Deze lijkt me serieus echt heel lekker!quote:Op donderdag 17 april 2014 18:54 schreef Tarado het volgende:
De nasi was een iets te groot succes gisteren dus al snel op, ik heb het nog maar een keer gemaakt, recept is gelijk aan hierboven, wat op de hoeveelheden gelet en het is inderdaad zo'n 300 gram garnalen, en rijst zo'n 500 gram.
Omdat de sjalotten wat kleiner waren dit keer 3 ook de knoflookteentjes waren kleiner dus daar ook iets meer van, wel verse dit keer.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Nou.. en dan moet je dat opsteken even puur en alleen figuurlijk zien Catch22-quote:Op dinsdag 15 april 2014 21:28 schreef johannes_vermeer het volgende:
Ik nodig je van harte uit om ons leken te laten zien hoe de echte nasi volgens jou dan wordt gemaakt en misschien kunnen we wat van je opsteken.
Ik heb het tegendeel bewezen.quote:
Ziet er lekker uit. En dat ga ik ook een keer doen sperziebonen erbij.quote:Op zaterdag 19 april 2014 20:20 schreef Myraela het volgende:
Ik begeef mezelf normaal nooit in de Aziatische keuken, maar door al deze duidelijke recepten durfde ik het wel aan. Ik ben naar mijn favoriete supermarkt gegaan om de boodschappen te halen en heb een poging gedaan. Wel een paar kleine aanpassingen, geen vlees of ei.
Alle ingrediėnten. Ik gebruik een standaard groenten pakket, maar doe daar wel extra boontjes bij, want boontjes zijn gezond.
[ afbeelding ]
Alle groenten in de wok en de rijst in een pannetje met kokend water.
[ afbeelding ]
Als de rijst klaar is (verpakking gewoon goed lezen) doe ik deze bij de groenten. En hier doe ik alle smaakmakers bij. Een lepel sambal, een scheutje ketjap en een pakje nasi kruiden.
[ afbeelding ]
Opdienen en genieten.
[ afbeelding ]
Bij het maken van deze nasi is geen bier gedronken, ik wilde mijn aandacht er goed bij houden.
Ik zie het nu pas. Zal ik nu dood gaan?quote:Op zaterdag 19 april 2014 20:33 schreef Ole het volgende:
Wel gewaagd hoor, met groente voerde datum! Of is dit al eerder gemaakt?
het ziet er nog wel eetbaar uit. In China letten ze niet op de datum heb ik wel eens begrepen. In de wok zitten soms nog restjes van een jaar geleden zag ik in een ander nasi topic.quote:Op zaterdag 19 april 2014 20:33 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik zie het nu pas. Zal ik nu dood gaan?
Nicequote:Op donderdag 17 april 2014 19:48 schreef Tarado het volgende:
[..]
Hot sauce, die maak ik van een pot piccalilly, Kesbeke meestal, daar voeg ik 2 Madame Jeanette of Habanero, 2 rawit, 2 teentjes knoflook, 2 zure augurkjes en geraspte schil en het sap van 1 limoen aan toe.
woonplaats: Rotterdamquote:Op zaterdag 19 april 2014 20:33 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik zie het nu pas. Zal ik nu dood gaan?
Gemaakt met rioololie zeker?quote:Op zaterdag 19 april 2014 20:36 schreef Ole het volgende:
[..]
het ziet er nog wel eetbaar uit. In China letten ze niet op de datum heb ik wel eens begrepen. In de wok zitten soms nog restjes van een jaar geleden zag ik in een ander nasi topic.
Zoals ik al eerder heb gezegd is het juist raadzaam om bepaalde houdbaarheidsdata te negeren, dit geeft het gerecht juist een beetje een bite.quote:Op zaterdag 19 april 2014 20:33 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik zie het nu pas. Zal ik nu dood gaan?
Oei scherp Ole.quote:Op zaterdag 19 april 2014 20:33 schreef Ole het volgende:
Wel gewaagd hoor, met groente over de datum! Of is dit al eerder gemaakt?
Lekker!quote:Op zaterdag 19 april 2014 20:20 schreef Myraela het volgende:
Ik begeef mezelf normaal nooit in de Aziatische keuken, maar door al deze duidelijke recepten durfde ik het wel aan. Ik ben naar mijn favoriete supermarkt gegaan om de boodschappen te halen en heb een poging gedaan. Wel een paar kleine aanpassingen, geen vlees of ei.
Alle ingrediėnten. Ik gebruik een standaard groenten pakket, maar doe daar wel extra boontjes bij, want boontjes zijn gezond.
[ afbeelding ]
Alle groenten in de wok en de rijst in een pannetje met kokend water.
[ afbeelding ]
Als de rijst klaar is (verpakking gewoon goed lezen) doe ik deze bij de groenten. En hier doe ik alle smaakmakers bij. Een lepel sambal, een scheutje ketjap en een pakje nasi kruiden.
[ afbeelding ]
Opdienen en genieten.
[ afbeelding ]
Bij het maken van deze nasi is geen bier gedronken, ik wilde mijn aandacht er goed bij houden.
Open een topicquote:Op maandag 21 april 2014 18:42 schreef Mortaxx het volgende:
Zijn er gegadigden voor tosti's a la mortaxx?
quote:Op maandag 21 april 2014 18:42 schreef Mortaxx het volgende:
Zijn er gegadigden voor tosti's a la mortaxx?
is daar nog iets speciaals aan? dan sowieso...quote:Op maandag 21 april 2014 18:42 schreef Mortaxx het volgende:
Zijn er gegadigden voor tosti's a la mortaxx?
Doe maar!quote:Op maandag 21 april 2014 18:42 schreef Mortaxx het volgende:
Zijn er gegadigden voor tosti's a la mortaxx?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op donderdag 17 april 2014 18:54 schreef Tarado het volgende:
De nasi was een iets te groot succes gisteren dus al snel op, ik heb het nog maar een keer gemaakt, recept is gelijk aan hierboven, wat op de hoeveelheden gelet en het is inderdaad zo'n 300 gram garnalen, en rijst zo'n 500 gram.
Omdat de sjalotten wat kleiner waren dit keer 3 ook de knoflookteentjes waren kleiner dus daar ook iets meer van, wel verse dit keer.Mooi foto verslag en gerechtSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
RIP aan de nabestaandenquote:Op dinsdag 22 april 2014 16:49 schreef Ajacied422 het volgende:
Heeft Myraela al van zich laten horen na het eten van over-de-datum groenten?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |