quote:Op dinsdag 25 maart 2014 21:43 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Heb een speciale plank in mijn kast in de berging. Passen zo'n 60 flesjes. Iedere keer als ik de kastdeur open doe denk ik:
[ afbeelding ]
Orval is wat dat betreft wel een curieus biertjequote:Op dinsdag 25 maart 2014 21:44 schreef Red_85 het volgende:
[..]
I know Maar wil het toch relatief koel en zeker donker hebben.
Sta oa Orval te rijpen sinds vorig jaar mei. Ben benieuwd hoe dat zich ontwikkeld.
Daarom wil ik er juist achter komen.quote:Op dinsdag 25 maart 2014 21:51 schreef WJMW het volgende:
[..]
Orval is wat dat betreft wel een curieus biertje
quote:Op dinsdag 25 maart 2014 21:43 schreef Red_85 het volgende:
Heb een speciale plank in mijn kast in de berging. Passen zo'n 60 flesjes. Iedere keer als ik de kastdeur open doe denk ik:
Drie kratten? The fuck! Voor de handel ofzo?quote:Op dinsdag 25 maart 2014 22:47 schreef mckroket het volgende:
het is licht ja, maar geen direct zonlicht sowieso. in bierwinkels en brouwerijen is er volgens mij net zoveel licht, waarschijnlijk zelfs meer. de temperatuur is prima. verwarming staat nooit aan en in de zomer is het redelijk goed te doen, goed geïsoleerd huis in de schaduw van een boom, natuurlijk zal het na een paar warme dagen boven de 20 graden worden. maar serieus wie heeft er een kelder tegenwoordig? ik niet helaas en eerlijk gezegd ken ik ook niemand. en bovendien zal het in de meeste bierwinkels/slijterijen net zo warm worden in de zomer. ik heb ook geen geïsoleerde schuur of garage, dat zou ideaal zijn. wel een ongeïsoleerde schuur, maar dat is praktisch alsof het gewoon buiten staat. van -10 tot +40 graden word het daar.
hoppige bieren kan je (helaas) sowieso niet lang bewaren. licht of geen licht.
dus ik denk dat het wel mee zal vallen met dat bewaren. 10 jaar zal wel wat moeilijk worden maar zover zal het niet komen
heb nog 3 kratten tw12 staan, die staan op zolder (vlizotrap..) maar dat is meer om logistieke redenen.
Dat ook ja. Complete keuzestressquote:
nee gewoon 2x daar besteld. (1 krat is dus al op)quote:Op dinsdag 25 maart 2014 23:04 schreef Piet__Piraat het volgende:
Drie kratten? The fuck! Voor de handel ofzo?
Weet niet waar je woont? Maar je mag er wel 1 van mij hebben anders.quote:Op dinsdag 25 maart 2014 23:07 schreef mckroket het volgende:
[..]
nee gewoon 2x daar besteld. (1 krat is dus al op)
ik probeer een vriend zover te krijgen de 8 te bestellen (deze week kan het weer). dan zou ik een krat 8 voor 12 ruilen. heb de 8 nog niet op, maar die lijkt me fantastisch als ik de bernardus 8 moet geloven.
Enig idee waar ze dat soort dingen verkopen? Wil de Westmalle extra, petit Orval en Chimay Doree allemaal nog eens hebben maar nog nooit tegengekomen.quote:Op woensdag 26 maart 2014 17:02 schreef kingtoppie het volgende:
[..]
Weet niet waar je woont? Maar je mag er wel 1 van mij hebben anders.
Ik ben naar de monniken gereden van westvleteren.quote:Op woensdag 26 maart 2014 22:06 schreef Saind het volgende:
[..]
Enig idee waar ze dat soort dingen verkopen? Wil de Westmalle extra, petit Orval en Chimay Doree allemaal nog eens hebben maar nog nooit tegengekomen.
in de buurt van bergen op zoom.quote:Op woensdag 26 maart 2014 17:02 schreef kingtoppie het volgende:
Weet niet waar je woont? Maar je mag er wel 1 van mij hebben anders.
Als de Chimay Dorée lekkerder is dan de Westmalle Extra, dan laat ik die laatste wel aan mij voorbij gaan. Kon de Dorée echt niet waarderen.quote:Op donderdag 27 maart 2014 00:11 schreef mckroket het volgende:
westmalle extra kan je bij het klooster/brouwerij kopen, zelf een kratje gehaald. volgens google/fora kan het enkel op een vrijdag ochtend... dus dat heb ik maar gedaan en je kon gewoon van alles kopen daar, inc de extra. geen idee of het ook op andere tijden kan. ik had de gok niet gewaagd om op een ander tijdstip te gaan. krat kost ook maar ¤20,16. heb het bonnetje nog liggen.
chimay doree (lekkerder dan de westmalle extra imo) heb ik van een vriend voor mn verjaardag gekregen. die had het weer van een handelaartje. die heeft het denk ik ook van het klooster zelf.
petit orval nog niet op maar idem denk ik, enkel aan het klooster.
[..]
in de buurt van bergen op zoom.
stomme was dat ik 2x ben geweest en 2x was in de vrede dicht. bad luck om een sixpackje van andere smaken mee te nemen.
De werking van de brettanomyces stopt na 6 maanden. Dus na deze 6 maanden zal het bier weinig smaakevolutie meer hebben. Tussen de 0 en 6 maanden gebeurt er veel meer..Orval is de enige trappist die gedryhopped is, dus een jonge orval is hoppig, met minder brettanomycessmaken, terwijl een oudere die brettanomyces (ik vind die smaak medicinaal) op en top heeft. Kwestie van smaak, ik vind een jongere lekkerder.quote:Op dinsdag 25 maart 2014 21:51 schreef WJMW het volgende:
[..]
Orval is wat dat betreft wel een curieus biertje
Even geleden de Westmalle Extra zien staan bij Berts Bierhuis Biltstraat in Utrecht.quote:Op woensdag 26 maart 2014 22:06 schreef Saind het volgende:
[..]
Enig idee waar ze dat soort dingen verkopen? Wil de Westmalle extra, petit Orval en Chimay Doree allemaal nog eens hebben maar nog nooit tegengekomen.
quote:Op maandag 24 maart 2014 20:20 schreef mckroket het volgende:
een tijdje geleden heb ik een nieuw meubeltje aangeschaft.
ik heb er wat ikea ledjes aangehangen voor het ultieme "hoeren-effect" en voor de sier heb ik ook enkele metalen reclame borden opgehangen.
al met al de ultieme mancave. (in de andere hoek heb ik een groot bureau met computer)
sorry btw voor de crappy foto kwaliteit...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
smaken verschillen he!quote:Op donderdag 27 maart 2014 00:37 schreef Curchulain het volgende:
Als de Chimay Dorée lekkerder is dan de Westmalle Extra, dan laat ik die laatste wel aan mij voorbij gaan. Kon de Dorée echt niet waarderen.
Weizen, heel veel weizenquote:Op vrijdag 28 maart 2014 11:45 schreef tanguay het volgende:
Het wordt lekker weer! Tijd voor lekkere hoppige, frisse biertjes met het liefst niet al te veel alcohol.
Amerikaanse IPA's zijn heerlijk, maar wat aan de prijzige kant om de hele dag bij de bbq te drinken. Wat slaan jullie in voor de warme dagen?
Ik sla vooral veel Noblesse (als je even over de grens gaat heul nie duur!), hopjutters tripel hop, orval, jacobus RPA en jopen hoppenbier in.
Dat ja. Kisten Paulaner zullen wel weer hard gaan hier.quote:
Oettinger dunkel drink ik ook vaakquote:Op vrijdag 28 maart 2014 13:31 schreef Piet__Piraat het volgende:
[..]
Dat ja. Kisten Paulaner zullen wel weer hard gaan hier.
Cool, dank! Ik wist dat bij de monniken te koop was, maar niet dat het specifiek op een vrijdagochtend moet gebeuren. Wordt lastig om een keer te regelen dan voor me, maar ga zeker met ze bellen of een zaterdagochtend wellicht ook een optie is .quote:Op donderdag 27 maart 2014 00:11 schreef mckroket het volgende:
westmalle extra kan je bij het klooster/brouwerij kopen, zelf een kratje gehaald. volgens google/fora kan het enkel op een vrijdag ochtend... dus dat heb ik maar gedaan en je kon gewoon van alles kopen daar, inc de extra. geen idee of het ook op andere tijden kan. ik had de gok niet gewaagd om op een ander tijdstip te gaan. krat kost ook maar ¤20,16. heb het bonnetje nog liggen.
chimay doree (lekkerder dan de westmalle extra imo) heb ik van een vriend voor mn verjaardag gekregen. die had het weer van een handelaartje. die heeft het denk ik ook van het klooster zelf.
petit orval nog niet op maar idem denk ik, enkel aan het klooster.
Ik vond de Extra juist beter dan de Dorée. Vond die niet slecht, maar aanzienlijk minder dan de reguliere Chimays. Extra smaakte juist als een goede Westmalle, maar zonder de 9,5% alcohol kick.quote:Op donderdag 27 maart 2014 00:37 schreef Curchulain het volgende:
Als de Chimay Dorée lekkerder is dan de Westmalle Extra, dan laat ik die laatste wel aan mij voorbij gaan. Kon de Dorée echt niet waarderen.
Dat is een andere dan de normale Weizen? Want volgens mij ken ik alleen de normale, die overigens ook erg goed te drinken is. Of heb ik nog nooit goed op het etiket gelet en is dat deze?quote:Op vrijdag 28 maart 2014 15:01 schreef bassieVL het volgende:
Deze Weisse afgelopen maand leren kennen, ook erg prettig. Met een beetje extra hop.
Scheinder Hopfenweisse (Tap 5).
[ afbeelding ]
Schneider heeft een behoorlijk breed aanbod maar de reguliere Weizen is het meest gangbaar. De Hopfenweisse staat qua smaak wel best ver af van een 'gewone' Weizen. Ik heb 'm nu 2x gehad, de eerste keer vond ik het niet te hakken (te bloemig, op het misselijke af), de 2e fles beviel me wel goed. Denk dat er iets niet goed was aan de eerste fles. Mocht je het een keer tegenkomen dan zijn de Aventinus en Nelson Sauvin wel aanraders uit het SW aanbod.quote:Op vrijdag 28 maart 2014 16:15 schreef Piet__Piraat het volgende:
[..]
Dat is een andere dan de normale Weizen? Want volgens mij ken ik alleen de normale, die overigens ook erg goed te drinken is. Of heb ik nog nooit goed op het etiket gelet en is dat deze?
Heerlijk Alleen die halve liters à 8% tikken zo aan hèquote:Op vrijdag 28 maart 2014 15:01 schreef bassieVL het volgende:
Deze Weisse afgelopen maand leren kennen, ook erg prettig. Met een beetje extra hop.
Scheinder Hopfenweisse (Tap 5).
[ afbeelding ]
Laatst ook gedronken ja, bij Van Moll in Eindhoven. Leuke tent wel, met ook een paar fijne eigen brouwsels .quote:Op vrijdag 28 maart 2014 15:01 schreef bassieVL het volgende:
Deze Weisse afgelopen maand leren kennen, ook erg prettig. Met een beetje extra hop.
Scheinder Hopfenweisse (Tap 5).
[ afbeelding ]
Hele vriendelijke mensen ook. Vorige week samen met de barman nieuw bier voor op de kaart zitten proeven omdat het rustig was, toptentquote:Op zaterdag 29 maart 2014 13:37 schreef JDude het volgende:
[..]
Laatst ook gedronken ja, bij Van Moll in Eindhoven. Leuke tent wel, met ook een paar fijne eigen brouwsels .
Ik vind de eenvoud met citrahop echt een heel fijn doordrink biertjequote:Op zaterdag 29 maart 2014 13:43 schreef Saind het volgende:
[..]
Hele vriendelijke mensen ook. Vorige week samen met de barman nieuw bier voor op de kaart zitten proeven omdat het rustig was, toptent
Dat vind ik echt kleffe zoete meuk eerlijk gezegd.quote:Op zaterdag 29 maart 2014 18:01 schreef Iwanius het volgende:
Vanmiddag alvorens we huiswaarts keerden even snel ergens op een terras van de tap onderstaande gedronken. Goddelijk!
[ afbeelding ]
Die mosaik dipa is echt heerlijk!quote:Op zondag 30 maart 2014 06:50 schreef GoCanucksGo het volgende:
Ineens een enorme influx van Mikkeller bieren hier in Canada. Ik heb nu de Mosaic DIPA en de USAlive! geprobeerd en ben onder de indruk. Nog veel op de planken om te proberen, maar de prijzen liegen er niet om, zeker voor het barrel-aged/wild ale spul.
De Aventinus heb ik inderdaad laatst gehad en was een positieve verrassing. De Hopfenweisse is nieuw voor me, misschien ga ik die binnenkort wel eens proberen als ik 'm tegenkom.quote:Op vrijdag 28 maart 2014 17:08 schreef Chandos het volgende:
[..]
Schneider heeft een behoorlijk breed aanbod maar de reguliere Weizen is het meest gangbaar. De Hopfenweisse staat qua smaak wel best ver af van een 'gewone' Weizen. Ik heb 'm nu 2x gehad, de eerste keer vond ik het niet te hakken (te bloemig, op het misselijke af), de 2e fles beviel me wel goed. Denk dat er iets niet goed was aan de eerste fles. Mocht je het een keer tegenkomen dan zijn de Aventinus en Nelson Sauvin wel aanraders uit het SW aanbod.
Ik gebruik er tegenwoordig een app voor: Untappd. Ook leuk, en je kan ter plekke alles bijhouden. Dan heb je wat betere beoordelingen, naar mijn mening.quote:Op vrijdag 28 maart 2014 17:42 schreef Kaas- het volgende:
Ik ben altijd wel op zoek naar lekkere bieren en ontdekte pas kortgeleden ineens het imdb voor bier (ratebeer.com), maar daarop viel me op dat men er praktisch een soort directe relatie tussen alcoholpercentage en beoordeling op na houdt; er zijn praktisch geen pilseners met een goede score (de hoogste score voor een pilsener die ik tegenkwam was Urquell met een 6-plusje omgerekend naar een tienpuntschaal, dus dat neem ik allemaal niet zo serieus).
Stuk voor stuk erg goede keuzes.quote:Van het ietsje zwaardere werk ben ik gek op de Brugse Zotte (blond), La Chouffe en Grimbergen Dubbel. Ook een Deugniet ben ik gek op! Iemand er bekend mee? Is vaak gewoon aanwezig in een willekeurige Mitra. Westvleteren vond ik heerlijk, maar zo vaak drink je het niet. La Trappe, Chimay, Rochefort, Leffe, Straffe Hendrik etc. allemaal wel jongens die ik graag in m'n glas heb. Duvel ben ik een beetje op uitgekeken terwijl ik het altijd heerlijk vond, ik vind het haast te zoet waardoor het me soms bijna tegenstaat.
Beetje lokaal proberen is altijd leuk ja, ik vind dat ook wel een sport tegenwoordig. Texels Springtij heb ik toevallig nog thuis staan en zal ik binnenkort proberen. Laatst ook wat op van 't Kolleke, brouwerij uit Den Bosch. Viel tegen helaas, was wat zuur en niet lekker.quote:Probeer ook vaak lokale biertjes. Hier in Rotterdam bijvoorbeeld de Kralinger Blond of in Delfshaven even lekker zitten bij de Stadsbrouwer De Pelgrim. Over een paar weekjes een proeverij bij een brouwerij in Drenthe. Ook enkele van die Texelse bieren (Texelse Skuumkoppe etc.) vind ik vrij aardig!
Meuk zit er altijd tussen. Ik ben laatst nog in een Liefmans Goudenband getrapt. Ik hoopte (tegen beter weten in) dat het niet weer van die rotzooi zou zijn, maar wat een grandioos zure sloot was dar . Rauchbier vind ik dan wel weer lekker op z'n tijd, maar daar moet je er echt maar één of twee van drinken op een avond.quote:Ook wel eens de goorste rommel geprobeerd. Bananenbier, Mexicaans peperbier (zat letterlijk een peper in, het bier was scherp/heet in je keel), rauchbier (smaakt bijna naar sigaretten ), in Hong Kong bier met slangenbloed etc. etc. In Azie overigens erg veel lokale bieren geproefd, maar was bijna allemaal niet te zuipen. Hoewel die Tsing Tao vond ik eigenlijk best prima (gebrouwen op basis van rijst).
Is er jammer genoeg niet voor Windows Phonequote:Op zondag 30 maart 2014 12:15 schreef Piet__Piraat het volgende:
Ik gebruik er tegenwoordig een app voor: Untappd. Ook leuk, en je kan ter plekke alles bijhouden. Dan heb je wat betere beoordelingen, naar mijn mening.
Heerlijk bierquote:Op zondag 30 maart 2014 12:15 schreef Piet__Piraat het volgende:
Meuk zit er altijd tussen. Ik ben laatst nog in een Liefmans Goudenband getrapt. Ik hoopte (tegen beter weten in) dat het niet weer van die rotzooi zou zijn, maar wat een grandioos zure sloot was da
Welke WP versie heb je? Ik keek net in de store en heb 'em geïnstalleerd (voor WP8 en in de US store).quote:Op zondag 30 maart 2014 12:18 schreef Saind het volgende:
[..]
Is er jammer genoeg niet voor Windows Phone
Maar je kunt toch ook zelf dingen toevoegen?quote:Tik wel binnenkort de 200 ratings aan op Beeradvocate.
Vind het altijd jammer dat bijna alle sites over bier heel erg gericht zijn op de VS, en als het Belgisch is dan is het vier van de vijf keer over Geuze, niks mis mee maar wel saai.
Oh zal nog eens kijken dan, hij zal net nieuw zijn, top!quote:Op zondag 30 maart 2014 15:15 schreef OMG het volgende:
[..]
Welke WP versie heb je? Ik keek net in de store en heb 'em geïnstalleerd (voor WP8 en in de US store).
[..]
Maar je kunt toch ook zelf dingen toevoegen?
Bij de Hema Sinds wanneer hebben ze daar bier?! Wat heb je ervoor betaald als ik vragen mag?quote:Op maandag 31 maart 2014 12:38 schreef borisz het volgende:
Ik kwam net bij de Hema en toen
[ afbeelding ]
op de kop getikt
Tripel 5e voor 4 flesjes. Dubbel en Blond 4e.quote:Op maandag 31 maart 2014 14:28 schreef Piet__Piraat het volgende:
[..]
Bij de Hema Sinds wanneer hebben ze daar bier?! Wat heb je ervoor betaald als ik vragen mag?
Ik weet nog dat ik de bruin wat flauw vond. De Prior is wel oké.
Ik vind Palm (ook de normale) heerlijk, maar ben er een beetje op uitgekeken sinds ze ineens geswitcht zijn naar 25 cl flesjes maar nog wel dezelfde (aardig hoge) prijs vragen voor zo'n kratje.quote:Op maandag 31 maart 2014 21:14 schreef Piet__Piraat het volgende:
Ik had van de week een sixpack Dobbel Palm voor 2,20. Dat gaat me ook nooit meer lukken
Ik ook hoor. Ben nog één keer de boot in gegaan met een kratje en kwam er pas thuis weer achter dat het de kleine flesjes waren. Sindsdien koop ik het niet meer, want naaistreek en te duur. In feite gewoon 33% prijsverhoging ineens.quote:Op dinsdag 1 april 2014 00:30 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Ik vind Palm (ook de normale) heerlijk, maar ben er een beetje op uitgekeken sinds ze ineens geswitcht zijn naar 25 cl flesjes maar nog wel dezelfde (aardig hoge) prijs vragen voor zo'n kratje.
33%? Geloof t niet manquote:Op dinsdag 1 april 2014 07:56 schreef Piet__Piraat het volgende:
[..]
Ik ook hoor. Ben nog één keer de boot in gegaan met een kratje en kwam er pas thuis weer achter dat het de kleine flesjes waren. Sindsdien koop ik het niet meer, want naaistreek en te duur. In feite gewoon 33% prijsverhoging ineens.
Maar die Dobbel Palm is wel lekker, en voor 2,20 kan ik wel een uitzondering maken . Dat is ook voor 0,25l niet duur.
De prijs is hetzelfde gebleven, maar de inhoud is ineens nog maar 75% van wat het eerst was.quote:
duuuuuus 25%quote:Op dinsdag 1 april 2014 07:58 schreef Piet__Piraat het volgende:
[..]
De prijs is hetzelfde gebleven, maar de inhoud is ineens nog maar 75% van wat het eerst was.
Nee hoor.quote:
6-8 graden lijkt me voor de meeste IPA's wel goed.quote:Op vrijdag 4 april 2014 19:45 schreef Mgolovic het volgende:
Ik vind het altijd lastig om te bepalen op welke temperatuur het bier gedronken moet worden. Het staat niet altijd op de fles en ik weet het zelf alleen bij blond, dubbel, triple enz. Ik heb nu bijvoorbeeld een paar Brew Dog IPA's, hoe moeten die gedronken worden en uit wat voor glas?
Persoonlijk heb ik alleen een duvel ipa op (geen idee of dat een beetje vergelijkbaar is met andere ipa's) maar die is wel erg lekker als hij koud is.. rond de 5 oid.quote:Op vrijdag 4 april 2014 20:07 schreef portie het volgende:
[..]
6-8 graden lijkt me voor de meeste IPA's wel goed.
http://www.ratebeer.com/Story.asp?StoryID=479quote:Op vrijdag 4 april 2014 20:09 schreef kingtoppie het volgende:
[..]
Persoonlijk heb ik alleen een duvel ipa op (geen idee of dat een beetje vergelijkbaar is met andere ipa's) maar die is wel erg lekker als hij koud is.. rond de 5 oid.
Wordt die vanzelf ook wel richting de 12 graden...
erg lekker!quote:Op vrijdag 4 april 2014 20:10 schreef JDude het volgende:
Straks eens kijken of de Duvel Tripel Hop (2014) wat is.
Ik zou zeggen een engelse ipa min of meer op kamer temperatuur (oftewel, gewoon in je keuken bewaren) en een Amerikaanse IPA meer richting de 10-14 graden.quote:Op vrijdag 4 april 2014 19:45 schreef Mgolovic het volgende:
Ik vind het altijd lastig om te bepalen op welke temperatuur het bier gedronken moet worden. Het staat niet altijd op de fles en ik weet het zelf alleen bij blond, dubbel, triple enz. Ik heb nu bijvoorbeeld een paar Brew Dog IPA's, hoe moeten die gedronken worden en uit wat voor glas?
Serieus..?quote:Op zondag 6 april 2014 19:24 schreef Qwea het volgende:
Ik vroeg mij af, en misschien weten jullie dat....
Is er een app voor de iphone waarin je kunt aanvinken welke bieren je hebt gedronken, raten en wishlist?
Untapp'd.quote:Op zondag 6 april 2014 19:24 schreef Qwea het volgende:
Ik vroeg mij af, en misschien weten jullie dat....
Is er een app voor de iphone waarin je kunt aanvinken welke bieren je hebt gedronken, raten en wishlist?
Die verkopen ze daar wel vaker toch?quote:Op woensdag 9 april 2014 09:29 schreef nils7 het volgende:
Ik kwam gisteren een Karmeliet Tripel tegen bij de Jumbo... maar meteen meegenomen
Ik kom normaal nooit bij de Jumbo (Food Markt, was het dit keer) omdat de AH op loopafstand zit van mij en ik voor een jumbo moeten rijden...quote:Op woensdag 9 april 2014 09:31 schreef Piet__Piraat het volgende:
[..]
Die verkopen ze daar wel vaker toch?
Althans, die zie ik wel eens in de supermarkt voorbij komen geloof ik.
Die is ook bij de AH verkrijgbaar iddquote:Op woensdag 9 april 2014 09:31 schreef Piet__Piraat het volgende:
[..]
Die verkopen ze daar wel vaker toch?
Althans, die zie ik wel eens in de supermarkt voorbij komen geloof ik.
Ik zag bij onze Jumbo idd ook Karmeliet staan, Kwak ook.quote:Op woensdag 9 april 2014 09:31 schreef Piet__Piraat het volgende:
[..]
Die verkopen ze daar wel vaker toch?
Althans, die zie ik wel eens in de supermarkt voorbij komen geloof ik.
Biersupermarkt van 2013 was het ook hè . Als ik in het zuiden ben wil ik er ook nog wel eens binnen hoppen.quote:Op woensdag 9 april 2014 15:02 schreef Saind het volgende:
Vooral de Jan Linders heeft hier veel. Zit alleen in het zuiden, maar een flinke collectie. Iig verreweg de grootste van de supermarkten.
Vooral voor de Orval kom ik er regelmatig
Jammer is wel dat sommige prijzen echt idioot zijn. Ik heb de Franziskaners in de supermarkten zien staan voor 2 euro of soms zelfs 2,50 per fles. Steek even de grens over en je hebt voor 16 euro een hele krat.quote:Op woensdag 9 april 2014 14:40 schreef mckroket het volgende:
bij onze jumbo hebben ze best veel.
chimay blauw en wit, rochefort 8 en 10 (sinds 2 weken), meerdere la trappe, leffe en andere abdijbieren, paar duitse weizen (oa fransiskaner), karmeliet, kasteel, wittekerke etc.. ook in de seizoenen meerdere merken bock. en natuurlijk het standaard spul.
Inderdaad, het is leuk dat supermarkten steeds meer bier in de schappen hebben staan maar je wordt wel een beetje bedrogen.quote:Op woensdag 9 april 2014 18:56 schreef Piet__Piraat het volgende:
Jammer is wel dat sommige prijzen echt idioot zijn. Ik heb de Franziskaners in de supermarkten zien staan voor 2 euro of soms zelfs 2,50 per fles. Steek even de grens over en je hebt voor 16 euro een hele krat.
die franziskaners zijn volgens mij 1,50 hier.quote:Op woensdag 9 april 2014 18:56 schreef Piet__Piraat het volgende:
Jammer is wel dat sommige prijzen echt idioot zijn. Ik heb de Franziskaners in de supermarkten zien staan voor 2 euro of soms zelfs 2,50 per fles. Steek even de grens over en je hebt voor 16 euro een hele krat.
die brulee is wel kickenquote:
Wat is daar zo bijzonder aan? Ik ken het helemaal niet namelijk.quote:Op woensdag 9 april 2014 18:58 schreef djkoelkast het volgende:
Gisteren flink Alfa Super Dortmunder ingeslagen. Lekker lekker lekker
Was in de aanbieding bij de Mitra
Dat is nog enigszins te overzien dan, gelukkig.quote:Op woensdag 9 april 2014 19:24 schreef mckroket het volgende:
[..]
die franziskaners zijn volgens mij 1,50 hier.
Op zich niet heel gek natuurlijk, want minder verkopen e.d.quote:Op woensdag 9 april 2014 19:14 schreef Apostrof het volgende:
[..]
Inderdaad, het is leuk dat supermarkten steeds meer bier in de schappen hebben staan maar je wordt wel een beetje bedrogen.
Kratje in het land van herkomst kopen is ook leuker natuurlijk
Lastig te omschrijven, het is in ieder geval heel toegankelijk, pilsig, maar dan net dat beetje meer karakter (en een beetje meer alcohol: 7,5%).quote:Op woensdag 9 april 2014 19:35 schreef Piet__Piraat het volgende:
[..]
Wat is daar zo bijzonder aan? Ik ken het helemaal niet namelijk.
Maar het is juist niet extra bitter.quote:Dankzij het gebruik van de beste Duitse en Tsjechische hopsoorten en een lagertijd van circa 2 maanden, heeft dit bier een krachtig hop-aroma en veel bouquet.
6 nog wat. Totaal was 10.45quote:Op woensdag 9 april 2014 19:24 schreef mckroket het volgende:
[..]
die franziskaners zijn volgens mij 1,50 hier.
[..]
die brulee is wel kicken
hoe duur was die cocoa psycho? lijkt me wel lekker
Ik betwijfel het. Op MP gaan ze voor 7 euro nog weg, en dat wil ik er eigenlijk niet eens voor betalen.quote:Op woensdag 9 april 2014 21:14 schreef JDude het volgende:
Ik kan nog rijk worden ook van die 4 Westvleteren 12's die hier nog staan.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |