abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_143549805
Paracetamol werkte gelukkig.
En ze waren zo lief in t ziekenhuis. Vpk die m'n infuus prikte ging me knuffelen toen ik moest huilen.

En de vpk op de dagbehandeling heeft perfect voor me gezorgd. Van narcose geen last eigenlijk. Niet eens moe.
pi_143551106
Superfijn dat dat zo goed is verlopen :*
Tralalalaaa
pi_143551356
Overigens zeiden ze dat t wel al flink aan t rommelen maar dat t echt nog wel een poosje had geduurd voordat t echt was losgekomen. Dus een goede keus.

Op de brief zie ik dat ik 100 ml bloed heb verloren. ^O^
pi_143560957
quote:
1s.gif Op maandag 18 augustus 2014 13:47 schreef Cygne het volgende:
Overigens zeiden ze dat t wel al flink aan t rommelen maar dat t echt nog wel een poosje had geduurd voordat t echt was losgekomen. Dus een goede keus.

Op de brief zie ik dat ik 100 ml bloed heb verloren. ^O^
Fijn dat ze zo lief voor je waren en dat bloedverlies ^O^!

Hier 10 keer zoveel :7 maar ook super lieve verpleegkundigen! Wat dat betreft niets te klagen.
pi_143587348
Dat heeft mij echt een fijn gevoel gegeven.
Gisteren toen de aios en de gyn langskwamen gaf de aios antwoord op alle vragen en deed zij de bespreking. Ik vroeg wie van hun de operatie had gedaan, bleek de aios het te hebben gedaan onder strenge supervisie. Begon de gyn te vertellen dat het een opleidingsziekenhuis is en dat dat kan gebeuren en en en. Ik heb gezegd dat ik voor de operatie al wel door had dat de aios het ging doen en als ik daar een probleem mee had, ik dat vantevoren wel had gezegd en dat ik het zo hartstikke prima vond. Aios helemaal opgelucht. _O-

Vertelde de verpleegkundige van de dagopvang later. Dat zo'n aios nog best vaak afgekat wordt door patienten. Op een echt heel vervelende manier.

Ze heeft het bij mij prima gedaan. Ik heb nauwelijks bloedverlies en geen pijn meer. En ze was heel tof en had een helder antwoord op mijn vragen.

Ik heb ook wel gelachen samen met man. Ik moest voor 7 uur binnen zijn op de afdeling dus beneden gemeld bij de security. Er waren nog meer mensen die op dezelfde afdeling moesten zijn. Al die mensen naar de balie racen. Stel je voor dat er iemand eerder is dan jij. :{w Terwijl er gewoon een planning ligt. _O-

Emotioneel gaat het ook een stuk beter. Nu het lichamelijke gedoe achter de rug is kan ik verder met de verwerking.
pi_143587837
Cygne, wat fijn dat je toch een beetje positief terug kan kijken op iets wat je nooit mee had willen maken. :*
pi_143595908
Fijn Cygne! Ondanks het verdriet toch ook vooral de opluchting. Pas goed op jezelf!

Vraagje van hele andere orde: als het vloeien helemaal voorbij is, mag er weer gesekst worden. Moeten we nu aan AC denken voor de eerste tijd tot er weer een cyclus is? Niet dat we er meteen weer voor willen gaan maar ik was zo blij met een lijf zonder AC en condooms... :@
pi_143595988
Je mag weer gemeenschap hebben als je niet meer vloeit. Ook hoef je niet per se anticonceptie te gebruiken. Het nadeel van onbeschermde seks is wel dat het verwarrend is voor jezelf als je cyclus wat later op gang komt dan je verwacht.
pi_143596021
Nee hoor, hoeft echt niet :*.
Enige waarom je eventueel even voorzichtig (condoom) zou willen zijn is dat je zou willen weten of je cyclus weer op de rit is. Mocht je gelijk weer zwanger zijn, dan is dat voor jezelf op dat moment misschien moeilijk te bepalen.
pi_143596089
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 augustus 2014 16:52 schreef Kursor het volgende:
Nee hoor, hoeft echt niet :*.
Enige waarom je eventueel even voorzichtig (condoom) zou willen zijn is dat je zou willen weten of je cyclus weer op de rit is. Mocht je gelijk weer zwanger zijn, dan is dat voor jezelf op dat moment misschien moeilijk te bepalen.
GMTA :P
pi_143596484
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 augustus 2014 16:54 schreef Cygne het volgende:

[..]

GMTA :P
Haha! Ben mobiel alleen niet zo snel ;).
Fijn trouwens dat je je wat 'beter' voelt.
pi_143608207
Dank voor de antwoorden. Nog maar even over nadenken.

Ik had hier helemaal niet over na willen denken :'(.
pi_143625269
Je had nu kleertjes willen uitkiezen of fantaseren over namen.

Gisteren had ik 12 weken moeten zijn. Ook best confronterend. Man is vandaag weer naar zijn werk. Vind ik ook best moeilijk.

Wanneer kan ik eigenlijk weer sporten? Kon t niet tijdens de zwangerschap vanwege misselijkheid en mis t best wel. In de folder van t ziekenhuis stond als je daar aan toe bent maar ik heb de neiging om mezelf te overschatten daarin.

Oh en vier handen op een buik ga ik niet meer kijken. Vind het niet eerlijk dat die meisjes na bv een onenightstand zwanger zijn en zichzelf de pleuris roken gewoon een goede zwangerschap hebben en ik dit door moet maken. Twee keer. :r
pi_143625390
Ik ben vier dagen na de curettage weer rustig gaan hardlopen, ik had daarna wel paniek want ik begon weer te vloeien, maar dat bleek mijn menstruatie te zijn. Volgens de gyn mocht ik zodra ik stopte met vloeien doen waar ik zin in had en dus ook sporten.
pi_143626675
Inderdaad Cygne, herkenning. We waren al namen aan het roepen, afgelopen maandag zou ik tenslotte 'al' 13 weken zwanger zijn. Helaas mocht het niet zo zijn.
Ik ben na de curettage van woensdag afgelopen maandag weer voorzichtig aan het werk gegaan. De afleiding is fijn maar soms is daar ineens de man met de hamer. Lastig. Ik wil niet meer thuis zitten, maar ik heb ook duidelijk nog niet alles goed op een rij.

Red je het vandaag een beetje alleen? Heb je afleiding? Of heb je daar juist geen behoefte aan?

Hier is het vloeien gestopt. Ik neem in ieder geval aan dat het niet 'zo maar' ineens weer gaat beginnen (mits menstruatie zoals Cholula zegt).... Ik ben blij dat het vloeien over is. Mijn lijf is weer van mij. En nu kunnen mijn man en ik eindelijk genieten van onze wittebroodsweken :X.
pi_143628529
Ik vind t best moeilijk om alleen te zijn. Dan heb ik ook tijd om te piekeren. Over wat er gaat komen. Hoe vaak moet ik dit nog meemaken en komt er überhaupt nog een kind? Komt het omdat ik te dik ben? Is het mijn straf omdat ik niet in god geloof? Die indruk kreeg ik n beetje van de verloskundige dat zij dat vond. En ik niet alleen maar man en mijn moeder ook. Allerlei onredelijke gedachten.

Hier is t vloeien sinds gisteren weg. Gelukkig maar. Zondag zijn we uitgenodigd om te gaan eten bij mijn schoonouders samen met de zus van man en haar gezin. En eigenlijk wil ik niet omdat t mij confronteert met mijn zo'n gezinnetje gaan wij niet hebben-gevoel. Maar man wil wel graag en ik wil hem niet teleurstellen en ik voel me ook echt n beetje een aansteller zo.
pi_143629201
Oh Cygne, ik herken het gevoel zo! Zowel de gevoelens over of er nog wel ooit een kind komt maar ook of ik ergens voor 'gestraft' ben.
En dat ik niet wil dat mensen me een aansteller vinden maar dat ik er stiekem in mijn hoofd heel veel last van heb. Ik ben enorm verdrietig maar iedereen zegt dat ik door moet. Ik ben nog slap door laag HB maar iedereen zegt dat dat vanzelf goed komt en dat ik gewoon aan de gang moet, des te eerder heb ik weer ritme.
En mijn verstand weet het allemaal wel maar mijn gevoel...
Voor anderen was het gewoon een miskraam bij 10 weken, voor ons was dit ons kindje wat we helaas niet in onze armen mogen sluiten in februari.

En ja, we moeten door. En ja, een miskraam komt vaak voor. Maar ik ben wel verdrietig. Het waren zulke heftige weken, dat moet ik even verwerken.

Kun je iets gaan ondernemen vanmiddag? Thee drinken met een vriendin? Even een boodschap in de stad? Take care Cygne!
pi_143629606
Vriendinnen en familie wonen ver weg.

Iedereen zag t wel als ons kind. Gelukkig dat wel. En ik vind zelf dat ik sterk moet zijn maar dat lukt nog niet goed. De oneerlijkheid maakt me zo kwaad. Een jaar geleden met de pil gestopt. Dan denk je dat t wel snel raak zal zijn want jong en gezond. Dat ten eerste al niet. En als t dan een keer raak is gaat t toch mis. Waarom zou ik dan nog proberen?

En t wisselt hoor. Hoe ik me voel. Soms gaat t goed en soms kan ik alleen janken en piekeren.
pi_143629810
Ik snap je... Ik kan me zo voorstellen dat je je zo voelt. Het is ook niet niks, 2 miskramen in zo'n korte tijd. :*
pi_143641626
Nee, inderdaad niet. Ik hoop dat de volgende wel gewoon mag blijven zitten.
pi_143643762
:*
pi_143662097
Even mijn gedachtekronkels hier plaatsen. Dat geeft misschien weer wat ruimte in mijn eigen hoofd om er wat makkelijker mee om te gaan dan nu in het verdriet te blijven hangen.

Ik zou nu ruim 25 weken zijn en het is nu ruim 8 weken geleden... Mijn lijf heeft weer een eerste cyclus gehad. En dat hakt er ook wel in. Ik en hormonen zijn nooit een goede combinatie geweest. Altijd over emotioneel en kort lontje. Dat over emotionele voelt nu wel 3x zo heftig dan 'normaal'.
Zeker als je dan de verhalen hier in het topic leest. De verhalen die ik voor haar had geschreven teruglees, het buikentopic doorkijk of het liedje van Niels Geusenbroek grijs draait. Omdat het hier niet zo had mogen zijn.
Het lijkt wel alsof ik even aan self-torture moet doen om ergens weer even die enorme jankbui te krijgen en met beide benen op de grond te kunnen staan, in plaats van mij groot te houden. Dat lukt aardig vandaag.

En gelukkig doe ik af en toe ook leuke dingen en heb ik af en toe lol. En dat zijn dan toch ook weer de fijne momenten dat het leven ook weer een beetje rooskleuriger kan worden

En het lucht idd op door het even op deze manier 'uit te spreken'

:* voor iedereen die er eentje wil. Vandaag zijn ze gratis.
pi_143662287
Schrijf hier maar van je af, zeker als het je op lucht. :*
pi_143667908
:*

Die self-torture herken ik wel. Lezen in z&g, buikentopic, babytopic. En dan is er zo'n stemmetje dat zegt: 'jij zult nooit een kindje hebben.'. Er schijnen ook mensen tijdens mijn zwangerschap gezegd te hebben dat t leuk was maar wel erg lullig voor mijn broer.
pi_143780950
Hoe is het Cygne? En met jou Lingue?
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')