abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_136762175
In de zomer heb ik eigen tomaten, maar de rest van het jaar eet ik ook graag tomaten. Ik vind de tomaten die ik kan kopen echter niet echt lekker. Heb bijna alle tomaten uit de supermarkt al eens geprobeerd, maar het heeft allemaal zeer weinig smaak. Ook de biologische supermarkttomaten smaken nergens naar. Als je ze koopt zijn ze ook nog eens oranje. Ik laat ze dan nog wel eens een paar dagen voor het venster verder rijpen, maar dat helpt maar weinig.

De enige tomaat die ik wel lekker vind is de honingtomaat. Deze is echter niet goed verkrijgbaar bij mij in de omgeving en daarnaast erg duur. (meer dan dubbel zo duur als de biologisch tomaten uit de supermarkt).

Welke tomaten eten jullie? Aanraders?
  zondag 16 februari 2014 @ 09:38:05 #2
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_136762197
Uit blik, da's nog best aardig. Maar vers zou ik het ook niet weten, hoe kleiner de tomaat, hoe meer smaak, in de supermarkt.
Maar ik ga gewoon niet 3 euro betalen voor een klein bakje.
pi_136762220
Al op de markt geprobeerd? Of bij een groenteboer?

Zelf vind ik de kleine cherry tomaatjes het lekkerst :9
-XOXO-
pi_136762228
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 09:38 schreef BasEnAad het volgende:
Uit blik, da's nog best aardig. Maar vers zou ik het ook niet weten, hoe kleiner de tomaat, hoe meer smaak, in de supermarkt.
Maar ik ga gewoon niet 3 euro betalen voor een klein bakje.
Groenteboer enigszins in de buurt verkoopt van die kleine honingtomaatjes. 3,50 voor 200 gram (17,50 de Kilo!) vind ik wel erg duur. Daarnaast heeft hij geen grote tomaten, alleen van formaat cherry-tomaat.
  zondag 16 februari 2014 @ 09:41:35 #5
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_136762245
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 09:40 schreef Ludd het volgende:

[..]

Groenteboer enigszins in de buurt verkoopt van die kleine honingtomaatjes. 3,50 voor 200 gram vind ik wel erg duur. Daarnaast heeft hij geen grote tomaten, alleen van formaat cherry-tomaat.
Ja is duur zoiets. Ik koop zulke dingen alleen als ik bezoek krijg.
pi_136762257
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 09:39 schreef datismijnmening het volgende:
Al op de markt geprobeerd? Of bij een groenteboer?

Zelf vind ik de kleine cherry tomaatjes het lekkerst :9
Markt heb ik nog niet geprobeerd. Maar zou zich dat onderscheiden van de supermarkt? Ik heb het idee dat tomaten in het algemeen veel te vroeg geplukt worden.
pi_136762263
Enige tomaten die ik te "pruimen" vind zijn die kleine gele tomaten.
Die hebben nog wel smaak.
Rest moet je volgooien met zout en peper.
pi_136762285
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 09:42 schreef Pap89 het volgende:
Enige tomaten die ik te "pruimen" vind zijn die kleine gele tomaten.
Die hebben nog wel smaak.
Rest moet je volgooien met zout en peper.
Ik heb bij de aldi wel eens zo'n mix van diverse biologische tomaatjes meegenomen. Daar zaten ook groene. gele en zwarte tussen. Die waren wel lekker. Daarna heb ik ze daar echter nooit meer zien liggen. Ik denk dus dat ze ze eenmalig in het assortiment hadden.
pi_136762302
Makro heeft vaak ook meerdere soorten.
Maar ben er weer even niet geweest, dus misschien nu ook niet meer.
  zondag 16 februari 2014 @ 09:55:37 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136762448
Tja, niets zo lekker als eigen tomaten, helaas
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136762555
Lekkere tomaten worden alleen in de zomer verkocht.
pindazakje
pi_136762582
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 09:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Tja, niets zo lekker als eigen tomaten, helaas
Maar hoe kan het dat ik zonder know-how voor wat betreft het telen van tomaten, toch lekkerdere tomaten krijg dan wat de supermarkt/groenteboer aanbiedt? (honingtomaten uitgezonderd)

Zou dat puur met het moment van plukken te maken hebben? En waarom zijn honingtomaten dan wel lekker?
  zondag 16 februari 2014 @ 10:04:50 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136762616
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 10:02 schreef Ludd het volgende:

[..]

Maar hoe kan het dat ik zonder know-how voor wat betreft het telen van tomaten, toch lekkerdere tomaten krijg dan wat de supermarkt/groenteboer aanbiedt? (honingtomaten uitgezonderd)

Zou dat puur met het moment van plukken te maken hebben? En waarom zijn honingtomaten dan wel lekker?
Omdat telers voor veel kilos gaan en jij niet, vermoed ik..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 16 februari 2014 @ 10:06:28 #14
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_136762644
Omdat het buiten het seizoen is.

Waarom kweek je niet binnen door?
pi_136762677
quote:
1s.gif Op zondag 16 februari 2014 10:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Omdat telers voor veel kilos gaan en jij niet, vermoed ik..
Correct, maar eerlijk gezegd doe ik er heel weinig aan. Ik geef ze alleen wat water. That's it.

quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 10:06 schreef Erasmo het volgende:
Omdat het buiten het seizoen is.
Ken je honingtomaten? Die zijn altijd lekker. Smaak is ook consistent, zowel in de zomer als winter. Als zij dit kunnen, waarom slagen andere telers er dan niet in?

quote:
Waarom kweek je niet binnen door?
Ik heb daartoe geen mogelijkheid/ruimte.
  zondag 16 februari 2014 @ 10:11:31 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136762721
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 10:08 schreef Ludd het volgende:

[..]

Correct, maar eerlijk gezegd doe ik er heel weinig aan. Ik geef ze alleen wat water. That's it.

.
Tja, ik ook, heb ook goddelijke tomaten, zelfs afgelopen waardeloze zomer. Een pot met potaarde en stalmest, tomatenplant er in en mensen weten niet wat ze proeven, heb nog wat tomatensoep van eigen tomaten in de vriezer, heerlijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 16 februari 2014 @ 10:13:25 #17
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_136762761
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 10:08 schreef Ludd het volgende:

[..]

Correct, maar eerlijk gezegd doe ik er heel weinig aan. Ik geef ze alleen wat water. That's it.

[..]

Ken je honingtomaten? Die zijn altijd lekker. Smaak is ook consistent, zowel in de zomer als winter. Als zij dit kunnen, waarom slagen andere telers er dan niet in?

[..]

Ik heb daartoe geen mogelijkheid/ruimte.
Omdat marketing:

pi_136762902
quote:
:o Damn, dat verklaart in ieder geval de erg hoge prijs!

Dit laat echter onverlet dat het product gewoon buitengewoon goed is. Ik weet zeker dat ik met blindproeven die tomaat er uit haal t.o.v. van andere supermarkt/groenteboer tomaten. En dan is dus de vraag waarom zij wel een fatsoenlijke tomaat kunnen aanbieden. Die marketing doet niets met de smaak natuurlijk. Ik laat mij daar echt niet door beïnvloeden.
  zondag 16 februari 2014 @ 10:22:57 #19
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_136762957
Volgens mij is er één woord niet gevallen in de video wat toch vrij belangrijk is:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zondag 16 februari 2014 @ 10:24:17 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136762981
Valt me ook op aan dat filmpje, het gaat over product presentatie enzo, maar niet over het product zelf.
als je de catalogus van tuinwinkels bekijkt hebben ze het ook vaker over opbrengst dan over smaak van tomaten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136763038
Inderdaad, het gaat om de smaak. Een goed product verkoopt zich vanzelf lijkt mij.

Los van het marketing-concept doet deze teler toch iets anders, dan andere telers, wat het verschil in smaak zou moeten verklaren. Maar wat?
  zondag 16 februari 2014 @ 10:27:46 #22
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_136763060
Dit is trouwens wel een aardig boek over tomaten:

http://www.goodreads.com/book/show/10222093-tomatoland

Ja, het gaat voornamelijk over de Amerikaanse situatie(die best schrijnend is) maar er wordt ook veel aandacht besteed aan de historie en ontwikkeling van tomaten.
pi_136763099
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 10:27 schreef Erasmo het volgende:
Dit is trouwens wel een aardig boek over tomaten:

http://www.goodreads.com/book/show/10222093-tomatoland

Ja, het gaat voornamelijk over de Amerikaanse situatie(die best schrijnend is) maar er wordt ook veel aandacht besteed aan de historie en ontwikkeling van tomaten.
Interessant. Dank voor de tip, ga ik zeker lezen.
  zondag 16 februari 2014 @ 10:29:06 #24
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_136763104
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 10:27 schreef Ludd het volgende:
Inderdaad, het gaat om de smaak. Een goed product verkoopt zich vanzelf lijkt mij.

Los van het marketing-concept doet deze teler toch iets anders, dan andere telers, wat het verschil in smaak zou moeten verklaren. Maar wat?
Marketing en iets langer laten rijpen. Als je ¤17,50 voor een kilo tomaten betaald houdt je brein je wel voor de gek dat ie wel heel lekker moet zijn.
pi_136763129
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 10:29 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Marketing en iets langer laten rijpen. Als je ¤17,50 voor een kilo tomaten betaald houdt je brein je wel voor de gek dat ie wel heel lekker moet zijn.
Heb je ze wel eens op?
  zondag 16 februari 2014 @ 10:32:35 #26
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136763181
Zelfs groen geplukte eigen tomaten die ik in een kartonnen doos in de bijkeuken laat rijpen smaken beter dan supermarkt, das toch triest, niet?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136763199
Waarom pluk je ze eigenlijk groen Piet?
  zondag 16 februari 2014 @ 10:34:28 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136763230
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 10:33 schreef Ludd het volgende:
Waarom pluk je ze eigenlijk groen Piet?
Omdat de planten al dood waren en de herfst echt vies werd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136763478
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 09:42 schreef Ludd het volgende:

[..]

Markt heb ik nog niet geprobeerd. Maar zou zich dat onderscheiden van de supermarkt? Ik heb het idee dat tomaten in het algemeen veel te vroeg geplukt worden.
Geen idee waar je woont maar ik haar ze altijd op de markt (in Arnhem). Bij een kraam hebben ze bijna altijd, zowel op vrijdag als zaterdag honingtomaatjes (als je op tijd bent). Andere kramen soms alleen op zaterdag. En ja, wel wat duurder maar volgens mij geen 3,50 voor 200 gr. Waarschijnlijk hebben ze op iedere markt wel een of twee kraampjes met 'net even wat anders'.
We have far more in common than that which devides us..
pi_136763614
Dat grote verschil in smaak zit hem in 2 dingen, de andere manier van grond bewerken en de planten gewoon hun tijd gunnen om vrucht te dragen.

Zowel bij gewoon als biologisch, massale teelt, gaat het om zo vlot mogelijk veel produceren. Bij gewone teelt krijgen de planten groeispurten door bemesting en staan verder op een vrij arme grond, bij biologisch is de bemesting iets gelijkmatiger, maar niet zaligmakend. Hierdoor groeien de planten snel en dan worden de tomaten er ook nog eens veelste vroeg vanaf gehaald. Vaak worden (zeker bij gewone kasteelt, biologisch ben ik niet zeker van) de tomaten in het laatste stadium behandeld met etheen om ze sneller te laten rijpen. Dat is niet giftig ofzo, maar maakt wel de smaak minder. Het is een kunstmatige rijping.

Het lekkerste is altijd een plant die in mooie vruchtbare grond heeft gestaan en die de tijd heeft gekregen om al dat goede in die vrucht te krijgen. Kortom, kwaliteit boven kwantiteit.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
  zondag 16 februari 2014 @ 11:19:58 #31
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_136764329
Weet je wat ik bijna nog erger vindt dan smaakloze tomaten?
Dat eeuwige gezeik erover.

Live with it!

Bovendien, het is winter, er is geen zon. Wat wil je nou?
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 16 februari 2014 @ 11:25:45 #32
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_136764463
Jouw tomatenplant is ongetwijfeld een simpele ouderwetse soort.

Er zijn echter duizenden tomatenrassen en elk jaar komen er door veredeling nog diverse bij. Hierbij probeert men door te kruisen de goede eigenschappen van 2 rassen in 1 plant over te brengen. Die goede eigenschappen zijn dan natuurlijk de eigenschappen die een kweker belangrijk vind, niet vatbaar zijn voor ziektes, grote productie per vierkante meter, makkelijk te plukken en een mooi uiterlijk (tenslotte koopt de consument vooral op uiterlijk). De smaak zal dan toch vaak een minder belangrijke factor zijn.

Ik heb zo'n 30 appelrassen in mijn tuin. Incourante ouderwetse rassen die de appelkweker niet meer gebruikt. Maar er komen wel heel erg lekkere appels aan.
  zondag 16 februari 2014 @ 11:27:00 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136764498
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 11:19 schreef RobinOok het volgende:
Wat wil je nou?
Lijkt me duidelijk, lekkere tomaten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136764596
Maar waarom zijn de tomaten in de winter nu zo ruk? In de zomer komt de meerderheid toch even goed uit kassen?
  zondag 16 februari 2014 @ 11:31:34 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136764616
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 11:30 schreef CafeRoker het volgende:
Maar waarom zijn de tomaten in de winter nu zo ruk? In de zomer komt de meerderheid toch even goed uit kassen?
In de zomer zijn ze niet veel beter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136764645
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 11:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In de zomer zijn ze niet veel beter
Niet mee eens, tenzij je alleen B-kwaliteit koopt misschien.
pindazakje
pi_136764665
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 11:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In de zomer zijn ze niet veel beter
Kom, het verschil is enorm. Dat supermarkttomaten niet op kunnen tegen eigen tomaten ben ik met je eens afgelopen jaar had ik een dikke 30kg oogst 8-) maar wat in de zomer in de winkel ligt is nog wel redelijk. Wat er nu ligt lijkt echt helemaal nergens op.
pi_136764672
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 11:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lijkt me duidelijk, lekkere tomaten
Gewoon import uit zonnige landen.
Ik heb 25 jaar in de tuinbouw gewerkt, de groentes groeien op steenwol onder lampen en worden met vloeibare mest in leven gehouden. Is verder niets natuurlijks aan, gaat puur om de kilo's. Voordeel is wel dat er in Nederland nauwelijks of geen bestrijdingsmiddelen meer gebruikt worden.
pi_136764690
Bij bijvoorbeeld paprika's heb je helemaal geen merkbaar verschil bedenk ik me nu. Vreemd eigenlijk.
pi_136764698
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 10:51 schreef erodome het volgende:
Dat grote verschil in smaak zit hem in 2 dingen, de andere manier van grond bewerken en de planten gewoon hun tijd gunnen om vrucht te dragen.

Zowel bij gewoon als biologisch, massale teelt, gaat het om zo vlot mogelijk veel produceren. Bij gewone teelt krijgen de planten groeispurten door bemesting en staan verder op een vrij arme grond, bij biologisch is de bemesting iets gelijkmatiger, maar niet zaligmakend. Hierdoor groeien de planten snel en dan worden de tomaten er ook nog eens veelste vroeg vanaf gehaald. Vaak worden (zeker bij gewone kasteelt, biologisch ben ik niet zeker van) de tomaten in het laatste stadium behandeld met etheen om ze sneller te laten rijpen. Dat is niet giftig ofzo, maar maakt wel de smaak minder. Het is een kunstmatige rijping.
Ah, dat laatste wist ik niet, weer iets geleerd.
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 11:25 schreef qltel het volgende:
Ik heb zo'n 30 appelrassen in mijn tuin. Incourante ouderwetse rassen die de appelkweker niet meer gebruikt. Maar er komen wel heel erg lekkere appels aan.
Dat lijkt me echt geweldig. _O_ Ben je zelf ook teler of heb je gewoon het geluk dat je grote appelgaarde hebt?

quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 11:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lijkt me duidelijk, lekkere tomaten
Zo simpel is het inderaad. ^O^

quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 11:30 schreef CafeRoker het volgende:
Maar waarom zijn de tomaten in de winter nu zo ruk? In de zomer komt de meerderheid toch even goed uit kassen?
Exact. De al eerdergenoemde honingtomaat smaakt in de zomer ook hetzelfde als in de winter.
  zondag 16 februari 2014 @ 11:38:45 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136764807
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 11:33 schreef CafeRoker het volgende:
Bij bijvoorbeeld paprika's heb je helemaal geen merkbaar verschil bedenk ik me nu. Vreemd eigenlijk.
Tja, maar spaanse aardbeien zijn meestal weer niets en koude grond uit de regio zijn net zo lekker als eigen aardbeien
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 16 februari 2014 @ 11:39:59 #42
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_136764844
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 11:34 schreef Ludd het volgende:

Dat lijkt me echt geweldig. _O_ Ben je zelf ook teler of heb je gewoon het geluk dat je grote appelgaarde hebt?

Ik heb een grote tuin (ruim een hectare) en had daar al een paar oude rassen staan. Een jaar of 5 geleden heb ik er nog 25 andere rassen bijgezet, ik heb tenslotte toch plek genoeg. En die oude rassen dreigen uit te sterven omdat niemand ze meer gebruikt.
pi_136764876
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 11:34 schreef Ludd het volgende:

[..]

Ah, dat laatste wist ik niet, weer iets geleerd.

[..]

Dat lijkt me echt geweldig. _O_ Ben je zelf ook teler of heb je gewoon het geluk dat je grote appelgaarde hebt?

[..]

Zo simpel is het inderaad. ^O^

[..]

Exact. De al eerdergenoemde honingtomaat smaakt in de zomer ook hetzelfde als in de winter.
Etheen word alleen gebruikt voor de laatste 4 kilo van de plant die anders te lang zou moeten staan, in Niedersaksen is het al verboden
pi_136765023
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 11:39 schreef qltel het volgende:

[..]

Ik heb een grote tuin (ruim een hectare) en had daar al een paar oude rassen staan. Een jaar of 5 geleden heb ik er nog 25 andere rassen bijgezet, ik heb tenslotte toch plek genoeg. En die oude rassen dreigen uit te sterven omdat niemand ze meer gebruikt.
Ja heel goed. Wat doe je overigens met al die appels? Die eet je nooit in je eentje op toch?
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 16 februari 2014 @ 11:48:03 #45
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_136765059
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 11:46 schreef Ludd het volgende:

[..]

Ja heel goed. Wat doe je overigens met al die appels? Die eet je nooit in je eentje op toch?
Klopt. Ik eet ze, verwerk ze tot taart en appelmoes, ik geef ze weg en de rest blijft hangen/liggen voor de vogels.
pi_136765179
quote:
1s.gif Op zondag 16 februari 2014 11:41 schreef drs-know-how het volgende:

[..]

Etheen word alleen gebruikt voor de laatste 4 kilo van de plant die anders te lang zou moeten staan, in Niedersaksen is het al verboden
Bij de tomatenkweker hier vlak in de buurt wordt het vrij ruim gebruikt, dat is toch echt een hele grote tomatenkweker.
Daar wordt ook helemaal niet moeilijk over gedaan, wordt vol trots verteld omdat het zo goed werkt om meer massa te kweken in kortere tijd(en aangezien het helemaal niet giftig is en niet achterlaat op en in de plant kan ik dat goed begrijpen vanuit hun oogpunt).
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_136765232
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 11:48 schreef qltel het volgende:

[..]

Klopt. Ik eet ze, verwerk ze tot taart en appelmoes, ik geef ze weg en de rest blijft hangen/liggen voor de vogels.
Wat is je favoriete appelras om gewoon zo uit de hand te eten?
pi_136765371
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 11:52 schreef erodome het volgende:

[..]

Bij de tomatenkweker hier vlak in de buurt wordt het vrij ruim gebruikt, dat is toch echt een hele grote tomatenkweker.
Daar wordt ook helemaal niet moeilijk over gedaan, wordt vol trots verteld omdat het zo goed werkt om meer massa te kweken in kortere tijd(en aangezien het helemaal niet giftig is en niet achterlaat op en in de plant kan ik dat goed begrijpen vanuit hun oogpunt).
Jazeker als je wist wat de supers nog willen betalen, zullen ze wel'moeten.
pi_136765434
quote:
1s.gif Op zondag 16 februari 2014 12:00 schreef drs-know-how het volgende:

[..]

Jazeker als je wist wat de supers nog willen betalen, zullen ze wel'moeten.
Dat is waar, het is best lastig je hoofd boven water te houden als kweker, je moet wel zoveel mogelijk in zo kort mogelijke tijd kweken.

Vind dat persoonlijk erg jammer, het komt de kwaliteit niet ten goede.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 16 februari 2014 @ 12:03:33 #50
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_136765468
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 11:55 schreef Ludd het volgende:

[..]

Wat is je favoriete appelras om gewoon zo uit de hand te eten?
Stom misschien, maar dat weet ik niet. Ik weet zo niet welke boom welke soort is. Als ik de appel zie weet ik wel of hij lekker is.. :)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')