abonnement Unibet Coolblue
  Redactie Frontpage dinsdag 21 januari 2014 @ 20:38:07 #1
145738 superworm
is erbij
pi_135775025
Hoofdtopic: F&F / Imker Bos' vuurwerkvrije bijen: MEER DAN DUIZEND EURO!!! #3 ofzo
FP-bericht: FOK! de bijtjes: monteur/technicus gezocht!
Imkerinterview: Interview: vuurwerk-imker Jan Bos


De actie die spontaan op de Frontpage ontstond na het posten van een interview met imker Jan Bos, waarin hij aangaf telkenmale met vuurwerk en andere zaken vandalen zijn bijenkasten te zien vernielen en dat de politie er keer op keer niks aan kon doen want geen bewijs, heeft nu al bijna 1500 euro opgeleverd voor veiligheidsmaatregelen, en een compleet camerasysteem is zelfs apart gedoneerd door de in België wonende held goldfinger1963.

Probleem: geld inzamelen, zelfs camera's, is niet lastig. Montage, kabels aanleggen, elektriciteit opwekken (via zonnepanelen, aggregaten, accu's of wat dan ook, afgelegen locaties), gaten boren, een beschermende box/kast die zelfs de ergste strijkers kan hebben en verwarmd is voor al de elektra erin: daar hebben we hulp bij nodig.

Elektriciens. Kablage-aanleggers. Ingenieurs. Whizzkids (hekel aan het woord maar je begrijpt wat ik bedoel). Mensen kortom, die bij de aanleg van een camerasysteem bij een bijenstal (twee zelfs: er is vandalisme in beide de imkers stallen, te weten beide in De Bilt, eentje bij het Fraterhuis en een bij het KNMI-gebouw) kunnen en willen helpen.

We hebben je nodig!
Zoals gezegd: kablage. Montage. Elektriciteit en de opwekking en aansluiting ervan. Wegwerken kabels tegen vandalen. Evt. automatisering op gebied van systeem zelf: het heeft motion detectors en is 12 volts, dus accu's zijn mogelijk maar duur en onpraktisch.

Twee locaties, twee (één nog te kopen) camerasystemen, twee plekken waar dingen als automatisch aanspringende lampen en alarmrinkeldingen niet onhandig zouden zijn - daar zijn handige handen voor nodig en bezige bijen.

Harry64 is momenteel al aan het inlezen en daar horen we nog van terug maar ondertussen zou het NIET hoeven inhuren van professionals, heel veel donateursgeld schelen.

Ben je of ken je iemand die we bedoelen? Meld het meteen :D Enorm dank namens alle anti-vandalistische, vuurwerkliefhebbende maar reljeugdhatende, natuur- en bijenliefhebber-donateurs!
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  dinsdag 21 januari 2014 @ 20:47:06 #2
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_135775495
Meldt het meteen in onderstaand topic, alvast bedankt voor jullie hulp :* :
(Dus NIET in dit topic)

F&F / FOK!bijenactie: 1458 euro, camerasysteem en bezige bijtjes
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Moderator dinsdag 21 januari 2014 @ 21:53:46 #3
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_135778962
We maken hier even een sticky topic van; want er zijn vast wel
mensen binnen K&W die hier iets mee kunnen :).
  Moderator dinsdag 21 januari 2014 @ 22:07:11 #4
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')