Misschien voor en taart van 1meter hoog.quote:Op zondag 27 april 2014 17:10 schreef tombolafan het volgende:
800 gram biscuit is wel erg veel voor een 28 cm springvorm denk ik hoor
-edit- recept dat ik gebruik voor een key lime pie heeft 175 gram biscuit nodig voor bodem en randen van een 24 cm springvorm dus ja echt te veel
Overal de helft van nemen dan. Of een derdequote:Op zondag 27 april 2014 19:44 schreef Opblaaspop077 het volgende:
[..]
Misschien voor en taart van 1meter hoog.
Maar iemand nog suggestes wat er mee te doen?
Het recept zelf lijkt wel in evenwicht?
Nee, die ontdooien taarten van de groothandelquote:Op zondag 27 april 2014 17:04 schreef Myraela het volgende:
[..]
Een beetje banketbakker gebruikt niet zo'n pakje.
Klopt, deed de vlaaien'bakker' hier in het dorp ook. Alleen de slagroom deed hij er op en die kwam uit een automaat, met van die voorgezoete pakken van de groothandel.quote:Op zondag 27 april 2014 21:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, die ontdooien taarten van de groothandel
Je moest eens weten....
Helaas openen/bestaan er nog steeds genoeg winkels die alleen maar spullen uit een groothandels verpakking halen en het in de schappen zetten en dat een 'verswinkel' noemenquote:Op zondag 27 april 2014 22:46 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Klopt, deed de vlaaien'bakker' hier in het dorp ook. Alleen de slagroom deed hij er op en die kwam uit een automaat, met van die voorgezoete pakken van de groothandel.
Vissers Vers Vlaai
Bestaat inmiddels niet meer.
Boeken zijn altijd leuk om te hebben. Ik heb wel interessequote:Op zondag 27 april 2014 18:57 schreef djkoelkast het volgende:
Kan ik iemand blij maken met dit boek? Gratis op te halen (of 1 op 1 tegen kosten te verzenden, past door de brievenbus). Omdat ik heel ander soort dingen bak is dit boek overbodig geworden.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Er zit hier sinds kort een ijssalon die het echt zelf maakt. En dat proef jequote:Op zondag 27 april 2014 22:50 schreef Molo het volgende:
[..]
Helaas openen/bestaan er nog steeds genoeg winkels die alleen maar spullen uit een groothandels verpakking halen en het in de schappen zetten en dat een 'verswinkel' noemen
Gelukkig ook steeds meer tenten die het tegenover gestelde doen, lekker zelf spullen maken
Ik betaal er graag ietsjes meer voor, vind ik geen probleem.
PM maar evenquote:Op zondag 27 april 2014 23:32 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Boeken zijn altijd leuk om te hebben. Ik heb wel interesse
Done.quote:
Ken je zijn kookboeken?quote:Op maandag 28 april 2014 16:54 schreef Ramonia het volgende:
@Puckzzz Dang, dat zijn echt heule mooie appeltaarten! En die Matilda opmerking Volgens mij is Roald Dahl 99% van de reden dat ik bak (ik zeg: Matilda, Charlie & the Chocolate Factory > de 70s film vooral).
Ik moest even googlen, maar volgens mij heb ik die eerste vroeger eens van de bieb geleend! Nostalgie!quote:
Thnx!quote:Op maandag 28 april 2014 16:54 schreef Ramonia het volgende:
@Puckzzz Dang, dat zijn echt heule mooie appeltaarten! En die Matilda opmerking Volgens mij is Roald Dahl 99% van de reden dat ik bak (ik zeg: Matilda, Charlie & the Chocolate Factory > de 70s film vooral).
Deze. Door de lagen creme ertussen wordt ie zachter. De lagen Nutella taart zijn dunner en daardoor niet meteen zo'n homp in je mond, en er zit een luchtige chocolade cake laag tussen.quote:Op dinsdag 29 april 2014 06:31 schreef Tinuviel het volgende:
Pukzzz ziet er superlekker uit die Mathilda taart. Welke versie van de taart vond jij lekkerder: de originele nutella taart of deze 2e versie?
Lekker hoor!quote:Op dinsdag 29 april 2014 14:31 schreef Bleie het volgende:
Manlief was dit weekend jarig. Op verzoek een appeltaart:
[ afbeelding ]
en een cheesecake gebakken.
[ afbeelding ]
Dankje, dan ga ik hem ook zo maken als jij denk ik. Je hebt dan wel een veel grotere/ veel meer taart toch?quote:Op dinsdag 29 april 2014 08:19 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Deze. Door de lagen creme ertussen wordt ie zachter. De lagen Nutella taart zijn dunner en daardoor niet meteen zo'n homp in je mond, en er zit een luchtige chocolade cake laag tussen.
Al met al is ie minder compact en luchtiger ook al ziet ie er nog steeds zwaar uit.
Ja je hebt dan echt een heerlijke grote taart. Maak die mousse de dag ervoor. Dan is ie goed stevig. Ik ga er morgen ook nog eentje maken. De Wolkencake was in de aanbieding bij de Plus met 1 Superheroquote:Op woensdag 30 april 2014 06:19 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Dankje, dan ga ik hem ook zo maken als jij denk ik. Je hebt dan wel een veel grotere/ veel meer taart toch?
Bleie ziet er heerlijk uit. Ik ben ook benieuwd naar wat de cheesecake precies is.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |