Duidelijke foto's van maken in en uit de fles. Laten bezinken, prut los uitschenken, bier proberen. Mits niet te zuipen terug naar Melgers gaan.quote:Op woensdag 25 juni 2014 19:37 schreef Qwea het volgende:
Oke, vraag :
Zoals ik hier al heb gemeld had ik WV groen afgelopen vrijdag bij Melgers vandaan. Vol met vlokken en zuur. Nu kijk ik net in mijn kast, wv 8 komt ook bij Melgers vandaan :
[ afbeelding ]
Zelfde. WV 12 staat in de kast, komt van MP, die heeft het dus ook.
Emelisse Makers mark 2014 ook bij melgers vandaan :
[ afbeelding ]
Ik lees online verschillende dingen. De 1 zegt is normaal kan, niks aan het handje. De ander flipt hem de pan uitMeningen?
Zal melgers sowieso es bellen want die wv hebben ze ook niet over teruggebeld.quote:Op woensdag 25 juni 2014 20:00 schreef DeZwabber het volgende:
[..]
Duidelijke foto's van maken in en uit de fles. Laten bezinken, prut los uitschenken, bier proberen. Mits niet te zuipen terug naar Melgers gaan.
Ja. Kijk es of je vlokken hebt!quote:Op woensdag 25 juni 2014 21:48 schreef DeZwabber het volgende:
Zal morgen weer eens een flesje WV12 opentrekken, kijken wat er uit komt.
NOES!quote:Op woensdag 25 juni 2014 21:51 schreef DeZwabber het volgende:
Ik hoop bier. Zou wel tof zijn, op zich.
Mr. showoff!quote:Op woensdag 25 juni 2014 21:51 schreef DeZwabber het volgende:
Ik hoop bier. Zou wel tof zijn, op zich.
Een normale.quote:Op woensdag 25 juni 2014 22:36 schreef Fogel het volgende:
Welke Hel en Verdoemenis staat er naast de emelisse?
Gewoon de normale. Had nog niets van De Molen gehad, dus begin maar met de standaard dingetjes.quote:Op woensdag 25 juni 2014 22:36 schreef Fogel het volgende:
Welke Hel en Verdoemenis staat er naast de emelisse?
De Amerikaanse en de tweede Nederlandse al geprobeerd?quote:Op woensdag 25 juni 2014 22:34 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Wel jammer alleen dat je dan leest dat die Oostenrijkse trappist niet zo bijzonder is.Maarja, kan ik wel weer zeggen dat ik alle trappisten heb gehad.
Nee, de Amerikaanse nog niet, maar is dat nu al helemaal officieel dan?quote:Op woensdag 25 juni 2014 22:43 schreef DeZwabber het volgende:
[..]
De Amerikaanse en de tweede Nederlandse al geprobeerd?
Volgens mij wel. Wil hem op zich wel eens proberen.quote:Op woensdag 25 juni 2014 22:44 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[..]
Nee, de Amerikaanse nog niet, maar is dat nu al helemaal officieel dan?
Ik moet hem zelf nog proberen. Ook al is hij niet geweldig. Completionisme.quote:De tweede Nederlandse in ieder geval wel.
Ziet er leuk uit maar in hun Bierveste lijken alle flessen liggend opgeslagenquote:Op woensdag 25 juni 2014 16:47 schreef bassieVL het volgende:
Er is nu ook een nationale Bierbank: http://www.nationalebierbank.nl/
Moeilijk inschenken maar het kan wel. Geleerd van meneer Tilquin himself een tijdje terugquote:Op donderdag 26 juni 2014 09:29 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Ziet er leuk uit maar in hun Bierveste lijken alle flessen liggend opgeslagen
Horizontale bewaring heeft de volgende voordelen:quote:Op donderdag 26 juni 2014 09:29 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Ziet er leuk uit maar in hun Bierveste lijken alle flessen liggend opgeslagen
Ik heb geen idee hoe het met bier zit maar bij whisky wordt sterk afgeraden de fles liggend te bewaren omdat de kurk af kan gaan brokkelen en weet ik wat.quote:Op donderdag 26 juni 2014 11:22 schreef Psjentje het volgende:
[..]
Horizontale bewaring heeft de volgende voordelen:
de kurk kan niet uitdrogen en krimpen, zodat infecties van buitenaf vermeden worden;
de kurk kan een drager zijn van diverse micro-organismen, de onderkant van de kurk bevindt zich echter in een luchtvrij milieu (bier) en de organismen krijgen veel minder kans zich te ontwikkelen;
de spreiding van gist is groter, zodat de gisting gelijkmatiger verloopt;
de smaakverdeling van het bier in de fles is gelijkmatiger. Het eerste glas van een verticaal bewaarde fles kan anders smaken dan het tweede vanwege de hogere gistconcentratie op de bodem.
Voornaamste reden is de uitdroging van de kurk op de lange duur, ik vind het dus juist raar dat het bij whisky andersom is.quote:Ik heb geen idee hoe het met bier zit maar bij whisky wordt sterk afgeraden de fles liggend te bewaren omdat de kurk af kan gaan brokkelen en weet ik wat.
Bij bier is dat niet dan? Kan me voorstellen dat 40% anders is voor kurken dan 5%
Zou goed kunnen dat hij afbrokkelt door uitdroging toch?quote:Op donderdag 26 juni 2014 15:53 schreef Psjentje het volgende:
[..]
Voornaamste reden is de uitdroging van de kurk op de lange duur, ik vind het dus juist raar dat het bij whisky andersom is.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 26-06-2014 16:42:21 ]
daarom dus liggend/schuin bewaren waardoor de kurk juist vochtig wordt gehouden, vandaar de verbazing dat het met whisky niet zou moeten.quote:Zou goed kunnen dat hij afbrokkelt door uitdroging toch?
Alcohol droogt uit hèquote:Op donderdag 26 juni 2014 20:38 schreef Psjentje het volgende:
[..]
daarom dus liggend/schuin bewaren waardoor de kurk juist vochtig wordt gehouden, vandaar de verbazing dat het met whisky niet zou moeten.
Serieus? Ik had met psjentje's vrijgezellenfeest een orval. Hij rook echt naar een afvalput en ik vond hem ook niet echt uitnodigend smaken.quote:Op donderdag 26 juni 2014 23:19 schreef mckroket het volgende:
Die kurken van wisky zijn toch ook helemaal niet geschikt om schuin te leggen? Lijkt me dat het miss kan lekken (je opent het toch steeds? Dus het is compleet niet te vergelijken vind ik.
En orval, tja, ik denk wel dat het de beste trappist is. Heerlijk doordrinkbaar, geweldig om te bewaren. Brouwtechnisch ook een heel bijzonder bier. Ik heb er dorst van gekregen! Ik drink nu een orvaltje bottledatum 7-5. Kakelvers dus! Heb ook nog een krat van 1,5 jaar oud. Heel lekker.
Super schaars?quote:Op vrijdag 27 juni 2014 00:21 schreef mckroket het volgende:
tja smaken verschillen. maar het is niet voor niks super schaars?
http://www.nieuwsblad.be/(...)DMF20130312_00501998
In grote hoeveelheden lastig aan te komen. Ik heb laatst via groothandel van Grolsch een kratje kunnen bestellen maar dat was echt mazzel. Meeste groothandels hebben er veel moeite mee.quote:Op vrijdag 27 juni 2014 03:28 schreef Qwea het volgende:
[..]
Super schaars?ik zie het overal staan
wtf. Maar idd smaken verschillen
Ik las het net jaquote:Op vrijdag 27 juni 2014 06:59 schreef Saind het volgende:
[..]
In grote hoeveelheden lastig aan te komen. Ik heb laatst via groothandel van Grolsch een kratje kunnen bestellen maar dat was echt mazzel. Meeste groothandels hebben er veel moeite mee.
Geloof dat ik in totaal 20 kratten in bestelling heb staan bij verschillende groothandels
Ligt er net aan wat je lekker vindt. Ik vind hem zelf op zijn lekkerst zo rond de 6 maanden oud. Dan is hij iets minder hoppig en proef je de gist wat beter.quote:Op vrijdag 27 juni 2014 07:31 schreef Qwea het volgende:
[..]
Ik las het net jawat raad je aan wua rijping? Maw wanneer kan de orval open?
Hebben ze bij Berts Bierhuis.quote:Op vrijdag 27 juni 2014 11:40 schreef Psjentje het volgende:
Hebben mensen al adressen voor Spencer, die US trappist in NL?
Anders moet ik een hulplijn gaan inschakelen.
Zelfde voor Mont des Cats..
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |