Het staat je vrij om je recept te publicerenquote:Op vrijdag 4 april 2014 09:54 schreef Hallojo het volgende:
Ziet er goed uit hoor! Ik mis alleen inderdaad de 50 tenen knoflook
Ik ben meer een gehakt man dan een hamman. Ben benieuwd hoe jouw creatie er uit komt te zien!quote:Op vrijdag 4 april 2014 10:32 schreef UIO_AMS het volgende:
Dit lijkt op de macaroni van mijn moeder, Kano. Daar gingen alleen nog hamblokjes door. Gewoon een dikke plak ham kopen en deze zelf in kleine dobbelstenen snijden..
Oh, en Amsterdamse tafelzuur on the side.
Hetzelfde als dat van jou, alleen dan met knoflook.quote:Op Het staat je vrij om je recept te publiceren
Dat kan je wel zo makkelijk stellen, maar welke knoflook dient er gebruikt te worden? Pletten of persen? En hoeveel? Bij welke stap gaat het erbij?quote:Op vrijdag 4 april 2014 10:43 schreef Hallojo het volgende:
[..]
Hetzelfde als dat van jou, alleen dan met knoflook.
Bedankt!quote:
Kant en klaar? Vergelijk je dit nou met een magnetronmaaltijd?quote:Op vrijdag 4 april 2014 10:46 schreef Apuleius het volgende:
Al die kant en klare meuk, lol! Mooie OP trouwens.
De knoflook dient in kleine stukjes gesneden te worden en samen met de ui bij het gehakt geflikkerd te worden.quote:Dat kan je wel zo makkelijk stellen, maar welke knoflook dient er gebruikt te worden? Pletten of persen? En hoeveel? Bij welke stap gaat het erbij?
Allemaal vragen die voor ons amateurs onstaan en waar je geen antwoord op hebt.
quote:Op vrijdag 4 april 2014 10:50 schreef kanovinnie het volgende:
Kant en klaar? Vergelijk je dit nou met een magnetronmaaltijd?
Wow. Je speelt met vuur maar alles wat je laat koken is mijn bloed van woede. Kano deelt hier zijn diepste geheimen, durft zijn ziel volledig bloot te leggen en alles waarmee jij kunt komen is "lol" en een denigrerende tekst.quote:Op vrijdag 4 april 2014 10:46 schreef Apuleius het volgende:
Al die kant en klare meuk, lol! Mooie OP trouwens.
Kano. Niks van aantrekken. Het merendeel hier is louter positief over deze heilige scriptie en in feite het heruitvinden van het klassieke macaronigerecht. Voor mij zijn jouw foto's en tekst voor eeuwig in het hart gesloten. Een gerecht om nooit maar dan ook nooit te vergeten.quote:Op vrijdag 4 april 2014 10:50 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Kant en klaar? Vergelijk je dit nou met een magnetronmaaltijd?
quote:Op vrijdag 4 april 2014 12:01 schreef Littlerabbit het volgende:
[..]
Wow. Je speelt met vuur maar alles wat je laat koken is mijn bloed van woede. Kano deelt hier zijn diepste geheimen, durft zijn ziel volledig bloot te leggen en alles waarmee jij kunt komen is "lol" en een denigrerende tekst.
Dit soort kortzichtigheid zou eigenlijk niet getolereerd moeten worden maar ik ga helaas niet over dit subforum.
[..]
Kano. Niks van aantrekken. Het merendeel hier is louter positief over deze heilige scriptie en in feite het heruitvinden van het klassieke macaronigerecht. Voor mij zijn jouw foto's en tekst voor eeuwig in het hart gesloten. Een gerecht om nooit maar dan ook nooit te vergeten.
Dan moet je het wat langer in de pan laten zitten. Af en toe een beetje roeren zodat het lijkt alsof je weet wat je doet en van tijd tot tijd proeven!quote:Op vrijdag 4 april 2014 11:13 schreef Sauslepel het volgende:
Ik heb aan de hand van de beschreven stappen het gerecht proberen na te maken. Ik vond alleen dat de pasta wat hard was. Heb je nog advies over hoe ik dit een volgende keer kan vermijden?
Dit ja.quote:Op vrijdag 4 april 2014 12:16 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Dan moet je het wat langer in de pan laten zitten. Af en toe een beetje roeren zodat het lijkt alsof je weet wat je doet en van tijd tot tijd proeven!
In de wok? Oke, hoe lang moet de pasta ongeveer in de pan zitten?quote:Op vrijdag 4 april 2014 12:16 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Dan moet je het wat langer in de pan laten zitten. Af en toe een beetje roeren zodat het lijkt alsof je weet wat je doet en van tijd tot tijd proeven!
Gezien je een dame bent zie ik het bier ipv saus door de vingers..... Voor de echte stoere feeling is het nuttigen van een biertje toch een must. Wellicht het proberen waard?quote:Op vrijdag 4 april 2014 11:53 schreef Uccie het volgende:
Maak ik woensdag een pan macaroni...is er donderdag een topic
Wat een gemiste kans....maar mijne is bijna hetzelfde, met als verschil:
-Zelf groente snijden omdat die pakketten champignons bevatten
- Geen kleine tomaatjes
- een glas witte wijn, zowel in de saus als tijdens de bereiding
- Sugocasa (erbe of picanta) ipv Bertolli
En tuurlijk kan ik dit niet vergelijken met de bolognesesaus waar je een uur mee bezig bent die vervolgens nog 8u staat te pruttelen. Maar daarom niet minder smakelijk.
En nog leuker om te maken!quote:
Ik ben slecht een leek. Ik snap hier geen snars van. Ik zie graag het volledige recept erbij. Want misschien moet het einde of juist het begin van het recept ook met een twist.quote:Op vrijdag 4 april 2014 11:08 schreef Hallojo het volgende:
[..]
De knoflook dient in kleine stukjes gesneden te worden en samen met de ui bij het gehakt geflikkerd te worden.
Neen! De pasta wordt gaar in de pan! Op de verpakking van mijn pakje stond zo'n 12 tot 13 minuten (een vrij kleine marge, ik suggereer hier het gebruik van een kookwekker of stopwatch om te zorgen dat te gaar gaat worden. Het is wel pasta-afhankelijk. Een vlugkokende macaroni is al met 6 tot 8 minuten klaar volgens de verpakking!quote:Op vrijdag 4 april 2014 12:20 schreef Sauslepel het volgende:
[..]
In de wok? Oke, hoe lang moet de pasta ongeveer in de pan zitten?
Wel ontzettend blij dat de instructies een gasfornuis laten zien, dat heb ik namelijk ook.
In de pan met water die je eerder op het vuur gezet had? Ik vroeg me al af waar deze voor was, maar dacht dat het nuttig zou zijn om de luchtvochtigheid op peil te houden. Ik zal binnenkort nog eens een poging wagen, wellicht maak ik er een verslag van.quote:Op vrijdag 4 april 2014 12:22 schreef kanovinnie het volgende:
Neen! De pasta wordt gaar in de pan! Op de verpakking van mijn pakje stond zo'n 12 tot 13 minuten (een vrij kleine marge, ik suggereer hier het gebruik van een kookwekker of stopwatch om te zorgen dat te gaar gaat worden. Het is wel pasta-afhankelijk. Een vlugkokende macaroni is al met 6 tot 8 minuten klaar volgens de verpakking!
Macaronisaus met bier lijkt me toch niet zo'n lekker idee....ik heb wel een stoofschotelrecept waar een halve fles Guinness in gaat.quote:Op vrijdag 4 april 2014 12:22 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Gezien je een dame bent zie ik het bier ipv saus door de vingers..... Voor de echte stoere feeling is het nuttigen van een biertje toch een must. Wellicht het proberen waard?
En ach, nu staat de smaak van je eigen gerecht nog vers in het geheugen. Dus als je dit weekend voor deze variant gaat kan je een evenwichtige keuze maken. Ik zou trouwens graag een recept van jouw hand zien. Het toevoegen van alcoholische dranken tijdens het koken ben ik groot fan van. Is het ook te maken met bier?
Dan had ik geen toetnje meer he?quote:Op vrijdag 4 april 2014 14:01 schreef Elan het volgende:
Ah klasse jongen!
Jammer dat je die fruitcoctail er niet door geflikkerd heb.
Geen witte pasta hoor, gewoon normale pasta. Ik wilde dit gerecht zo afkomstneutraal mogelijk houden.quote:Op vrijdag 4 april 2014 14:23 schreef motorbloempje het volgende:
Racist, met je witte pasta.
Volkoren pasta![]()
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |