abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator / Miss SHO vrijdag 16 mei 2014 @ 07:07:27 #31
22592 crew  Ole
pi_140008893
Ik eet het. Maar snap ook niet waarom het nou zo nodig moet blegh
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_140009702
Probeer eens aspergers. :D
  vrijdag 16 mei 2014 @ 08:42:02 #33
285613 Verbodsbord
Verwijderd door Admin
pi_140009735
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 mei 2014 08:38 schreef Svlad_Cjelli het volgende:
Probeer eens aspergers. :D
Niet spotten met autisme.
pi_140009750
:Y)
  Moderator / Miss SHO vrijdag 16 mei 2014 @ 08:50:01 #35
22592 crew  Ole
pi_140009840
quote:
10s.gif Op vrijdag 16 mei 2014 08:42 schreef Verbodsbord het volgende:

[..]

Niet spotten met autisme.
:D
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_140012585
Groente is ook vies als je denkt van 'o ja er moet nog groente bij' en dan een potje opentrekt of een broccoli sufkookt. Begin gewoon eens met het uitzoeken van de groente en probeer die zo lekker mogelijk te bereiden. Niet wegmoffelen, maar haal de smaak van de groente naar voren en probeer die te waarderen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_140012931
Geen groente lusten :')

Godver man stel je niet zo aan. Ik kan zo slecht tegen mensen die bij alles roepen. "Dat lust ik nieeettt, en dat ook niiiieeeet"
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  vrijdag 16 mei 2014 @ 11:23:34 #38
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_140013407
Heb je dat kokhalzen alleen bij groente? Lijkt me meer een mentaliteitsprobleempje. Hoe kan je nou kokhalzen van een wortel?
Siesta & Fiesta!
pi_140014805
Lees zijn posts maar eens door, dan snappie het.
Dit is het eerste topic van hem waarin hij niet verteld over zijn 7 jaar oudere vriendin en haar leaseauto.
pi_140016029
Leer de groenten op andere manieren te bereiden dan je gewend bent, dan vindt je het misschien wel lekker.

En anders, wat maakt het uit? Je bent volwassen, dus als jij nooit groente wil eten moet je dat zelf weten..
pi_140016779
Ondanks al dat gezeik in dit topic, vind ik het wél tof dat je groente wilt leren eten en er nog hulp bij vraagt ook. Well done :)
Je kunt dingen echt leren eten en er langzaam aan wennen. Als in, het is niet onmogelijk. Begin door het ergens doorheen te verwerken, in een pastasaus, of met een of andere saus eroverheen. Of probeert verschillende bereidingen, combinaties etc, ipv alleen kapot koken. Denk aan grillen, ovenschotel, stomen, roerbakken... Als je iets vindt wat wel gaat, eet dat dan vaker, dan kun je steeds verder stappen nemen naar gewoon 'los' eten.
Ik heb mezelf vis leren eten door te beginnen met tonijnsteak (is wat vlezig) ergens in verwerkt, en dat dan steeds puurder, toen overgestapt naar witvis zelfde manier, toen zalm en nu eet ik alles wel.

Heb ook wel een vraag daarover: wat heb je al geprobeerd en hoe was dat klaargemaakt? En niet zeggen 'alles', vertel het eens specifiek.
pi_140016806
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 mei 2014 11:23 schreef Bramito het volgende:
Heb je dat kokhalzen alleen bij groente? Lijkt me meer een mentaliteitsprobleempje. Hoe kan je nou kokhalzen van een wortel?
Als je niet weet hoe je een wortel moet eten, dan kun je gaan kokhalzen ja...

Jammer is dat als mensen echt geen groenten lusten.
Er zijn zoveel soorten groenten en bereidingen.
pi_140016973
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 mei 2014 13:17 schreef Cici het volgende:

[..]

Als je niet weet hoe je een wortel moet eten, dan kun je gaan kokhalzen ja...

Je moet een wortel niet gaan deepthroaten nee. Gewoon kauwen.
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_140016991
quote:
10s.gif Op vrijdag 16 mei 2014 13:22 schreef Tim86 het volgende:

[..]

Je moet een wortel niet gaan deepthroaten nee. Gewoon kauwen.
Dat bedoelde ik :P
pi_140023342
Ik heb als kind ook nooit groente gelust, en toen ik een jaar of 14 was lustte ik misschien net 6-8 soorten. Ik werd steeds meer geïnteresseerd in koken, en op een dag besloot ik gewoon dat ik bepaalde groente wel lust. Soms viel het tegen en soms viel het mee. Laatst heb ik zelfs zelf spruitjes gemaakt! Daarbij ligt het puur aan de bereiding, mijn moeder kookte ze alleen maar en dan wat nootmuskaat op die piepende slaballetjes. Maar geroerbakt met wat kruiden zijn ze geweldig! Al is het nog steeds niet iets wat ik elke dag zou eten.
Anyway: als je gewoob tegen jezelf vertelt dat je het lust, dan lukt het vanzelf! En anders geef je het ff drie keer een kans, dan wen je meestal aan hetgeen je vies vindt aan de groente, en ga je de rest van de structuur/smaak waarderen.
In eerste instantie mag je het ook best wegmoffelen in een saus of stamppot, maar maak dat steeds minder. :)
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_140023469
Ps: het is niet alleen goed voor je gezondheid, maar er gaat vooral een wereld van héérlijke gerechten, lunch ideeën, mogelijkheden voor je open! Hoe geweldig ik het wel vind om nu te kunnen genieten van een mooie salade. O+ Bovendien zou het toch fijn zijn als je gewoon altijd met alles mee kunt eten ipv de 6jarige uit te hangen.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  vrijdag 16 mei 2014 @ 16:18:36 #47
427012 Brummetje2.0
Uw meest favoriete kutuser!
pi_140023526
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 mei 2014 13:16 schreef _Loki het volgende:
Ondanks al dat gezeik in dit topic, vind ik het wél tof dat je groente wilt leren eten en er nog hulp bij vraagt ook. Well done :)
Je kunt dingen echt leren eten en er langzaam aan wennen. Als in, het is niet onmogelijk. Begin door het ergens doorheen te verwerken, in een pastasaus, of met een of andere saus eroverheen. Of probeert verschillende bereidingen, combinaties etc, ipv alleen kapot koken. Denk aan grillen, ovenschotel, stomen, roerbakken... Als je iets vindt wat wel gaat, eet dat dan vaker, dan kun je steeds verder stappen nemen naar gewoon 'los' eten.
Ik heb mezelf vis leren eten door te beginnen met tonijnsteak (is wat vlezig) ergens in verwerkt, en dat dan steeds puurder, toen overgestapt naar witvis zelfde manier, toen zalm en nu eet ik alles wel.

Heb ook wel een vraag daarover: wat heb je al geprobeerd en hoe was dat klaargemaakt? En niet zeggen 'alles', vertel het eens specifiek.
TS heeft nog maar 1 reactie gegeven in dit topic, denk niet dat we nog antwoord van hem gaan krijgen...
  roze vrijdag 16 mei 2014 @ 16:53:38 #48
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_140024932
Sausje ofzo erbij? Bloemkool met zo'n sausje is lekker :9~! En wortels kun je bijv. door de aardappelen doen met ui en je hebt hutspot. Zo kun je wel meer groentes tot een stamppot maken, smaakt het meteen een stuk lekkerder!
Your beauty never ever scared me.
  vrijdag 16 mei 2014 @ 17:25:35 #49
16632 Xlarge
========
pi_140026019
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 mei 2014 11:05 schreef habitue het volgende:
Geen groente lusten :')

Godver man stel je niet zo aan. Ik kan zo slecht tegen mensen die bij alles roepen. "Dat lust ik nieeettt, en dat ook niiiieeeet"
quote:
0s.gif Op donderdag 15 mei 2014 21:05 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Je kunt je natuurlijk ook gewoon niet zo aanstellen.

Hoe oud ben je, 5? :')
+1 , ik kan ook niet zo goed tegen dat kinderachtige gezeik.
Natuurlijk heb je je voorkeur voor bepaald eten, en dus vind je ook dingen minder lekker, of zelfs vies.
Maar ook dan kan je het gewoon eten, of proberen naar je eigen smaak te bereiden.
Als je met zo'n persoon aan een tafel zit, is het idd net of dat je met een klein kind zit te eten, die de kleine stukjes groen uit de nasi aan het halen is.
  vrijdag 16 mei 2014 @ 17:51:04 #50
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_140026904
quote:
15s.gif Op vrijdag 16 mei 2014 17:25 schreef Xlarge het volgende:

[..]

[..]

+1 , ik kan ook niet zo goed tegen dat kinderachtige gezeik.
Natuurlijk heb je je voorkeur voor bepaald eten, en dus vind je ook dingen minder lekker, of zelfs vies.
Maar ook dan kan je het gewoon eten, of proberen naar je eigen smaak te bereiden.
Als je met zo'n persoon aan een tafel zit, is het idd net of dat je met een klein kind zit te eten, die de kleine stukjes groen uit de nasi aan het halen is.
Bij mij is het dan niet zo erg maar bij sommige dingen krijg ik kokhalsneigingen als ik het in m'n mond heb, vooral bij vet vlees zoals een speklap.
Met andere zaken komt het ook wel goed uit dat ik sommige dingen niet lust want door m'n darmonsteking kan ik er ook niet tegen, 't is alsof m'n lichaam er al rekening mee hield voor ik die Crohn kreeg.

Ik heb ook genoeg groenten die ik wel lust, rode kool lust ik niet maar bietjes bijv wel, spruiten vind ik heerlijk en zuurkool ook.
Wortels hou ik niet van, te zoet.
Juist de groenten waar veel kinderen niet van houden lust ik wel van jongs af aan en de groenten waar men wel van houdt hou ik niet van.

paar jaar geleden heb ook nog een schedelbasisfractuur gehad en toen is m'n reukzenuw ook beschadigd en m'n smaak is van de ene op de andere dag anders geworden.
da's ook wennen want dan moet je weer alles opnieuw leren eten.
Sommige dingen smaken nog als vanouds maar andere zaken smaken heel anders.
Sommge dingen die ik vroeger niet lustte lust ik nu wel (kappertjes en olijven bijv) en andere zaken lust ik niet meer, vooral gefrituurde producten smaken heel anders, dat komt denk ik door de zonnebloemolie.
  vrijdag 16 mei 2014 @ 17:56:01 #51
427012 Brummetje2.0
Uw meest favoriete kutuser!
pi_140027064
Ik kan me niet voorstellen dat je gaat kokhalzen van vies eten. Ik hoefde zelfs van die andouilette niet te kokhalzen, terwijl dat het smerigste was wat ik ooit gegeten heb.
  vrijdag 16 mei 2014 @ 18:01:55 #52
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_140027285
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 mei 2014 17:56 schreef Brummetje2.0 het volgende:
Ik kan me niet voorstellen dat je gaat kokhalzen van vies eten. Ik hoefde zelfs van die andouilette niet te kokhalzen, terwijl dat het smerigste was wat ik ooit gegeten heb.
Ik heb dat als kind wel gehad, of dat ik het echt niet doorgeslikt kreeg.
Maar daar ben ik wel overheen gegroeid.
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
  vrijdag 16 mei 2014 @ 18:12:04 #53
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_140027526
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 mei 2014 17:56 schreef Brummetje2.0 het volgende:
Ik kan me niet voorstellen dat je gaat kokhalzen van vies eten. Ik hoefde zelfs van die andouilette niet te kokhalzen, terwijl dat het smerigste was wat ik ooit gegeten heb.
Moest even opzoeken wat een andouilette was maar ik denk dat ik dat echt niet binnen weet te houden.
Mosselen gaat ook niet of ik zou het zonder kauwen moeten doorslikken maar dan nog zal dat met moeite gaan.
Gaat dan echt om de structuur, Babi Pangang vind ik lekker maar niet als het van buikspek is gemaakt terwijl het in principe hetzelfde smaakt.
pi_140038026
Lust je wel vlees van vegetarische dieren dan?

Als het je echt om de smaak gaat en niet om aanstellerij of het idee kun je de groentesmaak verdringen met ketjap/zout/kaas/zoetzure saus etc.
  Manager PR/Moderator vrijdag 16 mei 2014 @ 23:07:48 #55
269689 crew  Viv
pi_140038743
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 mei 2014 17:56 schreef Brummetje2.0 het volgende:
Ik kan me niet voorstellen dat je gaat kokhalzen van vies eten.
Volgens mij kan zoiets ontstaan als je iets écht vies vindt en het tóch moet eten/drinken van je ouders want het is zo goed voor je... Zo is het bij mij in ieder geval gegaan. :X
pi_140040352
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 mei 2014 23:07 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Volgens mij kan zoiets ontstaan als je iets écht vies vindt en het tóch moet eten/drinken van je ouders want het is zo goed voor je... Zo is het bij mij in ieder geval gegaan. :X
Is het bij jou dan ook alle groente of alleen een bepaalde bereidingswijze/gerecht?
pi_140042614
Ik had het bij de doodgekookte witlof met een papje.... :'( :r
Ja doei.
  Manager PR/Moderator zaterdag 17 mei 2014 @ 00:37:47 #58
269689 crew  Viv
pi_140042630
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 mei 2014 23:42 schreef technofreak86 het volgende:
Is het bij jou dan ook alle groente of alleen een bepaalde bereidingswijze/gerecht?
Zoals ik hierboven schreef heb ik vooral moeite met de smaak van broccoli. Als kind vond ik veel groenten niet te eten qua structuur, maar vanaf de tijd dat ik uit huis ben heb ik alles opnieuw geprobeerd en nu kan ik alle groenten wel eten. Het blijft bij mij wel zoiets wat "moet, want gezond", als het niet zo gezond was zou ik veel minder groenten eten. :')

Mijn echte jeugdtrauma is melk, dat moest ik thuis elke dag drinken op straffe van niet van tafel mogen en dus te laat op school komen. Ik kreeg dat echt niet weg, zó vies, al helemaal omdat het natuurlijk lauw werd door mijn getreuzel. :') Resultaat is dat ik op m'n 30ste nog altijd geen melk kan drinken. Ik kan wel karnemelk drinken, of melk met Nesquik ofzo, maar van een gewoon glas (half)volle melk ga ik dus kokhalzen.

quote:
0s.gif Op zaterdag 17 mei 2014 00:37 schreef motorbloempje het volgende:
Ik had het bij de doodgekookte witlof met een papje.... :'( :r
Huuu! Ja, het hielp destijds ook niet mee dat alles doodgekookt werd. :'(
pi_140053290
Vind het begrip voor ts of andere mensen die niet alles 'lusten' erg teleurstellend hier.
Dat mensen bepaalde dingen niet lusten kan verschillende oorzaken hebben:

Zoals bijvoorbeeld ouders die het kind weinig verschillende dingen liet eten. Bij de geboorte heb je van nature afkeur tegen bepaalde smaken, zoals bittere smaken. Je lichaam moet daar gewoon aan wennen en als je dat als kind niet hebt gedaan, dan moet dat op latere leeftijd alsnog. Dat gaat dan ook langzamer, zoals met meerdere zaken op latere leeftijd.
Ook kan het iets psychisch zijn. Als een kind op jonge leeftijd gedwongen wordt tot het eten van 'groene' tot aan kokhalzen toe, dan kan ik me voorstellen dat iemand daar later minder goede associaties mee heeft.

TS geeft aan dat hij juiste bepaalde zaken wil gaan leren eten en alsnog zijn er behoorlijk wat trieste reacties zonder enig begrip. Dat terwijl de ouders meer schuld hebben bij de smaak van ts dan ts zelf. En daar wil ts nu zelfs iets aan doen.

Daarnaast: wat is het probleem met het hebben van een beperkte smaak?

Als iemand niet durft auto te rijden of niet durft te bungeejumpen, dan verplicht je diegene toch ook niet. "ja gewoon doen. Niet zo aanstellen".
Eerst denken, dan typen
pi_140053639
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 mei 2014 17:56 schreef Brummetje2.0 het volgende:
Ik kan me niet voorstellen dat je gaat kokhalzen van vies eten. Ik hoefde zelfs van die andouilette niet te kokhalzen, terwijl dat het smerigste was wat ik ooit gegeten heb.
Van zuurkool ga ik letterlijk kokhalzen :Y dus ik kan me er wel iets bij voorstellen...

Erwtjes heb ik leren eten door gebakken uitjes erdoor, spruitjes ook, die lust ik nu zelfs
zónder gebakken uitjes, voor de rest lust ik eigenlijk wel alle soorten groente, ook die
ik vroeger smerig vond, zoals worteltjes, dát kan ik me dus nu serieus NIET meer voorstellen
dat ik die ooit vies heb gevonden :D

Maar jah, het beste is dus om en beetje te gaan experimenteren, andere manier klaamaken,
bloemkool met een ander sausje, je hebt tig verschillende sausjes, brocolli met kaas of roomsaus
vind ik zelf ook een stuk beter te verteren dan zonder sausje :P
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')