abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_136568399
Ik weet dat je pittig eten op meerdere manieren moet blussen afhankelijk van het type pittig. Indonesisch eten kun je goed blussen met rijst, brood, yoghurt of melk. Wasabi kun je 'blussen' door even door je neus te ademen in plaats van door je mond. Heb ook wel eens gehoord dat je Indiase scherpte zou moeten blussen door suiker te eten. In elk geval nooit blussen met water. Weten jullie een mooi overzicht samen te stellen van hoe je de verschillende scherptes kunt blussen als het te heftig is? :Y)
  maandag 10 februari 2014 @ 22:04:47 #2
404847 Zeetakje
wat niet rekt dat scheurt wel
pi_136568613
Vloeibaar stikstof inademen
pi_136568684
volle melk
pi_136568688
quote:
1s.gif Op maandag 10 februari 2014 22:04 schreef Zeetakje het volgende:
Vloeibaar stikstof inademen
ja en je moeder heeft zes tepels :*
pi_136568723
quote:
6s.gif Op maandag 10 februari 2014 22:06 schreef Salvad0R het volgende:
volle melk
Die werkt voor Indonesische scherpte ja :)
pi_136568920
quote:
7s.gif Op maandag 10 februari 2014 22:00 schreef Misan het volgende:
Ik weet dat je pittig eten op meerdere manieren moet blussen afhankelijk van het type pittig. Indonesisch eten kun je goed blussen met rijst, brood, yoghurt of melk. Wasabi kun je 'blussen' door even door je neus te ademen in plaats van door je mond. Heb ook wel eens gehoord dat je Indiase scherpte zou moeten blussen door suiker te eten. In elk geval nooit blussen met water. Weten jullie een mooi overzicht samen te stellen van hoe je de verschillende scherptes kunt blussen als het te heftig is? :Y)
quote:
0s.gif Op maandag 10 februari 2014 22:06 schreef Misan het volgende:

[..]

Die werkt voor Indonesische scherpte ja :)
:')

Scherp is gewoon altijd één en de zelfde stof en is hydrofoob dus blus je met vet/olie.
Makkelijkst is dus gewoon melk.
  Moderator maandag 10 februari 2014 @ 22:16:09 #7
9859 crew  Karina
Woman
pi_136569249
Stukje droog brood heb ik ook weleens gehoord.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_136569346
Melk maar toch helpt het allemaal niet echt. Het is alsof je een bosbrand probeert te blussen met 1 brandweer wagen. (madam jeanette pepers dan)
pi_136569384
quote:
99s.gif Op maandag 10 februari 2014 22:16 schreef Karina het volgende:
Stukje droog brood heb ik ook weleens gehoord.
Melk of egaal welke yoghurtdrink werkt veel beter.

Als het echt echt echt pittig is de melk/yoghi wel in je mond houden, want zodra je doorslikt sta je direct weer in de fik :9
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_136569445
quote:
0s.gif Op maandag 10 februari 2014 22:17 schreef mytec het volgende:
Melk maar toch helpt het allemaal niet echt. Het is alsof je een bosbrand probeert te blussen met 1 brandweer wagen. (madam jeanette pepers dan)
Dat bedoel ik dus. Zolang je niet doorslikt werkt het redelijk. Zodra je doorslikt sta je weer in de hens.

Gewoon uitzitten is de beste oplossing. En met gewoon pittig eten moet dat geen probleem zijn lijkt me. Dat is pas aan de orde met hetere pepers :)
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  Redactie Frontpage maandag 10 februari 2014 @ 22:19:41 #11
38148 crew  Innisdemon
pi_136569450
Cola! het vocht voert de warmte af, en de suiker neutraliseert. En het is gewoon erg lekker :9
'Me' is géén bezittelijk voornaamwoord
pi_136569694
quote:
0s.gif Op maandag 10 februari 2014 22:17 schreef mytec het volgende:
Melk maar toch helpt het allemaal niet echt. Het is alsof je een bosbrand probeert te blussen met 1 brandweer wagen. (madam jeanette pepers dan)
ja dat dus, vandaar dit topique :) met hete curry werkt volgens mij alleen suiker. Alcohol schijnt goed te helpen bij mme jeanette schijnt
pi_136570497
Het draait allemaal om de stof Capsaïcine. Of het gerecht Thais, Indonesisch of wat dan ook is, is irrelevant op dit gebied. Capsaïcine is oplosbaar in zowel vet als alcohol, dus dat kan de pittigheid enigszins verlichten.

Bron:http://nl.wikipedia.org/wiki/Capsa%C3%AFcine

Voor zover ik weet, vallen producten als mosterd en wasabi in een andere categorie. Hoewel ik hiervoor geen bron heb.
pi_136570978
Kroepoek / Melk
pi_136573151
Ik heb dus nooit gehad dat t van water erger werd. Als t maar vocht is bij mij.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_136575056
Alle smaak valt weg zodra je mond vlam vat. Wat is het punt van extreem heet/scherp/pittig eten?
  dinsdag 11 februari 2014 @ 01:59:44 #17
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_136576355
Beste blusmethodes: Melk, yoghurt, suiker en rijst.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 11 februari 2014 @ 09:31:29 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136578319
Gewoon wat kroepoek of witte rijst, bij de scherpte die van chili's cq rode pepers komt.
Bij wasabi of mierikswortel gewoon slikken en door je neus ademen, dan is hij weg.
Het branden van chili/rode peper krijg te trouwens nog een keer terug, onaangenamer en niets tegen te doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 11 februari 2014 @ 09:34:15 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136578363
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 00:22 schreef Kola het volgende:
Alle smaak valt weg zodra je mond vlam vat. Wat is het punt van extreem heet/scherp/pittig eten?
Veel mensen schijnen dat stoer te vinden, en een roes te halen uit de endorfines die vrijkomen in je lichaam als je erg heet. De werking van endorfine lijkt op die van opiaten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 11 februari 2014 @ 09:35:11 #20
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_136578379
Pittig Indiaas! :9 Hét excuus om liters mango lassie naar binnen te klokken! O+
Just because you can, of het echt helpt weet ik niet. ;)
***
  dinsdag 11 februari 2014 @ 09:35:37 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136578389
quote:
7s.gif Op maandag 10 februari 2014 22:40 schreef Sauslepel het volgende:

Voor zover ik weet, vallen producten als mosterd en wasabi in een andere categorie. Hoewel ik hiervoor geen bron heb.
Mosterd, Mierikswortel en wasabi vallen idd anders, die branden niet na, zoals chili dat wel kan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 11 februari 2014 @ 09:38:19 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136578441
Het grappige is trouwens dat je een erg sterke gewenning hebt aan de heetheid van met chili's gemaakte gerechten. Wat een westeuropeaan lafjes vind, daarvoor heeft iemand uit letland liters water nodig. En als je denkt dat de Thai heet eten, moet je eens Koreaans gaan doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 11 februari 2014 @ 11:10:28 #23
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_136580374
Thaise en Koreaanse mensen, de stoerste mensen ter wereld! Echte lefgozers.
pi_136580594
quote:
0s.gif Op maandag 10 februari 2014 22:10 schreef jatochneetoch het volgende:

[..]


[..]

:')

Scherp is gewoon altijd één en de zelfde stof en is hydrofoob dus blus je met vet/olie.
Makkelijkst is dus gewoon melk.
Het enige juiste antwoord.
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
  dinsdag 11 februari 2014 @ 11:28:08 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136580863
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 11:10 schreef RobinOok het volgende:
Thaise en Koreaanse mensen, de stoerste mensen ter wereld! Echte lefgozers.
cadeautje

(-----O--O-----)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')