abonnement Unibet Coolblue
pi_138920521
Laatste nieuws:



Panama: Nederlandse politie helpt
Een verbindingsman van de Nederlandse politie zal in Panana assisteren bij de zoektocht naar de Nederlandse dames Kris Kremers en Lisanne Froon.

De man werkt normaliter vanuit Colombia, maar zal nu naar Boquete in Panama afreizen. Hij zal niet actief gaan zoeken, maar is in eerste plaats afgereisd om contacten te onderhouden tussen de lokale politie, de ambassade en de families van de vrouwen, weet het ANP.

Kremers en Froon worden sinds 1 april vermist. Ze werden die dag vermoedelijk gezien op een wandelroute.


Alles om duo te vinden
De autoriteiten in Panama zullen alles op alles zetten om de twee vermiste Nederlandse vrouwen terug te vinden.

Dat heeft president Ricardo Martinelli van het land laten weten tijdens een persconferentie, meldt het ANP. De 22-jarige Lisanne Froon uit Amersfoort en de 21-jarige Kris Kremers uit Utrecht zijn sinds dinsdag spoorloos.

Het tweetal zou, volgens de directrice van de Panamese talenschool die de vriendinnen bezochten, nog op een wandelroute in de stad Boquete zijn gezien. Een inwoner van die plaats zou hen ook mogelijk gezien hebben, meldt De Telegraaf. Het is echter niet zeker of het om Kremers en Froon gaat.

Er wordt vooralsnog uitgegaan van een vermissing, hoewel een ongeluk of een ontvoering niet zijn uitgesloten. Naast de nationale politie helpen ook vrijwilligers bij de zoektocht naar de Nederlanders.


Vermiste Nederlandse vrouwen gezien door getuigen - grote zoekactie vandaag - NRC
De twee vrouwen zijn mogelijk gezien door wandelaars op een wandelpad laat in de middag, de Pianista Trail. Dat schrijft Ingrid Lommers, de Nederlandse directeur van de school waar de twee Spaans studeerden, op de Facebook-pagina waar informatie over de vermiste vrouwen achtergelaten kan worden. De beschrijving van ooggetuigen voldoet aan het signalement.

De twee vrouwen zouden uit een taxi zijn gestapt en geïnformeerd hebben bij een buurtbewoner waar de Pianista Trail is. De buurtbewoner raadde hen af de wandeling zo laat op de dag, na 15.00 uur, nog te gaan doen. Lommers liet gisteren op de Facebookpagina weten dat een beloning van 2500 dollar is uitgeloofd voor tips die leiden naar de vindplaats van de twee.

Mogelijk zijn de twee dus toch op eigen houtje een wandeltocht gaan maken die zij aanvankelijk met een gids zouden ondernemen. Daar gaan de hulpdiensten nu althans van uit. Een woordvoerder zegt tegen persbureau Novum dat voorlopig alle scenario's open worden gehouden. De kou die 's nachts heerst in het gebied vormt volgens de woordvoerder van de hulpdiensten het grootste gevaar voor de vrouwen.


'Vermiste studentes stippelden eigen route uit' - Telegraaf
De jonge, Amersfoortse studentes Lisanne Froon (22) en Kris Kremers (21) die in Panama zijn verdwenen zijn waarschijnlijk zonder gids op pad gegaan, omdat het reisbureau op dinsdag geen tours met gids meer beschikbaar had. De dagen voordat het tweetal samen op pad ging, hebben zij meerdere keren op de computer gezocht naar de zogenoemde Pianista Trail. De taalschool gaat ervan uit dat de dames die route zijn gaan lopen.

Dat laat de Nederlandse Ingrid Lommers, lerares bij de taalschool waar de meisjes lessen volgden, weten. Voor de rest van de week hadden Lisanne en Kris wel allerlei tours geboekt. ,,Het was al laat toen de twee vertrokken, maar het zijn hele slimme en voorzichtige meiden. Zij hebben andere studenten zelfs aangeraden om niet zonder gids op pad te gaan.
De wandelroute waarnaar de dames hebben gezocht loopt door tropisch woud, waar bijzondere dieren als jaguars, poemas en tapirs lopen.
Lommers laat weten dat zij de Pianista Trail zelf veelvuldig loopt. ,,Er zijn niet veel afslagen, maar je moet wel oppassen.
Er wordt met man en macht naar de twee vriendinnen gezocht.
Toch heeft de lerares ook haar twijfels over de zoektocht. ,,Er is gisteren gezocht bij de warmwaterbronnen. De zoektocht duurde maar een paar uur, ik vraag me af of dat genoeg is. Als je verdwaald bent ben je misschien veel verder weg beland.
De vrouwen zijn kort voor hun verdwijning nog op camerabeelden in het centrum van Boquete vastgelegd, nabij een supermarkt, stelt Lommers. Zij heeft dit vandaag gehoord van de lokale politie.

=======================================================================

Zaak:


Lisanne Froon (l) en Kris Kremers (r)

Sinds dinsdag 1 april zijn Lisanne Froon (22) uit Amersfoort en Kris Kremers (21) uit Utrecht vermist. Ze zijn voor het laatst gezien in Boquete in het gelijknamige district in het westen van het Midden-Amerikaanse land Panama.

Familie en vrienden maken zich grote zorgen en roepen via Facebook op om uit te kijken naar de twee vriendinnen.

Volgens een Facebook-pagina over de vermissing lukt het niet om contact met de vrouwen te krijgen. Ze zouden op 1 april een wandeling met gids zouden maken in het toeristische gebied rond het stadje Boquete, maar ze zijn nooit aangekomen bij de gids.

Volgens een werknemer van de lokale Spaanse school waren de twee daar om de taal te leren en sliepen ze bij lokale gezinnen. Het gebied waar ze gingen wandelen, is volgens de werknemer niet gevaarlijk en verdwalen zou moeilijk zijn: "er is maar één weg omhoog en omlaag." Daarom zijn er twijfels of de vrouwen wel zijn gaan wandelen of dat ze daarvoor al zijn verdwenen.

Volgens Buitenlandse Zaken zijn de Panamese autoriteiten een grootschalige zoekactie gestart. Ook houdt de Nederlandse ambassadeur Wiebe de Boer de zaak in de gaten.

De meiden kennen elkaar van hun werk als serveerster bij Kruispunt Amersfoort. Volgens een vriendin van Lisanne was de reis een beloning voor het halen van haar diploma.





Boquete ligt midden in het bergachtige land tussen David en Bocas del Toro.




















Bijzondere beesten


Colombiaans (paisa) restaurant in Boquete

De vulkaan Barú (3475 meter) nabij Boquete:





The occasional fall of hail or ice pellets has been reported on the summit, where the minimum temperature can be below 0°C (32°F) and the formation of frost is frequent during the dry season.
Hoogte van het district Boquete is 1000-2800 meter.


Links:
Facebookpagina
Nieuws RTV Utrecht
7 hostels in Boquete - HostelWorld
Fotoverslag van Boquete
WikiTravel - Boquete
Reisverslag Boquete

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

USA Travel tips

Ministerie van Buitenlandse Zaken - reisadviezen Panama:
In Panama hebben afgelopen maanden ongeregeldheden plaatsgevonden. Begin februari 2012 hebben in de driehoek San Felix tot en met de gehele grens van Panama met Costa Rica ongeregeldheden plaatsgevonden en zijn wegen geblokkeerd uit protest tegen mijnbouwprojecten. Eind oktober 2012 vonden er in de stad Colon en de vrijhandelszone gewelddadige protesten plaats, die oversloegen naar andere steden in het land. De situatie is weer genormaliseerd. Het kan niet worden uitgesloten dat de protesten opnieuw zullen ontstaan. Reizigers worden aangeraden bij lokale media of touroperator de actuele situatie te checken voor vertrek. Eventuele demonstraties en blokkades te mijden en het advies van de lokale autoriteiten op te volgen.

Hablaya Panama:
Ask any foreign resident and they will tell you how safe they feel living in Panama compared to any other country in Central America. And within Panama, Boquete, being a small charming town of only 22,000 inhabitants, it's even a safer place.

Wikipedia:
There is a large community of ex pats in Boquete; according to La Contraloria General de la Nacion, the government institution in charge of the census, there are over 3,000 foreigners permanently living in Boquete, from over 30 different countries. Although Americans and Canadians comprise the majority of ex pats, there is also a large group of immigrants from Colombia and Venezuela, and the third largest group of immigrants are from European countries. This increase in immigrants has stimulated the growth of new industries and business, owned both by locals and foreigners. The most relevant industry is the hotel industry; there are currently over 50 accommodations in Boquete, ranging from 5 star resorts to backpacker's motels. Along with hotels, many new restaurants have opened in Boquete. The high season that starts on November 1 and runs until April 30th. Several other businesses oriented to serve tourists have flourished in Boquete: golf, river rafting, trekking and hiking, canopy tours, biking and many other outdoor activities for visitors of all ages. Another main activity that has exponentially grown in Boquete is the real estate industry. Close to 20 agencies both local and international have found fertile soil in Boquete. Boquete has become a paradisaic destination for million dollar listings for those looking for high-end luxury places and mountain living.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_138921496
Misschien is het wel een steengoede 1 aprilgrap. En houden ze zich gewoon ergens verscholen met genoeg eten en drinken.
  dinsdag 15 april 2014 @ 21:36:14 #3
127966 Marrije
ja, met dubbel r
pi_138923019
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 april 2014 20:46 schreef Voszje het volgende:

[..]

Ik bedoelde dat het nogal irrelevant is om daar van alles over te gaan verzinnen, aangezien we niets weten. Ik vind het van weinig respect getuigen. Zoals jcdragon ook al aangeeft.
Ah ja, daar heb ik verder geen mening over eigenlijk. Reageerde dus op jouw conclusie in die eerste quote, dat je eea anders bedoelt dat kan.

Die rode auto die buurtbewoners hebben gezien in dat wandelgebied is niet getraceerd? Niks meer over gehoord?
pi_138926444
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 april 2014 21:10 schreef Jaimy_Luca het volgende:
Misschien is het wel een steengoede 1 aprilgrap. En houden ze zich gewoon ergens verscholen met genoeg eten en drinken.
Ergens onder de grond of zo?
  Moderator dinsdag 15 april 2014 @ 22:37:55 #5
8781 crew  Frutsel
pi_138926635
zit nu bij RTL4 bij Tan een Brit die zijn zoon vijf jaar geleden is "kwijtgeraakt" in Panama

Zelfde scenario, zelfde dorp, zelfde achtergronden...
  Forum Admin dinsdag 15 april 2014 @ 22:40:43 #6
232445 crew  Specularium
pi_138926814
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 april 2014 22:37 schreef Frutsel het volgende:
zit nu bij RTL4 bij Tan een Brit die zijn zoon vijf jaar geleden is "kwijtgeraakt" in Panama

Zelfde scenario, zelfde dorp, zelfde achtergronden...
Panama scheen niet echt mee te werken bij het onderzoek.
  Moderator dinsdag 15 april 2014 @ 22:42:15 #7
8781 crew  Frutsel
pi_138926908
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 april 2014 22:40 schreef Specularium het volgende:

[..]

Panama scheen niet echt mee te werken bij het onderzoek.
idd :{
pi_138927095
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 april 2014 22:40 schreef Specularium het volgende:

[..]

Panama scheen niet echt mee te werken bij het onderzoek.
Hebben de Britten zelf die kleuter die ze kwijt zijn al teruggevonden?
pi_138930114
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 april 2014 22:37 schreef Frutsel het volgende:
zit nu bij RTL4 bij Tan een Brit die zijn zoon vijf jaar geleden is "kwijtgeraakt" in Panama

Zelfde scenario, zelfde dorp, zelfde achtergronden...
Hoe de neuk raak je nou een kleuter kwijt? ;(
Never argue with idiots. First they will lower you to their level then beat you with experience.
pi_138930180
quote:
13s.gif Op dinsdag 15 april 2014 23:57 schreef eight het volgende:

[..]

Hoe de neuk raak je nou een kleuter kwijt? ;(
Een Brit, niet een Britt.
pi_138930183
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 april 2014 21:10 schreef Jaimy_Luca het volgende:
Misschien is het wel een steengoede 1 aprilgrap. En houden ze zich gewoon ergens verscholen met genoeg eten en drinken.
8)7

Maar je zou het wel hopen ja... ;(
pi_138930242
Maar deze meiden die worden door de politie niet meer teruggevonden, dat is wel duidelijk.
  Forum Admin woensdag 16 april 2014 @ 00:10:42 #13
232445 crew  Specularium
pi_138930468
quote:
13s.gif Op dinsdag 15 april 2014 23:57 schreef eight het volgende:

[..]

Hoe de neuk raak je nou een kleuter kwijt? ;(
Was een volwassen jongen.
pi_138931951
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 april 2014 17:05 schreef Fierce. het volgende:
Ik vind het verder ook een zinloze discussie, dus ik stop ermee.
Prima, het zou je dan sieren niet zo'n grote scheur open te trekken over een "Zuid-Amerikaans" :') land als Panama, waar je volgens eigen zeggen niets van weet. Zeker als je zelf niet eens bereid bent een stap buiten je zolderkamertje te zetten, want dat is "eng".

Trouwens: een belangrijke drijfveer voor meer ontvoeringen en meer prostitutie is de walgelijke "War on Drugs" die in de Amerika's gevoerd wordt.

Meer drugs(handel)bestrijding = meer hoeren en ontvoeringen om de misgelopen inkomsten "goed te maken", zo simpel is het.

[ Bericht 14% gewijzigd door El_Matador op 16-04-2014 02:39:39 ]
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_138932305
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 00:10 schreef Specularium het volgende:

[..]

Was een volwassen jongen.
Ik heb het over die Maddy.
pi_138932325
quote:
1s.gif Op woensdag 16 april 2014 06:19 schreef Halcon het volgende:

[..]

Ik heb het over die Maddy.
De sterschoonzwemster van Benno?
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_138932392
quote:
15s.gif Op woensdag 16 april 2014 06:29 schreef El_Matador het volgende:

[..]

De sterschoonzwemster van Benno?
Die ja. Met name de rugslag.
pi_138932425
Wat een trieste reacties in het vorige topic. Typisch van gefrustreerde gasten die zelf graag daar in Panama hadden gezeten met die meiden. Van die gastjes die niet meer dan hun zolderkamer en hun hand hebben. :z
pi_138932434
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 06:57 schreef nummer_zoveel het volgende:
Wat een trieste reacties in het vorige topic. Typisch van gefrustreerde gasten die zelf graag daar in Panama hadden gezeten met die meiden. Van die gastjes die niet meer dan hun zolderkamer en hun hand hebben. :z
Orgaanhandel is inderdaad ook een mogelijkheid...
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_138932565
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 april 2014 21:10 schreef Jaimy_Luca het volgende:
Misschien is het wel een steengoede 1 aprilgrap. En houden ze zich gewoon ergens verscholen met genoeg eten en drinken.
Je zou het bijna gaan hopen.

Ruim twee weken geleden al :{
pi_138932822
quote:
14s.gif Op woensdag 16 april 2014 02:15 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Prima, het zou je dan sieren niet zo'n grote scheur open te trekken over een "Zuid-Amerikaans" :') land als Panama, waar je volgens eigen zeggen niets van weet. Zeker als je zelf niet eens bereid bent een stap buiten je zolderkamertje te zetten, want dat is "eng".

Trouwens: een belangrijke drijfveer voor meer ontvoeringen en meer prostitutie is de walgelijke "War on Drugs" die in de Amerika's gevoerd wordt.

Meer drugs(handel)bestrijding = meer hoeren en ontvoeringen om de misgelopen inkomsten "goed te maken", zo simpel is het.
Nogmaals: je gaat mij niet vertellen dat er dagelijks toeristen/vakantiegangers worden ontvoerd in dat soort gebieden. Simpel. En dan kunnen jij, kwiwi dat beweren: ik geloof het niet. Verder een zinloze discussie. Verder: je hoeft niet persoonlijk te worden - al helemaal als je onzin verkondigt.
pi_138932831
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 08:10 schreef Fierce. het volgende:
al helemaal als je onzin verkondigt.
_O-
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_138933215
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 08:10 schreef Fierce. het volgende:

[..]

Nogmaals: je gaat mij niet vertellen dat er dagelijks toeristen/vakantiegangers worden ontvoerd in dat soort gebieden. Simpel. En dan kunnen jij, kwiwi dat beweren: ik geloof het niet. Verder een zinloze discussie. Verder: je hoeft niet persoonlijk te worden - al helemaal als je onzin verkondigt.
Anders lees je het reisadvies wat Nederland afgeeft. Het zijn de binnenlanden van Columbia niet. :{
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 16 april 2014 @ 12:23:05 #24
163650 Greys
pi_138938247
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 april 2014 21:10 schreef Jaimy_Luca het volgende:
Misschien is het wel een steengoede 1 aprilgrap. En houden ze zich gewoon ergens verscholen met genoeg eten en drinken.
... of hebben ze besloten dat het wel spannend zou zijn om te verdwijnen en een heel nieuw leven te beginnen ergens. Dus dat ze daar al lang weg zijn en ergens zitten waar niet naar ze gezocht wordt.

Nee, natuurlijk, dat zal wel niet. Maar je zou zoiets bijna hopen... :{
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_138945764
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 12:23 schreef Greys het volgende:

[..]

... of hebben ze besloten dat het wel spannend zou zijn om te verdwijnen en een heel nieuw leven te beginnen ergens. Dus dat ze daar al lang weg zijn en ergens zitten waar niet naar ze gezocht wordt.

Nee, natuurlijk, dat zal wel niet. Maar je zou zoiets bijna hopen... :{
Misschien een nieuw real-life programma van RTL 5 "Grenzeloos Vermist"?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')