regnavetto | vrijdag 3 januari 2014 @ 16:04 |
Tientallen manieren om spareribs te bereiden, maar wat is jouw favoriete manier om sappige fall of the bone spare ribs te krijgen. En wat is je favoriete rub/marinade? Go! | |
Jimbo | vrijdag 3 januari 2014 @ 16:07 |
deze zijn heel goed ![]() | |
regnavetto | vrijdag 3 januari 2014 @ 16:18 |
Wow die zien er insane lekker uit ![]() ![]() ![]() | |
Jimbo | vrijdag 3 januari 2014 @ 16:19 |
Smaken ook echt heerlijk. (weet ff niet of ie het in het filmpje ook doet, maar ik raad je wel aan de ribben alvast los te snijden voor je deze klaarmaakt, heb dit een keer gedaan terwijl alles nog aan elkaar zat en toen was de smaak een stuk minder) | |
Jimbo | vrijdag 3 januari 2014 @ 16:20 |
Oh en wat ook heerlijk is voor spareribs( vind ik dan ) zijn van die zakjes gebruiken zodat je vlees zn donker rode kleur krijgt, iets met roast.. (zal zo ff googlen) Gebruik zelf alleen wel olie ipv water met dat recept, dan in een zakje (zn diepvries sluiting) voor alles te mixen en in te laten trekken en dan gerust een nacht in de koelkast ![]() edit: ![]() | |
Myraela | vrijdag 3 januari 2014 @ 16:33 |
Ik kan nooit ergens spareribs voor een acceptabele prijs vinden. Dan ga ik ze liever uiteten. ![]() | |
Jimbo | vrijdag 3 januari 2014 @ 16:37 |
Jij kwam toch uit de kant van rotterdam ? Dan heb ik nog wel een goede toko voor je. | |
Myraela | vrijdag 3 januari 2014 @ 16:46 |
Ja. ![]() | |
datismijnmening | vrijdag 3 januari 2014 @ 16:49 |
Spareribs van het Outback Steakhouse ![]() | |
Dragonberry | vrijdag 3 januari 2014 @ 17:23 |
3 à 4 uur in de oven, gemarineerd en ingepakt. Daarna laten afkoelen en laten nog minimaal een half uur op de barbecue. Met O&N op deze manier spareribs gemaakt en die waren perfect ![]() | |
Id_do_her | vrijdag 3 januari 2014 @ 17:23 |
Sowieso pittig. | |
tennis_jongen | vrijdag 3 januari 2014 @ 17:32 |
Eetcafé panorama in Rotterdam is ook goed ![]() | |
regnavetto | vrijdag 3 januari 2014 @ 17:32 |
Ziet eruit als Tocino! Heerlijk fillipijns gerecht: ![]() | |
Jimbo | vrijdag 3 januari 2014 @ 17:33 |
Oeh dat ken ik niet, smaakt dat een beetje zoet/drop achtig ? | |
FutureFairytale | vrijdag 3 januari 2014 @ 18:09 |
Roast red pork is volgens mij voor cha siu bedoeld. | |
Spanky78 | vrijdag 3 januari 2014 @ 22:14 |
En dat kun je prima zelf maken met bonenpasta, wat kruiden, specerijen en honing. | |
Jimbo | zaterdag 4 januari 2014 @ 04:15 |
zou goed kunnen. de opa van mn meissie deed t altijd in de ribs. nu doen wij dat ook | |
dude1986 | zaterdag 4 januari 2014 @ 14:29 |
omg ![]() ![]() ![]() | |
Jimbo | zaterdag 4 januari 2014 @ 15:54 |
Door dit topic ga ik nu sticky ribs maken ![]() | |
silverhill | zaterdag 4 januari 2014 @ 16:17 |
Lijkt er wel op, maar waarom zou dat niet heerlijk zijn bij spareribs ![]() | |
Red_85 | zaterdag 4 januari 2014 @ 21:26 |
Gadverdamme wat lijkt me dat lekker zeg.. | |
Lucky_Strike | zaterdag 4 januari 2014 @ 22:09 |
Leuk topic! Wij hebben nu ribben in de rub liggen, die gaan morgen voor een uur of 4-5 op 110 graden op de kamado. Ik zal eens opletten hoe hij het aanpakt. Ik weet alleen dat ze een uur voor ze klaar zijn ingepakt worden in alufolie met een scheur appelsap. Na een half uur worden ze uitgepakt en ingesmeerd met (Amerikaanse) barbecuesaus. Na een kwartier omdraaien en de andere zijde insmeren. De ribben komen gewoon uit de diepvries bij de Makro. Als je ze goed klaarmaakt zijn ze verrukkelijk ![]() | |
stoeltafel | zaterdag 4 januari 2014 @ 22:20 |
Bestel ze zelf altijd bij beefensteak.nl neem wel de grote Amerikaanse buikribben. Qua methode doe ik de 3-2-1 dus 3 uur op de bbq, indirect op 120 graden en dan 2 uur in aluminium folie met appelsap en nog een uurtje hierna. Rub kan van alles zijn. Wel ieder uurtje spray k ze met wiskey en appelsap. Laatste 30min mop k ze met bbqsaus. | |
Ordos20 | zondag 5 januari 2014 @ 11:31 |
De marinade die ik gebruik kan van alles zijn. De laatste keer rauwe spareribs besprenkeld met peper, zout en wat druppels ketjap. Dan MINIMAAL 5 uur in Alufolie ingepakt in de oven -- eerste uur 140, de overige vier uur honderd graden (op 120 kan de oven hier niet). Daarna op eigen smaak een sausje gemaakt met honing, soja bruine suiker, gember, peper en nog wat andere smaken tot het goed rook. De zo goed als van het bot afglijdende spareribs ingesmeerd en nog 10 minuten direct onder de grill tot de saus lekker gekarameliseerd en plakkerig aan de ribs vast zit (regelmatig keren en opnieuw insmeren!!!!). Als je het bot beet pakt floept hij schoon van het malse, vochtige vlees af wat lekker een plakkerig laagje heeft. | |
Nico987 | zondag 5 januari 2014 @ 13:08 |
In Nunspeet zit een slager, die al jaren prijzen wint met zijn spare ribs, ik weet niet hoe die heet. Mijn vrouw werkte daar een tijdje, en mijn ouders wonen daar van april tot oktober, dus zij haalt ze of mijn ouders.. Maar die zijn echt heel lekker. | |
DrParanoid | dinsdag 7 januari 2014 @ 09:43 |
Klinkt wel als een spannend boek, "Fall of the bone spare ribs". | |
Pietverdriet | dinsdag 7 januari 2014 @ 10:19 |
Ik marineer ze in Citroensap of wat Azijn, met ketjap en knoflook. Verder kruiden en pepers waar ik op dat moment zin in heb. Hoe langer in de (zure) marinade, hoe zachter ze worden. Horecavrienden van mij koken ze in de marinade gaar, en grillen ze daarna kort als er een bestelling komt. Ik vind het lekkerder ze in de oven te bereiden, maar er zijn vele manieren ze te bereiden. Een zuur zoals citroensap, azijn, of voor mijn part, cola zorgt voor het afbreken van bindweefsel. Je kan ook verse papaya gebruiken in een marinade, de fruitzuren breken het bindweefsel af, en het enzym Papaïne http://nl.wikipedia.org/wiki/Papa%C3%AFne splitst eiwitten, Wees terughoudend met Papaïne, je kan het enzym ook zo kopen in potjes als een wit poeder, maar het geeft een draadjesvlees achtige structuur aan vlees als je het niet goed gebruikt | |
DrParanoid | dinsdag 7 januari 2014 @ 14:36 |
Dit inderdaad, ik kook ze meestal ook in de marinade, vooral om de vettigheid er wat af te halen. Als het aan mij zou liggen zou ik het als Piet doen, maar heb nogal wat mee eters die ze te vettig vinden. | |
Smallish | dinsdag 7 januari 2014 @ 17:03 |
Het water loopt me hier in de mond...... | |
Jimbo | dinsdag 7 januari 2014 @ 17:04 |
Iemand anders die ze al gemaakt heeft ? ![]() ![]() ik kan je iig vertellen dat ze weer heerlijk waren hier in chez Jimbo | |
raulbouli | dinsdag 21 januari 2014 @ 14:52 |
Ik ga ze zondag maken, samen met heerlijke aardappeltjes uit de oven met zeezout en rozemarijn. | |
Jimbo | dinsdag 21 januari 2014 @ 14:55 |
![]() | |
raulbouli | dinsdag 21 januari 2014 @ 14:58 |
Bij nader inzien, ik ga ze vrijdag maken.... | |
Jimbo | dinsdag 21 januari 2014 @ 14:58 |
hoe eerder hoe beter lijkt me zo ![]() | |
raulbouli | dinsdag 21 januari 2014 @ 14:59 |
idd | |
Hallojo | dinsdag 21 januari 2014 @ 15:33 |
Snij 2kg spareribs in stukken van ca. 10cm en marineer ze 3 uur in de volgende marinade: 2 eetlepels sojasaus 3 eetlepels rode wijnazijn 2 uitgeperste knoflookteentjes 1 fijngesneden ui zout en versgemalen peper 1 stukje geraspte gemberwortel of gemberpoeder Maak nu een saus van de volgende ingrediënten: 3 fijngehakte teentjes knoflook 1/2 theelepel venkelzaad 1/2 theelepel kaneel 1/2 theelepel basilicum 2 kruidnagelen 2 theelepels bruine suiker sap van een halve citroen sap van een halve sinaasappel 2 eetlepels rode wijnazijn 0,5 liter bouillon 2 eetlepels sojasaus 450 gram tomatenblokjes Breng de saus in een braadpan aan de kook en schroei ondertussen de spareribs in een koekenpan in ca. 5 minuten aan beide kanten dicht. Gooi de dichtgeschroeide spareribs in de saus en laat minimaal 3 uur pruttelen met het deksel op de pan. Zie hier: Fall off the bone spareribs ![]() Smikkelen maar! | |
tennis_jongen | woensdag 22 januari 2014 @ 07:55 |
Met honing ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 24 januari 2014 @ 11:32 |
Wacht maar tot het wat warmer wordt want dan barbecuen wij altijd in mijn tuin en het eerste wat ik dan bereid zijn spareribs en kippenpoten. Uiteraard met zelfgemaakte coleslaw,maïskolven e.d. Een van de weinige keren dat ik dan ook de handen uit de mouw steek en het eten bereid,gewoon omdat dit voor mij te heilig is om het door een ander te laten doen omdat ik vaak teleurgesteld wordt in de smaak en bereiding. [ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 24-01-2014 11:34:40 ] | |
mega-worstje | vrijdag 24 januari 2014 @ 14:50 |
Godverjezus ik heb niet gelunched en nu heb ik echt heel heel heel veel honger | |
Hallojo | vrijdag 24 januari 2014 @ 15:08 |
Ga spareribs maken dan! | |
raulbouli | maandag 27 januari 2014 @ 08:40 |
Ze zijn gelukt. En ze waren echt FOKking lekker..... Maar wel erg veel werk zeg....Het was sneller op dan gemaakt ![]() ![]() | |
Pietverdriet | maandag 27 januari 2014 @ 08:52 |
Welkom in de keuken, dat is eigenlijk altijd zo | |
raulbouli | maandag 27 januari 2014 @ 08:52 |
Het leven is oneerlijk, 1,5u in de keuken en binnen 10 min weg. | |
Lucky_Strike | maandag 27 januari 2014 @ 09:48 |
Als je het goed doet kan je nog uren nagenieten ![]() | |
raulbouli | maandag 27 januari 2014 @ 09:49 |
Jup, en de geur hing nog in de keuken de volgende ochtend | |
Speedball | maandag 27 januari 2014 @ 16:16 |
TopTopique Ik vind Ribs eigenlijk alleen maar lekker van de bbq, nom nom maar ik ga de recepten hier zeker wel een keer uitproberen, en hopelijk kan ik de winter dan ook (huisgemaakte) ribs eten. | |
Pietverdriet | maandag 27 januari 2014 @ 17:44 |
Als je kijkt naar hoeveel vlees er aan zit is spareribs fucking duur | |
Hallojo | maandag 27 januari 2014 @ 20:16 |
Ik moet je hierin helaas gelijk geven. | |
#ANONIEM | vrijdag 31 januari 2014 @ 18:37 |
Daarom moet je ook altijd mee bereiden dan je oorspronkelijk in gedachte had want het "proeven"in de keuken mond altijd uit in dat minstens een 1/4 van de hapjes al op zijn eer ze worden uitgeserveerd/opgediend. Met goede spareribs en kippenpoten/vleugels helemaal. | |
Spartagek | zaterdag 1 februari 2014 @ 04:42 |
Klopt, regelmatig bij Makro goede prijs, maar dan heb je dus 5 kilo ![]() Ik zet ze in een rub, en na 24u mogen ze langzaam op de bbq garen. 3 uur indirect, dan 1,5 a 2 u in folie met zoals eerder gezegd een appel of perziksap het laatste uur wat hoger om de boel wat krokanter te maken. in de oven hetzelfde recept, al mis ik daar de grillsmaken wel. koken van ribs ..... NOOIT .... alle smaak in het water, kan je net zo goed soep noemen. Het vet loopt er wel uit in de 6 uur dat ze in de hitte liggen |