abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_136762175
In de zomer heb ik eigen tomaten, maar de rest van het jaar eet ik ook graag tomaten. Ik vind de tomaten die ik kan kopen echter niet echt lekker. Heb bijna alle tomaten uit de supermarkt al eens geprobeerd, maar het heeft allemaal zeer weinig smaak. Ook de biologische supermarkttomaten smaken nergens naar. Als je ze koopt zijn ze ook nog eens oranje. Ik laat ze dan nog wel eens een paar dagen voor het venster verder rijpen, maar dat helpt maar weinig.

De enige tomaat die ik wel lekker vind is de honingtomaat. Deze is echter niet goed verkrijgbaar bij mij in de omgeving en daarnaast erg duur. (meer dan dubbel zo duur als de biologisch tomaten uit de supermarkt).

Welke tomaten eten jullie? Aanraders?
  zondag 16 februari 2014 @ 09:38:05 #2
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_136762197
Uit blik, da's nog best aardig. Maar vers zou ik het ook niet weten, hoe kleiner de tomaat, hoe meer smaak, in de supermarkt.
Maar ik ga gewoon niet 3 euro betalen voor een klein bakje.
pi_136762220
Al op de markt geprobeerd? Of bij een groenteboer?

Zelf vind ik de kleine cherry tomaatjes het lekkerst :9
-XOXO-
pi_136762228
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 09:38 schreef BasEnAad het volgende:
Uit blik, da's nog best aardig. Maar vers zou ik het ook niet weten, hoe kleiner de tomaat, hoe meer smaak, in de supermarkt.
Maar ik ga gewoon niet 3 euro betalen voor een klein bakje.
Groenteboer enigszins in de buurt verkoopt van die kleine honingtomaatjes. 3,50 voor 200 gram (17,50 de Kilo!) vind ik wel erg duur. Daarnaast heeft hij geen grote tomaten, alleen van formaat cherry-tomaat.
  zondag 16 februari 2014 @ 09:41:35 #5
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_136762245
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 09:40 schreef Ludd het volgende:

[..]

Groenteboer enigszins in de buurt verkoopt van die kleine honingtomaatjes. 3,50 voor 200 gram vind ik wel erg duur. Daarnaast heeft hij geen grote tomaten, alleen van formaat cherry-tomaat.
Ja is duur zoiets. Ik koop zulke dingen alleen als ik bezoek krijg.
pi_136762257
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 09:39 schreef datismijnmening het volgende:
Al op de markt geprobeerd? Of bij een groenteboer?

Zelf vind ik de kleine cherry tomaatjes het lekkerst :9
Markt heb ik nog niet geprobeerd. Maar zou zich dat onderscheiden van de supermarkt? Ik heb het idee dat tomaten in het algemeen veel te vroeg geplukt worden.
pi_136762263
Enige tomaten die ik te "pruimen" vind zijn die kleine gele tomaten.
Die hebben nog wel smaak.
Rest moet je volgooien met zout en peper.
pi_136762285
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 09:42 schreef Pap89 het volgende:
Enige tomaten die ik te "pruimen" vind zijn die kleine gele tomaten.
Die hebben nog wel smaak.
Rest moet je volgooien met zout en peper.
Ik heb bij de aldi wel eens zo'n mix van diverse biologische tomaatjes meegenomen. Daar zaten ook groene. gele en zwarte tussen. Die waren wel lekker. Daarna heb ik ze daar echter nooit meer zien liggen. Ik denk dus dat ze ze eenmalig in het assortiment hadden.
pi_136762302
Makro heeft vaak ook meerdere soorten.
Maar ben er weer even niet geweest, dus misschien nu ook niet meer.
  zondag 16 februari 2014 @ 09:55:37 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136762448
Tja, niets zo lekker als eigen tomaten, helaas
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136762555
Lekkere tomaten worden alleen in de zomer verkocht.
pindazakje
pi_136762582
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 09:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Tja, niets zo lekker als eigen tomaten, helaas
Maar hoe kan het dat ik zonder know-how voor wat betreft het telen van tomaten, toch lekkerdere tomaten krijg dan wat de supermarkt/groenteboer aanbiedt? (honingtomaten uitgezonderd)

Zou dat puur met het moment van plukken te maken hebben? En waarom zijn honingtomaten dan wel lekker?
  zondag 16 februari 2014 @ 10:04:50 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136762616
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 10:02 schreef Ludd het volgende:

[..]

Maar hoe kan het dat ik zonder know-how voor wat betreft het telen van tomaten, toch lekkerdere tomaten krijg dan wat de supermarkt/groenteboer aanbiedt? (honingtomaten uitgezonderd)

Zou dat puur met het moment van plukken te maken hebben? En waarom zijn honingtomaten dan wel lekker?
Omdat telers voor veel kilos gaan en jij niet, vermoed ik..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 16 februari 2014 @ 10:06:28 #14
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_136762644
Omdat het buiten het seizoen is.

Waarom kweek je niet binnen door?
pi_136762677
quote:
1s.gif Op zondag 16 februari 2014 10:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Omdat telers voor veel kilos gaan en jij niet, vermoed ik..
Correct, maar eerlijk gezegd doe ik er heel weinig aan. Ik geef ze alleen wat water. That's it.

quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 10:06 schreef Erasmo het volgende:
Omdat het buiten het seizoen is.
Ken je honingtomaten? Die zijn altijd lekker. Smaak is ook consistent, zowel in de zomer als winter. Als zij dit kunnen, waarom slagen andere telers er dan niet in?

quote:
Waarom kweek je niet binnen door?
Ik heb daartoe geen mogelijkheid/ruimte.
  zondag 16 februari 2014 @ 10:11:31 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136762721
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 10:08 schreef Ludd het volgende:

[..]

Correct, maar eerlijk gezegd doe ik er heel weinig aan. Ik geef ze alleen wat water. That's it.

.
Tja, ik ook, heb ook goddelijke tomaten, zelfs afgelopen waardeloze zomer. Een pot met potaarde en stalmest, tomatenplant er in en mensen weten niet wat ze proeven, heb nog wat tomatensoep van eigen tomaten in de vriezer, heerlijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 16 februari 2014 @ 10:13:25 #17
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_136762761
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 10:08 schreef Ludd het volgende:

[..]

Correct, maar eerlijk gezegd doe ik er heel weinig aan. Ik geef ze alleen wat water. That's it.

[..]

Ken je honingtomaten? Die zijn altijd lekker. Smaak is ook consistent, zowel in de zomer als winter. Als zij dit kunnen, waarom slagen andere telers er dan niet in?

[..]

Ik heb daartoe geen mogelijkheid/ruimte.
Omdat marketing:

pi_136762902
quote:
:o Damn, dat verklaart in ieder geval de erg hoge prijs!

Dit laat echter onverlet dat het product gewoon buitengewoon goed is. Ik weet zeker dat ik met blindproeven die tomaat er uit haal t.o.v. van andere supermarkt/groenteboer tomaten. En dan is dus de vraag waarom zij wel een fatsoenlijke tomaat kunnen aanbieden. Die marketing doet niets met de smaak natuurlijk. Ik laat mij daar echt niet door beïnvloeden.
  zondag 16 februari 2014 @ 10:22:57 #19
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_136762957
Volgens mij is er één woord niet gevallen in de video wat toch vrij belangrijk is:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zondag 16 februari 2014 @ 10:24:17 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136762981
Valt me ook op aan dat filmpje, het gaat over product presentatie enzo, maar niet over het product zelf.
als je de catalogus van tuinwinkels bekijkt hebben ze het ook vaker over opbrengst dan over smaak van tomaten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136763038
Inderdaad, het gaat om de smaak. Een goed product verkoopt zich vanzelf lijkt mij.

Los van het marketing-concept doet deze teler toch iets anders, dan andere telers, wat het verschil in smaak zou moeten verklaren. Maar wat?
  zondag 16 februari 2014 @ 10:27:46 #22
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_136763060
Dit is trouwens wel een aardig boek over tomaten:

http://www.goodreads.com/book/show/10222093-tomatoland

Ja, het gaat voornamelijk over de Amerikaanse situatie(die best schrijnend is) maar er wordt ook veel aandacht besteed aan de historie en ontwikkeling van tomaten.
pi_136763099
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 10:27 schreef Erasmo het volgende:
Dit is trouwens wel een aardig boek over tomaten:

http://www.goodreads.com/book/show/10222093-tomatoland

Ja, het gaat voornamelijk over de Amerikaanse situatie(die best schrijnend is) maar er wordt ook veel aandacht besteed aan de historie en ontwikkeling van tomaten.
Interessant. Dank voor de tip, ga ik zeker lezen.
  zondag 16 februari 2014 @ 10:29:06 #24
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_136763104
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 10:27 schreef Ludd het volgende:
Inderdaad, het gaat om de smaak. Een goed product verkoopt zich vanzelf lijkt mij.

Los van het marketing-concept doet deze teler toch iets anders, dan andere telers, wat het verschil in smaak zou moeten verklaren. Maar wat?
Marketing en iets langer laten rijpen. Als je ¤17,50 voor een kilo tomaten betaald houdt je brein je wel voor de gek dat ie wel heel lekker moet zijn.
pi_136763129
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 10:29 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Marketing en iets langer laten rijpen. Als je ¤17,50 voor een kilo tomaten betaald houdt je brein je wel voor de gek dat ie wel heel lekker moet zijn.
Heb je ze wel eens op?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')