wachten tot het bevestigd is.
pi_141306245
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 22:06 schreef De_Pel het volgende:

[..]

Ben ik nou simpel, of hadden ze dan gewoon hun telefoon kunnen gebruiken. :{
Als je bereik hebt.... dat is in dergelijke landen nog niet zo vanzelfsprekend.
  donderdag 19 juni 2014 @ 22:07:53 #16
67174 Dos37
Come on Twente
pi_141306260
Triest maar wel einde aan een deel van de onzekerheid
Premier League toto winnaar 2007-2008 en [b]2008-2009[/b]
Held Blaise NKUFO [b]All time topscoorder in Enschede[/b]
[b]WE WON IT ELEVEN TIMES![/b]
  donderdag 19 juni 2014 @ 22:07:59 #17
396818 CherryOnTop
of whipped cream
pi_141306276
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 22:06 schreef De_Pel het volgende:

[..]

Ben ik nou simpel, of hadden ze dan gewoon hun telefoon kunnen gebruiken. :{
Als je geen bereik hebt, om maar wat te noemen, wordt het wat lastig.
  donderdag 19 juni 2014 @ 22:08:48 #18
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_141306342
Ze moeten toch GPS hebben gehad via de telefoon, verdwalen kan toch niet.

Ik denk dat ze een verkeerd iemand tegen zijn gekomen. Zwaar zijn toegetakeld. Gevlucht.
Door het bloed heeft het de dieren aangetrokken.
  donderdag 19 juni 2014 @ 22:08:52 #19
141482 Q.
JurassiQ
pi_141306347
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 22:06 schreef De_Pel het volgende:

[..]

Ben ik nou simpel, of hadden ze dan gewoon hun telefoon kunnen gebruiken. :{
Jij bent vast nog nooit in dat soort landen geweest.
For great justice!
  donderdag 19 juni 2014 @ 22:09:02 #20
19350 gohan16
Inmiddels 26
pi_141306356
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 22:06 schreef De_Pel het volgende:

[..]

Ben ik nou simpel, of hadden ze dan gewoon hun telefoon kunnen gebruiken. :{
Geen ontvangst denk ik.

quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 22:06 schreef Halcon het volgende:

[..]

Ze gingen relatief laat nog op pad toch? Zijn nog een keer teruggekomen?
In het donker is het nog veel makkelijker om te verdwalen.
I used to be schizofrenic, but we're okay now.
  donderdag 19 juni 2014 @ 22:09:21 #21
141482 Q.
JurassiQ
pi_141306377
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 22:08 schreef KingRadler het volgende:
Ze moeten toch GPS hebben gehad via de telefoon, verdwalen kan toch niet.

Het is daar niet de Veluwe hoor.
For great justice!
pi_141306381
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 22:08 schreef KingRadler het volgende:
Ze moeten toch GPS hebben gehad via de telefoon, verdwalen kan toch niet.

Ik denk dat ze een verkeerd iemand tegen zijn gekomen. Zwaar zijn toegetakeld. Gevlucht.
Door het bloed heeft het de dieren aangetrokken.
8)7
Bestuur tegen de muur. Met de groeten van Ron Vlaar :W
  donderdag 19 juni 2014 @ 22:09:40 #23
127966 Marrije
ja, met dubbel r
pi_141306392
quote:
Botten en schoenen gevonden bij zoektocht Panama

In het gebied in Panama waar eerder een rugzak opdook van de vermiste Kris Kreemers en Lisanne Froon, zijn botten en schoenen gevonden.
Botten en schoenen gevonden bij zoektocht Panama Foto: ANP

Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdagavond bevestigd aan NU.nl na berichtgeving door verschillende Panamese media.

Uit onderzoek moet nog blijken of de gevonden resten van de vermiste jonge vrouwen zijn. Buitenlandse Zaken hoopt dat daar snel duidelijkheid over zal zijn.

Diverse Panamese media toonden eerder op de dag al foto's waarop te zien was hoe onderzoeksleidster Betzaida Pitty met een geel pakket in haar handen terugkeerde uit het zoekgebied.

De autoriteiten geven om 22.00 uur een persconferentie, meldt een woordvoerder van het OM. Kris Kremers en Lisanne Froon zijn sinds 1 april spoorloos.
nu.nl
  donderdag 19 juni 2014 @ 22:11:19 #24
127966 Marrije
ja, met dubbel r
pi_141306531
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 22:08 schreef KingRadler het volgende:
Ze moeten toch GPS hebben gehad via de telefoon, verdwalen kan toch niet.

Ik denk dat ze een verkeerd iemand tegen zijn gekomen. Zwaar zijn toegetakeld. Gevlucht.
Door het bloed heeft het de dieren aangetrokken.
jij bent een kloon van Loekie1?
pi_141306586
Ben het er wel mee eens dat de TT nu wel wat voorbarig is. Zet er dan op zijn minst "waarschijnlijk" in.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')