abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 30 september 2014 @ 14:03:56 #241
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_145052983
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 september 2014 11:52 schreef Kaneelstokje het volgende:
Ik heb al diverse keren foto's van mijn nasi a la Kaneel (deze bevat geen kaneel, wat boze tongen ook mogen beweren) gedeeld met mijn goede vriend Johannes. Deze staan echter in een andere reeks en ik kan ze niet meer vinden.

Daarom zal ik deze week weer eens nasi a la kaneel maken en de bereiding incluis foto's hier met jullie delen.
Nice, ik ben benieuwd! :Y)

Overigens ben ik zelf ook bezig met nasiplannen, maar moet nog even wat voorbereidingen treffen :P !
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
pi_145054194
quote:
0s.gif Op maandag 29 september 2014 18:30 schreef pablo1989 het volgende:
Na aanleiding van dit inspirerende topic besloot ik om zelf ook maar eens mijn kookkunsten te delen. Deze nasi vergt wel een kleine drie kwartier voorbereiding maar dan heb je wel een heerlijke nasi.

Benodigdheden:
Koksmes
Vijzel
Wokpan
Steelpan
Grilpan
Rasp

Boodschappenlijst:

Voor de nasi:
Zilvervliesrijst (mag ook een andere rijst zijn)
Trassie
Ketoembar
Djintan
Sambal
1 middelgroot ui
2 teentjes knoflook
1 prei
Kipfilet
Hollandse garnaaltjes

Voor de saté:
Kippendijen
Satémarinade

Roerbakgroente:
Courgette
Parika rood/geel
Winterpeen
Taugé
Peper/zout
Zoet/zure chilisaus

Note: alles is te vinden bij de plaatselijke supermarkt.

Om te beginnen kook ik de zilvervliesrijst ongeveer 7 minuten.

[ afbeelding ]

Ondertussen begin ik aan de eigengemaakte boemboe die later wordt vermengd met de nasi en de smaak geeft aan het gerecht. Snij de ui en knoflook zo klein mogelijk en meng dat vervolgens in de vijzel met een theelepel ketoembar, Djintan, trassie en sambal. Voeg daar nog een klein scheutje ketjap manis of olijfolie aan toe en stamp het dan tot een homogene massa. De boemboe is nu klaar.

[ afbeelding ]

Vervolgens is de rijst klaar en die kun je gaan afgieten. Laat het dan nog even droogkoken in de pan op een laag vuurtje. Nu is de prei aan de beurt om gesneden te worden. Snij de prei in de lengte in vier delen en snij het in kleine stukjes. Gebruik ongeveer 2 stuks kipfilet voor in de nasi, snij deze in kleine blokjes. houdt wel de kippendijtjes apart, die gaan we gebruiken voor de saté. Leg de kippendijtjes in de satémarinade en laat dat een uurtje intrekken in de koelkast.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Alles voor de nasi is nu gereed dus kunnen we verder met de wokgroente. Snijdt deze in niet al te grote stukken zodat je het niet te lang hoeft te bakken. Voor de winterpeen kun je ervoor kiezen om het te raspen of in kleine blokjes te snijden, zelf prefereer ik een grove rasp. Strooi er een beetje peper en zout overheen voor de smaak. In de pan gaan we er nog 3 tot 4 eetlepels chilisaus aan toevoegen zodat je een lekkere zoete smaak krijgt aan de groente. Doe een eetlepel olijfolie in de pan en gooi er dan alle groente in een keer in behalve de taugé, die bak je de laatste 2 minuten mee. Het geheel bak je in 10 minuten.

[ afbeelding ]

Nu kunnen we beginnen met het bakken van de nasi. Doe eerst de boemboe in de pan en bak die op een hoog vuur even aan. Doe vervolgens de kipfilet en de prei erbij en bak totdat het gaar is. Nu kan de rijst erbij. Bak dit nog even een paar minuutjes mee en dan is je nasi klaar. Tegelijkertijd kun je ook alvast de garnaaltjes even aanbakken met een beetje peper en zout. Voeg dat vervolgens bij de nasi.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Nu hoeven we alleen nog de saté te grillen. Doe dit in een grilpan, er hoeft geen olie in de pan. Laat de saté aan beide kanten gaar worden, zorg ervoor dat je ze niet te lang grilt anders wordt de kip te droog. Eventueel kun je er nog satésaus bij doen.

[ afbeelding ]

Alles is klaar en nu kunnen we het bord gaan opmaken. Voor een leuk resultaat kun je de nasi in een kommetje doen en dat goed aandrukken. Vervolgens leg je er een plat bord op en draai je het geheel om en haal je het kommetje eraf. Leg daar de saté en de groente naast en maak het af met wat kroepoek. Eet smakelijk!

[ afbeelding ]
Je bent van harte welkom bij de nasi academie :)
pi_145130730
quote:
0s.gif Op maandag 29 september 2014 18:30 schreef pablo1989 het volgende:
Alles is klaar en nu kunnen we het bord gaan opmaken. Voor een leuk resultaat kun je de nasi in een kommetje doen en dat goed aandrukken. Vervolgens leg je er een plat bord op en draai je het geheel om en haal je het kommetje eraf. Leg daar de saté en de groente naast en maak het af met wat kroepoek. Eet smakelijk!
Ziet er goed uit! Leuk en lekker om zelf de boemboe te maken. :)
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_145188003
SiennaForrest heeft dit topic van een mooie header voorzien :)
  zaterdag 4 oktober 2014 @ 15:46:02 #245
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_145188067
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 oktober 2014 15:43 schreef Paxcon het volgende:
SiennaForrest heeft dit topic van een mooie header voorzien :)
Oh je hebt er hem al in staan! ^O^ Thanx!
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
pi_145229916
wat is dit voor topic????
  zondag 5 oktober 2014 @ 20:15:02 #247
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_145230369
quote:
2s.gif Op zondag 5 oktober 2014 20:06 schreef Evertjan het volgende:
wat is dit voor topic????
:')
  woensdag 8 oktober 2014 @ 17:50:54 #248
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_145336635
Het koken is er nog niet van gekomen, daarom even als zoethoudertje de nasi a la Kaneel van enkele weken geleden.

Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  Moderator / Redactie FP donderdag 9 oktober 2014 @ 15:37:57 #249
90910 crew  Drizzt_DoUrden
Rawr
pi_145365888
[b]Dingen doen met dingen, da's machtig mooi
Twitch: <a href="https://www.twitch.tv/drizzt_dourden" target="_blank" rel="nofollow norererer noopener" >https://www.twitch.tv/drizzt_dourden</a>[/b]
  donderdag 9 oktober 2014 @ 20:07:40 #250
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_145374406
Oké, hier komt mijn recept.
Normaal gesproken doe ik er pindasaus en cassave bij, maar ik had geen pindakaas in huis om het te maken.

De eerste stap is om een lekker kookmuziekje op te zetten.
Ik koos hiervoor:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dan verzamelen we de ingrediënten!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ruim een kopje rijst, een halve prei, een ui, een wortel, twee tenen knoflook, wat komkommer, twee eieren, een zakje boemboe van de toko en lekkere Atjar. Ik heb gekozen voor Surinaamse rijst omdat dat de grootste zak in de winkel was.

Als eerste zetten we de rijst op. Dit duurt altijd eventjes. Dus doe gerust wat anders met je tijd. Ik heb een kopje gezonde groene thee gedronken, om me te helpen met afvallen.

Als de rijst een tijdje kookt, kun je alvast wat groente gaan snijden. Zorg hierbij voor een goed mes.

De ui:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De wortel raspen:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Normaal doe ik er geen wortel in, maar ik had nog wortels liggen die op moeten. Dus morgen wortelsoep eten.

De prei in tweeën snijden en daarna in kleine ringen:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De oplettende lezer heeft gemerkt dat de knoflook nog niet gesneden is. Houd dit in je achterhoofd!

De rijst staat inmiddels uit te lekken:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Daarna weer terug in de pan. De rijst staat te dampen, de pan voor de eitjes staat al klaar.
Nu gaan we de boemboe (van de delicatessenwinkel) lekker fruiten in 2 eetlepels olie.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vervolgens mag de groente er bij. Eerst de ui, dan de prei, dan de wortel en tot slot twee tenen knoflook met de knoflookpers. Op die manier is er meer oppervlakte, waardoor er meer smaak is. De geur van knoflook die bakt, heerlijk.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nu kan er schepje voor schepje rijst worden toegevoegd. Niet te veel ineens!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De rijst even lekker meebakken en daarna even laten staan. Laat de smaak goed in de rijst trekken.

Terwijl de nasi klaar staat te zijn, kunnen we aan de eieren beginnen.
Vorige keer had ik een dadar getracht te maken, dit verliep echter niet 100%. Daarom kies ik hier voor gewone gebakken eieren.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Een klein beetje beter en zout over het ei. Smullen. :9

Opscheppen doe je natuurlijk met je uit karbouw hoorn gesneden lepel. Dit draagt bij aan de sfeerervaring:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vervolgens even aankleden met wat ketimun en atjar en eventueel bawang goreng en serundeng:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En we kunnen eten. :)
Dank u voor de aandacht en selamat makan.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  Moderator / Miss SHO donderdag 9 oktober 2014 @ 20:30:02 #251
22592 crew  Ole
pi_145375264
Ik vind het mes toch wel een gevaarlijke touch hoor! Voor de rest. _O_
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  donderdag 9 oktober 2014 @ 21:25:52 #252
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_145376992
quote:
0s.gif Op donderdag 9 oktober 2014 20:07 schreef Kaneelstokje het volgende:
Oké, hier komt mijn recept.
Normaal gesproken doe ik er pindasaus en cassave bij, maar ik had geen pindakaas in huis om het te maken.
...
Dank u voor de aandacht en selamat makan.
Mooie aanvulling voor dit topic, ziet er smakelijk uit! ^O^
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
pi_145392027
quote:
0s.gif Op donderdag 9 oktober 2014 20:07 schreef Kaneelstokje het volgende:
Oké, hier komt mijn recept.
Helemaal lekkel! Kudo's voor de Russische achtergrondmuziek! :D

Salam hangat! ;)
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
  vrijdag 10 oktober 2014 @ 15:04:29 #254
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_145397047
quote:
1s.gif Op donderdag 9 oktober 2014 20:30 schreef Ole het volgende:
Ik vind het mes toch wel een gevaarlijke touch hoor! Voor de rest. _O_
Een goed mes is essentieel in elke keuken. :)

quote:
14s.gif Op donderdag 9 oktober 2014 21:25 schreef SiennaForrest het volgende:
[..]
Mooie aanvulling voor dit topic, ziet er smakelijk uit! ^O^
Dank je. :)
Ik zal volgende week ofzo mijn pindasaus posten, voor de completisten.

quote:
0s.gif Op vrijdag 10 oktober 2014 12:41 schreef Sangha het volgende:
[..]
Helemaal lekkel! Kudo's voor de Russische achtergrondmuziek! :D
Salam hangat! ;)
Dank je :)
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_145552536
quote:
14s.gif Op donderdag 9 oktober 2014 21:25 schreef SiennaForrest het volgende:
[..]
Mooie aanvulling voor dit topic, ziet er smakelijk uit! ^O^
Cool ^O^ die header van dit topic, wat betekent dat teken?
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
  donderdag 16 oktober 2014 @ 09:31:46 #256
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_145594968
quote:
14s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 23:13 schreef Sangha het volgende:

[..]

Cool ^O^ die header van dit topic, wat betekent dat teken?
Thanks Sangha-san! :) Dat betekent 'spirit'. ;)

Edit; dat zou jij moeten weten. :D
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
pi_145693358
:D
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
  dinsdag 28 oktober 2014 @ 18:56:37 #258
365231 Fera
Fire & Blood
pi_146043783
Johannes, het is weliswaar geen nasi, maar ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat het wellicht toch je interesse zou wekken. Vandaag heb ik heerlijke kip pilaf gemaakt. O+ Hieronder een kort fotoverslag:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Allereerst snijd ik de kipfilet in stukjes. Dit zijn vier kleine filets, zoals ze tegenwoordig bij de Jumbo in de winkel liggen. De 'nieuwe standaard kip', in plaats van de plofkip. Deze stukjes marineer ik in een scheut ketjap en wat chilivlokken en paprikapoeder. Daarna gaat het een paar uur de koelkast in zodat de marinade er lekker in trekt. :9

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wanneer ik begin met koken snipper ik eerst een halve ui (ze waren best groot) en twee a drie tenen knoflook. Daarna trek ik een blik perziken op siroop open en snijd de halfjes in kleine blokjes. Het siroop houd ik nog even achter de hand. :) Tevens zet ik alvast het water voor de rijst aan.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dan ga ik de kipstukjes bakken. Deze bak ik eerst even bruin en gaar zonder er andere ingrediënten bij te gooien. Zodra ze gaar zijn doe ik ze even in een aparte schaal.

Ik denk natuurlijk ook nog aan de rijst. ;)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vervolgens gebruik ik het restje olie om de ui en knoflook op laag vuur te fruiten. Zodra de ui glazig is gaat het siroop erbij.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Daarna voeg ik twee kleine blikjes tomatenpuree (maar ¤ 0,08 per stuk!), een beetje zout en peper, een scheut ketjap en naar smaak sambal oelek toe. Zelf wil ik hem niet super pittig hebben, maar net genoeg om het even op je tong te voelen. :D

Vervolgens voeg ik de kipstukjes weer toe en laten het geheel even sudderen. :)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Als laatste even de stukjes perzik mee verwarmen. Daarna is het gerecht klaar! De rijst is ondertussen gekookt, afgegoten en doorgeroerd met een vork. Altijd fijn om het nog even te laten staan. :)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Daarna is het tijd om te serveren! Dat hoef ik verder niet uit te leggen, hoop ik. :9 Ik kom met deze ingrediënten uit op genoeg voor 2-3 personen.

Buon appetito! O+
A man once asked me if it hurt my head when I broke through the earth's crust on my ascension from Hell.
  dinsdag 28 oktober 2014 @ 19:06:46 #259
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_146044180
Hier heb ik van genoten.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  woensdag 29 oktober 2014 @ 09:35:38 #260
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_146063696
quote:
99s.gif Op dinsdag 28 oktober 2014 18:56 schreef Fera het volgende:
Johannes, het is weliswaar geen nasi, maar ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat het wellicht toch je interesse zou wekken. Vandaag heb ik heerlijke kip pilaf gemaakt. O+ Hieronder een kort fotoverslag:
Het is inderdaad geen nasi, de drempel is hoog hier, dus ik weet niet of het wel mag. De Johannes-nasi-topics© worden derhalve streng gecontroleerd. :P

Doch moet ik wel zeggen dat jouw rijst-gerecht er mag wezen. :) Lekker hoor! :Y)
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
  woensdag 29 oktober 2014 @ 14:33:15 #261
365231 Fera
Fire & Blood
pi_146074121
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 09:35 schreef SiennaForrest het volgende:

[..]

Het is inderdaad geen nasi, de drempel is hoog hier, dus ik weet niet of het wel mag. De Johannes-nasi-topics© worden derhalve streng gecontroleerd. :P

Doch moet ik wel zeggen dat jouw rijst-gerecht er mag wezen. :) Lekker hoor! :Y)
Ik hoor vanzelf wel of het oké is. :@ Anders haal ik het weer weg. :)

Dank je! :D
A man once asked me if it hurt my head when I broke through the earth's crust on my ascension from Hell.
  woensdag 29 oktober 2014 @ 14:36:07 #262
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_146074213
quote:
1s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 14:33 schreef Fera het volgende:

[..]

Ik hoor vanzelf wel of het oké is. :@ Anders haal ik het weer weg. :)

Dank je! :D
Was een geintje hè. ;)
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
pi_146077411
quote:
99s.gif Op dinsdag 28 oktober 2014 18:56 schreef Fera het volgende:
Johannes, het is weliswaar geen nasi, maar ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat het wellicht toch je interesse zou wekken. Vandaag heb ik heerlijke kip pilaf gemaakt. O+ Hieronder een kort fotoverslag:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Allereerst snijd ik de kipfilet in stukjes. Dit zijn vier kleine filets, zoals ze tegenwoordig bij de Jumbo in de winkel liggen. De 'nieuwe standaard kip', in plaats van de plofkip. Deze stukjes marineer ik in een scheut ketjap en wat chilivlokken en paprikapoeder. Daarna gaat het een paar uur de koelkast in zodat de marinade er lekker in trekt. :9

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wanneer ik begin met koken snipper ik eerst een halve ui (ze waren best groot) en twee a drie tenen knoflook. Daarna trek ik een blik perziken op siroop open en snijd de halfjes in kleine blokjes. Het siroop houd ik nog even achter de hand. :) Tevens zet ik alvast het water voor de rijst aan.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dan ga ik de kipstukjes bakken. Deze bak ik eerst even bruin en gaar zonder er andere ingrediënten bij te gooien. Zodra ze gaar zijn doe ik ze even in een aparte schaal.

Ik denk natuurlijk ook nog aan de rijst. ;)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vervolgens gebruik ik het restje olie om de ui en knoflook op laag vuur te fruiten. Zodra de ui glazig is gaat het siroop erbij.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Daarna voeg ik twee kleine blikjes tomatenpuree (maar ¤ 0,08 per stuk!), een beetje zout en peper, een scheut ketjap en naar smaak sambal oelek toe. Zelf wil ik hem niet super pittig hebben, maar net genoeg om het even op je tong te voelen. :D

Vervolgens voeg ik de kipstukjes weer toe en laten het geheel even sudderen. :)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Als laatste even de stukjes perzik mee verwarmen. Daarna is het gerecht klaar! De rijst is ondertussen gekookt, afgegoten en doorgeroerd met een vork. Altijd fijn om het nog even te laten staan. :)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Daarna is het tijd om te serveren! Dat hoef ik verder niet uit te leggen, hoop ik. :9 Ik kom met deze ingrediënten uit op genoeg voor 2-3 personen.

Buon appetito! O+
Hoi Fera, bedankt voor deze fraaie kick van het topic. Ook al is het geen nasi, toch stroomt mij het water in de mond van deze Kip Pilaf.
Wij nasi chefs staan er om bekend dat wij vaak outside the box denken zoals Ainsley Harriott en ik dat noemen en daarom kan ik ook deze non-nasi waarderen.

Door je foto's en duidelijke uitleg denk ik dat de kans vrij groot is dat ook beginnende chefs dit gerecht binnenkort zullen bereiden. Ook ik wil niet uitsluiten dat dit gerecht spoedig bij mij op tafel staat.
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 09:35 schreef SiennaForrest het volgende:

[..]

Het is inderdaad geen nasi, de drempel is hoog hier, dus ik weet niet of het wel mag. De Johannes-nasi-topics© worden derhalve streng gecontroleerd. :P

Doch moet ik wel zeggen dat jouw rijst-gerecht er mag wezen. :) Lekker hoor! :Y)
Bedankt voor je hulp om enige kwaliteit in dit topic te waarborgen, wellicht was de Kip Pilaf a la Fera een twijfelgeval. Jij vreest overduidelijk een hellend vlak, een vrees die in een bepaald opzicht terecht is: we moeten natuurlijk niet hebben dat mensen opeens hun boerenkool gerecht hier gaan droppen.

Toch denk ik dat de kracht van deze reeks schuilt in de tastbaarheid van de gerechten: de chefs blijven dicht bij hun nasi en trachten niet elitair te worden en daarom zijn de maaltijden hier geschikt voor zowel beginnende als ervaren chefs zoals ikzelf. Fera is duidelijk in haar hart een nasichef ook al maakt zij nu toevallig iets anders en daarom vind ik dit gerecht een uitstekende toevoeging aan dit topic.
  woensdag 29 oktober 2014 @ 16:16:45 #264
365231 Fera
Fire & Blood
pi_146077578
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 16:11 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Hoi Fera, bedankt voor deze fraaie kick van het topic. Ook al is het geen nasi, toch stroomt mij het water in de mond van deze Kip Pilaf.
Wij nasi chefs staan er om bekend dat wij vaak outside the box denken zoals Ainsley Harriott en ik dat noemen en daarom kan ik ook deze non-nasi waarderen.

Door je foto's en duidelijke uitleg denk ik dat de kans vrij groot is dat ook beginnende chefs dit gerecht binnenkort zullen bereiden. Ook ik wil niet uitsluiten dat dit gerecht spoedig bij mij op tafel staat.

[..]

Bedankt voor je hulp om enige kwaliteit in dit topic te waarborgen, wellicht was de Kip Pilaf a la Fera een twijfelgeval. Jij vreest overduidelijk een hellend vlak, een vrees die in een bepaald opzicht terecht is: we moeten natuurlijk niet hebben dat mensen opeens hun boerenkool gerecht hier gaan droppen.

Toch denk ik dat de kracht van deze reeks schuilt in de tastbaarheid van de gerechten: de chefs blijven dicht bij hun nasi en trachten niet elitair te worden en daarom zijn de maaltijden hier geschikt voor zowel beginnende als ervaren chefs zoals ikzelf. Fera is duidelijk in haar hart een nasichef ook al maakt zij nu toevallig iets anders en daarom vind ik dit gerecht een uitstekende toevoeging aan dit topic.
Een pak van mijn hart. O+

Vanzelfsprekend zal ik niet te veel van deze uitstapjes maken. Mijn tagliatelle met gerookte zalm van vanavond zal ik hier dan ook niet posten. :D
A man once asked me if it hurt my head when I broke through the earth's crust on my ascension from Hell.
  woensdag 29 oktober 2014 @ 16:38:25 #265
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_146078358
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 16:11 schreef johannes_vermeer het volgende:
Bedankt voor je hulp om enige kwaliteit in dit topic te waarborgen, wellicht was de Kip Pilaf a la Fera een twijfelgeval. Jij vreest overduidelijk een hellend vlak, een vrees die in een bepaald opzicht terecht is: we moeten natuurlijk niet hebben dat mensen opeens hun boerenkool gerecht hier gaan droppen.

Toch denk ik dat de kracht van deze reeks schuilt in de tastbaarheid van de gerechten: de chefs blijven dicht bij hun nasi en trachten niet elitair te worden en daarom zijn de maaltijden hier geschikt voor zowel beginnende als ervaren chefs zoals ikzelf. Fera is duidelijk in haar hart een nasichef ook al maakt zij nu toevallig iets anders en daarom vind ik dit gerecht een uitstekende toevoeging aan dit topic.
Sensei Johannes, geen dank, graag gedaan. Als fervent lezer van de nasi-topics en als groot nasi-liefhebber probeer ik van een afstand mee te denken hoe we het nivo hoog kunnen houden.

Wat betreft uw reactie jegens Fera betreffende de Pilaf, kan ik melden dat ik dat in het geheel onderschrijf. Het is een kunstige poging een rijstgerecht te verheffen tot een Johannes-achtige ervaring en derhalve een waardevolle toevoeging.

Het is tenslotte als 'Schilderen met rijstkorrels' nietwaar... Kunst met een grote 'N'.

[ Bericht 5% gewijzigd door SiennaForrest op 29-10-2014 16:52:24 ]
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
pi_146081248
quote:
99s.gif Op dinsdag 28 oktober 2014 18:56 schreef Fera het volgende:



Buon appetito! O+
Kuddos voor je moeite en zo te lezen heeft het je gesmaakt. Nou..prima toch?
  Redactie Sport woensdag 29 oktober 2014 @ 18:07:54 #267
274204 crew  Mexicanobakker
pi_146081283
Ik zal morgen mijn boerenkool a la mexi hier even droppen.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  woensdag 29 oktober 2014 @ 18:15:52 #268
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_146081541
quote:
6s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 16:16 schreef Fera het volgende:

[..]

Een pak van mijn hart. O+

Vanzelfsprekend zal ik niet te veel van deze uitstapjes maken. Mijn tagliatelle met gerookte zalm van vanavond zal ik hier dan ook niet posten. :D
Jammer... of in een ander (eigen) topic? :Y)
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
pi_146081617
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 18:07 schreef Mexicanobakker het volgende:
Ik zal morgen mijn boerenkool a la mexi hier even droppen.
Maak je toch gewoon een eigen topic voor aan? Of een ander topic (FoodGawkers?)
Dit is van huis uit een nasi topic. Ik vind een eigen topic ook beter want dat weet je tenminste waar wat staat.

Anders geraakt het toch alleen maar ondergesneeuwd.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 29-10-2014 18:18:25 ]
  woensdag 29 oktober 2014 @ 18:23:56 #270
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_146081815
Johannes, als trouw meelezer geniet ik altijd enorm van dit topic en de overheerlijke gerechten die hier gepost worden. Dit is nu wat je noemt een echt kwaliteitstopic. Niet alleen vanwege de hoogstaande posts, maar ook vanwege de hoogwaardige kwaliteit van de (nasi- of nasi-aanverwante) gerechten.
Mijn vraag aan jou is: wanneer wordt je nickname veranderd in Johannasi_vermeer?
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
  woensdag 29 oktober 2014 @ 18:36:25 #271
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_146082235
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 16:11 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Hoi Fera, bedankt voor deze fraaie kick van het topic. Ook al is het geen nasi, toch stroomt mij het water in de mond van deze Kip Pilaf.
Wij nasi chefs staan er om bekend dat wij vaak outside the box denken zoals Ainsley Harriott en ik dat noemen en daarom kan ik ook deze non-nasi waarderen.

Door je foto's en duidelijke uitleg denk ik dat de kans vrij groot is dat ook beginnende chefs dit gerecht binnenkort zullen bereiden. Ook ik wil niet uitsluiten dat dit gerecht spoedig bij mij op tafel staat.

[..]

Bedankt voor je hulp om enige kwaliteit in dit topic te waarborgen, wellicht was de Kip Pilaf a la Fera een twijfelgeval. Jij vreest overduidelijk een hellend vlak, een vrees die in een bepaald opzicht terecht is: we moeten natuurlijk niet hebben dat mensen opeens hun boerenkool gerecht hier gaan droppen.

Toch denk ik dat de kracht van deze reeks schuilt in de tastbaarheid van de gerechten: de chefs blijven dicht bij hun nasi en trachten niet elitair te worden en daarom zijn de maaltijden hier geschikt voor zowel beginnende als ervaren chefs zoals ikzelf. Fera is duidelijk in haar hart een nasichef ook al maakt zij nu toevallig iets anders en daarom vind ik dit gerecht een uitstekende toevoeging aan dit topic.
Johannes is liefde.
Johannes is leven.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  Moderator / Miss SHO woensdag 29 oktober 2014 @ 18:44:19 #272
22592 crew  Ole
pi_146082477
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 18:23 schreef MaLo het volgende:
Johannes, als trouw meelezer geniet ik altijd enorm van dit topic en de overheerlijke gerechten die hier gepost worden. Dit is nu wat je noemt een echt kwaliteitstopic. Niet alleen vanwege de hoogstaande posts, maar ook vanwege de hoogwaardige kwaliteit van de (nasi- of nasi-aanverwante) gerechten.
Mijn vraag aan jou is: wanneer wordt je nickname veranderd in Johannasi_vermeer?
:D _O_ w/
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  woensdag 29 oktober 2014 @ 18:46:04 #273
365231 Fera
Fire & Blood
pi_146082522
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 18:15 schreef SiennaForrest het volgende:

[..]

Jammer... of in een ander (eigen) topic? :Y)
Dat durf ik niet. :@ Zo geweldig kan ik ook weer niet koken.
A man once asked me if it hurt my head when I broke through the earth's crust on my ascension from Hell.
pi_146082768
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 18:23 schreef MaLo het volgende:
Johannes, als trouw meelezer geniet ik altijd enorm van dit topic en de overheerlijke gerechten die hier gepost worden. Dit is nu wat je noemt een echt kwaliteitstopic. Niet alleen vanwege de hoogstaande posts, maar ook vanwege de hoogwaardige kwaliteit van de (nasi- of nasi-aanverwante) gerechten.
Mijn vraag aan jou is: wanneer wordt je nickname veranderd in Johannasi_vermeer?
Zullen we dat maar niet doen? :{ Die nick die hij nu voert is m.i. prima genoeg.Anders kan ik de nick Ken Hom II wel gaan voeren...
  woensdag 29 oktober 2014 @ 19:04:50 #275
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_146083333
quote:
6s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 18:46 schreef Fera het volgende:

[..]

Dat durf ik niet. :@ Zo geweldig kan ik ook weer niet koken.
Dit forumdeel (culinesse a gogo) gaat over koken en dergelijke, en is niet voorbehouden aan sterrenchefs, maar voor een ieder die van koken houdt! *O*
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
  woensdag 29 oktober 2014 @ 19:10:30 #276
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_146083671
quote:
2s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 18:53 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Zullen we dat maar niet doen? :{ Die nick die hij nu voert is m.i. prima genoeg.Anders kan ik de nick Ken Hom II wel gaan voeren...
:?

Wel een topchef by the way! _O_
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
pi_146116669
Zekers. Hij heeft op latere leeftijd nog een pelgrimstocht gemaakt naar China en daar een bezoek gebracht aan alle topkeukens. Interessante documentaire op de BBC indertijd.


Jenny van Asian Glories heeft toen haar zaak nog de moeite waard van een bezoek was (1999) ook bezoek van hem gekregen. De z/w foto stond ook altijd pontificaal achterin rechts in haar zaak aan de muur.

[ Bericht 15% gewijzigd door #ANONIEM op 30-10-2014 16:22:59 ]
pi_146138562
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 18:23 schreef MaLo het volgende:
Johannes, als trouw meelezer geniet ik altijd enorm van dit topic en de overheerlijke gerechten die hier gepost worden. Dit is nu wat je noemt een echt kwaliteitstopic. Niet alleen vanwege de hoogstaande posts, maar ook vanwege de hoogwaardige kwaliteit van de (nasi- of nasi-aanverwante) gerechten.
Mijn vraag aan jou is: wanneer wordt je nickname veranderd in Johannasi_vermeer?
De forum-admins en ik hebben dit uiteraard overwogen, maar na uitgebreid overleg hebben wij besloten uit respect voor de geliefde meester van de Hollandse school Johannes Vermeer deze voorgestelde verandering niet uit te voeren.

Wel wordt er nog vergaderd over een eventueel toe te voegen tag aan mijn username, denk dan aan 'Redactie Nasi' of iets dergelijks. Alleen zijn Yvonne en Danny hier nog niet over uit.
  vrijdag 31 oktober 2014 @ 11:35:07 #279
415555 Pandaplint
Bekend van 3FM.
pi_146145662
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 01:03 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

De forum-admins en ik hebben dit uiteraard overwogen, maar na uitgebreid overleg hebben wij besloten uit respect voor de geliefde meester van de Hollandse school Johannes Vermeer deze voorgestelde verandering niet uit te voeren.

Wel wordt er nog vergaderd over een eventueel toe te voegen tag aan mijn username, denk dan aan 'Redactie Nasi' of iets dergelijks. Alleen zijn Yvonne en Danny hier nog niet over uit.
Ik ben voor :7
Omdat een pandapint te mainstream is 🐼
Wekelijks radioitem op 3FM. Elke woensdag rond 13:30
pi_146148896
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 01:03 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

De forum-admins en ik hebben dit uiteraard overwogen, maar na uitgebreid overleg hebben wij besloten uit respect voor de geliefde meester van de Hollandse school Johannes Vermeer deze voorgestelde verandering niet uit te voeren.

Wel wordt er nog vergaderd over een eventueel toe te voegen tag aan mijn username, denk dan aan 'Redactie Nasi' of iets dergelijks. Alleen zijn Yvonne en Danny hier nog niet over uit.
Dat is wel het minste wat ze kunnen doen! ^O^
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')