In Nederland ben ik gediagnosticeerd met prikkelbaar darmsyndroom, maar dat was meer hapsnap want de dokter wilde mij nooit verder laten onderzoeken. Ik was immers dik, dus dan kon ik volgens hem geen coeliakie hebben. Want mensen met coeliakie zijn altijd mager (dit is dus een inmiddels achterhaald idee, zegt mijn dokter hier). Ik heb het er lang bij gelaten, dacht dat het tussen mijn oren zat en dat was ook min of meer wat de dokter zei.quote:Op donderdag 27 maart 2014 11:13 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Sterkte met dat onderzoek *ril* Maar dan weet je in ieder geval wel precies waar je aan toe bent. Heeft nooit iemand in Nederland dit uit willen zoeken? Matig hoor.
Haha nee dat leek me niet echt een aansprekende titel voor een CUL chatquote:Op donderdag 27 maart 2014 11:19 schreef Lonaa het volgende:
In mijn actieve topics staat "stoofschotels" uit de tt op een nieuwe regel eronder, waardoor ik aannam dat "pruttelende" gevolgd zou worden door "darmen" omdat we het daar over hadden.
Dat ben ik met je eens.quote:Op donderdag 27 maart 2014 11:20 schreef Selestha het volgende:
[..]
Haha nee dat leek me niet echt een aansprekende titel voor een CUL chat
Ja, daar ben ik erg blij meequote:Op donderdag 27 maart 2014 11:21 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Dat ben ik met je eens.
Het is wel heel fijn dat je arts je serieus neemt. Dat is echt heerlijk.
Klink allemaal voorlopig positief, Vork.quote:Op donderdag 27 maart 2014 10:59 schreef Vork het volgende:
Dat ging volgens plan en verwachting. Bedrijf X is inderdaad het bedrijf waarvan ik dacht dat dat 'm wel moest zijn, ik voldoe op een klein puntje voor de rest prima aan de (standaard) vacature(tekst) en het zal toch wel gek lopen als ik niet volgende week ofzo een sollicitatiegesprek heb.
Rodekool stamppot?quote:
*rilquote:
Bij het uitzendbureau willen ze me in elk geval wel helpen/ondersteunen hiermee. Het is wel fijn dat ik in elk geval een gevoel van medewerking ervaar, in plaats van dat je als een van de vele kandidaten eigenlijk meer in de weg zit. Die markt is ook heel erg veranderd en niet echt positief jegens de werkzoekenden. Aan de andere kant, ik blijf een van de 3 of 4 kandidaten, dus mijn kans op werk komt hiermee op 25%.quote:Op donderdag 27 maart 2014 12:17 schreef golfer het volgende:
Klink allemaal voorlopig positief, Vork.
Zou zo fijn zijn als het eindelijk eens zou gaan lukken.
Ik blijf duimen voor je.
Nee prettig is anders, vooral omdat ik ook flink kribbig kan worden van het steeds kramp hebben. Gelukkig is staat Lief erachter en is hij bereidt het te ondergaan voor mijn gezondheidquote:Op donderdag 27 maart 2014 12:18 schreef golfer het volgende:
En vervelend dat je voor die onderzoeken tijdelijk weer gluten moet gaan eten, Selstha.
De onderzoeken op zich zijn ook al niet leuk.
Omdat het problemen geeft op werk en in meerdere andere dingen. Ik heb bijvoorbeeld heel veel slaap nodig, zo'n 10 uur per nacht. En na een jaar zijn nog niet al mijn klachten verdwenen; het beinvloed mijn stemming bijvoorbeeld sterk. Ik doe het niet om iets te bewijzen, ik doe het omdat ik nog steeds niet 100% functioneer en we willen uitvinden wat er aan de hand is. Als het bijvoorbeeld echt coeliakie is, moet ik zelfs contact met kruimels brood vermijden. Nu doe ik dat nog niet. Misschien veroorzaakt dat de blijvende klachten, of er is toch iets anders aan de hand. Dat proberen we nu uit te vindenquote:Op donderdag 27 maart 2014 13:04 schreef AnneX het volgende:
Maar...maar....Selestha....
Als jij je nu goed voelt na een jaar en in balans met je aangepaste levenswijze,
waarom zou je dan vervelend en pijnlijk onderzoek ondergaan om te " bewijzen" dat je goed bezig bent.
All for evidence-based?
Hmmm....daar heb ik nooit over nagedacht, maar op zich wel een tof idee. Hoeveel rucola op hoeveel aardappelen gebruik je dan?quote:Op donderdag 27 maart 2014 12:20 schreef Lonaa het volgende:
Morgen eten we rucolastamppot met gerookte makreel. Ben benieuwd.
Oeh.quote:Op donderdag 27 maart 2014 13:10 schreef PdeHoog het volgende:
Net een zak chocolade druppels gehaald. Binnenkort eens experimenteren met chocola tempereren en bonbons maken
Ow, er zijn nog " rest" verschijnselen om te duiden.quote:Op donderdag 27 maart 2014 13:07 schreef Selestha het volgende:
[..]
Omdat het problemen geeft op werk en in meerdere andere dingen. Ik heb bijvoorbeeld heel veel slaap nodig, zo'n 10 uur per nacht. En na een jaar zijn nog niet al mijn klachten verdwenen; het beinvloed mijn stemming bijvoorbeeld sterk. Ik doe het niet om iets te bewijzen, ik doe het omdat ik nog steeds niet 100% functioneer en we willen uitvinden wat er aan de hand is. Als het bijvoorbeeld echt coeliakie is, moet ik zelfs contact met kruimels brood vermijden. Nu doe ik dat nog niet. Misschien veroorzaakt dat de blijvende klachten, of er is toch iets anders aan de hand. Dat proberen we nu uit te vinden
Wat ik heel lekker vind is met paksoy, tauge, gebakken spekjes en rode paprikaquote:
Herkenbaarquote:Op donderdag 27 maart 2014 13:04 schreef Myraela het volgende:
Wat is het toch lastig om voor een hele week te bedenken wat je wilt eten. Waar ik elke week sowieso 7 nieuwe recepten wil proberen. En geen onbeperkt budget heb.
Deze week in ieder geval dumplings, ei-potje uit de oven en crème brûlée.
Ook herkenbaar.quote:Op donderdag 27 maart 2014 13:18 schreef Isabeau het volgende:
[..]
HerkenbaarMaar ook P's probleem, ik wil wel bakken, maar heb geen afzetmarkt voor de baksels en mijn heupen zijn al breed genoeg.
Oh nee, dan krijg ik vreemden over de vloerquote:Op donderdag 27 maart 2014 13:19 schreef Vork het volgende:
En hoe populair is Thuisafgehaald bij jullie in de buurt dan?
Elke verjaardag roep ik dan ook dat ik de taarten wel maak!quote:Op donderdag 27 maart 2014 13:20 schreef Myraela het volgende:
Ook herkenbaar.Al bak ik dan gewoon voor mijn vriend zijn collega's. En verder gebruik ik elk excuus. Naar de schoonfamilie, naar mijn moeder, naar vrienden.
Ik vind het behoorlijk tegen vallen, maar ik woon dan ook niet in het beste gedeelte van Rotterdam. Misschien heeft dat er mee te maken. Daarbij vind ik het ook wel een beetje eng, misschien vinden andere mensen het wel helemaal niets.quote:Op donderdag 27 maart 2014 13:19 schreef Vork het volgende:
En hoe populair is Thuisafgehaald bij jullie in de buurt dan?
Ik heb mijn moeder vast uitgenodigd voor pasen. Ik heb niets met pasen.quote:Op donderdag 27 maart 2014 13:21 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Elke verjaardag roep ik dan ook dat ik de taarten wel maak!
En hè?quote:Op donderdag 27 maart 2014 13:21 schreef Isabeau het volgende:
Oh nee, dan krijg ik vreemden over de vloer
Uhm. Geen idee. Ik kwam op het idee door dit:quote:Op donderdag 27 maart 2014 13:09 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Hmmm....daar heb ik nooit over nagedacht, maar op zich wel een tof idee. Hoeveel rucola op hoeveel aardappelen gebruik je dan?
Oooh, goed ideeeeee!!!quote:Op donderdag 27 maart 2014 13:16 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Wat ik heel lekker vind is met paksoy, tauge, gebakken spekjes en rode paprika
Echt heel lente-fris!
Ja dat denk ik ook altijdquote:Op donderdag 27 maart 2014 13:24 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik heb mijn moeder vast uitgenodigd voor pasen. Ik heb niets met pasen.Maar het is een excuus om lekkere brunch-hapjes te maken.
Inderdaad.quote:Op donderdag 27 maart 2014 13:30 schreef Selestha het volgende:
[..]
Ja dat denk ik ook altijdIeder excuus is goed genoeg voor een tafel vol lekkers
Ja het schijnt heel gezond te zijn om af te vallen, zelfs als je nog niet in je ideale BMI zit. Daar ben ik ook nog niet, maar na het onderzoek etc hoop ik daar wel te gaan komenquote:Op donderdag 27 maart 2014 13:16 schreef AnneX het volgende:
[..]
Ow, er zijn nog " rest" verschijnselen om te duiden.
In ieder geval al goed bezig gegaan met positief resultaat.
Ooit een uitgebreide bijscholing gevolgd door een pief/ medisch hoogleraar, die onze beroepsgroep vertelde dat per 5 kg. verlies in ( overtollige) kilo's, het lichaam positief reageerde in aanpassen en normaliseren.
Oei, eng.quote:Op donderdag 27 maart 2014 13:21 schreef Isabeau het volgende:
Oh nee, dan krijg ik vreemden over de vloer
Hier is het vrij populair en ik heb ook wel eens wat afgehaald. Het gekke is dat ik het ook nog steeds wel eng vind om eten voor anderen te maken. Ookal ben ik gewend om voor 30 man te koken en is 150 ook gelukt, als je dan toch iets in elkaar moet draaien voor een paar mensen die het alleen op komen halen, dan lijkt het alsof het ineens puur en alleen om het eten gaat. Ze betalen er tenslotte voor en hebben een verwachting. Misschien is dat nog wel het allerlastigst, want ik weet aan het begin van de rit nog helemaal niet hoe het uiteindelijk uit gaat pakken. Ik bak ook niet zoveel, dus kan dat doorgaans niet zoveel kwaad.quote:Op donderdag 27 maart 2014 13:24 schreef Myraela het volgende:
Ik vind het behoorlijk tegen vallen, maar ik woon dan ook niet in het beste gedeelte van Rotterdam. Misschien heeft dat er mee te maken. Daarbij vind ik het ook wel een beetje eng, misschien vinden andere mensen het wel helemaal niets.
Ik kreeg laatst wel een verzoek voor mijn kroketten.Die had ik best willen maken, maar ze zouden dan net de onkosten vergoeden. En ik ben daar echt onwijs lang mee bezig. Zou dan wel zelf kroketten overhouden, maar mijn frituur is net kapot gegaan.
Anyhow, die stonden er ook echt al een jaar op.
Goed om te wetenquote:Op donderdag 27 maart 2014 13:16 schreef AnneX het volgende:
Ooit een uitgebreide bijscholing gevolgd door een pief/ medisch hoogleraar, die onze beroepsgroep vertelde dat per 5 kg. verlies in ( overtollige) kilo's, het lichaam positief reageerde in aanpassen en normaliseren.
Hmmm.....paksoy rauw? Receptje?quote:Op donderdag 27 maart 2014 13:16 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Wat ik heel lekker vind is met paksoy, tauge, gebakken spekjes en rode paprika
Echt heel lente-fris!
Er is geen receptje, dit is gewoon iets wat ik wel eens maak. En ja, paksoy net als rauwe andijvie toevoegen. Taugé op het laatst. Soms bak ik de paprika, soms niet.quote:
quote:Op donderdag 27 maart 2014 13:53 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Er is geen receptje, dit is gewoon iets wat ik wel eens maak. En ja, paksoy net als rauwe andijvie toevoegen. Taugé op het laatst. Soms bak ik de paprika, soms niet.
You must be kidding....quote:Op donderdag 27 maart 2014 15:14 schreef golfer het volgende:
De gemeente Bloemendaal is bezig het al zo bescheiden gemeentehuis te verbouwen...er blijft niks van over.
Dit was het:
[ afbeelding ]
en dit is er momenteel van over:
[ afbeelding ]
Helaas niet.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |