Iedereen moet zelfvoorzienend kunnen leven mbt eten vanuit hun tuin en zonnecellen die op de lange termijn zijn eigen energie/productiekosten eruit heeft.quote:Op zaterdag 7 juni 2014 14:03 schreef wouter456 het volgende:
[..]
Ik zeur niet, ik wil je je alleen op wijzen dat jouw idee totaal geen enkel hout snijdt en niks te maken heeft met de realiteit.
Jij wil dus dat we alles uit de natuur halen zoals de indianen ooit deden, als ik het goed begrijp?. Wat denk je dat die spijkerbroek heeft gekost (aan energie) die je nu aan hebt? of de stroom van je pc het laatste half uur? of het dak boven je hoofd? of de autorit die je bewust maar 1 keer per maand maakt? etc etc? Jouw plan zou alleen kunnen als we ook echt gaan leven als indianen. Dus met een tent van dierenhuiden, zonder enige elektronica of andere moderne middelen en met een groot boomblad voor je lul. Wel jammer dat je dan op je 35e al overlijdt aan een wondje aan je voet.
Het kan, maar het is de vraag hoe bewust je denkt dat ik, of de rest van Nederland WIL leven...
Zou de aarde niet dichter bij de zon komen? De snelheid van de aarde 'compenseert' de zwaartekracht van de zon als het gaat om afstand tot de zon. De aarde valt richting de zon, maar door de snelheid valt de aarde om de zon heen (net als de IIS, of de maan en alle objecten in orbit). Uiteindelijk zal de baan van de aarde meer eliptisch gaan worden.quote:Op woensdag 4 juni 2014 09:35 schreef cynicus het volgende:
Hetzelfde geldt voor de omloopsnelheid van de aarde rond de zon. Onttrek je daar energie aan dan zal de aarde langzamer rond de zon draaien met als gevolg dat de aarde verder van de zon af komt te staan.
Omdat wij ook meebewegen komt er netto geen meer energie uit.quote:Op woensdag 4 juni 2014 09:35 schreef cynicus het volgende:
[..]
JawelDeze zin vormt de clue:
[..]
Dit refereert naar de eerste themodynamische hoofdwet: de wet van behoud van energie.
Als je kinetische energie (rotatie van de aarde) aftapt en uiteindelijk omzet in warmte neemt de rotatiesnelheid van de aarde af want de warmte wordt uiteindelijk uitgestraald naar het heelal en dan ben je die energie binnen ons systeem (de aarde) kwijt. Hetzelfde geldt voor de omloopsnelheid van de aarde rond de zon. Onttrek je daar energie aan dan zal de aarde langzamer rond de zon draaien met als gevolg dat de aarde verder van de zon af komt te staan.
Maar ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe je een apparaat voorstelt dat energie aan de draaing van de aarde kan onttrekken?
Gast, het is puur een gedachte. Of word ik hier voor betaald?quote:Op zaterdag 7 juni 2014 13:55 schreef wouter456 het volgende:
[..]
Gast, wat denk je dat het bouwen van een dergelijke ring of apparaat kost...
Bronnen zeggen dat er in Noord-Europa gemiddeld zo'n 4,5 kWh/m2/dag aan zonlicht vallt. In de Sahara is dat zo'n 8,5 kWh/m2/dag, een verdubbeling. Aangezien de verlaging van de efficientie door de hogere celtemperaturen veel minder zijn dan 50% is er behoorlijk voordeel.quote:Op zaterdag 7 juni 2014 14:25 schreef Montov het volgende:
Anyway, weet iemand hoeveel voordeel zonnecellen nu precies hebben in de Sahara? Pas dan kan je zeggen of de baten opwegen tegen de kosten. Iets waarvan ik denk dat het niet het geval is.
Ja, natuurlijk. Dom van me...quote:Zou de aarde niet dichter bij de zon komen? De snelheid van de aarde 'compenseert' de zwaartekracht van de zon als het gaat om afstand tot de zon. De aarde valt richting de zon, maar door de snelheid valt de aarde om de zon heen (net als de IIS, of de maan en alle objecten in orbit). Uiteindelijk zal de baan van de aarde meer eliptisch gaan worden.
Oeps ik zat met zo'n ding in mijn hoofd:quote:Op maandag 2 juni 2014 20:53 schreef cynicus het volgende:
[..]
Dat soort centrales werken met olie (want dat stroomt door de buizen in de concentrators). Sommigen kunnen inderdaad een deel van de hitte gebruiken om een buffer (zout) op te warmen voor de nacht. ;-)
Zonnepanelen zijn hier al rendabel hoorquote:Op zondag 8 juni 2014 02:42 schreef 2cv het volgende:
Zoals ik het lees, zijn er voornamelijk financiële bezwaren. Oftewel: het kan, maar het vergt een enorme investering.
Kunnen we dan het eerstvolgende energieproject niet in de Sahara laten plaatsvinden ? Dus geen windmolenpark/kerncentrale/kolencentrale hier maar daar zonnepanelen* plaatsen ? En uiteraard al helemaal geen zonnepanelen op het dak van Henk en Ingrid. Of die moeten dat zelf graag willen en financieren.
*I.p.v. zonnepanelen mag het ook iets anders zijn, als het maar zonne-energie gebruikt.
De lucht is hier al maximaal fris hoor, waarom zou ik hier de auto in moeten leveren omdat ze in Amsterdam last van fijnstof hebben door falend beleid.quote:Op zaterdag 7 juni 2014 14:18 schreef firefly3 het volgende:
[..]
Iedereen moet zelfvoorzienend kunnen leven mbt eten vanuit hun tuin en zonnecellen die op de lange termijn zijn eigen energie/productiekosten eruit heeft.
Iedereen met de trein. 3x zoveel trein stations in Nederland = heerlijk frisse lucht.
Zo moeilijk zijn deze eerste stappen niet.
W&T / Zonnepanelen in de Saharaquote:Op zondag 8 juni 2014 13:54 schreef MrHighCake het volgende:
Hoe hoger de temeperatuur hoe lager het rendement van een zonnepaneel.
Bron: http://www.zonnepanelen-i(...)dement-zonnepanelen/
M'n ouders hebben hier zonnepanelen. Doe zouden na 8 jaar terugverdiend zijn. Het feit *dat* ze terugverdiend worden, maakt ze al rendabel, lijkt me.quote:Op zondag 8 juni 2014 12:43 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Oeps ik zat met zo'n ding in mijn hoofd:
[ afbeelding ]
[..]
Zonnepanelen zijn hier al rendabel hoor
Dan zet je er een electrische afstofmachine bijquote:Zou jij een groot gedeelte van je energie via één lijn uit de Sahara willen laten komen? Afrikaanse landen staan nu niet bepaald bekend om hun stabiliteit. Bovendien zitten die dingen in no-time onder een stoflaag daar.
quote:[..]
De lucht is hier al maximaal fris hoor, waarom zou ik hier de auto in moeten leveren omdat ze in Amsterdam last van fijnstof hebben door falend beleid.
Gaat hem niet worden vrees ik. En dan heb je nog dat argument van de Afrikaanse instabiliteit.quote:Op zondag 8 juni 2014 19:29 schreef 2cv het volgende:
[..]
M'n ouders hebben hier zonnepanelen. Doe zouden na 8 jaar terugverdiend zijn. Het feit *dat* ze terugverdiend worden, maakt ze al rendabel, lijkt me.
[..]
Dan zet je er een electrische afstofmachine bij
[..]
Not really, lucht in Rotterdam bijvoorbeeld is ook zeer slecht. Dat kan soms ook overwaaien.quote:Op zondag 8 juni 2014 12:43 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Oeps ik zat met zo'n ding in mijn hoofd:
[ afbeelding ]
[..]
Zonnepanelen zijn hier al rendabel hoor
Zou jij een groot gedeelte van je energie via één lijn uit de Sahara willen laten komen? Afrikaanse landen staan nu niet bepaald bekend om hun stabiliteit. Bovendien zitten die dingen in no-time onder een stoflaag daar.
[..]
De lucht is hier al maximaal fris hoor, waarom zou ik hier de auto in moeten leveren omdat ze in Amsterdam last van fijnstof hebben door falend beleid.
Tot die ontploft. Of die ontploft niet en je zit weer met afval waar je nergens mee naartoe kan.quote:Op maandag 16 juni 2014 15:12 schreef lipper het volgende:
Waarom zetten ze er niet een mega kernreactor met voldoende vermogen voor de hele wereld. Moet best kunnen, hekkie eromheen, klaar.
Volgens mij werd zoiets ook geopperd. Maar het gaat mij niet specifiek om zonnepanelen, het gaat mij er om dat de olie op raakt en we het milieu naar de knoppen helpen door het verbranden van die olie maar dat in de Sahara de zon volop schijnt maar we de energie daarvan niet gebruiken.quote:Op maandag 16 juni 2014 15:36 schreef k3vil het volgende:
Is dit al langsgekomen?
http://desertec.org/
Vraag het ghadaffi, die was het van plan. Oh nvm.quote:Op woensdag 28 mei 2014 19:59 schreef 2cv het volgende:
Veel Nederlanders monteren zonnepanelen op hun dak. In Nederland ! Waarom leggen we niet heel veel van die dingen in de Sahara ?
Ik bedoel niet dat als Henk en Ingrid 5m2 zonnepanelen willen, zij die dan in de Sahara neerleggen i.p.v. op het dak van hun huis en een verlengsnoertje naar Nederland neerleggen, maar in de vorm van een serieus groot project.
Voor het afval worden er oplossingen gezocht. Ze zijn in staat om uit het afval opnieuw energie te winnen geloof ik. En er zijn nog wel wat mijnen in de wereld waar het in zou kunnen.quote:Op dinsdag 17 juni 2014 00:57 schreef 2cv het volgende:
[..]
Tot die ontploft. Of die ontploft niet en je zit weer met afval waar je nergens mee naartoe kan.
Geen idee, maar het effect zal erg lokaal zijn. In tegenstelling tot de effecten van het uit de grond halen en verbranden van olie.quote:Op woensdag 18 juni 2014 13:16 schreef miereneter47 het volgende:
Wat denk je dat er met het milieu in de Sahara gebeurt als alle warmte van de zon naar die panelen gaan ipv. op de ecosystemen daar?
Waarschijnlijk positief, minder verdamping van water door meer schaduw en inderdaad lokaal ja.quote:Op woensdag 18 juni 2014 13:16 schreef miereneter47 het volgende:
Wat denk je dat er met het milieu in de Sahara gebeurt als alle warmte van de zon naar die panelen gaan ipv. op de ecosystemen daar?
Waarschijnlijk verre van positief. Het is gewoonweg irreëel om te klooien met ecosystemenquote:Op donderdag 19 juni 2014 01:41 schreef tfors het volgende:
[..]
Waarschijnlijk positief, minder verdamping van water door meer schaduw en inderdaad lokaal ja.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |