FOK!forum / Culinesse à gogo / Rookoven
Thezappamaandag 12 mei 2014 @ 21:16
Heeft er iemand ervaring hier mee? Het lijkt mij geweldig leuk en lekker om hier iets mee te gaan doen

Heb al diverse websites gelezen maar ben benieuwd of iemand hier het zelf doet

En ik bedoel niet alleen vis , maar ook kip , wild vlees of anders etenswaren

Ik moet nog een over aanschaffen-of bouwen-

Ben benieuwd
RobinOokmaandag 12 mei 2014 @ 21:19
Ik heb zo'n kleintje. Gewoon op het vuur. Gebruik 'm gemiddeld 1x per week.

http://kokrobin.wordpress.com/2009/01/09/hot-smoking/
Thezappamaandag 12 mei 2014 @ 21:20
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 21:19 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb zo'n kleintje. Gewoon op het vuur. Gebruik 'm gemiddeld 1x per week.

http://kokrobin.wordpress.com/2009/01/09/hot-smoking/
Gewoon op het aanrecht vuur dus?is Miss wel tip om
Eens mee te beginnen
RobinOokmaandag 12 mei 2014 @ 21:35
Ja, gewoon op t gas.
hottentotmaandag 12 mei 2014 @ 21:46
Op een hoop BBQ's kun je ook prima roken.
Thezappamaandag 12 mei 2014 @ 22:28
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 21:46 schreef hottentot het volgende:
Op een hoop BBQ's kun je ook prima roken.
Ja had ik ook al zitten overwegen
marc0871maandag 12 mei 2014 @ 23:00
quote:
1s.gif Op maandag 12 mei 2014 22:28 schreef Thezappa het volgende:

[..]

Ja had ik ook al zitten overwegen
van het weekend zag ik in onze jumbo pakketjes rookhout liggen, voor op de bbq.
daar zaten ook van die folie bakjes bij, om het hout in te doen.
moet je er wel 1 met een deksel hebben.
hottentotmaandag 12 mei 2014 @ 23:06
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 23:00 schreef marc0871 het volgende:

[..]

van het weekend zag ik in onze jumbo pakketjes rookhout liggen, voor op de bbq.
daar zaten ook van die folie bakjes bij, om het hout in te doen.
moet je er wel 1 met een deksel hebben.
Halve oliedrum erover wil ook redelijk, na het eten kun je daar gelijk een gezellig vuurtje in stoken.
mytecmaandag 12 mei 2014 @ 23:10
Heb er eentje, echt heel tof. Vorige zomer spareribs, kip, zalm, garnalen en nog meer andere dingen op gegaard. Lekkere rooksmaak en zo sappig en zacht vlees. Voorbeeldje : CUL / Waar koop je spare ribs (rauw)
#ANONIEMdinsdag 13 mei 2014 @ 02:41
Er is al een leuk topic hierover. Kan helaas niet linken. Geopend door DirkH en TT is: rookkastje, hebben jullie daar ook zo'n zin in oid.
De moeite waard om even door te lezen.
#ANONIEMdinsdag 13 mei 2014 @ 02:45
CUL / Rookkastje deel 2, we roken vrolijk verder in de sneeuw

In de OP staat link naar het eerste deeltje ;)
Thezappadinsdag 13 mei 2014 @ 11:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 02:45 schreef mascara-klodder het volgende:
CUL / Rookkastje deel 2, we roken vrolijk verder in de sneeuw

In de OP staat link naar het eerste deeltje ;)
3 jaar geleden laatste gepost
Xlargedinsdag 13 mei 2014 @ 12:02
Ik heb een Weber om mee te roken weber-smokey-mountain-cooker-37-cm.jpg , erg fijn, maar wel om warm mee te roken.
Koud roken gaat er denk ik niet mee

Ook heb ik een off set smoker gehad, 10201571-50_american-gourmet-deluxe-offset-smoker_main.jpg

maar uiteindelijk prefereer ik toch de Weber

Mocht je nog vragen hebben hoor ik het wel :)
Kreatordinsdag 13 mei 2014 @ 12:04
Hoe vaak gebruik je zo'n Weber? En gebruik je dat dan voor alles, of heb je er nog een losse BBQ bij?
Thezappadinsdag 13 mei 2014 @ 12:31
Ik heb zelf een uitgebreide Weber die ik bijna weekelijks gebruik..

Had al gekeken voor een set hierbij / eraan maar kon ik niet vinden
Thezappadinsdag 13 mei 2014 @ 12:32
quote:
14s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 12:02 schreef Xlarge het volgende:
Ik heb een Weber om mee te roken [ afbeelding ] , erg fijn, maar wel om warm mee te roken.
Koud roken gaat er denk ik niet mee

Ook heb ik een off set smoker gehad, [ afbeelding ]

maar uiteindelijk prefereer ik toch de Weber

Mocht je nog vragen hebben hoor ik het wel :)
Ja dat bolletje zie je overal..

Ik twijfel over deze :http://m.marktplaats.nl/a(...)0c1b&previousPage=lr
#ANONIEMdinsdag 13 mei 2014 @ 12:35
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 11:26 schreef Thezappa het volgende:

[..]

3 jaar geleden laatste gepost
daarom niet minder interessant om eens door te lezen toch. Staan veel tips in e.d.
Xlargedinsdag 13 mei 2014 @ 12:52
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 12:32 schreef Thezappa het volgende:

[..]

Ja dat bolletje zie je overal..

Ik twijfel over deze :http://m.marktplaats.nl/a(...)0c1b&previousPage=lr
Ik ken hem niet, maar voor die prijs het proberen waard.
Ik weet niet of je hem ergens eerst in het echt kan zien, want let wel op de dikte van de wanden.
Hoe dunner die zijn, hoe moeilijker het is om de temperatuur constant te houden
Thezappadinsdag 13 mei 2014 @ 13:28
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 12:35 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

daarom niet minder interessant om eens door te lezen toch. Staan veel tips in e.d.
nee snap ik..

dacht dat je bedoelde van we moeten daar verder haha
Thezappadinsdag 13 mei 2014 @ 13:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 12:52 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Ik ken hem niet, maar voor die prijs het proberen waard.
Ik weet niet of je hem ergens eerst in het echt kan zien, want let wel op de dikte van de wanden.
Hoe dunner die zijn, hoe moeilijker het is om de temperatuur constant te houden
ga vanmiddag eens even naar de intratuin meende er daar heel veel te hebben gezien

hoeft geen profi ding te zijn...wil het gewoon eens proberen
Xlargedinsdag 13 mei 2014 @ 13:47
quote:
14s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 13:28 schreef Thezappa het volgende:

[..]

ga vanmiddag eens even naar de intratuin meende er daar heel veel te hebben gezien

hoeft geen profi ding te zijn...wil het gewoon eens proberen
Dat begrijp ik, maar mijn eerste was ook van heel dunne plaat gemaakt, die was geloof ik ongeveer 80 euro, van barbecook.
Na 1 keer gebruikt te hebben heb ik hem opgevouwen (letterlijk, zo dun was de plaat) en ik heb hem toen weggegooid.
Dan wordt het toch een stuk duurder zo :)
Thezappadinsdag 13 mei 2014 @ 14:18
quote:
14s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 13:47 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Dat begrijp ik, maar mijn eerste was ook van heel dunne plaat gemaakt, die was geloof ik ongeveer 80 euro, van barbecook.
Na 1 keer gebruikt te hebben heb ik hem opgevouwen (letterlijk, zo dun was de plaat) en ik heb hem toen weggegooid.
Dan wordt het toch een stuk duurder zo :)
maar eens even in de gaten houden dus

ik hou je op de hoogte
mytecdinsdag 13 mei 2014 @ 17:09
quote:
14s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 13:47 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Dat begrijp ik, maar mijn eerste was ook van heel dunne plaat gemaakt, die was geloof ik ongeveer 80 euro, van barbecook.
Na 1 keer gebruikt te hebben heb ik hem opgevouwen (letterlijk, zo dun was de plaat) en ik heb hem toen weggegooid.
Dan wordt het toch een stuk duurder zo :)
mijne is ook van barbecook , vrij dun idd maar wel robuust genoeg ;-)
marc0871dinsdag 13 mei 2014 @ 18:36
deze site kwam ik tegen, toen ik onderzoek deed voor het zelf 'peaten' van mout, voor een whiskey stook project

http://www.rookovens-online.nl/c-1306872/tafel-rookovens/

misschien ook interessant om eens te kijken.
van tafel rookovens, tot rookkasten voor in de tuin en alles wat je nodig kan hebben voor het roken.