abonnement Unibet Coolblue
  maandag 19 mei 2014 @ 20:11:18 #26
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_140141873
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 17:18 schreef wimderon het volgende:

[..]

Van der Poel, Van der Haar en Meeusen hebben in ieder geval wel de potentie om er een te worden.
Wout van Aert ook! Maar wat een triest verhaal zeg. Was met een paar uitschieters daargelaten toch niet in een constante vorm afgelopen seizoen. Een heel vervelend plotseling einde aan een carriere waar nog wel wat muziek in zat. Helaas!
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
pi_140144094
:o :o :o :(

Bij het lezen van de aankondiging vanochtend had ik aan zoiets niet gedacht. Ik had meer gedacht aan een blessure die medegedeeld werd om weer wat publiciteit te pakken.

Nooit fan van hem geweest maar dit wens je niemand toe.
Ik wens hem sterkte toe.
  dinsdag 20 mei 2014 @ 09:48:32 #28
346625 DeMessias
I am the one who knocks
pi_140160009
Volgens Pedro Brugada zou er wél een oplossing zijn voor Albert.

http://www.sporza.be/cm/sporza/wielrennen/veldrijden/SL_Niels_Albert?eid=1.1973228
  dinsdag 20 mei 2014 @ 18:35:59 #29
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_140174842
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 09:48 schreef DeMessias het volgende:
Volgens Pedro Brugada zou er wél een oplossing zijn voor Albert.

http://www.sporza.be/cm/sporza/wielrennen/veldrijden/SL_Niels_Albert?eid=1.1973228
Toch vreemd hoe verschillende specialisten daarover een andere mening hebben ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_140671366
quote:
Dan toch nog hoop voor Niels Albert?

Is er dan toch nog hoop voor Niels Albert? De onfortuinlijke veldrijder die vorige maand onverwacht zijn afscheid aankondigde op 28-jarige leeftijd wegens hartritmestoornissen, trekt vandaag alvast voor een eerste onderzoek naar het UZ Brussel. Hartspecialist Brugada heeft naar eigen zeggen alvast een plan om de Tremelonaar alsnog op de fiets en in het veld te houden.

'Na grondige inzage van het dossier, bekijk ik wat ik voor Niels kan doen', zegt Brugada in Het Laatste Nieuws. 'Omdat het zo'n delicate zaak is, treed ik niet in detail. Maar ik heb een plan. Ik heb het besproken met mijn collega's en ben klaar om erin te vliegen.'

Pedro Brugada, wereldvermaard cardioloog verbonden aan het UZ Brussel, vond het meteen onbegrijpelijk dat Niels Albert wegens littekenvorming aan de hartspier een einde moest maken aan zijn professionele carrière.

‘Ik ben stomverbaasd dat mensen anno 2014 zeggen dat hier geen oplossing voor bestaat’, zei de cardioloog openlijk toen Albert zelf het harde verdict bekend maakte. ‘Die bestaat wel degelijk, alleen kan niet iedereen de vereiste operatie uitvoeren. Zonder te technisch te worden: in het tv-programma Topdokters op Vier was zondag nog te zien hoe collega (Francis) Wellens en ik bindweefselvorming wegfreesden bij een patiënt met een gelijkaardige aandoening. Dan zit je bij wijze van spreken ‘s anderendaags weer op de fiets.’
pi_140681162
Het is te hopen dat hij een oplossing heeft.
pi_141275405
quote:
Officieel wordt het wellicht pas één van de volgende weken. Maar het nieuwe reglement omtrent deelname aan de Wereldbeker veldrijden is een feit. Dat vernam onze redactie uit goede bron. Vraag is alleen of het nu zoveel beter wordt voor iedereen...

Voor alle duidelijkheid, er is nog geen officiële communicatie gekomen vanuit de UCI, maar verschillende betrouwbare bronnen bevestigden ons ondertussen dat de nieuwe reglementering omtrent het startrecht van eliterenners aan de Wereldbeker is goedgekeurd door de Internationale Wielerunie. En dat betekent concreet dat vanaf de eerstvolgende manche de volledige top vijftig zeker is van startrecht in het meest prestigieuze en belangrijkste regelmatigheidscriterium.

Mét Ben Berden

Er waren ook geruchten dat België daarbovenop nog twee wildcards zou krijgen. Maar dat feestje gaat dus niet door. Wel mogen de meeste landen hun selectie aanvullen tot -maximum- acht renners. Maar daar koopt bondscoach De Bie niets mee. België heeft immers sowieso meer dan acht renners in de top vijftig staan. Een van de meest opmerkelijke namen daarbij is trouwens Ben Berden, die straks zowaar weer van start mag in de Wereldbeker. Als hij wil, natuurlijk.

Toch is bondscoach De Bie bijzonder tevreden met de wijziging. "Voor alle duidelijkheid, ik ga voort op wat je vertelt, want ook ik heb daar nog geen officiële bevestiging gezien", aldus De Bie. "Dus praat ik in de voorwaardelijke wijs. Maar voor mij is dit een zegen. Gedaan met de discussie. Wie in de top vijftig staat, mag mee. En wie er niet in staat, moet er maar voor zorgen dat hij er in komt. Er zijn -buitenlandse- wedstrijden genoeg waarin je punten kan rapen om snel op te schuiven. Het feit dat Ben Berden daar instaat, zegt voldoende."

Nipt in die top vijftig: Tim Merlier en Jim Aernouts (49). Bart Wellens en Jens Adams hebben nog iets meer speling. "Vooral voor de beloften die overkomen naar de profs is dit een goede zaak", aldus De Bie nog. "Zij hebben als belofte zoveel punten gescoord die ook meetellen in de UCI-ranking voor de profs, dat zij niet van meet af aan moeten vechten om in de selectie te geraken.

Wie mist de boot?

Kind van de rekening zijn dan weer jongens als Dieter en Sven Vanthourenhout, Joeri Adams en -erger- Jan Denuwelaere, die straks vanaf nul herbegint. Wellicht zullen zij in het seizoensbegin proberen punten te pakken in een aantal buitenlandse confrontaties. "Nóg een voordeel voor het veldrijden", weet Rudy De Bie. "Voor de buitenlandse organisatoren wordt het een stuk aantrekkelijker. Zij zullen een paar Belgen aan de start krijgen die punten willen om in die top vijftig te geraken."

Anderen zien het minder positief. Joeri Adams (156ste) bijvoorbeeld is niet enthousiast. De oudste van de Adams-broers heeft ocharme 68 punten, terwijl de 50ste momenteel 305 punten telt. "Waar moet ik in godsnaam die 237 punten gaan sprokkelen?", vraagt hij zich af. "Daarvoor moet je een pak Cat.2-wedstrijden winnen in het buitenland. Maar ondertussen mis ik wel de belangrijke tv-crossen in eigen land. En wat meer is, als de eerste Wereldbekerwedstrijden van start gaan, pakken die eerste vijftig in de ranking ook weer extra -in verhouding zelfs veel- punten, waardoor het onevenwicht nog groter wordt."

Meer plus- dan minpunten

We kunnen Adams niet helemaal ongelijk geven. Op die manier wordt het voor wie nu achterin bengelt wel heel moeilijk om er bij te zijn in de Wereldbeker. Ook Dieter Vanthourenhout reageert allesbehalve enthousiast. Die stond vorig jaar nog in de top 30, maar door zijn herhaalde niet-selecties voor de WB is ook hij weggezakt naar plaats 91 met 146 punten. 159 te weinig dus. "Ik heb in elk geval al een paar wedstrijden in het buitenland aangestipt om extra punten te sprokkelen", liet hij ons weten.

Anderzijds blijft het globaal gezien toch vooral een stap voorwaarts. Sowieso mogen meer Belgen naar de Wereldbeker dan voorheen. En de momenteel 'benadeelde' jongens hadden in dat geval ongetwijfeld nog meer concurrentie gehad dan vroeger, want met onder meer Jens Adams, Gianni Vermeersch en Tim Merlier (en nog één of meerdere seizoenen later komen daar ook jongens als Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck en Wout Van Aert bij) wordt die concurrentie in eigen land nóg groter.

Meer plus- dan minpunten dus. Of zoals De Bie afsluit: "Wie die punten dan niet kan gaan pakken door in het buitenland crossen te winnen, is die zijn selectie dan waard? Nee, ik vind dat iedereen het nu in eigen handen heeft."
quote:
Vroege starts voor vrouwen zijn verleden tijd

Ook voor het vrouwenveldrijden voerde de internationale wielerfederatie UCI enkele nieuwe reglementen in die al maandenlang in de lucht hingen. Zo crossen vrouwen voortaan altijd net voor de mannen-elite en zullen ze geregeld een rondje extra in het zadel zitten.

Meest opvallende verandering in het nieuwe UCI-reglement wat vrouwen betreft is de verplichte volgorde van de verschillende wedstrijden op een veldrit: de proef voor vrouwen móet voortaan als voorlaatste wedstrijd net voor die van de mannen-elite afgewerkt worden.

Dat gebeurde al langer in zo goed als alle crossen, maar nog niet in de Hansgrohe Superprestige, waar de vrouwen ‘s morgens vroeg aan de slag moesten, voor de juniores en beloften. Een oud zeer bij de veldrijdsters, die nu de UCI aan hun kant krijgen.

Op vraag van vertegenwoordigster Helen Wyman wordt ook de lengte van een wedstrijd wat opgetrokken. Vroeger werd gestreefd naar een duur van veertig minuten, maar dat werd vaak niet gehaald. Voortaan moeten de vrouwen minstens veertig en maximum vijftig minuten crossen. In de praktijk komt dat er dus op neer dat ze geregeld een rondje extra door het veld moeten.

Het Europees kampioenschap voor vrouwen-jeugd (veldrijdsters onder de 23 jaar) blijft bestaan, een apart WK komt er (nog?) niet. Nationale federaties zijn vrij om een aparte titel uit te reiken aan de jeugd tijdens hun kampioenschappen.

Zevenvoudig wereldkampioene Marianne Vos, uithangbord van het vrouwenveldrijden, gaf enkele maanden terug al haar mening over deze veranderingen: Marianne Vos: “Wij willen geen medelijden”
quote:
Ook dit verandert volgend seizoen

De aangepaste reglementen voor het startrecht in de Wereldbeker en de promotie van het vrouwenveldrijden zijn de meest opvallende wijzigingen in het nieuwe UCI-reglement, maar er verandert verder nog één en ander. Zo wordt de duur van wereldbekerwedstrijden voor mannen-elite wat opgetrokken: minstens zestig minuten, maximum zeventig. Hetzelfde geldt voor het WK.

Ook wordt een eind gemaakt aan de onduidelijkheid rond de Europese kampioenentrui. Het blauwe shirt met gele sterren – dat recent opgefrist werd, merkten we op het EK mountainbike in Sankt-Wendel – moet de voorkeur krijgen op de tenue waarmee een nationaal kampioen wordt gekroond.

Verder zijn er om de veiligheid te verhogen extra regels voor de start en eerste bocht in het parcours van een veldrit, worden er puntenbarema’s voorzien voor de kampioenschappen van vrouwen-jeugd en werd de regelgeving voor masters uitgebreid en verduidelijkt.
  vrijdag 27 juni 2014 @ 14:23:03 #33
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_141616363
Bron Veldritkrant.be


'K denk dat in Baal de keutel al dicht tegen zeem aanzit.
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
  dinsdag 9 september 2014 @ 09:05:53 #34
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_144340574
quote:
Super Prestige 2014

39e Internationale Hansgrohe Super Prestige Veldrit Gieten op zondag 5 oktober.

Zondag 5 oktober zal de 39e editie van de veldrit in Gieten worden georganiseerd op het fraaie overzichtelijke parkoers aan de Nijslootsweg in Gieten (rond de zandafgraving).

De datum is afwijkend van de vorige edities. De traditionele datum van laatste zondag van november is ingeruild voor de eerste zondag in oktober. Gieten is hierbij de eerste grote confrontatie van de toprenners in Europa.

Ook het wedstrijdprogramma is door deze datumwijziging aangepast. De elites starten nu om 17.30 uur in plaats van 15.00 uur. Hierbij is het een zgn. avondwedstrijd geworden.

De wedstrijd voor de elite zal weer live worden uitgezonden via de Belgische zender Vier en via RTV Drenthe.

Het dagprogramma voor 5 oktober 2014 ziet er als volgt uit:
12.30 uur Nieuwelingen om de grote prijs Rabobank Assen en Noord-Drenthe, cat. nationaal
13.30 uur Ridley Super Prestige Internationale Junioren, Internationaal categorie UCI
14.45 uur Vrouwen om de grote prijs Rabobank Assen en Noord-Drenthe, intern. Cat. UCI 1
16.00 uur Topsport Vlaanderen Superprestige Internationale Beloften, intern. categorie UCI
17.30 uur Hansgrohe Super Prestige Elite, internationaal categorie UCI 1
quote:
Data voor de overige Super Prestige Veldritten seizoen 2014/2015:

02/11/2014 ZONHOVEN
09/11/2014 RUDDERVOORDE
16/11/2014 ASPER-GAVERE
23/11/2014 FRANCORCHAMPS (‘Grand Prix de Wallonie’)
28/12/2014 DIEGEM
08/02/2015 HOOGSTRATEN
14/02/2015 MIDDELKERKE


Bron: http://www.cyclocrossgieten.nl/
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
pi_144342906
quote:
5 oktober is zo, veldrijden staat weer voor de deur.
pi_144343341
Gieten avondwedstrijd geworden, mooi!
And the man in the back said Everyone attack and it turned into a ballroomblitz
  woensdag 10 september 2014 @ 20:18:56 #37
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_144399437
quote:
VAN DER POEL: 'HEEL HET SEIZOEN ER STAAN'

Mathieu van der Poel maakte vorig jaar indruk bij de beloften, maar ook in enkele elitewedstrijden. De negentienjarige Nederlander van BKCP-Powerplus zal dit jaar deelnemen aan alle wedstrijden bij de elite, behalve in de Wereldbeker en op het WK. "Ik wil er heel het seizoen staan", vertelde de crosser. De zoon van Adrie pakte vorig jaar de wereldkampioenentrui bij de junioren op de weg, maar zijn hart ligt toch vooral in het veld. Nog zeker tot eind 2017.

Binnenkort neemt hij weliswaar opnieuw deel aan het WK op de weg in Ponferrada (21-28 september), maar de Nederlander wil toch vooral opnieuw schitteren in het veld. "Ik cross gewoon graag", klonk het simpel. "Vorig jaar heb ik de fout gemaakt door teveel te koersen en was ik moe op het einde. Nu heb ik mijn voorbereiding anders aangepakt. Er is wat bijgestuurd. Ik heb veel minder internationaal gekoerst dan het jaar voordien, veel minder op pad met de nationale selectie dus.'

'We zullen deze winter zien of dat resultaat oplevert en ik fris kan blijven tot het einde van het seizoen. Ik neem het WK op de weg erbij. Dat kan in mijn huidige conditie en niet zonder ambitie ook, en daarna start ik in de wedstrijd in Gieten in het veld. Dan is het gewoon een kwestie van conditie onderhouden."
Dus we gaan het binnenkort beleven dat de Kanibaal van Baal er op gelegd wordt. Hopelijk in een sprint á deux voor een zo groot mogelijk publiek in een live TV uitzending. De vernedering kan niet groot genoeg zijn.
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 10 september 2014 @ 20:21:59 #38
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_144399538
Van Aert heeft zijn sleutelbeen gebroken bij een val.

NielsBastiaens twitterde op woensdag 10-09-2014 om 16:57:31 #cyclocross Broken collarbone for @WoutvanAert, just 1 week before first Belgian CX of the season reageer retweet
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_144399568
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 september 2014 11:12 schreef Knutknuttsson het volgende:
Gieten avondwedstrijd geworden, mooi!
Nah 17:30 vind ik niks. Liever dan een half uur eerder of later.
pi_144399577
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 20:21 schreef heywoodu het volgende:
Van Aert heeft zijn sleutelbeen gebroken bij een val.

NielsBastiaens twitterde op woensdag 10-09-2014 om 16:57:31 #cyclocross Broken collarbone for @WoutvanAert, just 1 week before first Belgian CX of the season reageer retweet
:{
pi_144399619
quote:
1s.gif Op woensdag 10 september 2014 20:18 schreef buzz1291 het volgende:

[..]

Dus we gaan het binnenkort beleven dat de Kanibaal van Baal er op gelegd wordt. Hopelijk in een sprint á deux voor een zo groot mogelijk publiek in een live TV uitzending. De vernedering kan niet groot genoeg zijn.
Een jaar knallen in het veld en dan toch maar overstappen naar de weg. Het maakte me eerst niets uit maar nu zie ik hem toch liever als wegrenner.
  Moderator woensdag 10 september 2014 @ 20:26:57 #42
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_144399731
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 20:23 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Een jaar knallen in het veld en dan toch maar overstappen naar de weg. Het maakte me eerst niets uit maar nu zie ik hem toch liever als wegrenner.
Laat die jongen toch doen waar hij zin in heeft. Hij wil eerst nog een aantal jaar crossen. Tegen 2017 is hij nog steeds maar 22, overstappen kan dan altijd nog.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 10 september 2014 @ 20:29:08 #43
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_144399812
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 20:26 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Laat die jongen toch doen waar hij zin in heeft. Hij wil eerst nog een aantal jaar crossen. Tegen 2017 is hij nog steeds maar 22, overstappen kan dan altijd nog.
^O^
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  woensdag 10 september 2014 @ 20:29:49 #44
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_144399845
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 20:26 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Laat die jongen toch doen waar hij zin in heeft. Hij wil eerst nog een aantal jaar crossen. Tegen 2017 is hij nog steeds maar 22, overstappen kan dan altijd nog.
Bovendien is hij tegen die tijd allang genaturaliseerd tot Belg of Fransman.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_144399966
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 20:26 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Laat die jongen toch doen waar hij zin in heeft. Hij wil eerst nog een aantal jaar crossen. Tegen 2017 is hij nog steeds maar 22, overstappen kan dan altijd nog.
Dat is ook altijd mijn mening geweest en vooral dat "waar hij zelf zin in heeft" vind ik belangrijk, maar laten we zeggen dat 1 a 2 jaar terug ik nog zoiets had laat hem lekker heel z'n carrière in het veld rijden als hij dat wil, zie ik hem nu toch liever wegrenner worden. Maar zoals je zegt over 2 of 3 jaar kan dat nog.
pi_144399975
quote:
14s.gif Op woensdag 10 september 2014 20:29 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Bovendien is hij tegen die tijd allang genaturaliseerd tot Belg of Fransman.
:')
  Moderator woensdag 10 september 2014 @ 20:33:37 #47
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_144399982
quote:
14s.gif Op woensdag 10 september 2014 20:29 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Bovendien is hij tegen die tijd allang genaturaliseerd tot Belg of Fransman.
Als dat ooit gebeurt ga ik met een flinke bak popcorn alle posts van buzz lezen.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  woensdag 10 september 2014 @ 20:34:00 #48
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_144400003
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 20:23 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Een jaar knallen in het veld en dan toch maar overstappen naar de weg. Het maakte me eerst niets uit maar nu zie ik hem toch liever als wegrenner.
Mwah, ergens heb je natuurlijk gelijk. Maar zoals vader Adrie het ziet wordt het de eerst komende jaren toch een combi van een vol cross seizoen met een steeds zwaarder wegprogramma. En daar heeft hij natuurlijk van twee kanten gelijk in. In potentie kan Mathieu zomaar wereldkampioen bij de Elite in het veld te worden in 2016. Gebeurt dat, dan zal de visie wel wat bijgesteld worden. En qua publiciteit is dit toch een betere keuze dan nu al uitsluitend op de weg. Wat heeft hij nu te zoeken in een WB wedstrijd op de weg? Niets toch. En de beloften op de weg.... Dat kan hij bijna overslaan.
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
pi_144400018
Fransman zou ik me nog kunnen voorstellen, maar toch geen Belg?
pi_144400033
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 20:33 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Dat is ook altijd mijn mening geweest en vooral dat "waar hij zelf zin in heeft" vind ik belangrijk, maar laten we zeggen dat 1 a 2 jaar terug ik nog zoiets had laat hem lekker heel z'n carrière in het veld rijden als hij dat wil, zie ik hem nu toch liever wegrenner worden. Maar zoals je zegt over 2 of 3 jaar kan dat nog.
Mathieu heeft ook een clausule in zijn contract staan waarin staat dat hij op elk moment zijn contract kan verbreken als hij besluit over te stappen naar de weg. Die jongen weet wel waar hij mee bezig is. Hij is geen Stybar die na zoveel jaren in de modder spijt heeft dat hij het niet eerder gedaan heeft. Bovendien, Mathieu rijdt ook een prima programma op de weg (daar waar Stybar het met de ronde van Slovenië moest doen), ieder jaar een niveautje hoger. Volgend jaar debuteren in l'Avenir, helemaal niks mis mee.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')