abonnement Unibet Coolblue
pi_139802224
http://uitdekeukenvanarde(...)od-met-lijnzaad.html

Deze vandaag gemaakt. Het was het tweed brood wat ik zelf heb gebakken. En deze was echt zoveel luchtiger en lekkerder dan mijn eerste baksel *O*
Life is what happens while you are busy making other plans...
  zondag 11 mei 2014 @ 16:01:30 #52
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_139828497
Mijn desem ruikt naar bosbessen! O+

Ik kan niet wachten er mijn eerste desembrood mee te bakken

[ Bericht 31% gewijzigd door -Mellow- op 11-05-2014 17:03:30 ]
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  maandag 12 mei 2014 @ 11:38:17 #53
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_139861110
Wat is nou eigenlijk de meerwaarde van een tweede rijs?

Ik laat het deeg nu steeds een nacht in de koelkast rijzen om smaak te ontwikkelen, dan kneed ik het even en laat het voor een tweede keer op kamertemperatuur rijzen.
Maar nu zit ik te denken om hem direct in de oven te doen, al dan niet als het deeg nog koud is (maar misschien is dat wel geen goed idee?) of het alleen op kamer temperatuur te laten komen, dus zonder doorslaan en helemaal opnieuw laten rijzen.

Wat denken jullie?
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  maandag 12 mei 2014 @ 17:33:32 #54
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_139872718



Zeker twee derde roggemeel en lekke pitjes en zaadjes erin 😊 klein beetje gist, vooral zuurdesem
  dinsdag 13 mei 2014 @ 08:44:05 #55
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_139895398
Desem komt niet meer op gang. Hij ruikt steeds lekkerder, maar hij wil niet meer groeien. Ik gooi elke dag een deel weg en voer weer bij. Wat doe ik fout?
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  dinsdag 13 mei 2014 @ 08:45:40 #56
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_139895415
In welke verhouding& waarmee voer je hem?
  dinsdag 13 mei 2014 @ 08:47:46 #57
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_139895440
evenveel water als roggemeel
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  dinsdag 13 mei 2014 @ 09:17:50 #58
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_139895855
Hoe lang ben je bezig? Kan best een tijdje duren, gewoon verder gaan met verversen
  dinsdag 13 mei 2014 @ 11:09:52 #59
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_139898381
ik weet niet meer precies op welke dag ik nu zit, maar sowieso meer dan een week. Hij was op dag 3 heel erg gegroeid, maar zakte daarna weer in.

Zou ik het desem ook gewoon alsnog kunnen gebruiken en dan gist erbij gebruiken? dus eigenlijk het desem bij wijze van een poolish.

Het ruikt zo lekker en ik ben een stuk ongeduld!
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_140134618



Mocht iemand nog rijsmandjes willen, ik doe de mijne van houtvezel weg. Rijsmandjes icm de pizzasteen geven niet zulk mooi resultaat als bakken in een braadpan. Ze zijn een keer gebruikt en van te voren goed ingebloemd.
mag het weten
  dinsdag 20 mei 2014 @ 00:13:56 #61
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_140155159
Welke braadpan gebruikte je?
Vorige keer gebruikte ik een rvs ketel en brood was gewoon niet brood achtig. Een keer heb ik in een goede pan gebakken. Echt mega goed brood daardoor.

Edit: als het gratis is josie? Haha
En als het wat kost kun je mij wel even een dmtje sturen ;) .
  dinsdag 20 mei 2014 @ 10:40:37 #62
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_140161240
Ik heb mijn desem laatst gewoon als poolish gebruikt icm met gist. Het brood daarvan is misschien wel mijn lekkerste brood tot nu toe.

Binnenkort maar weer opnieuw proberen een goed desem te kweken.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_140163388
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 00:13 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Welke braadpan gebruikte je?
Vorige keer gebruikte ik een rvs ketel en brood was gewoon niet brood achtig. Een keer heb ik in een goede pan gebakken. Echt mega goed brood daardoor.

Edit: als het gratis is josie? Haha
En als het wat kost kun je mij wel even een dmtje sturen ;) .
Gewoon een braadpan die ik eens bij Blokker gehaald had. Daar krijg ik toch prima resultaten mee :) Op het verlanglijstje staat nog een keer een echte gietijzeren braadpan O+ DM is gestuurd ;)
mag het weten
  dinsdag 20 mei 2014 @ 12:57:29 #64
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_140165179
Gebruiken jullie een snijmachine en zoja, welke? Ik begin m'n megadikke plakken zelfgebakken brood toch wel een beetje zat te worden. Ondanks veelvuldig oefenen :P
  dinsdag 20 mei 2014 @ 22:51:28 #65
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_140187622
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 11:55 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Gewoon een braadpan die ik eens bij Blokker gehaald had. Daar krijg ik toch prima resultaten mee :) Op het verlanglijstje staat nog een keer een echte gietijzeren braadpan O+ DM is gestuurd ;)
Kun je iets specifieker zijn? Ook met gietijzer? :p .
Terracota pannen en gebakken pannen zijn pas fijn!

Ik had de DM gezien ja ;) .
pi_140211243
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 12:57 schreef morgane het volgende:
Gebruiken jullie een snijmachine en zoja, welke? Ik begin m'n megadikke plakken zelfgebakken brood toch wel een beetje zat te worden. Ondanks veelvuldig oefenen :P
Is je mes goed scherp? Dat maakt bij mij enorm veel uit. En verder vind ik het eigenlijk wel leuk dat m'n zelfgebakken boterhammen een beetje dik worden.

Mijn ouders hebben overigens wel een snijmachine, maar dat vind ik doodeng.
pi_140228393
Joosie ik had je erichtje gekregen maar kan nu niet meer antwoorden ofzo?
Ik ga denk ik voor een bakblik ipv rijsvormpjes (heffen elkaar een beetje op).
Dus helaas.
  donderdag 22 mei 2014 @ 09:16:07 #68
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_140232595
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 17:43 schreef Bleie het volgende:

[..]

Is je mes goed scherp? Dat maakt bij mij enorm veel uit. En verder vind ik het eigenlijk wel leuk dat m'n zelfgebakken boterhammen een beetje dik worden.

Mijn ouders hebben overigens wel een snijmachine, maar dat vind ik doodeng.
Ja volgens mij is het mes prima :) maar het is vooral dat m'n vriend en ik veel weg zijn en onze boterhammen 'dubbel' smeren. Met van die dikke sneetjes heb je dan al snel een soort whopper :P
pi_140233077
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 00:08 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Joosie ik had je erichtje gekregen maar kan nu niet meer antwoorden ofzo?
Ik ga denk ik voor een bakblik ipv rijsvormpjes (heffen elkaar een beetje op).
Dus helaas.
Geen probleem :)
mag het weten
pi_140545692








Batch van vandaag :)
pi_140545709
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 17:01 schreef Joosie200 het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Mocht iemand nog rijsmandjes willen, ik doe de mijne van houtvezel weg. Rijsmandjes icm de pizzasteen geven niet zulk mooi resultaat als bakken in een braadpan. Ze zijn een keer gebruikt en van te voren goed ingebloemd.
Rijsmandjes zijn met pan toch ook praktisch? Rijzen in mandje, uitstorten in hete pan, insnijden, deksel er op en oven in :)
pi_140545820
quote:
2s.gif Op vrijdag 30 mei 2014 18:52 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Batch van vandaag :)
Nice batch _O_

Vraagje: ben je gewoon aan het bakken voor jezelf of neig je onderhand niet naar een eigen boulangerie? Echt brood is meer en meer in tegenwoordig, zie steeds meer Franse bakkers ontstaan die anders zijn de broodschuivers van de 'traditionele' bakker.

quote:
2s.gif Op vrijdag 30 mei 2014 18:53 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Rijsmandjes zijn met pan toch ook praktisch? Rijzen in mandje, uitstorten in hete pan, insnijden, deksel er op en oven in :)
Maar voor een boule heb ik geen rijsmandje nodig, daar heb ik genoeg van met mijn kom waarin ik het voor de eerste rijs laat opkomen. En in de tweede rijs laat door rijzen. En voor een baguette is mijn braadpan niet groot genoeg. Dat naast het feit dat ik niet kan werken met die ovensteen maakt dat de mandjes nu niet als rijsmandjes worden gebruikt maar als broodmandje om neer te zetten bij de maaltijd en gesneden brood :+
mag het weten
pi_140545879
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 mei 2014 18:57 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Nice batch _O_

Vraagje: ben je gewoon aan het bakken voor jezelf of neig je onderhand niet naar een eigen boulangerie? Echt brood is meer en meer in tegenwoordig, zie steeds meer Franse bakkers ontstaan die anders zijn de broodschuivers van de 'traditionele' bakker.

[..]
Dank :) Dat 2e. Van deze stapel is 1 bolletje voor mijzelf (en een deel van de koekjes, die zijn door Isegrim gebakken). Ik bied ze nu via Facebook aan, en bezorg ze op vrijdag & zaterdag in Rotterdam eo. :)

quote:
Maar voor een boule heb ik geen rijsmandje nodig, daar heb ik genoeg van met mijn kom waarin ik het voor de eerste rijs laat opkomen. En in de tweede rijs laat door rijzen. En voor een baguette is mijn braadpan niet groot genoeg. Dat naast het feit dat ik niet kan werken met die ovensteen maakt dat de mandjes nu niet als rijsmandjes worden gebruikt maar als broodmandje om neer te zetten bij de maaltijd en gesneden brood :+
Duidelijk :) Al vind ik het zelf wel erg prettig hoe het brood weer loskomt uit de mandjes.
pi_140546184
quote:
2s.gif Op vrijdag 30 mei 2014 19:00 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Dank :) Dat 2e. Van deze stapel is 1 bolletje voor mijzelf (en een deel van de koekjes, die zijn door Isegrim gebakken). Ik bied ze nu via Facebook aan, en bezorg ze op vrijdag & zaterdag in Rotterdam eo. :)

[..]

Duidelijk :) Al vind ik het zelf wel erg prettig hoe het brood weer loskomt uit de mandjes.
Kijk eens aan :) Handig gebruik maken van social media, waarom niet! Ik heb nog niet echt geluk met het goed loskomen van het brood uit de mandjes, of ik moet ze wel zo excessief met meel bestuiven.
mag het weten
  vrijdag 30 mei 2014 @ 20:47:11 #75
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_140549666
quote:
2s.gif Op vrijdag 30 mei 2014 19:00 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Dank :) Dat 2e. Van deze stapel is 1 bolletje voor mijzelf (en een deel van de koekjes, die zijn door Isegrim gebakken). Ik bied ze nu via Facebook aan, en bezorg ze op vrijdag & zaterdag in Rotterdam eo. :)

[..]

Duidelijk :) Al vind ik het zelf wel erg prettig hoe het brood weer loskomt uit de mandjes.
Wat tof!

Ik heb geen facebook, is er dan ook een mogelijkheid?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')