Klopt.quote:Op zondag 2 februari 2014 09:48 schreef Thrilled het volgende:
Dus jij en je buren delen dezelfde betonnen muur a 350 mm dik? Of begrijp ik je niet
De meeste woningen hebben dat tegenwoordig wel. M'n ouders hebben twee losse betonnen muren van 190mm tussen de buren. Het vorige huis van m'n ouders hadden twee losse muren van kalkzandsteen. De dikte daarvan weet ik niet.quote:Op zondag 2 februari 2014 09:47 schreef hoas het volgende:
Geen een woning heeft toch een spouw tussen de buren, zelfs mijn 60 jaar oude woning niet, hoewel het geluid minder is dan bij onze eerste nieuwbouw woning
Voor zover ik weet, hebben de meeste woningen een spouw tussen 2 tussenwoningen. Vaak zelfs zo ontkoppeld dat de verbinding uit een dikke ruberen rups bestaat die je aan de buitenzijde ziet lopen.quote:Op zondag 2 februari 2014 09:47 schreef hoas het volgende:
Geen een woning heeft toch een spouw tussen de buren, zelfs mijn 60 jaar oude woning niet, hoewel het geluid minder is dan bij onze eerste nieuwbouw woning
Heb de tekening erbij gepakt en inderdaad een spouw, bij mijn vorige woning 100% nietquote:Op zondag 2 februari 2014 09:50 schreef blomke het volgende:
[..]
Voor zover ik weet, hebben de meeste woningen een spouw tussen 2 tussenwoningen. Vaak zelfs zo ontkoppeld dat de verbinding uit een dikke ruberen rups bestaat die je aan de buitenzijde ziet lopen.
Er zijn trouwens normen over geluidsoverdracht
Dat bedoel ik. Ik snap dus niets van een 35 cm dikke betonmuur. Dat geeft contactgeluidsoverdracht bij 't leven.quote:Op zondag 2 februari 2014 09:51 schreef Thrilled het volgende:
Precies en die normen maken t volgens mij onmogelijk om 1 dikke muur tussen twee bewoners te hanteren ivm contactgeluid
Dat zou wel gunstig zijn. Het gaat mij er vooral om dat ik zelf muziek kan luisteren/maken, ook om 21:00. Muziek is voornamelijk via de lucht, tenzij je een contrabas, een vleugel oid hebt.quote:Op zondag 2 februari 2014 09:59 schreef Buikboor het volgende:
Verschil met goede ankerloze brandspouwmuren t.o.v. van massieve brandmuren is het contact geluid. Luchtgeluid is weer beter met massieve betonmuren geisoleerd.
Hoeveel zou dat zijn in vergelijking met 2x 19mm met spouw zoals m'n ouders hebben? Bij m'n ouders vind ik dat je het schuiven van meubels door de buren ook enorm hard hoort.quote:Op zondag 2 februari 2014 10:00 schreef blomke het volgende:
[..]
Dat bedoel ik. Ik snap dus niets van een 35 cm dikke betonmuur. Dat geeft contactgeluidsoverdracht bij 't leven.
Geen idee. In het huis van m'n ouder hoode je zelfs de poep-plons van het toilet van de buren.quote:Op zondag 2 februari 2014 10:03 schreef OngeschiktX het volgende:
Hoeveel zou dat zijn in vergelijking met 2x 19mm met spouw zoals m'n ouders hebben? Bij m'n ouders vind ik dat je het schuiven van meubels door de buren ook enorm hard hoort.
Hangt van je vloerbedekking af: hoor je naaldhakken op hout van je buren dan hebben die toch ECHT de vloer niet goed gelegd.quote:Op zondag 2 februari 2014 11:33 schreef Buikboor het volgende:
Maar lopen met naaldhakken weer wel, het is en blijft een domme Nederlandse allang achterhaalde eigenwijze oplossing.
Hoewel ik het met je eens ben, hoe wil je appartementen dan bouwen? (geen appartementen bouwen zou mijn idee zijn, maar ja......).quote:Op zondag 2 februari 2014 11:33 schreef Buikboor het volgende:
Maar lopen met naaldhakken weer wel, het is en blijft een domme Nederlandse allang achterhaalde eigenwijze oplossing.
Dat is nou typisch Hollands, de schuld bij de bewoner neerleggen terwijl het constructief in de eerste aanleg al fout is.quote:Op zondag 2 februari 2014 11:38 schreef Ordos20 het volgende:
[..]
Hangt van je vloerbedekking af: hoor je naaldhakken op hout van je buren dan hebben die toch ECHT de vloer niet goed gelegd.
Thanks. Ik ga in ieder geval de betonsoort opvragen en of het gekoppeld wordt gebouwd. Volgens mij is dat laatste niet het geval, aangezien ze waarschuwen bij de optie om de muren bij de bouw te laten spuiten dat er kieren zitten tussen de muren en plafonds.quote:Op zondag 2 februari 2014 10:39 schreef Ordos20 het volgende:
Goed, als het een vol betonnen muur is mag het WEL
Voordat je schrikt: vaak is deze ontkoppeld van de voor en achtermuur (akoestisch). Door het zware gewicht van de muur (LET OP als het volwaardig mininmaal C20/25 beton is) van > 800 kg/m^2 is er gewoon een tabel voor die aantoont dat hiermee afdoende decibel reductie plaats vindt. Vaak wordt wel aanbevolen een afwerking op de muur te doen maar dat is het ook. Aansluitende (haakse) muren binnenshuis zijn vaak ingesneden of ook akoestisch ontkoppeld.
Helaas heb ik de regels en het tabellenboekje op mijn vorige werk laten liggen om je een foto te sturen van hoe wat.
Edit: voor heel veel appartementen gebouwen hebben we betonnen wanden van 280mm dik, met een vloer van min 250, ontworpen op mijn vorige werk. Alles uit beton en alles gekoppeld. Puur door de massa heb je nauwelijks geluidsoverdracht. Alleen als je in de muur van de buren gaat lopen boren, dan wel. Maar als je gaat lopen schreeuwen tegen iemand, dan hoor je dat in de andere ruimte niet.
Reductie valt volgens de tabel in dezelfde categorie als een ankerloze spouw. Maar ik heb al gezocht maar online (net als de Eurocode) vind je die niet..... iets met regelgeving en absurd veel voor een boekje moeten betalen.quote:Op zondag 2 februari 2014 12:19 schreef OngeschiktX het volgende:
[..]
Thanks. Ik ga in ieder geval de betonsoort opvragen en of het gekoppeld wordt gebouwd. Volgens mij is dat laatste niet het geval, aangezien ze waarschuwen bij de optie om de muren bij de bouw te laten spuiten dat er kieren zitten tussen de muren en plafonds.
Weet je waar ik zo'n tabel met geluidsreductie kan vinden? Ik wil deze muur dan wel eens vergelijken met een ankerloze spouw.
Dat van die codes ben ik ook al vaker tegengekomen. Dan mag je ¤50 betalen en je weet niet eens zeker of hetgeen dat je wil weten er wel instaat.quote:Op zondag 2 februari 2014 12:21 schreef Ordos20 het volgende:
[..]
Reductie valt volgens de tabel in dezelfde categorie als een ankerloze spouw. Maar ik heb al gezocht maar online (net als de Eurocode) vind je die niet..... iets met regelgeving en absurd veel voor een boekje moeten betalen.
Trouwens, een ankerloze spouw is verre van heilig. De meeste liggen vol met metselspecie, waardoor er gewoon weer contact tussen de twee woningscheidende muren is......
Ik geloof best dat ze aan de norm voldoen. Maar hoe goed de isolatie daadwerkelijk is als het net aan de norm voldoet weet ik niet. De enige referentie die ik heb, zijn de huizen waar ik gewoond heb. Ik probeer er voornamelijk achter te komen of zo'n muur voor mij voldoende isolatie biedt.quote:Op zondag 2 februari 2014 13:03 schreef Ronsol het volgende:
Er staan regels in het bouwbesluit op het gebied dat woningscheidende muren een bepaalde geluidsisolatie moeten hebben. Hierbij maakt het niet uit of deze een spouw is of een massieve muur,
Een project waar ik op school mee werk heeft een muurtje van 25cm dik wat ook al aan deze norm voldoet.
Je kan er misschien altijd nog een voorzet wandje voor laten plaatsen.
Ik wil net zeggen, koop je een nieuwe huis kun je meteen voorzetwandjes gaan plaatsen, nou dan hoeft het voor mij al niet meer.quote:Op zondag 2 februari 2014 13:14 schreef OngeschiktX het volgende:
[..]
Dat van die codes ben ik ook al vaker tegengekomen. Dan mag je ¤50 betalen en je weet niet eens zeker of hetgeen dat je wil weten er wel instaat.
[..]
Ik geloof best dat ze aan de norm voldoen. Maar hoe goed de isolatie daadwerkelijk is als het net aan de norm voldoet weet ik niet. De enige referentie die ik heb, zijn de huizen waar ik gewoond heb. Ik probeer er voornamelijk achter te komen of zo'n muur voor mij voldoende isolatie biedt.
Een voorzet wandje lijkt me niet echt een oplossing. Sowieso kom je daar waarschijnlijk pas na een paar maanden achter en dan heb ik echt geen zin meer om alles aan te gaan passen. Bij een nieuwbouw woning moet zoiets gewoon in één keer goed zijn. Nog los van het feit dat zo'n wand behoorlijk wat ruimte inneemt als je dat goed wil doen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |