Dit is eigenlijk het enige wat ik herken ik je betoog.quote:Op maandag 17 februari 2014 13:17 schreef StefanV het volgende:
- ze springen met z'n allen op elke baan die er maar te vinden is. gevolg: op internet staan 50 vacatures, met verschillende beschrijvingen, maar ze gaan allemaal over dezelfde baan.
Omdat ze dan voor een korte, maar vooral afgebakende periode, expertise binnen kunnen halen.quote:Op maandag 17 februari 2014 13:29 schreef Perrin het volgende:
Maar waarom kiezen die bedrijven dan om meer te betalen voor een gedetacheerde werknemer?
Projecten. Tijdelijke functies. Niet investeren in de toekomst en extern iemand inhuren. Veelal willen ze de kennis niet meer laten lopen en zitten "vast" aan de werknemer.quote:Op maandag 17 februari 2014 13:29 schreef Perrin het volgende:
Maar waarom kiezen die bedrijven dan om meer te betalen voor een gedetacheerde werknemer?
Omdat niemand meer lange termijn afspraken durft te maken.quote:Op maandag 17 februari 2014 13:29 schreef Perrin het volgende:
Maar waarom kiezen die bedrijven dan om meer te betalen voor een gedetacheerde werknemer?
Dat dus. Er wordt niets weggeslurpt, er is gewoon minder werk. Als zo'n bedrijf iemand full time zou kunnen gebruiken, nemen ze wel iemand vast in dienst.quote:Op maandag 17 februari 2014 13:33 schreef ioko het volgende:
Deze bedrijven betalen dus een hoge prijs voor flexibiliteit. Dat lijkt me marktwerking....
Nou vergis je niet in de kaalslag bij detacheerders. Er zitten genoeg mensen onder kostprijs te werken. De tarieven zijn zo'n beetje gehalveerd t.o.v. 6 jaar terug.quote:Op maandag 17 februari 2014 13:36 schreef Perrin het volgende:
Dan blijft er (helaas) lijkt me weinig anders over dan 'if you can't beat em, join em'? En: dit ligt niet aan de detacheerders, maar aan de werkgevers in de bouw. De detacheerders zouden nergens zijn als er geen vraag naar hun diensten was.
nee. de politiek moet detachering verbieden. of aan banden leggen.quote:Op maandag 17 februari 2014 13:36 schreef Perrin het volgende:
Dan blijft er (helaas) lijkt me weinig anders over dan 'if you can't beat em, join em'?
En: dit ligt niet aan de detacheerders, maar aan de werkgevers in de bouw en de marktomstandigheden waarin ze moeten opereren.
Je hebt vast wel gemerkt dat de politiek juist hard in de tegenovergestelde richting aan het rijden is? Meer flexibilisering is wat er gaat komen, niet minder.quote:Op maandag 17 februari 2014 13:39 schreef StefanV het volgende:
[..]
nee. de politiek moet detachering verbieden. of aan banden leggen.
Ingrijpen in de vrije markt? Waarom? Gaat ook niet gebeuren, trouwens.quote:Op maandag 17 februari 2014 13:39 schreef StefanV het volgende:
[..]
nee. de politiek moet detachering verbieden. of aan banden leggen.
Er is minder werk, dus de werkeloosheid is hoog. Jij denkt dat de hoge werkeloosheid komt doordat er detacheerders zijn? Huh?quote:Op maandag 17 februari 2014 13:41 schreef StefanV het volgende:
ja en daarmee maken ze dus de arbeidsmarkt volledig kapot.
of is het toevallig dat juist nu de werkeloosheid op een recordhoogte ligt?
Ik denk dat je het aantal bouwvakkers nogal overschat..quote:Op maandag 17 februari 2014 13:42 schreef StefanV het volgende:
Prima. Maar ik weet wie er over 20 jaar als schuldigen van de crisis worden aangewezen.
De flexibilisering is een 'antwoord' op de economische crisis. Het zorgt ervoor dat bedrijven beter kunnen overleven. Ten koste van de werknemer, weliswaar.quote:Op maandag 17 februari 2014 13:41 schreef StefanV het volgende:
ja en daarmee maken ze dus de arbeidsmarkt volledig kapot.
of is het toevallig dat juist nu de werkeloosheid op een recordhoogte ligt?
Daar zou ik wel eens een bron van willen zienquote:Op maandag 17 februari 2014 13:43 schreef StefanV het volgende:
precies. de enige markt die het goed doet is detachering.
Precies dit!quote:Op maandag 17 februari 2014 13:36 schreef Perrin het volgende:
Dan blijft er (helaas) lijkt me weinig anders over dan 'if you can't beat em, join em'?
En: dit ligt niet aan de detacheerders, maar aan de werkgevers in de bouw en de marktomstandigheden waarin ze moeten opereren.
De detacheerders zouden nergens zijn als er geen vraag naar hun diensten was.
je moet je doodschamen. maar waarschijnlijk ben je daar te kortzichtig voor.quote:Op maandag 17 februari 2014 13:54 schreef mirjammajrim het volgende:
[..]
Precies dit!
Ik ben eigen ondernemer in de uitzendbranche, en ik richt mij op arbeidsbemiddeling in de bouwbranche.
En dit werkt dus niet. Want met flexibiliseren van de arbeidsmarkt betekent het dat de kennis in je bedrijf heel erg vloeibaar wordt. Elke keer als jij mensen ontslaat, verlies je een deel van de kennis in je bedrijf.quote:Op maandag 17 februari 2014 13:42 schreef Perrin het volgende:
[..]
De flexibilisering is een 'antwoord' op de economische crisis. Het zorgt ervoor dat bedrijven beter kunnen overleven. Ten koste van de werknemer, weliswaar.
Maar aan de andere kant: met allemaal failliete bedrijven heeft helemaal níemand werk.
Het is een natuurwet: waar een 'man in the middle' is, is fraude.quote:Op maandag 17 februari 2014 13:54 schreef SicSicSics het volgende:
Waarom zijn bedrijven die diensten aanbieden, waar kennelijk behoefte aan is, nou weer boeven?
Welk risico? geloof mij maar 80% van de detacheerders en uitzendbureau's biedt jouw ook alleen maar een contract zolang ze een opdrachtgever hebben. of je moet echt een ervaren technisch-specialist zijn.quote:Op maandag 17 februari 2014 13:59 schreef SicSicSics het volgende:
Een detacheringsbedrijf neemt een bepaalt risico tegen ene bepaalde prijs.
Nee in tegenstelling zou ik wel durven stellen, wij (de bouwsector) bestaan feitelijk bij de gratie van detacheringsconstructies omdat deze de mogelijkheid bieden binnen de marktfactoren waarbinnen we opereren een aantal grote en reële risico's onder te brengen tegen een vooraf bekende prijs. Zonder dit vehikel zouden er nog véél meer bouwbedrijven de das omgedaan zijn doordat zij geen flexibele schil hebben en kunnen anticiperen op de golvende markt van tegenwoordig.quote:Op maandag 17 februari 2014 13:43 schreef StefanV het volgende:
precies. de enige markt die het goed doet is detachering. en detachering is eigenlijk gewoon gebakken lucht.
Als je dat echt gelooft mis je iets. zonder detachering moet er nog steeds gebouwd worden. zonder bouwers hoeft er niet gedetacheerd te worden.quote:Op maandag 17 februari 2014 14:05 schreef Deshain het volgende:
[..]
Nee in tegenstelling zou ik wel durven stellen, wij (de bouwsector) bestaan feitelijk bij de gratie van detacheringsconstructies omdat deze de mogelijkheid bieden binnen de marktfactoren waarbinnen we opereren een aantal grote en reële risico's onder te brengen tegen een vooraf bekende prijs.
Nee dat herken ik niet.quote:Op maandag 17 februari 2014 13:24 schreef StefanV het volgende:
je herkent niet dat ze elke maand miljoenen wegslurpen uit de markt?
Nee, als je met 40 euro per uur alleen het loon met de bijbehorende kosten per werknemer bedoelt.quote:als een bedrijf een werknemer in dienst heeft kost het hem laten we zeggen 40 euro per uur.
Ik ken detacheerder die een faktor 4 over het maandsalaris doenquote:Met een detacheerder ertussen is dit ineens 70 euro per uur.
Nee dat is geen verdamping.quote:Even rekenen hoeveel mensen er via een detacheerder of uitzendbureau werken en je weet hoeveel geld er verdampt.
Dat ik zijn hele betoog niet herken en dat hij dingen ziet en schrijft die er niet zijn.quote:
De tijd dat je met een hamer en een zaag uit de 5-eurobak van de Praxis jezelf kon verhuren voor 40,-/uur zijn inderdaad gelukkig voorbij. Voor mensen met een goede arbeidsethiek en vakkennis is altijd plek, alleen zullen die zich ook moeten schikken naar het feit dat het dunne jaren zijn.quote:Op maandag 17 februari 2014 14:02 schreef StefanV het volgende:
[..]
Welk risico? geloof mij maar 80% van de detacheerders en uitzendbureau's biedt jouw ook alleen maar een contract zolang ze een opdrachtgever hebben. of je moet echt een ervaren technisch-specialist zijn.
maar ik heb het over de massa-banen. de grote hoeveelheden. in die sector maken detacheerders de boel totaal kapot. De banen zijn er. De werknemers zijn er. Maar helaas is er ook een partij die ertussen zit, mensen tegen elkaar uit speelt, en overal geld weet weg te sluizen.
Als je je totaal niet beseft dat een groot deel van de bouw sowieso (schijn)arbeidsvoorziening is kan ik deze discussie niet eens met je aangaan.quote:Op maandag 17 februari 2014 14:08 schreef StefanV het volgende:
[..]
Als je dat echt gelooft mis je iets. zonder detachering moet er nog steeds gebouwd worden. zonder bouwers hoeft er niet gedetacheerd te worden.
sorry hoor maar dan wil toch even reageren:quote:Op maandag 17 februari 2014 14:15 schreef sjorsie1982 het volgende:
[..]
Dat ik zijn hele betoog niet herken en dat hij dingen ziet en schrijft die er niet zijn.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |