Ik denk dat het toch verstandig is om de ontlasting te laten onderzoeken... En dan wel een uitgebreid onderzoek, dus ook Giardia, Trichomonas en dat soort dingen (je dierenarts weet het wel). Dan kan je tenminste een aantal dingen uitsluiten.quote:Op zondag 2 februari 2014 01:02 schreef Kimpossible het volgende:
Update:
Weinig verbetering nog hier, ontlasting niet meer zo waterdun en donkerder als van de week, maar die geúr... T arme dier moet 2x per dag (soms 3)
ontdaan worden van poep en heeft inmiddels daardoor ook pijn aan z'n billen. Dat mauwtje als je er met de billendoekjes (sensitive) of waterstraal (zachtjes en lauwwarm) langs komt.
Ik hoop zo dat het een fase is en dat we geduldig moeten zijn, want zo slecht als afgelopen week is het nog nooit gegaan. Vandaag krijgt meneer z'n laatste halfje stormogyl en ik hoop dat z'n darmpjes daarna snel de rust vinden. Wel krijgt hij sinds donderdag alleen nog hill's voer van de DA. Hij vindt t niet te vreten (lange tanden tot en met) maar het is even niet anders. Eet gelukkig wel prima hoeveelheden verder!
Tussen de toiletbezoekjes en poetsfestijnen door is het gelukkig nog steeds dezelfde enthousiaste, lieve kat. Dat doet goed.
Is er iets waarmee we z'n leven op dit moment wat gemakkelijker kunnen maken? Moeten we maandag wéér langs de DA of is het een kwestie van geduld ivm verstoorde darmflora en nieuw voer?
Dit dusquote:Op zondag 2 februari 2014 01:13 schreef loecje het volgende:
Misschien probiotica geven om de darmflora te ondersteunen?
Ik hoop dat dit voldoende is. Arm beestje...
Anders zou ik toch een ontlasting onderzoek doen zodat je gericht kan behandelen en niet gaat aankwakkelen.
Geen vlooien? Heeft zij jeuk?quote:Op zondag 2 februari 2014 12:35 schreef _Dido_ het volgende:
Hallo dierenarts,
Een van mijn poezen (bijna 4) heeft al een tijdje roos in haar vacht. Ik heb er nooit veel aandacht aan besteed, maar vind het toch wel vreemd. Ze komt niet buiten en krijgt Hills CD light, omdat ze een beetje te dik is en een paar keer per week krijgt ze 1/6 blikje Whiskas (volgens mij was de roos er al voor ze Whiskas kreeg). Wat kan dit zijn?
Dankquote:Op zondag 2 februari 2014 16:34 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Geen vlooien? Heeft zij jeuk?
Je kan de kat een keertje wassen met anti-roos shampoo voor de katten. Verder zijn de omega 3 vetzuren goed voor de huid, dus af en toe een vet visje of visolie/zalmolie. Uiteraard dan minder voer geven vanwege haar afval-dieet.
Zalmolie kan je bij een dierspeciaalzaak halen.quote:Op zondag 2 februari 2014 16:38 schreef _Dido_ het volgende:
[..]
Dank
Nee, geen vlooien, geen kale plekken, ze krabt niet en lijkt nergens last van te hebben. Visolie/zalmolie, waar haal ik dat? Moet ik dat door haar eten doen?
En is er geen kans dat er iets ernstigers aan de hand is? Huidinfectie ofzo?
Dan ga ik eerst die visolie eens proberenquote:Op zondag 2 februari 2014 19:19 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Zalmolie kan je bij een dierspeciaalzaak halen.
Huidinfecties gaan meestal gepaard met jeuk. Maar als het niet beter wordt en de kat er last van heeft, moet je het uiteraard aan een dierenarts laten zien.
Verder kunnen dus vlooien de oorzaak zijn.
Soms is het te wijten aan het gebrek aan zelfverzorging. Bijvoorbeeld als de kat te dik is, kan hij/zij erg moeilijk zijn rug poetsen, waardoor er te veel dode huidcellen = roos in de vacht blijven. Of de kat zich niet goed omdraaien vanwege pijn (artrose) in de rug.
er is 1 ding wat ik geleerd heb van dierenartsen.... en dat is dat je zelf op je gevoel af moet gaan!quote:Op zondag 2 februari 2014 14:03 schreef Kimpossible het volgende:
[..]
Nog niet, ik heb/had er vertrouwen in dat de DA daar zelf wel mee zou komen, maar tot zover niets van dat al. Als het niet heel vlug beter gaat, gaan we daar wel op aandringen, want maanden kwakkelen is ook niks.
Bedankt wel, voor de tip!
Hier moest ik stiekem een beetje om lachenquote:Op zondag 2 februari 2014 21:53 schreef quirina het volgende:
Mijn kat verzuipt haar speeltjes in haar waterbak, moet ik nou met haar naar een gedragstherapeut? Of is dit natuurlijk kattengedrag?
Ik kan er ook wel om lachen, maar ik vraag me af waarom katten dat doen.quote:Op zondag 2 februari 2014 21:56 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Hier moest ik stiekem een beetje om lachen1 van mijn katten onthoofd weleens een speelgoedmuisje. Ik kom geregeld en lijfje en een hoofdje tegen
ja.quote:Op zondag 2 februari 2014 20:18 schreef Vicky het volgende:
DDA, onze dames zijn en blijven binnenkatten. Ze hebben nu 3x vlooiendruppels gehad. Is het nodig dit te blijven herhalen?
Ontwormen kan nooit kwaad, zeker als de kat buiten komt. Maar wormen zijn geen bekend oorzaak van huidproblemen.quote:Op zondag 2 februari 2014 19:32 schreef _Dido_ het volgende:
[..]
Dan ga ik eerst die visolie eens proberenZe is wel wat te dik dus, dus kan zijn dat ze zich daar moeilijk kan verzorgen. Ik heb geen indicatie dat er vlooien zijn. Kan ontwormen ook helpen of heeft dat er niets mee te maken?
In principe kunnen ook binnenkatten vlooien krijgen. Via mensen of een hond ed. Vlooien zitten eigenlijk met name binnen, lekker bij een kachelquote:Op zondag 2 februari 2014 20:18 schreef Vicky het volgende:
DDA, onze dames zijn en blijven binnenkatten. Ze hebben nu 3x vlooiendruppels gehad. Is het nodig dit te blijven herhalen?
Ik denk dat zij een zwaar jeugdtrauma te verwerken heeftquote:Op zondag 2 februari 2014 21:53 schreef quirina het volgende:
Mijn kat verzuipt haar speeltjes in haar waterbak, moet ik nou met haar naar een gedragstherapeut? Of is dit natuurlijk kattengedrag?
quote:Op maandag 3 februari 2014 00:20 schreef deadly_kiss het volgende:
[..]
ja.
Mijn katten zijn ook binnenkatten maar ik ontworm en ontvlooi ze elke 3maanden (exil pipetten)
je katten kunnen ook wormen krijgen door potgrond, planten, vliegen uit het raamkozijn vangen en vlooien en de eitjes kunnen via bezoek je huis binnenkomen of als jij ergens bent geweest, ook via je schoenen.
de kans is wel kleiner, maar als je eenmaal vlooien in huis hebt kost het je meer geld en moeite dan het gewoon bijhouden + scheelt ook een hoop problemen voor je huisdieren
Volwassen wormen zie je normaal gesproken sowieso niet verschijnen in de ontlasting en de eitjes die zij leggen kan je alleen zien onder de microscoop. Advies is minimaal 4 x jaar te ontwormen ivm gevaar voor onze eigen gezondheid. Het beste is eigenlijk om eerst de ontlasting door de dierenarts te laten onderzoeken op wormeitjes en dan al dan niet ontwormen. Maar dat moet dus minimaal 4 x per jaar gebeuren.quote:Op maandag 3 februari 2014 01:21 schreef loecje het volgende:
Ik ben dan weer niet van preventief ontvlooien. het blijft toch gif. Bij elke borstelbeurt controleer ik dr katten op vlooien met een vlooienkam. Er liggen pipetjes in huis voor het geval dat maar tot nu toe nog niets gevonden.
Ontwormen doe ik soms wel. Dat is lastiger om zelf te controleren, niet alle wormen zie je terug in de ontlasting.
Ben benieuwd naar de mening van de DDA.
Bumble foot kan altijd, maak maar even een foto! Het kan zijn dat zij niet wil eten door de pijn.quote:Op maandag 3 februari 2014 09:26 schreef lady-wrb het volgende:
ik wil een mestonderzoek laten doen om een coccidenbesmetting uit te sluiten.
en tot nu toe heeft kip nog niet gepoept en ik moet zo weg
zal je altijd zien
is er iets wat ik in de dierenwinkel kan kopen? ik heb wel finicoc maar dat is toch geen echt geneesmiddel?
en ik twijfel aan bumble foot. ze heeft nu eenmaal een raar pootje en loopt eigenlijk op haar enkel
zou dat kunnen?
Gewoon nieuwsgierigheid. Poezenkinderen spelen met alles, ook met "rare" dingen. Het is wel verstandig om de katten regelmatig te ontwormen en de ontlasting op tijd op te ruimen.quote:Op maandag 3 februari 2014 09:40 schreef J0ycie88 het volgende:
Digitale dierenarts,
Misschien niet een vraag die hier thuis hoort, maar ik stel hem toch.
Wij hebben nu 2 kittens van ongeveer 6 maanden en we betrappen ze regelmatig op het spelen met hun ontlasting. En dan voornamelijk oude drollen.
Hun bak wordt regelmatig schoongemaakt dus dit lijkt ons niet het probleem. Wat zou dit kunnen betekenen?
ik lees wel dat finicoc preventief gebruikt kan worden tegen coccidiose.quote:Op maandag 3 februari 2014 09:50 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Bumble foot kan altijd, maak maar even een foto! Het kan zijn dat zij niet wil eten door de pijn.
Finicoc is wel een "echt" diergeneesmiddel, het is bestemd tegen coccidiose.
Het is wel verstandig om af en toe een mestonderzoek bij je kippen te laten doen! Als eentje coccidiose heeft, dan hebben zij het allemaal.
Tja ligt eraan wat iemand vrij moeilijk vind. Katten en omgeving grondig behandelen en dat bijhouden.quote:Op maandag 3 februari 2014 09:45 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Volwassen wormen zie je normaal gesproken sowieso niet verschijnen in de ontlasting en de eitjes die zij leggen kan je alleen zien onder de microscoop. Advies is minimaal 4 x jaar te ontwormen ivm gevaar voor onze eigen gezondheid. Het beste is eigenlijk om eerst de ontlasting door de dierenarts te laten onderzoeken op wormeitjes en dan al dan niet ontwormen. Maar dat moet dus minimaal 4 x per jaar gebeuren.
Ik ben voor preventief behandelen tegen de vlooien, want als je eenmaal vlooein heb, is het soms vrij moeilijk om die te bestrijden.
Wat een raar voetje! En, hmmm, heeft zij sporen? Want ik zie 6 nageltjesquote:Op maandag 3 februari 2014 09:57 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik lees wel dat finicoc preventief gebruikt kan worden tegen coccidiose.
ik heb een paar foto's gemaakt, maar het valt niet mee in je eentje een poot van een tegenspartelende kip te fotograferen.
even uploaden.....
[ afbeelding ]
hier kan je goed zien hoe vergroeid het voetje is. ze loopt op de buitenkant van haar 'enkel'
dat is dus best kwetsbaar en ik controleer best heel vaak op wondjes en beschadigingen, maar misschien heb ik toch wat gemist?
[ afbeelding ]
dit is een hele slechte foto, maar ik hoop dat je kan zien wat ik bedoel: dat plekje op die enkel.
het lijkt op een korstje. pootje voelt wel warm aan, maar dat voelen ze eigenlijk altijd wel als ze niet buiten zijn, dus ik vind het niet opvallend.
en ik weet dondersgoed dat dit soort kippen opgeruimd wordt bij fokkers. maar ik had haar al toen ik het ontdekte. ze mocht teruggebracht, maar dan had ze als vossenvoer gediend.
dat vond ik zo'n vreselijk idee, dat ik haar hier rustig dr tijd uit laat dienen. ik fok er toch niet mee.
en tot voor kort ging het gewoon lekker met haar. ze kan heel veel met dat pootje, zelfs graven en stofbadderen kan ze ermee. alleen loopt ze wat vreemd. vandaar ook haar naam: stumperdje
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |