Groenteboer enigszins in de buurt verkoopt van die kleine honingtomaatjes. 3,50 voor 200 gram (17,50 de Kilo!) vind ik wel erg duur. Daarnaast heeft hij geen grote tomaten, alleen van formaat cherry-tomaat.quote:Op zondag 16 februari 2014 09:38 schreef BasEnAad het volgende:
Uit blik, da's nog best aardig. Maar vers zou ik het ook niet weten, hoe kleiner de tomaat, hoe meer smaak, in de supermarkt.
Maar ik ga gewoon niet 3 euro betalen voor een klein bakje.
Ja is duur zoiets. Ik koop zulke dingen alleen als ik bezoek krijg.quote:Op zondag 16 februari 2014 09:40 schreef Ludd het volgende:
[..]
Groenteboer enigszins in de buurt verkoopt van die kleine honingtomaatjes. 3,50 voor 200 gram vind ik wel erg duur. Daarnaast heeft hij geen grote tomaten, alleen van formaat cherry-tomaat.
Markt heb ik nog niet geprobeerd. Maar zou zich dat onderscheiden van de supermarkt? Ik heb het idee dat tomaten in het algemeen veel te vroeg geplukt worden.quote:Op zondag 16 februari 2014 09:39 schreef datismijnmening het volgende:
Al op de markt geprobeerd? Of bij een groenteboer?
Zelf vind ik de kleine cherry tomaatjes het lekkerst
Ik heb bij de aldi wel eens zo'n mix van diverse biologische tomaatjes meegenomen. Daar zaten ook groene. gele en zwarte tussen. Die waren wel lekker. Daarna heb ik ze daar echter nooit meer zien liggen. Ik denk dus dat ze ze eenmalig in het assortiment hadden.quote:Op zondag 16 februari 2014 09:42 schreef Pap89 het volgende:
Enige tomaten die ik te "pruimen" vind zijn die kleine gele tomaten.
Die hebben nog wel smaak.
Rest moet je volgooien met zout en peper.
Maar hoe kan het dat ik zonder know-how voor wat betreft het telen van tomaten, toch lekkerdere tomaten krijg dan wat de supermarkt/groenteboer aanbiedt? (honingtomaten uitgezonderd)quote:Op zondag 16 februari 2014 09:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Tja, niets zo lekker als eigen tomaten, helaas
Omdat telers voor veel kilos gaan en jij niet, vermoed ik..quote:Op zondag 16 februari 2014 10:02 schreef Ludd het volgende:
[..]
Maar hoe kan het dat ik zonder know-how voor wat betreft het telen van tomaten, toch lekkerdere tomaten krijg dan wat de supermarkt/groenteboer aanbiedt? (honingtomaten uitgezonderd)
Zou dat puur met het moment van plukken te maken hebben? En waarom zijn honingtomaten dan wel lekker?
Correct, maar eerlijk gezegd doe ik er heel weinig aan. Ik geef ze alleen wat water. That's it.quote:Op zondag 16 februari 2014 10:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Omdat telers voor veel kilos gaan en jij niet, vermoed ik..
Ken je honingtomaten? Die zijn altijd lekker. Smaak is ook consistent, zowel in de zomer als winter. Als zij dit kunnen, waarom slagen andere telers er dan niet in?quote:
Ik heb daartoe geen mogelijkheid/ruimte.quote:Waarom kweek je niet binnen door?
Tja, ik ook, heb ook goddelijke tomaten, zelfs afgelopen waardeloze zomer. Een pot met potaarde en stalmest, tomatenplant er in en mensen weten niet wat ze proeven, heb nog wat tomatensoep van eigen tomaten in de vriezer, heerlijkquote:Op zondag 16 februari 2014 10:08 schreef Ludd het volgende:
[..]
Correct, maar eerlijk gezegd doe ik er heel weinig aan. Ik geef ze alleen wat water. That's it.
.
Omdat marketing:quote:Op zondag 16 februari 2014 10:08 schreef Ludd het volgende:
[..]
Correct, maar eerlijk gezegd doe ik er heel weinig aan. Ik geef ze alleen wat water. That's it.
[..]
Ken je honingtomaten? Die zijn altijd lekker. Smaak is ook consistent, zowel in de zomer als winter. Als zij dit kunnen, waarom slagen andere telers er dan niet in?
[..]
Ik heb daartoe geen mogelijkheid/ruimte.
quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Interessant. Dank voor de tip, ga ik zeker lezen.quote:Op zondag 16 februari 2014 10:27 schreef Erasmo het volgende:
Dit is trouwens wel een aardig boek over tomaten:
http://www.goodreads.com/book/show/10222093-tomatoland
Ja, het gaat voornamelijk over de Amerikaanse situatie(die best schrijnend is) maar er wordt ook veel aandacht besteed aan de historie en ontwikkeling van tomaten.
Marketing en iets langer laten rijpen. Als je ¤17,50 voor een kilo tomaten betaald houdt je brein je wel voor de gek dat ie wel heel lekker moet zijn.quote:Op zondag 16 februari 2014 10:27 schreef Ludd het volgende:
Inderdaad, het gaat om de smaak. Een goed product verkoopt zich vanzelf lijkt mij.
Los van het marketing-concept doet deze teler toch iets anders, dan andere telers, wat het verschil in smaak zou moeten verklaren. Maar wat?
Heb je ze wel eens op?quote:Op zondag 16 februari 2014 10:29 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Marketing en iets langer laten rijpen. Als je ¤17,50 voor een kilo tomaten betaald houdt je brein je wel voor de gek dat ie wel heel lekker moet zijn.
Omdat de planten al dood waren en de herfst echt vies werd.quote:
Geen idee waar je woont maar ik haar ze altijd op de markt (in Arnhem). Bij een kraam hebben ze bijna altijd, zowel op vrijdag als zaterdag honingtomaatjes (als je op tijd bent). Andere kramen soms alleen op zaterdag. En ja, wel wat duurder maar volgens mij geen 3,50 voor 200 gr. Waarschijnlijk hebben ze op iedere markt wel een of twee kraampjes met 'net even wat anders'.quote:Op zondag 16 februari 2014 09:42 schreef Ludd het volgende:
[..]
Markt heb ik nog niet geprobeerd. Maar zou zich dat onderscheiden van de supermarkt? Ik heb het idee dat tomaten in het algemeen veel te vroeg geplukt worden.
Lijkt me duidelijk, lekkere tomatenquote:
In de zomer zijn ze niet veel beterquote:Op zondag 16 februari 2014 11:30 schreef CafeRoker het volgende:
Maar waarom zijn de tomaten in de winter nu zo ruk? In de zomer komt de meerderheid toch even goed uit kassen?
Niet mee eens, tenzij je alleen B-kwaliteit koopt misschien.quote:Op zondag 16 februari 2014 11:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In de zomer zijn ze niet veel beter
Kom, het verschil is enorm. Dat supermarkttomaten niet op kunnen tegen eigen tomaten ben ik met je eens afgelopen jaar had ik een dikke 30kg oogstquote:Op zondag 16 februari 2014 11:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In de zomer zijn ze niet veel beter
Gewoon import uit zonnige landen.quote:Op zondag 16 februari 2014 11:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lijkt me duidelijk, lekkere tomaten
Ah, dat laatste wist ik niet, weer iets geleerd.quote:Op zondag 16 februari 2014 10:51 schreef erodome het volgende:
Dat grote verschil in smaak zit hem in 2 dingen, de andere manier van grond bewerken en de planten gewoon hun tijd gunnen om vrucht te dragen.
Zowel bij gewoon als biologisch, massale teelt, gaat het om zo vlot mogelijk veel produceren. Bij gewone teelt krijgen de planten groeispurten door bemesting en staan verder op een vrij arme grond, bij biologisch is de bemesting iets gelijkmatiger, maar niet zaligmakend. Hierdoor groeien de planten snel en dan worden de tomaten er ook nog eens veelste vroeg vanaf gehaald. Vaak worden (zeker bij gewone kasteelt, biologisch ben ik niet zeker van) de tomaten in het laatste stadium behandeld met etheen om ze sneller te laten rijpen. Dat is niet giftig ofzo, maar maakt wel de smaak minder. Het is een kunstmatige rijping.
Dat lijkt me echt geweldig.quote:Op zondag 16 februari 2014 11:25 schreef qltel het volgende:
Ik heb zo'n 30 appelrassen in mijn tuin. Incourante ouderwetse rassen die de appelkweker niet meer gebruikt. Maar er komen wel heel erg lekkere appels aan.
Zo simpel is het inderaad.quote:Op zondag 16 februari 2014 11:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lijkt me duidelijk, lekkere tomaten
Exact. De al eerdergenoemde honingtomaat smaakt in de zomer ook hetzelfde als in de winter.quote:Op zondag 16 februari 2014 11:30 schreef CafeRoker het volgende:
Maar waarom zijn de tomaten in de winter nu zo ruk? In de zomer komt de meerderheid toch even goed uit kassen?
Tja, maar spaanse aardbeien zijn meestal weer niets en koude grond uit de regio zijn net zo lekker als eigen aardbeienquote:Op zondag 16 februari 2014 11:33 schreef CafeRoker het volgende:
Bij bijvoorbeeld paprika's heb je helemaal geen merkbaar verschil bedenk ik me nu. Vreemd eigenlijk.
Ik heb een grote tuin (ruim een hectare) en had daar al een paar oude rassen staan. Een jaar of 5 geleden heb ik er nog 25 andere rassen bijgezet, ik heb tenslotte toch plek genoeg. En die oude rassen dreigen uit te sterven omdat niemand ze meer gebruikt.quote:Op zondag 16 februari 2014 11:34 schreef Ludd het volgende:
Dat lijkt me echt geweldig.Ben je zelf ook teler of heb je gewoon het geluk dat je grote appelgaarde hebt?
Etheen word alleen gebruikt voor de laatste 4 kilo van de plant die anders te lang zou moeten staan, in Niedersaksen is het al verbodenquote:Op zondag 16 februari 2014 11:34 schreef Ludd het volgende:
[..]
Ah, dat laatste wist ik niet, weer iets geleerd.
[..]
Dat lijkt me echt geweldig.Ben je zelf ook teler of heb je gewoon het geluk dat je grote appelgaarde hebt?
[..]
Zo simpel is het inderaad.
[..]
Exact. De al eerdergenoemde honingtomaat smaakt in de zomer ook hetzelfde als in de winter.
Ja heel goed. Wat doe je overigens met al die appels? Die eet je nooit in je eentje op toch?quote:Op zondag 16 februari 2014 11:39 schreef qltel het volgende:
[..]
Ik heb een grote tuin (ruim een hectare) en had daar al een paar oude rassen staan. Een jaar of 5 geleden heb ik er nog 25 andere rassen bijgezet, ik heb tenslotte toch plek genoeg. En die oude rassen dreigen uit te sterven omdat niemand ze meer gebruikt.
Klopt. Ik eet ze, verwerk ze tot taart en appelmoes, ik geef ze weg en de rest blijft hangen/liggen voor de vogels.quote:Op zondag 16 februari 2014 11:46 schreef Ludd het volgende:
[..]
Ja heel goed. Wat doe je overigens met al die appels? Die eet je nooit in je eentje op toch?
Bij de tomatenkweker hier vlak in de buurt wordt het vrij ruim gebruikt, dat is toch echt een hele grote tomatenkweker.quote:Op zondag 16 februari 2014 11:41 schreef drs-know-how het volgende:
[..]
Etheen word alleen gebruikt voor de laatste 4 kilo van de plant die anders te lang zou moeten staan, in Niedersaksen is het al verboden
Wat is je favoriete appelras om gewoon zo uit de hand te eten?quote:Op zondag 16 februari 2014 11:48 schreef qltel het volgende:
[..]
Klopt. Ik eet ze, verwerk ze tot taart en appelmoes, ik geef ze weg en de rest blijft hangen/liggen voor de vogels.
Jazeker als je wist wat de supers nog willen betalen, zullen ze wel'moeten.quote:Op zondag 16 februari 2014 11:52 schreef erodome het volgende:
[..]
Bij de tomatenkweker hier vlak in de buurt wordt het vrij ruim gebruikt, dat is toch echt een hele grote tomatenkweker.
Daar wordt ook helemaal niet moeilijk over gedaan, wordt vol trots verteld omdat het zo goed werkt om meer massa te kweken in kortere tijd(en aangezien het helemaal niet giftig is en niet achterlaat op en in de plant kan ik dat goed begrijpen vanuit hun oogpunt).
Dat is waar, het is best lastig je hoofd boven water te houden als kweker, je moet wel zoveel mogelijk in zo kort mogelijke tijd kweken.quote:Op zondag 16 februari 2014 12:00 schreef drs-know-how het volgende:
[..]
Jazeker als je wist wat de supers nog willen betalen, zullen ze wel'moeten.
Stom misschien, maar dat weet ik niet. Ik weet zo niet welke boom welke soort is. Als ik de appel zie weet ik wel of hij lekker is..quote:Op zondag 16 februari 2014 11:55 schreef Ludd het volgende:
[..]
Wat is je favoriete appelras om gewoon zo uit de hand te eten?
Is dat zo? Ik dacht laatst ergens opgevangen te hebben dat er door ondernemers in de glas en tuinbouw juist steeds meer verdiend wordt.quote:Op zondag 16 februari 2014 12:02 schreef erodome het volgende:
[..]
Dat is waar, het is best lastig je hoofd boven water te houden als kweker
Het is in heel duitsland verboden, sinds begin 2012.quote:Op zondag 16 februari 2014 11:41 schreef drs-know-how het volgende:
[..]
Etheen word alleen gebruikt voor de laatste 4 kilo van de plant die anders te lang zou moeten staan, in Niedersaksen is het al verboden
Dat is ook jammer, maar ook hun eigen keuze.quote:Op zondag 16 februari 2014 12:02 schreef erodome het volgende:
[..]
Dat is waar, het is best lastig je hoofd boven water te houden als kweker, je moet wel zoveel mogelijk in zo kort mogelijke tijd kweken.
Vind dat persoonlijk erg jammer, het komt de kwaliteit niet ten goede.
Tja, zo heeft de Librije in Zwolle haar eigen tuinderijquote:Op zondag 16 februari 2014 12:33 schreef drs-know-how het volgende:
[..]
Dat is ook jammer, maar ook hun eigen keuze.
Wij hebben altijd kleinschalig topkwaliteit groentes gekweekt, die kwamen echter niet bij de supers terecht maar bij restaurants en particulieren die wel bereid waren om fors meer te betalen.
Ik denk dat er nog wel een markt voor is, wij zijn toen uitgekocht misschien in de toekomst weer opnieuw beginnen.
In de zomer zijn de tomaten uit de supermarkt ook smakeloos, dus waar heb je het over?quote:Op zondag 16 februari 2014 13:11 schreef RobinOok het volgende:
Ja, en de aardbeien zijn ook al veel minder lekker in de winter. Een schande!
Snap niet waarom je het zou moeten verbieden, etheen is een planthormoon: het komt niet in de vrucht, het hecht zich alleen maar receptoren. Bovendien lijkt me het binnenkrijgen van een kleine hoeveelheid etheen in je darmen niet erg schadelijk.quote:Op zondag 16 februari 2014 11:41 schreef drs-know-how het volgende: [..] Etheen word alleen gebruikt voor de laatste 4 kilo van de plant die anders te lang zou moeten staan, in Niedersaksen is het al verboden
Welk ras gebruiken ze voor honingtomaten?quote:Op zondag 16 februari 2014 13:51 schreef derLudolf het volgende:
Die honingtomaten zijn een smaakvoller product omdat een ander ras tomaat wordt gebruikt dat waarschijnlijk langzamer groeit. Bovendien zit er veel geld in marketing, een artikel over Honingtomaten komt altijd terug in de toets inleiding marketing op de WUR
Ja dat snap ik ook niet, net als bijna ieder bedrijf CO2 dosering toepast om sterkere planten te krijgen. Ook onschadelijk.quote:Op zondag 16 februari 2014 13:51 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Snap niet waarom je het zou moeten verbieden, etheen is een planthormoon: het komt niet in de vrucht, het hecht zich alleen maar receptoren. Bovendien lijkt me het binnenkrijgen van een kleine hoeveelheid etheen in je darmen niet erg schadelijk.
Die honingtomaten zijn een smaakvoller product omdat een ander ras tomaat wordt gebruikt dat waarschijnlijk langzamer groeit. Bovendien zit er veel geld in marketing, een artikel over Honingtomaten komt altijd terug in de toets inleiding marketing op de WUR
Mits je meedoet met die schaalvergroting en dat kost ook een heleboel geld. Dat maakt dat er zo snel mogelijk zoveel mogelijk gekweekt moet worden, kwantiteit boven kwaliteit dus.quote:Op zondag 16 februari 2014 12:03 schreef Ludd het volgende:
[..]
Is dat zo? Ik dacht laatst ergens opgevangen te hebben dat er door ondernemers in de glas en tuinbouw juist steeds meer verdiend wordt.
Nee, ik kom nooit bij de lidl, maar ik ga ze binnenkort eens proberen en zal mijn bevindingen dan posten.quote:Op zondag 16 februari 2014 14:45 schreef Skeletor. het volgende:
De smaak-trostomaatjes van de Lidl zijn erg lekker! Al eens geprobeerd? Ik meen per doos van 500 gram rond de 1.40 ¤.
Volgens mij ben jij de enige die hier loopt te janken.quote:Op zondag 16 februari 2014 13:28 schreef RobinOok het volgende:
Oh, die koop ik nooit. Ik heb geen klachten over tomaten. In de zomer dan, in de winter wel, maar dat vind ik dus logisch en ga ik niet over lopen janken.
In de zomer zijn de spaanse ook lang zo lekker niet dan die van de boer hier om de hoek, stadsmeisjes krijgen dat blijkbaar niet mee. Wel eens zelf tomaten gekweekt in een emmer op je balkonnetje? Of smaken ze dan naar Pernis?quote:Op zondag 16 februari 2014 13:11 schreef RobinOok het volgende:
Ja, en de aardbeien zijn ook al veel minder lekker in de winter. Een schande!
Sterker nog, bananen maken het zelf in zo grote hoeveelheden dat je daar weer andere vruchten, zoals tomaten er rijp mee krijgt.quote:Op zondag 16 februari 2014 13:51 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Snap niet waarom je het zou moeten verbieden, etheen is een planthormoon: het komt niet in de vrucht, het hecht zich alleen maar receptoren. Bovendien lijkt me het binnenkrijgen van een kleine hoeveelheid etheen in je darmen niet erg schadelijk.
Die honingtomaten zijn een smaakvoller product omdat een ander ras tomaat wordt gebruikt dat waarschijnlijk langzamer groeit. Bovendien zit er veel geld in marketing, een artikel over Honingtomaten komt altijd terug in de toets inleiding marketing op de WUR
HA!quote:Op zondag 16 februari 2014 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Volgens mij ben jij de enige die hier loopt te janken.
Dat komt door het aardbeienras. Freson heet dat hier en als je die in je eigen tuin zet smaken ze nog naar niks, maar ze zijn zo lekker groot dus dat is natuurlijk fijn voor de tuinders.quote:Op zondag 16 februari 2014 14:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In de zomer zijn de spaanse ook lang zo lekker niet dan die van de boer hier om de hoek, stadsmeisjes krijgen dat blijkbaar niet mee. Wel eens zelf tomaten gekweekt in een emmer op je balkonnetje? Of smaken ze dan naar Pernis?
Verder vind ik je nogal merkwaardig, als het om sambal of soyasaus ofzo gaat, vind je het allemaal verschikkelijk belangrijk en van de verschillde soorten ken je de verschillende smaken, maar als het om de smaak van aardbeien of tomaten gaat gooi je met je poppen en zeg je dat iedereen gek is behalve jij.
het enige wat ik kan vinden is dat ze van een franse leverancier komen en dat ze niet aan particulieren worden verkocht.quote:Op zondag 16 februari 2014 13:55 schreef Ludd het volgende:
[..]
Welk ras gebruiken ze voor honingtomaten?
Verkoopt die franse leverancier ze ook niet aan andere telers?quote:Op zondag 16 februari 2014 16:26 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
het enige wat ik kan vinden is dat ze van een franse leverancier komen en dat ze niet aan particulieren worden verkocht.
jawel maar alleen aan prof tomatentelers.quote:Op zondag 16 februari 2014 16:32 schreef Ludd het volgende:
[..]
Verkoopt die franse leverancier ze ook niet aan andere telers?
Ja idd, zovaak gedaanquote:Op zondag 16 februari 2014 16:38 schreef RobinOok het volgende:
Je kan toch gewoon honingtomaten kopen en uit die zaadjes een plant kweken?
Waarschijnlijk betreft het hybriden, dus dan is dat niet mogelijk. Ik ben overigens niet op zoek naar honingtomatenzaad hoor. Het tomatenzaad wat ik heb levert prima tomaten op.quote:Op zondag 16 februari 2014 16:38 schreef RobinOok het volgende:
Je kan toch gewoon honingtomaten kopen en uit die zaadjes een plant kweken?
onzin, je hebt helemaal geen zonlicht nodig voor tomatenquote:Op zondag 16 februari 2014 10:01 schreef Hyaenidae het volgende:
Lekkere tomaten worden alleen in de zomer verkocht.
nee die stoffen kun je gewoon toevoegen, ook tomaten groeien niet op water, hyrdocultuur doet niet onder voor outerwetsch kweken, zodra je het maar goed doetquote:Op zondag 16 februari 2014 17:00 schreef Snowballed het volgende:
Tomaten uit de handel, worden vaak op steenwol (hydro) gekweekt.. daar zitten geen voedingsstoffen in zoals grond die wel heeft..
Het moet snel en goedkoop, daar word de voedingsgift op aangepast.. (alle voeding moet toegevoegd worden omdat het kweekmedium niets bevat) en die is zo uitgekiend dat het goedkoop maar effectief is.. smaak is niet echt van belang..
Daar zijn de rassen ook zoveel mogelijk op geselecteerd..
Op grond kweken is een hele andere tak van sport, en op enkel gewone tuingrond krijg je al veel meer smaak aan je tomaten.. laat staan dat je de grond ook nog voorziet van de juiste bemesting..
(Daarom smaakt tomatenpuree uit die kleine blikjes ook beter.. in Italië groeien tomaten gewoon op een akker)
Waarom zijn tomaten uit de winkel dan lekkerder in de zomer?quote:Op zondag 16 februari 2014 18:04 schreef Life2.0 het volgende:
[..]
onzin, je hebt helemaal geen zonlicht nodig voor tomaten
beter klimaat, meer concurentie minder kostenquote:Op zondag 16 februari 2014 18:07 schreef Hyaenidae het volgende:
[..]
Waarom zijn tomaten uit de winkel dan lekkerder in de zomer?
Dit is ook feest. http://www.tomatofest.com/quote:Op zondag 16 februari 2014 18:01 schreef Pietverdriet het volgende:
Op ebay en amazon zie ik mexicaanse honingtomatenzaad aangeboden, of dat dezelfde soort is? Heb voor deze zomer ook oa coeur de boeuf tomaten in de planning.
Ziet er goed uit, dank je!quote:Op zondag 16 februari 2014 18:13 schreef drs-know-how het volgende:
[..]
Dit is ook feest. http://www.tomatofest.com/
Lekker zijn die hequote:Op zondag 16 februari 2014 18:01 schreef Pietverdriet het volgende:
Op ebay en amazon zie ik mexicaanse honingtomatenzaad aangeboden, of dat dezelfde soort is? Heb voor deze zomer ook oa coeur de boeuf tomaten in de planning.
En vervroegen natuurlijk.quote:Op zondag 16 februari 2014 18:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ziet er goed uit, dank je!
Wil een kas in de tuin zetten, kan ik mijn seizoen verlengen
Uit Israel toch van adafresh? Of zit ik er nu naast?quote:Op zondag 16 februari 2014 18:32 schreef Forbry het volgende:
Ik ben dol op tomaten, eet ze heel veel/vaak en ben het met je eens dat er heel veel echt niet lekker/goed zijn. De TROStomaten van zowel de Aldi als de Lidl vind ik echter meer dan prima, zowel in de zomer als in de winter. Die al eens geprobeerd, TS?
Heb geen flauw idee eerlijk gezegd en dat terwijl ik ze echt heel veel/vaak eetquote:Op zondag 16 februari 2014 18:41 schreef drs-know-how het volgende:
[..]
Uit Israel toch van adafresh? Of zit ik er nu naast?
wisselende producenten en landenquote:Op zondag 16 februari 2014 18:41 schreef drs-know-how het volgende:
[..]
Uit Israel toch van adafresh? Of zit ik er nu naast?
Ja, volgens mij dit inderdaad, maar ik vind ze echt altijd lekker eigenlijk (steeds ongeveer dezelfde smaak/kwaliteit)quote:
Goddelijk, één keer gegeten en je bent verkocht, helaas slecht verkrijgbaar, daarom zelf kwekenquote:
Die stoffen kun je idd toevoegen... enig idee wat het prijskaartje dan gaat worden..?quote:Op zondag 16 februari 2014 18:06 schreef Life2.0 het volgende:
[..]
nee die stoffen kun je gewoon toevoegen, ook tomaten groeien niet op water, hyrdocultuur doet niet onder voor outerwetsch kweken, zodra je het maar goed doet
Die worden dan vreselijk duur... in gewone ordinaire grond zitten veel meer voedingsstoffen, dan wat er bij een goedkope hydrotomaat in gaat..quote:Op zondag 16 februari 2014 19:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Volgens mij kan je op hydrocultuur uitstekende tomaten kweken
Waar haal je die wijsheid vandaan....?quote:Op zondag 16 februari 2014 19:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Om geld te besparen loont zelf groente en fruit aanplanten nauwelijks tot niet. Om lekkerder te eten wel
KUN je het ook zonder dan?quote:Op zondag 16 februari 2014 19:30 schreef Snowballed het volgende:
[..]
Die stoffen kun je idd toevoegen... enig idee wat het prijskaartje dan gaat worden..?
Heeft niets met "goed" doen te maken..
Hydrocultuur doet wel onder voor reguliere kweek, reguliere kweek is alleen niet zo geschikt om goedkope tomaten te kweken, en hydrocultuur is niet geschikt om lekkere tomaten te kweken..
dat zal vast de reden zijn dat iedereen tomaten op hydrocultuur kweektquote:Op zondag 16 februari 2014 19:36 schreef Snowballed het volgende:
[..]
Die worden dan vreselijk duur... in gewone ordinaire grond zitten veel meer voedingsstoffen, dan wat er bij een goedkope hydrotomaat in gaat..
Wil je perfecte tomaten op hydro, dan kun je ze ook gewoon kopen ipv kweken.. ben je wss goedkoper uit..
Nee je kunt niet zonder... je kunt het wel zover verlagen dat de kostprijs enorm naar beneden gaat...quote:Op zondag 16 februari 2014 20:00 schreef Life2.0 het volgende:
[..]
KUN je het ook zonder dan?
want pm mij dan, samen worden wij knettertjesrijk!
Appels niet met peren vergelijken..quote:Op zondag 16 februari 2014 20:02 schreef Life2.0 het volgende:
[..]
dat zal vast de reden zijn dat iedereen tomaten op hydrocultuur kweekt
wat is het probleem dan?quote:Op zondag 16 februari 2014 20:04 schreef Snowballed het volgende:
[..]
Nee je kunt niet zonder... je kunt het wel zover verlagen dat de kostprijs enorm naar beneden gaat...
(sneller water opnemen, sneller groeien... tomaten krijgen geen tijd om suikers te ontwikkelen en om te zetten)
Dat het waterballen zonder smaak zijn...quote:
dat is niet de schuld van hydrocultuur, maar het matige aanbod, waarom zou je geld en tijd in je tomaten steken als de consument toch niet beter weetquote:Op zondag 16 februari 2014 20:06 schreef Snowballed het volgende:
[..]
Dat het waterballen zonder smaak zijn...
Als er geen goedkope hydrocultuur was, waren tomaten een stuk lekkerder... dus dat komt door de hydrocultuur..quote:Op zondag 16 februari 2014 20:10 schreef Life2.0 het volgende:
[..]
dat is niet de schuld van hydrocultuur, maar het matige aanbod, waarom zou je geld en tijd in je tomaten steken als de consument toch niet beter weet
plus dat er 1000 % winst wordt gemaakt, waarom zou je met minder genoeg nemen?
dus hydro = duurquote:Op zondag 16 februari 2014 20:22 schreef Snowballed het volgende:
[..]
Als er geen goedkope hydrocultuur was, waren tomaten een stuk lekkerder... dus dat komt door de hydrocultuur..
Dat men niet met minder genoegen neemt, heeft te maken met regelgeving.. het kan vast nog wel goedkoper namelijk..
Gelukkig bestaan er ook nog telers met een beetje meer liefde voor het eindproduct
quote:Op zondag 16 februari 2014 20:26 schreef Life2.0 het volgende:
[..]
dus hydro = duur
maar toch het goedkoopste wat er is?
snap jij het nog wel? heb jij wel al je voedingsstoffen binnen?
Winst? In de tomaten? Al jaren niet meer.quote:Op zondag 16 februari 2014 20:10 schreef Life2.0 het volgende:
[..]
dat is niet de schuld van hydrocultuur, maar het matige aanbod, waarom zou je geld en tijd in je tomaten steken als de consument toch niet beter weet
plus dat er 1000 % winst wordt gemaakt, waarom zou je met minder genoeg nemen?
Best goed voor tomaten enzo...quote:
nee hoorquote:Op zondag 16 februari 2014 20:34 schreef Snowballed het volgende:
[..]![]()
Trek je de discussie niet meer..?
Reageer dan niet zo zielig...
Als je iets niet snapt, vraag je het... fijne avond nog...
Hydro = goedkoop en niet te eten..
Grond = lekkerder en duurder
Om op hydro dezelfde kwaliteit, als op grond te krijgen, ben je duurder uit dan dat je op grond kweekt.
oh er gaat iemand failliet, heb je al de overheid om staatssteun gevraagd?quote:Op zondag 16 februari 2014 20:48 schreef drs-know-how het volgende:
[..]
Winst? In de tomaten? Al jaren niet meer.
http://www.wijlimburg.nl/(...)-schip/#.UwEVgGUoio8
Ben je nou zo dom of?quote:Op zondag 16 februari 2014 21:09 schreef Life2.0 het volgende:
[..]
oh er gaat iemand failliet, heb je al de overheid om staatssteun gevraagd?
Moet je aan de Rabo vragen die de hele zooi gefinancierd heeft en nu met de problemen zit.quote:Op zondag 16 februari 2014 21:16 schreef Life2.0 het volgende:
[..]
nou leg het maar uit dan, dat alle kassen nog steeds vol staan
oh jij roept dus ook maar gewoon watquote:Op zondag 16 februari 2014 21:24 schreef drs-know-how het volgende:
[..]
Moet je aan de Rabo vragen die de hele zooi gefinancierd heeft en nu met de problemen zit.
25 jaar in de sector, ja dan roep je maar wat.quote:Op zondag 16 februari 2014 21:30 schreef Life2.0 het volgende:
[..]
oh jij roept dus ook maar gewoon wat
en NOG kun je niet uitleggen waar en waarom de gehele sector in elkaar zakt?quote:Op zondag 16 februari 2014 21:31 schreef drs-know-how het volgende:
[..]
25 jaar in de sector, ja dan roep je maar wat.
Trekt nog een Palmke los.quote:Op zondag 16 februari 2014 21:36 schreef Life2.0 het volgende:
[..]
en NOG kun je niet uitleggen waar en waarom de gehele sector in elkaar zakt?
ja dan roep je gewoon wat
Dat heet http://nl.wikipedia.org/wiki/Varkenscyclusquote:Op zondag 16 februari 2014 21:16 schreef Life2.0 het volgende:
[..]
nou leg het maar uit dan, dat alle kassen nog steeds vol staan
quote:Op zondag 16 februari 2014 21:07 schreef Life2.0 het volgende:
[..]
nee hoor
goedkoop = goedkoop
lekker = lekker
volgens jou is per definitie alles de schuld van de hydrocultuur, waar je zonder licht en voeding maar met alleen water en steenwol tomaten kweekt
quote:Op zondag 16 februari 2014 21:47 schreef Life2.0 het volgende:
[..]
leg vooral geen ongefundeerde stellingen uit
Daar zit ook druk achter van de Rabobank die telers zijn gewoon slaaf van de bank.quote:Op zondag 16 februari 2014 22:06 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat heet http://nl.wikipedia.org/wiki/Varkenscyclus
Publiek geheim dat tomaten en komkommertelers al jaren amper het hoofd boven water kunnen houden. Maar er zomaar even mee ophouden is natuurlijk ook geen optie als je voor tonnen aan schuld hebt. Dus ze gaan maar door en door en door en hopen dat het ooit beter wordt. Of ze investeren nog meer in de hoop dat het beter wordt. Zo moeilijk is dat toch niet te begrijpen?
http://www.gfactueel.nl/G(...)matenteelt-1345722W/
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)rs-van-tomaten.dhtml
http://www.vilt.be/Tomate(...)ler_oogst_wegschenkt
google anders zelf even..
En de Rabobank is natuurlijk de enige bank in Nederland.quote:Op zondag 16 februari 2014 22:24 schreef drs-know-how het volgende:
Daar zit ook druk achter van de Rabobank die telers zijn gewoon slaaf van de bank.
dus men maakt keer op keer domme fouten, hoe is dat nou de schuld van de tomaat, dat is gewoone en dood paard voor de wagen spannen, en na een dag werken het morgen weer doen...quote:Op zondag 16 februari 2014 22:06 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat heet http://nl.wikipedia.org/wiki/Varkenscyclus
Publiek geheim dat tomaten en komkommertelers al jaren amper het hoofd boven water kunnen houden. Maar er zomaar even mee ophouden is natuurlijk ook geen optie als je voor tonnen aan schuld hebt. Dus ze gaan maar door en door en door en hopen dat het ooit beter wordt. Of ze investeren nog meer in de hoop dat het beter wordt. Zo moeilijk is dat toch niet te begrijpen?
http://www.gfactueel.nl/G(...)matenteelt-1345722W/
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)rs-van-tomaten.dhtml
http://www.vilt.be/Tomate(...)ler_oogst_wegschenkt
google anders zelf even..
leg anders uit hoe jij tomaten gaat groeien zonder grondstoffen, dan is het hele kostenprobleem voor die sector meteen opgelostquote:
Wel een van de grootste spelers op tuinbouwgebiedquote:Op zondag 16 februari 2014 22:33 schreef golfer het volgende:
[..]
En de Rabobank is natuurlijk de enige bank in Nederland.
Lees het topic maar eens GOED door ipv steeds de boel te ontwijken...quote:Op zondag 16 februari 2014 22:44 schreef Life2.0 het volgende:
[..]
leg anders uit hoe jij tomaten gaat groeien zonder grondstoffen, dan is het hele kostenprobleem voor die sector meteen opgelost
lees zelf maar wat je postquote:Op zondag 16 februari 2014 22:50 schreef Snowballed het volgende:
[..]
Lees het topic maar eens GOED door...![]()
Met je popiejopie gedoe..
Voel je je nu ook beter enzo?quote:Op zondag 16 februari 2014 22:51 schreef Life2.0 het volgende:
[..]
lees zelf maar wat je post
dan hoef je daarna geen disclaimers te posten
En vooral snelle omzetten omdat ze geen flikker krijgen per kilo. Tomaten horen 2 a 3 weken langer te hangen dan ze nu doen. Daardoor ontwikkelen de smaken niet en krijg je die waterbommen.quote:Op zondag 16 februari 2014 10:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Omdat telers voor veel kilos gaan en jij niet, vermoed ik..
Hoe is dat de schuld van de tomaat? Haha, wie beweert dan dat het de schuld van de tomaat is? Haha, de schuld van de tomaat. Grapjas.quote:Op zondag 16 februari 2014 22:43 schreef Life2.0 het volgende:
r op keer domme fouten, hoe is dat nou de schuld van de tomaat
die schaar ik onder de rotte tomaten, net als deze:quote:Op zondag 16 februari 2014 23:42 schreef golfer het volgende:
Er is maar 1 goede tomaat:
[ afbeelding ]
Dus er is nog wel een markt voor lekkere groentes en mensen zijn ook nog bereid er voor te betalen?quote:Op maandag 17 februari 2014 13:50 schreef 18konijn het volgende:
AH heeft maar één lekkere tomaat, de Tasty Tom. Die zijn echter belachelijk duur (het zaad is met octrooi of iets dergelijks beschermd en is heel kostbaar, schijnt). De Lidl verkoopt ongeveer dezelfde tomaat voor de helft van de prijs of minder, de Red Pearl, en die is even lekker. In geval van nood koop ik wel eens cherrytomaatjes bij AH, die zijn ook nog wel eetbaar. De meeste tomaten smaken echter naar onrijpe appelen. 's Zomers kweek ik ook eigen tomaten; voor het geld hoef je het niet te doen, wel voor de smaak. Potgrond, zaad, kweekbakjes, potten, mest, watergiftsysteem, dat loopt allemaal toch op qua geld.
Met zaad, plastic bekertjes om voor te kweken, een gieter, en wat mest vd boer, kom je tot een prima resultaat, en kan het dus ook minder duur.. tomaten groeien prima in de volle grond.quote:Op maandag 17 februari 2014 13:50 schreef 18konijn het volgende:
Potgrond, zaad, kweekbakjes, potten, mest, watergiftsysteem, dat loopt allemaal toch op qua geld.
En daarom krijgen ze mijn stem bij de komende verkiezingen.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |