abonnement Unibet Coolblue
pi_137191152
Homefront

Stathem is als undercover betrokken bij de arrestatie van de president(Chuck Zito uit o.a. OZ) van een beruchte motorbende. Jaren later heeft hij zijn politie bestaan achter zich gelaten en woont hij in een rustig redneck dorpje, totdat hij met James Franco en familie te maken krijgt. Vermakelijke redelijk standaard Stathem film, vlot verhaal, saai of erg goed wordt het zelden. Jammer dat de schurken het iq van een meelzak lijken te hebben en dus maar wat domme dingen doen om het verhaal vooruit te brengen. Kortom, aardig tussendoortje met de nodige cliches.

6.5

The Armstrong Lie

Voor de wielerliefhebber een prima kijkbare 2 uur aan beeld met en over Armstrong en zijn dopingverleden. De film is voor een deel in 2009 gemaakt om een beeld te geven over zijn comeback. Na de bekentenis is de film uiteraard verandert en komen ook Armstrongs grootste vijanden aan het woord. Jammer dat hij toch nog steeds op een aantal punten glashard liegt, we kennen z'n leugenachtige truukjes nu wel. Je merkt precies wanneer iets klopt en wanneer er over iets nagedacht is van 'hoe zou ik dat het meest overtuigend kunnen zeggen'. Maar de man maakt zichzelf er alleen maar belachelijker door. Hoe dan ook een prima docu. Maar om een gedetailleerder beeld te krijgen zou ik toch The Secret Race / De Wielermaffia lezen.

7.5
  User die je het meest gemist hebt 2022 donderdag 27 februari 2014 @ 10:46:19 #252
78918 SeLang
Black swans matter
pi_137191833
The Devil's Double (2011)
A chilling vision of the House of Saddam Hussein comes to life through the eyes of the man who was forced to become the double of Hussein's sadistic son.

Gebaseerd op de biografie van Latif Yahia die claimt de double te zijn geweest van Uday Hussein. Waarschijnlijk is dit verhaal echter uit de duim gezogen. De film is verder wel okee, maar ik ben geen fan van het mixen van fact en fiction.
7

The Keeper of Lost Causes (2013) "Kvinden i buret" (original title)
Police inspector Carl Mørck is put in charge of a department of cold cases, joined only by his assistant, Assad. They dig into a case about a disappeared woman.

Die Scandinavische films zijn toch vaak leuker dan de standaard Hollywood producties.
7+
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_137197389
Homefront ga ik toch eens bekijken. :Y
pi_137213622
The Secret Life of Walter Mitty



Ik snap echt de hoge cijfers voor deze film niet,
Ik vind afentoe een adem sandler (scheet grappen) of ben stiller (flauwe humor) film best leuk en vermakelijk...
Maar deze film... Ik heb niet 1x kunnen lachen, er zat geen humor in, het verhaal was voorspelbaar, en de flashbacks in de film waren gewoon NIET cool en maakten de film trager...
Opzich het acteerwerk was wel ok, maar de rest..
nee echte tegenvaller...
5
  donderdag 27 februari 2014 @ 23:23:17 #255
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_137223697
No se aceptan devoluciones

Bedankt voor de tip hier, ontzettend leuke comedie. Degenen die geen Spaans spreken zullen een aantal grappen niet begrijpen maar dan is het alsnog een uitstekende film.

Imdb 7,8 Ik 8

Winters Tale

Deze film is werkelijk zo slecht dat het bijna grappig werd. Will Smith _O- , een hond of een paard?
Het verhaal is verder ook ontzettend warrig.

Imdb 6,0 ik 3
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
  donderdag 27 februari 2014 @ 23:32:55 #256
259569 ZodiaX
..:: 0-Day all the way ::..
pi_137224182
Frozen (2013) - IMDb



Fearless optimist Anna teams up with Kristoff in an epic journey, encountering Everest-like conditions, and a hilarious snowman named Olaf in a race to find Anna's sister Elsa, whose icy powers have trapped the kingdom in eternal winter.

Ja wat kan ik erover zeggen, het is gewoon een geweldige familiefilm.
Het is grappig met leuke characters, prachtige beelden.

imdb:8,0
Ikke: 8,5
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
  donderdag 27 februari 2014 @ 23:37:13 #257
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_137224405
Net terug van:

12 Years A Slave
Het is het ongeloofelijke maar op waarheid gebaseerde verhaal van Solomon Northup, een welgestelde man uit de staat New York die door misleiding en ontvoering in handen valt van slavenhandeleren en -eigenaren. Hij doet er alles aan om te overleven en zo wellicht ooit weer zijn familie te kunnen zien. Via via komt hij terecht bij de medogenloze slaveneigenaar Epps, die zich door niets of niemand laat tegenhouden om rijk te worden aan de katoen handel. Een opstandige slaaf is wel het laatste dat hij kan gebruiken.

Dit is één van de films waar ik de afgelopen tijd het meest naar uit heb gekeken. Gelukkig werden de verwachtingen meer dan waar gemaakt. Het is een film die je vanaf het allereerste moment bij je keel vastpakt en pas los laat als de eindtitels beginnen. Door middel van prachtige shots die steeds lang worden aangehouden creeëren McQueen en cinematograaf Sean Bobbitt een sfeer waarbij je je steeds ongemakkelijker voelt. Het ziet er allemaal geweldig uit, veel shots lijken net bewegende schilderijen, maar door de gruwelen van de slavernij die zonder blikken of blozen worden getoond wordt je tegelijkertijd bijna misselijk.Het "hoogtepunt" in dat opzicht is de scene waarin Patsey (Lupita Nyong'o) tot bloedens toe er met de zweep van langs krijgt. Die beelden zullen je nog heel lang bijblijven.
De lange shots hebben nooit een opdringerige werking, altijd dienen ze het verhaal. De kracht zit ook in het feit dat er niet altijd muziek over de beelden is gemonteerd, enkel het tonen van de martelingen maakt het zoveel krachtiger dan wanneer de af en toe wat erg opdringerige muziek er aan was toegevoegd.

De alom gelauwerde cast is ijzersterk, met een fantastiche Chiwetel Ejiofor voorop. Hij is als vastberaden Northop in iedere scene aanwezig en draagt de film zonder problemen. Maar de echte held in al dit acteergeweld is echter Michael Fassbender. Het is ongeloofelijk hoe makkelijk hij je de stuipen op het lijf jaagt als de sadistische slaveneigenaar Epps. Iedere keer als hij in beeld vrees je (net als z`n slaven) hem en z`n acties. Niet overdreven maar oprecht eng is hij degeen die de film naar zich toetrekt en eigenlijk de echte trekpleister is. Opnieuw een geweldige rol en acteerprestatie van de nieuwe go-to man in Hollywood.

Steve McQueen heeft hiermee pas z`n derde langspeelfilm gemaakt maar als hij met zijn toekomstige werk de hier ingezette weg blijft volgen hoop ik dat hij snel met nieuw werk komt.
Veruit de beste film die ik tot nu toe dit jaar (en het bijna-afgelopen awards seizoen) gezien heb.

IMDB Cijfer: 8,4/10
Mijn Cijfer: 9,5/10
pi_137224925
quote:
14s.gif Op vrijdag 14 februari 2014 21:59 schreef MrBanaan1 het volgende:
Thanx voor de tip, ben hem nu aan het kijken maar moest even pauzeren om je te danken want Allisson Brie O+ _O_
:D
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 februari 2014 10:26 schreef Scarface88 het volgende:
Op Nederland 2 gezien zeker? Ik heb ook met stijgende verbazing zitten kijken, maar als je er lang over nadenkt is het wel een diepzinnige film. Toont maar weer aan hoe ontspoord mensen kunnen opgroeien als ze 0,0 contact met de buitenwereld hebben. Die incest scenes waren wel apart.
Ja.

Tja, ik heb bij deze film beetje het gevoel wat sommigen hebben bij Spring Breakers (2012).
Bij die film is er tweespalt dat die film óf gewoon 'lekker' wil scoren of een aanklacht ertegen is.
Bij Dogtooth kun je inderdaad zeggen dat ze daar mee willen aantonen hoe verknipt een dergelijke situatie kan uitpakken; maar ik acht de kans ook groot dat ze simpelweg willen shockeren.

Little Miss Sunshine (2006)



Mooie film. Goede combinatie tussen drama en lichte humor. Daardoor ook nergens zwaarmoedig. Zelfs waar zoiets wel zou passen; erg geestig overigens op momenten:
quote:
I'd like to dedicate this to my grandpa, who showed me these moves.

- Aww, that is so sweet. Is he here? Where's your grandpa right now?

In the trunk of our car.
_O-

Hoog indie-gehalte; maar dat zint mij wel.
pi_137226288
The art of the steal.

The Art of the Steal (2013) - IMDb



Te flauw, begon leuk maar na 20min afgezet kan ik nog even gamen ipv
Ik zwaai naar dieren.
  vrijdag 28 februari 2014 @ 07:53:13 #260
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_137228655
quote:
0s.gif Op woensdag 26 februari 2014 10:38 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]

kweetniet hoe het met de remake zit, maar het origineel is 1 van die pakweg 50 films die je gezien MOET hebben. met minstens twee legendarische scenes die je van je leven niet meer vergeet.
een remake is eigenlijk gewoon misdadig.
Oldboy is nou net één van die films "die je gezien moet hebben" die ik niet hoef te zien.

Trekt mij van geen kant, dat zinloze botte akelige rotgeweld om het geweld. En het eten van levende dieren voor vermaak stuit mij helemaal tegen de borst. Kut-Koreanen.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  User die je het meest gemist hebt 2022 vrijdag 28 februari 2014 @ 07:56:28 #261
78918 SeLang
Black swans matter
pi_137228676
Her (2013)
A lonely writer develops an unlikely relationship with his newly purchased operating system that's designed to meet his every need.

Interessant idee maar de film is saai en duurt 2 uur! Ik zat constant op de klok te kijken.
6,5
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_137229207
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 07:53 schreef Verbal het volgende:

[..]

Oldboy is nou net één van die films "die je gezien moet hebben" die ik niet hoef te zien.

Trekt mij van geen kant, dat zinloze botte akelige rotgeweld om het geweld. En het eten van levende dieren voor vermaak stuit mij helemaal tegen de borst. Kut-Koreanen.

V.
hij is ook niet per se leuk....ik hoef hem ook nooit meer te zien.
pi_137234514

Mr peabody & sherman
Bij gebrek aan de engelse versie in de nederlandse bioscopen maar in het nederlands gekeken
ik vond em vermakelijk, maar ergerde mij wel meerdere malen aan de slecht vertaalde grappen.. (maar merk wel dat ik automatisch de engelse vertaling erbij probeer te zoeken, waardoor de grap beter uit de verf komt)
ik: 7/10
algemene score: 5.5-6/10
Waarom verschil in score: ik vond hem vermakelijk genoeg, maar kan mij heel goed voorstellen dat men het niet een geweldige film vindt (redelijk simpel & voorspelbaar verhaal, geen hoogstaande animaties)
Het is voor de oudere kijker wel aardig dat ze wat bekende historische feiten een beetje 'aanpassen' (onderwerp komt langs en ze geven er een eigen draai aan) maar meer zit er voor de oudere kijker niet echt in imho :)


Lego movie
2de keer en hij bleef grappig :Y en ik blijf erbij dat de flow van de film verstoord wordt halverwege
8/10
  vrijdag 28 februari 2014 @ 13:12:53 #264
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_137235552
I vitelloni (1953) - IMDb
Van Fellini kan ik het nog enigzins accepteren dat zijn films het niet moet hebben van het verhaal, maar als de sfeer ook tegenvalt blijft er niet zo heel veel over. In I vitelloni komen gebeurtenissen van vijf jongemannen aan bod in een kustplaatsje. Het matige is dat de wel één veel meer aandacht krijgt dan de ander. Af en toe is er nog een oprisping met een tof geschoten scene, de soundtrack was ook oke, maar dat kan niet voorkomen dat ik deze film niet al te denderend vond. Cijfer: 5,5

The Conjuring (2013) - IMDb
Spijtig dat ik deze film op klaarlichte dag heb gekeken! Deze horror is wel effectief in het klassieke verhaal dat een gezin geterroriseerd wordt nadat ze verhuisd zijn. Ik snap nooit zo goed, waarom ze bij de eerste bizarre gebeurtenissen nog in dat huis durven te wonen :'), maar het levert wel een leuk aantal angstaanjagende geslaagde schrikmomenten op. Voor de rest geen topper, maar wel vermakelijk om te zien. Cijfer: 7

3 Idiots (2009) - IMDb
Zag er lichtelijk tegenop om 170 minuten Bollywood aan te zien, maar ergens was ik ook wel benieuwd! Anyway, het is in ieder geval reuze meegevallen. 3 Idiots geeft een boeiende kijk in de Indiaase universiteitscultuur die enorm prestatie gedreven is. De muziek was leuk en niet overdadig aanwezig, zodat het verhaal toch wel aardig doorloopt. Het hangt van cliche's aan elkaar, maar het komt wel vlot en oprecht over, zodat de ergernis uit bleef. Tegen het eind vond ik het echter toch ietwat uit de bocht vliegen met bizarre ontwikkelingen en teveel zoetsappigheden. Cijfer: 7,5

Wreck-It Ralph (2012) - IMDb
Nogal een atypische Disney dit. De eerste helft vond ik nog het leukst vanwege het videogame-concept en an sich een leuke opzet van het verhaal. Maar in de tweede helft wordt Wreck-It Ralph erg ADHD-achtig. Dat schreeuwerige snoepdecor plus de afwikkeling van het plot trok mij minder. Cijfer: 7,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  vrijdag 28 februari 2014 @ 14:14:07 #265
286575 Roces18
Chef de party
pi_137237747
American Hustle

De trailer had een goede vibe, liet een uitstekende cast zien en zag er leuk uit dus wat kon er nog mis gaan? Alles blijkbaar. Dit moet toch wel de saaiste film van 2014 zijn die ik tot nu toe heb gekeken. De langste twee uur uit mijn leven. De film kon me niet het wereldje intrekken want het zag er nep uit, de karakters konden niet overtuigen en het daarom boeide mij het voor geen meter hoe de film zal eindigen. Het gevoel dat je krijgt wanneer je weet dat ze aan het acteren zijn. Dan kunnen er wel goede dialogen zijn en een lekkere soundtrack maar dit kan het matige script niet verbloemen. Het doet zich voor alsof het veel is maar eigenlijk is het slechts een leeg vat vol clichés. Ik kan ook niet begrijpen waarom de media het een hoog cijfer geeft, laat toch weer zien dat ze nutteloos zijn. Blerghh :r
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_137244583
Recep Ivedik



Of je deze film leuk gaat vinden zal erg afhangen van het feit of je deze ''soort'' humor leuk vind.

De film gaat over een grote vent met harige armen die niet al te intelligent is en er lekker op los vloekt, scheet, en alles zegt wat hij denkt en de meest gekke dingen meemaakt (maar wel ''goed'' is in zn hart)

ik heb er erg om moeten lachen en vond het leuk om te zien, verhaal was simpel maar de humor leuk en het zakte nergens in.. En heb er van het begin tot het eind van genoten
Leuke film 7+
pi_137248575
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 14:14 schreef Roces18 het volgende:
American Hustle
[ afbeelding ]
De trailer had een goede vibe, liet een uitstekende cast zien en zag er leuk uit dus wat kon er nog mis gaan? Alles blijkbaar. Dit moet toch wel de saaiste film van 2014 zijn die ik tot nu toe heb gekeken. De langste twee uur uit mijn leven. De film kon me niet het wereldje intrekken want het zag er nep uit, de karakters konden niet overtuigen en het daarom boeide mij het voor geen meter hoe de film zal eindigen. Het gevoel dat je krijgt wanneer je weet dat ze aan het acteren zijn. Dan kunnen er wel goede dialogen zijn en een lekkere soundtrack maar dit kan het matige script niet verbloemen. Het doet zich voor alsof het veel is maar eigenlijk is het slechts een leeg vat vol clichés. Ik kan ook niet begrijpen waarom de media het een hoog cijfer geeft, laat toch weer zien dat ze nutteloos zijn. Blerghh :r
Nou niet alleen de media :D :D :D :D.
pi_137249425
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 19:48 schreef DeParo het volgende:

[..]

Nou niet alleen de media :D :D :D :D.
De media geeft een film een 9 en dan vele anderen ook, want het is blijkbaar goed, ook al snappen ze het niet.

Beste voorbeeld was volgens mij Inception.
  vrijdag 28 februari 2014 @ 20:23:05 #269
286575 Roces18
Chef de party
pi_137249850
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 20:10 schreef JDx het volgende:

[..]

De media geeft een film een 9 en dan vele anderen ook, want het is blijkbaar goed, ook al snappen ze het niet.

Beste voorbeeld was volgens mij Inception.
Inception vond ik ook niets aan :@
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_137249907
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 20:10 schreef JDx het volgende:

[..]

De media geeft een film een 9 en dan vele anderen ook, want het is blijkbaar goed, ook al snappen ze het niet.

Beste voorbeeld was volgens mij Inception.
Ik heb hem gezien en vind de film gewoon ijzersterk, los van de media, sterker nog ik vind dat Christian Bale voor deze rol de Oscar verdient en Jennifer Lawrence voor haar bijrol.

Inception vond ik inderdaad matiger dan werd geroepen.
  vrijdag 28 februari 2014 @ 20:27:17 #271
286575 Roces18
Chef de party
pi_137249978
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 20:25 schreef DeParo het volgende:

[..]

Ik heb hem gezien en vind de film gewoon ijzersterk, los van de media, sterker nog ik vind dat Christian Bale voor deze rol de Oscar verdient en Jennifer Lawrence voor haar bijrol.

Totaal niet oscarwaardig deze film imho , maar wat stellen de oscars tegenwoordig nog voor. :')
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_137250023
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 20:27 schreef Roces18 het volgende:

[..]

Totaal niet oscarwaardig deze film imho , maar wat stellen de oscars tegenwoordig nog voor. :')
Ieder z'n eigen mening zullen we maar zeggen.
  vrijdag 28 februari 2014 @ 22:05:06 #273
371833 BlauweTijger
Doet tegen iedereen stoer
pi_137254604
The lone ranger! Leuke film wel. Een 7
En altijd het laatste woord.
pi_137254977
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 20:27 schreef Roces18 het volgende:

[..]

Totaal niet oscarwaardig deze film imho , maar wat stellen de oscars tegenwoordig nog voor. :')
:')
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_137255552
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 20:10 schreef JDx het volgende:

[..]

De media geeft een film een 9 en dan vele anderen ook, want het is blijkbaar goed, ook al snappen ze het niet.

Beste voorbeeld was volgens mij Inception.
De mogelijkheid dat je hem zelf 'niet snapte' of dat hij gewoon niet aan jou was besteed, is daarmee uitgesloten?

Ik vond bijvoorbeeld Dallas Buyers Club best wel een kutfilm, maar als zoveel mensen er wel van genieten, dan zal de film wel gewoon niet aan mij zijn besteed.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')