Open een topicquote:Op maandag 21 april 2014 18:42 schreef Mortaxx het volgende:
Zijn er gegadigden voor tosti's a la mortaxx?
quote:Op maandag 21 april 2014 18:42 schreef Mortaxx het volgende:
Zijn er gegadigden voor tosti's a la mortaxx?
is daar nog iets speciaals aan? dan sowieso...quote:Op maandag 21 april 2014 18:42 schreef Mortaxx het volgende:
Zijn er gegadigden voor tosti's a la mortaxx?
Doe maar!quote:Op maandag 21 april 2014 18:42 schreef Mortaxx het volgende:
Zijn er gegadigden voor tosti's a la mortaxx?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op donderdag 17 april 2014 18:54 schreef Tarado het volgende:
De nasi was een iets te groot succes gisteren dus al snel op, ik heb het nog maar een keer gemaakt, recept is gelijk aan hierboven, wat op de hoeveelheden gelet en het is inderdaad zo'n 300 gram garnalen, en rijst zo'n 500 gram.
Omdat de sjalotten wat kleiner waren dit keer 3 ook de knoflookteentjes waren kleiner dus daar ook iets meer van, wel verse dit keer.Mooi foto verslag en gerechtSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
RIP aan de nabestaandenquote:Op dinsdag 22 april 2014 16:49 schreef Ajacied422 het volgende:
Heeft Myraela al van zich laten horen na het eten van over-de-datum groenten?
quote:Op donderdag 17 april 2014 18:54 schreef Tarado het volgende:
De nasi was een iets te groot succes gisteren dus al snel op, ik heb het nog maar een keer gemaakt, recept is gelijk aan hierboven, wat op de hoeveelheden gelet en het is inderdaad zo'n 300 gram garnalen, en rijst zo'n 500 gram.
Omdat de sjalotten wat kleiner waren dit keer 3 ook de knoflookteentjes waren kleiner dus daar ook iets meer van, wel verse dit keer.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dit had ik eerder moeten zien. Behalve de paksoi alles wel in huis. Maar Chinese kool doet het net zo goed, en daar ligt nog een kontje vanquote:Op zaterdag 10 mei 2014 19:39 schreef johannes_vermeer het volgende:
Iedereen die nog niet gekookt heeft op deze feestelijke songfestival avond wil ik van harte aanraden dit recept te volgen
Werkelijk een eer om dit te horen van de grootmeester zelf.quote:Op zaterdag 10 mei 2014 19:39 schreef johannes_vermeer het volgende:
Iedereen die nog niet gekookt heeft op deze feestelijke songfestival avond wil ik van harte aanraden dit recept te volgen
Laat mij eerst je een compliment geven voor je gedane moeite.quote:Op zaterdag 10 mei 2014 19:33 schreef habitue het volgende:
Ik heb vanavond mijn twist gegeven aan de o zo befaamde nasi a la Johannes, ik was in een vreemd huis dus dan is nasi altijd een goede uitkomst. Ik wilde vandaag gaan voor een wat luxere uitvoering met biefstuk.
Allereerst de opstelling, wat zien wij hier:
[ afbeelding ]
Pandanrijst
Paksoi
Ui
Wortel
Knoflook
Biefstuk
En een saus gemaakt van Hoi Sin Saus, azijn, bruine suiker en sambal
Verder zien we nog noten maar die was ik er vergeten bij te voegen, een geluk bij een ongeluk wellicht?
Even de groenten snijden en dan kan het feest beginnen.
Allereerst, het bakken van de biefstuk:
[ afbeelding ]
Daarna laten we die rusten, we komen er later op terug.
Eerst fruiten we de ui, vervolgens de wortel, dan de knoflook en dan de paksoi. Vervolgens voegen we onze goddelijke saus toe:
[ afbeelding ]
Topchef als ik ben had ik ondertussen al de rijst gaargekookt in de rijstkoker, die kunnen we dus nu toevoegen.
[ afbeelding ]
Het moment supreme, het snijden van de biefstuk. Een prachtig stukje vakwerk al zeg ik het zelf.
[ afbeelding ]
En allerlaatst, de opmaak van de kommen, de creativiteit spat ervanaf.
[ afbeelding ]
Eet smakelijk
Dankje voor je welgemeende feedback beste Iwanius, maar na jouw nasi te hebben gezien denk ik toch liever dat ik die van mij eet.quote:Op zaterdag 10 mei 2014 20:13 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Laat mij eerst je een compliment geven voor je gedane moeite.
MAAR...ik zie daar een goed stukje vlees en ...... Shanghai pak Choi waar je zoveel meer mee zou kunnen doen dan waarvoor je het nu gebruikte. Zonde...
Groot gelijk heb je, prachtige nasi heb je gemaakt.quote:Op zaterdag 10 mei 2014 20:17 schreef habitue het volgende:
[..]
Dankje voor je welgemeende feedback beste Iwanius, maar na jouw nasi te hebben gezien denk ik toch liever dat ik die van mij eet.
quote:Op zaterdag 10 mei 2014 20:17 schreef habitue het volgende:
[..]
Dankje voor je welgemeende feedback beste Iwanius, maar na jouw nasi te hebben gezien denk ik toch liever dat ik die van mij eet.
Hetzelfde moet toch ook prima willen met een lekker stukje vis. Dat drukt de prijs toch wel weer.quote:Op zaterdag 10 mei 2014 20:32 schreef Mansjester het volgende:
[..]![]()
![]()
De toegankelijkheid van nasi a la habitue zal denk ik alleen voor een aantal users te hoog zijn, gezien de biefstuk. Maar het zal het geld ongetwijfeld waard zijn
Ik denk zelf inderdaad dat dat zeker moet lukken met vis. De basis die door Johannes is neergelegd zit zo in elkaar dat je het werkelijk met alles kunt combineren.quote:Op zaterdag 10 mei 2014 20:35 schreef hottentot het volgende:
[..]
Hetzelfde moet toch ook prima willen met een lekker stukje vis. Dat drukt de prijs toch wel weer.
Sowieso in de supermarkt vind ik vis al snel lekkerder dan vlees.
Hmm, vlees, Ik zoek nog nieuw buddies om gezamelijk dikke stukken bij de makro te halen
Was die dan zo onsmakelijk?quote:Op zaterdag 10 mei 2014 20:17 schreef habitue het volgende:
Dankje voor je welgemeende feedback beste Iwanius, maar na jouw nasi te hebben gezien denk ik toch liever dat ik die van mij eet.
Ik heb ze wel eens bij de Albert Heijn gezienquote:Op dinsdag 13 mei 2014 15:26 schreef johannes_vermeer het volgende:
Zoals ik net ook aangaf in een ander topic moet je je als nasichef nooit verheven voelen boven welke andere nasi dan ook, het is daarom ook niet raadzaam Kung Fu nasi af te wijzen omdat het uit blik komt.
Echter, ik ben een vertegenwoordiger van een zijtak van de nasiwereld waarin wij proberen indien mogelijk te werken met verse ingrediėnten, die al dan niet over de gebruiksdatum heen zijn. Omdat gebruiksgemak hoog in het vaandel staat ben ik bereid mij op te offeren om deze nasi binnenkort te proberen om vervolgens mijn kennersoordeel te vellen.
Wel zou ik graag willen weten bij welke winkel deze nasi verkrijgbaar is?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |