SunChaser | donderdag 13 februari 2014 @ 08:28 |
Het topic over alles wat met sushi te maken heeft! Vraag hier wat je wilt weten, of geef je tips of ervaringen met je sushi experimenten. Omdat je er al veel over sushi gepraat wordt, wat plaatjes om de smaakpapillen te kietelen: ![]() ![]() ![]() Itadakimasu! Vorige topic: CUL / Zelf sushi maken deel VI | |
Like-a-Bunny | donderdag 13 februari 2014 @ 08:51 |
Ah tof een eigen thread, die ik nu pas opmerk. ![]() Sushi maak ik minstens eens per maand. Tip voor verse goeie en vooral heerlijke zalm voor sashimi en nigiri: Hanos. | |
boem-dikkie | donderdag 13 februari 2014 @ 08:57 |
Ugh, hoe heet die sushi van zalm die bijna op een tonijn-achtige consistentie lijkt? Ik denk dat dat de meest gore sushi is die ik heb gehad toen ik in Tokyo was. ![]() Als iemand weet hoe hij heet kan ik mezelf behoeden voor het weer per ongeluk eten van zo'n ding. | |
Like-a-Bunny | donderdag 13 februari 2014 @ 09:11 |
Oh en Makro heeft goede verse gember (om in te maken, easy peasy) en rettich (daikon). Rettich vind ik zelf een lekker tegenhanger voor steeds komkommer in sushi en neurtraliseert, net als de ingelegde gember, de smaak. Japanse komkommersalade erbij is ook erg lekker en goed met stokjes te eten. Ik heb weer zin in sushi. ![]() | |
Sarabi | donderdag 13 februari 2014 @ 09:16 |
Morgen weer ![]() | |
Karloklp | donderdag 13 februari 2014 @ 09:38 |
Topic maar even volgen. Werk al een halfjaartje als sushi roller in een sushi rest. En wat het lekkerste is als je gefrituurde garnaal in je sushi stopt met avocado om het lekker fris te maken. Met wat Tobiko om je sushi kan het ook heerlijk smaken. ![]() | |
Like-a-Bunny | donderdag 13 februari 2014 @ 09:49 |
Oeh tof! Meer tips please! ![]() | |
sirdanilot | donderdag 13 februari 2014 @ 11:20 |
Waar kun je die viskuit (tobiko) eigenlijk kopen? Ik vind het zelf erg lekker, al gruwden de anderen in mijn gezelschap ervan toen we een keer ergens sushi gingen eten ![]() | |
RobinOok | donderdag 13 februari 2014 @ 13:05 |
In de diepvries van de toko. | |
SunChaser | donderdag 13 februari 2014 @ 13:30 |
Heb onlangs het volgende gedaan, voor een verjaardag voor 50 euro vis gekocht, totaal opgesneden in reepjes, wat ik over had in porties van 5 reepjes ingevroren, 5 reepjes zalm en 5 reepjes tonijn en dat elke keer weer ontdooit , 5 reepjes zalm en 5 reepjes tonijn en daar kon ik weer 8 tot 10 rollen van maken en smaakte nog steeds vers. Wel uit de koelkast ondooien, had 1x het ontdooit in water en dat werd niet lekkerder | |
Seven. | vrijdag 14 februari 2014 @ 00:12 |
Zo. Nu 2 keer zelf gedaan, de zoektocht naar perfecte ingredienten gaat beginnen alleen ik woon in de UK dus ik kan niet zomaar op RobinOok d'r linkjes afgaan. Voor het gemak maar even bij waitrose binnen gestapt maar het kan veel beter. Zijn er speciale trucjes voor binnenstebuiten of gaat dat gaandeweg vanzelf beter? Beide keren veel te los. Normaal draaien ging erg goed trouwens, viel me heel erg mee. En hoe in vredesnaam krijg je mooie zalm en tonijnstukjes die je bovenop die sushis zonder nori kunt leggen (naam is me even ontschoten, deze heb ik zelf nog niet gemaakt. | |
ChilllayD | maandag 23 juni 2014 @ 15:31 |
Het water loopt me in de mond bij het zien van de foto's! Ik ben nu sinds een week verslaafd aan sushi (zelf maken). Ik had het wel eens ergens gegeten en een diepvries happie bij iemand gehad (jakkie!) maar whoah, ik ben verliefd ![]() | |
PluisigNijntje | dinsdag 24 juni 2014 @ 11:51 |
Tip: de Jumbo (tenminste die aan de Biltstraat Utrecht) heeft nu gigantische rettich te koop voor 99 cent ![]() | |
HaerdenC | dinsdag 24 juni 2014 @ 12:19 |
Ik heb geinvesteerd in een Sushi Cube ... eens benieuwd of het echt werkt zoals in de promo aangegeven.![]() Maki roller heb ik ook en die werkt goed maar ben ondertussen behendig in het rollen met bamboe matjes dus de roller gebruik ik enkel als er bezoek komt en ik veel moet maken ![]() | |
Jaimy_Luca | dinsdag 24 juni 2014 @ 15:03 |
Waar kun je die automatische roller [zeewier aan de buitenkant] kopen? | |
DeZwabber | dinsdag 24 juni 2014 @ 16:22 |
Hmm, dus gewoon twee vormpjes die op elkaar passen en ruimte laten voor een kubus. Kan niet veel mee fout gaan denk ik. Persoonlijk was ik denk ik dan gegaan voor een oshizushi pers. Wat minder plastic, en wat authentieker, voor zover je daar waarde aan wilt gaan hechten ![]() ![]() ![]() Toch eens een keertje halen. | |
ChilllayD | dinsdag 24 juni 2014 @ 16:37 |
Hahaha ik zal m'n verstekbak uit de schuur halen ![]() ![]() Heb net weer een rolletje gemaakt voor vanavond! Gerookte zalm en komkommer. Ga morgen eens voor de inside out! Gister surimi en avocado maar dat vond ik maar slap en niet zo smakelijk. Heb toch liever een bite van binnen! | |
DeZwabber | dinsdag 24 juni 2014 @ 17:56 |
Daar lijkt het wel op he ![]() | |
HaerdenC | woensdag 25 juni 2014 @ 06:45 |
![]() Gisteren voor het eerst getest en heel erg goed bevonden! Je moet het wel beetje nat maken. Op de verpakking stond dat je het zonder suiker kon doen maar voor de zekerheid toch mijn rijst maar voorzien van 1 koffie lepel poedersuiker en 2 koffielepels rijstazijn. | |
lady-wrb | woensdag 25 juni 2014 @ 08:03 |
action verkoopt de perfect roll. bedoel je die? (niet aanklikken, liedje blijft de hele dag hangen ![]() | |
DeZwabber | woensdag 25 juni 2014 @ 08:09 |
Mijn god wat een foute reclame ![]() Maar hoe moeilijk is het nou werkelijk om gewoon een blaadje op te rollen met wat rijst er in. De hoeveelheid accesoires die er voor zijn uitgevonden doet denken dat het schier onmogelijk is. Ik wacht op de sushiroller met lasergeleiding. | |
HaerdenC | woensdag 25 juni 2014 @ 08:17 |
Ik heb er een paar getest en blijf bij mijn bamboe matje met een diepvrieszakje rond. Nu er zijn wel redenen op een mijn sushi rollertje uit te halen. Als er bezoek komt en ik wil allemaal perfect dezelfde makkies dan gebruik ik het rollertje omdat je dan echt alles op identiek dezelfde diameter hebt. Het grootste nadeel (en dat is bij veel keuken gerief) vind ik het extra werk aan afwas. Meeste van die dingen hebben onnoemelijk veel plaatsjes waar rijst en restjes tussen kunnen. Dan nog even iets dat ik tegen kwam paar weken geleden betreffende je "laser" ... wel ![]() ![]() ![]() BTW ... hoe moeilijk kan pizza snijden zijn ... ![]() | |
lady-wrb | woensdag 25 juni 2014 @ 08:24 |
hoppa! zoiets? | |
HaerdenC | woensdag 25 juni 2014 @ 08:45 |
GODDAMN ... Dat moet ik hebben! Zal wel TriljoenMiljoen kosten helaas | |
ChilllayD | woensdag 25 juni 2014 @ 17:53 |
Ziet er wel leuk uit! Maarrrrr........ wat veel rijst in die blokjes. Of nee, veel rijst en erin weinig ![]() | |
RobinOok | woensdag 25 juni 2014 @ 17:56 |
Alleen suiker en azijn, geen zout? | |
111210 | donderdag 26 juni 2014 @ 01:54 |
voor sushi liefhebbers, heb 2 jaar terug in tokyo een kort filmpje gemaakt van de vismarkt en bij een sushi restaurantje https://vimeo.com/62251585 erg mooi om te zien hoe die chef met zoveel passie sushi aan het maken is mij nog nooit gelukt om het zo goed na te doen in iedergeval | |
Catch22- | donderdag 26 juni 2014 @ 01:59 |
In dit geval had ik kleur wel leuk gevonden. Wel mooi gefilmd tho Iedereen die van sushi houdt moet de docu over de eerste/enige michelinster sushichef moeten kijken http://m.imdb.com/title/tt1772925/ | |
111210 | donderdag 26 juni 2014 @ 02:06 |
Ja ook zeker de moeite waard die film, alles over sushi komt aan bod | |
HaerdenC | donderdag 26 juni 2014 @ 09:46 |
euhm neen geen zout ... je soja dipsaus is je zout bij sushi en een stuk gezonder! | |
HaerdenC | donderdag 26 juni 2014 @ 09:48 |
De foto bedriegd een beetje je vult zo veel je wil uiteraard maar het moet wel blijven plakken. Bij de voorverpakte gerookte zalm is het altijd een beetje afwachten wat je krijgt. Het laatste pak waren eigenlijk minder netjes gesneden kleine plakjes als ik nog eens grotere plakjes heb ga ik proberne een cubusje te bekleden met zalm ![]() ![]() | |
RobinOok | donderdag 26 juni 2014 @ 10:26 |
Brrrr, moet er niet aan denken. | |
Rorsach | donderdag 26 juni 2014 @ 13:48 |
Pas geleden ook nog een lading gunkanmaki gemaakt. Wel lekker, maar het vult behoorlijk https://www.google.nl/sea(...)oAQ&biw=1280&bih=909 | |
Sarabi | donderdag 26 juni 2014 @ 13:52 |
Mooie docu ![]() |